Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı
faizler insin, şimdi almak mantıklı değil
ömür boyu alacak param olmayacak
Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.
İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.
Yunanistanı bilmem ama bu bayram italya'nın güneyinde bir balık restoranında..iki kişi 46 euro hesap ödedim..masada kocaman bir deniz ürünü kızartma tabağı bir de deniz ürünlü risotto vardı...her iki tabak da 2 kişilik olarak hazırlanmış ama bizim türkiye'de o tabaklar 4 kişiye falan sunulur...toplamda 4 porsiyon yemeği 2 kişi tıka basa yedik..yani tabakların kalitesini şöyle söyleyim kişi başına adamlar 10ar tane falan baby octopus koymuşlar...istanbulda ahtapot istediğinizde hayvanın bi kolunu iki kişiye satıyorlar sadece bu meze tabağına 100 lira hesap yazıyorlar..ahtapot yanında tabaklarda her türlü deniz mahsulu de vardı..
ayrıca 4 tane de bira içildi yani..
hesap bedava...hizmet süper..
türkiye'de bu fiyata bunlar imkansız..
Bir de oradaki insanların yada genelleme yapalım Avrupalının satınalma gücünü düşünerek baktığınızda. Bedava kalıyor. Neden? Çünkü insanlar için bu normal. Bildiğin yaşam biçimi. Eşini alacak, bir yere oturup yemeğini yiyecek, şarabını yudumlayıp sohbetini edecek. Bunu lüks olarak görmüyor. Gelir adaletsizliğinin hızla arttığı güzel ülkemde bunu yapanlar parayı alın teriyle kazanmadığı için harcarken de umurunda değil ( hava atıyor ) Hesabı masaya getirenin de yüzü kızarmıyor. ''Ödesin p...venk, rakı balık yiyor denize karşı''. diyor. Maalesef
Son düzenleme : selcukylm; 06-09-2017 saat: 11:11.
Ahmet Bey,otel fiyatları Türkiye ye benzer,Dedeağaç 2 yıldız:250 tl gecelik,Kavala 4 yıldız:350 tl,buraya giden kişiler,tabi gösteriş amaçlı gidenler hariç,kaliteli deniz ürünleri yemek ve bunu yerken maalesef bizde popüler tatil mekanlarında ilk defa gittiği kaliteli mekanlarda acaba ne kadar hesap geçirecekler korkusu olmadan güzel vakit geçirmek için gidiyor,en azından benim gidiş sebebim bu ve yeni bir ülke görmek,bir tek ada oteli pahalıydı,ama oda konsept butik oteldi,ayrıca merkez dolu olduğu için mecburiyetten orada kaldık:500 tl geceliği,ancak;bizde de son anda yer ayırtırsan pahalı oda tutarsın,şahsım adına Yunanistan ucuz diyemem,ancak verdiğiniz para karşılığı aldığınız hizmet sizi memnun ediyor...
Ağustos ayında 10 gün Bodrum'da tatil yaptım. Booking.com üzerinden bulduğum Cape Bodrum Beach Resort isimli Gündoğan'da yer alan bir otelde kaldım ve geceliği 200 Dolar ödedim. Geçen sene tatilimi Yunanistan'da yapmıştım ve aynı kalitede otele sadece yarısı kadar ödemiştim. Yeme içme harcamaları da geçen seneye göre 3-4 kat pahalıydı, mesela Zuma'da 3 kişilik akşam yemeği (1er ana yemek ve 1 şişe şarap) 1400 TL. Hadi benim özel bir durumum vardı ve Dolar kazandığım için sorun değil ama Türkiye'de insanlar bu paraları nasıl harcıyorlar hayret ediyorum. Aynı paraya New York'ta da tatil yapılabilir ve daha mutlu olunur çünkü insan kalitesi çok daha yüksek. Ve en önemlisi tatilin sonunda ne ben ne de yurtdışından gelen misafirlerim mutlu olmadılar çünkü etraf mafyatik tiplerden geçilmiyordu ve o kadar harcanan paraya rağmen nereye gitsek rahatsız edici varoş bir ortam vardı.
Ama en üzüldüğüm konu insanlardaki umutsuzluğu ve ahlaki çöküşü görmek oldu. Kimse gelecekte iyi bir şey olacağına, adalete, dürüstlüğe inanmıyor ve ahlak yerlebir olmuş. Türkiye şu an ABDden çok daha kapitalist, çok daha vahşi. Herkesin derdi para, güç, mevki ve bunlara ulaşmak için hiç bir etik/değer yok. Hırsızlığı, hukuksuzluğu bir yana Tayyip insanların içini boşaltmış, koca bir milleti içeriden çürütüyor.
Son düzenleme : efet; 06-09-2017 saat: 17:21.
Bu arada 10 günde tam 3 kez GBT araması oldu, bir vukuat yaşanmadı ama herkes gerildi. Alttaki haberi görünce aklıma geldi;
https://www.amerikaninsesi.com/a/alm...i/4015982.html
Yer İmleri