Normalde çok az hacim oluyor HALKB de hacim olmuş belli ki mesaj kaygısı var. AKBNK ADR si 1K ama HALKB 133K işlem görmüş.
Printable View
Bak adalar dedin de aklıma geldi Suriyede sınır güvenliği dedik daldık Libyada akdeniz gaz petrol bizimde hakkımız var dedik iç savaş içine daldık peki milli menfeatler için dalacagiz dalalım peki bizim olan adalara girip üst kurup cumhurbaşkanını ağırlayan yunana nı ye sus olduk bizim adamızda bize şov yapıyor benim ülkemin milliyetçi parti lideri sayın Bahçeli niye görmez duymaz yorum yapmaz yorum kesmemeli direk net tavır koymalı hani
Burası viop ben topigin özelliğini aşıyorum dokundukça konu konuyu açıyor
İnsan güven içinde olmak istiyor eğitim, mal, mülk, aile ve çevre ister istemez bir güven veriyor.
Geçen güzel bir tripleks yazlık gördüm adam "MÜLK EMANETTİR" diye kocaman yazmış, yani mal mülk de sonradan problem oluyor gibi. Nazar boncuğu asmaktan daha orijinal bir fikir.
1 nolu kanalı bugun kırmış , kapanışa yakın ise yukarı alarak tekrar kanala dönmüştü. Haftaya takip açısından altta 2 ve 3 nolu kanallarda izlenebilir. 110.000-111.000 civarı. Kanal altına tekrar inerse destek için göz önüne almak faydalı olabilir.
https://i.hizliresim.com/gnbFzz.png
Endeks ve büyük hisselerde işlem yapanlar daha akıl mantık sahibi ve risk yöneten insanlar, daha küçük hisselerde işlem yapanlar daha uzun vadeli düşünen ya da hissiyatına güvenen insanlar.
O topiklerde esprili yazılar daha çok oluyor ama espri kastı ile de yazılmıyor olabilirler.
Biri yazmış
"OBO yaptıramayacaksınız, hissemizi sattıramayacaksınız"
Borsada her zaman cebe giren paraya bakmak lazım... bazı güncel olaylar beklentiler.. hep ağa babaların Yönlendirmesi.. son 20yıla baktığınızda kaç tane beklenmedik ani olay sonucu borsanın uzun süre düştüğünü gördünüz ?
investing.con teknik görünüm
https://tr.investing.com/indices/ise-50-components
https://i.hizliresim.com/UF3YCw.jpg
Geçen FETÖ örgütünün şemasını CNNTürk'de anlatıyorlardı, sona doğru uykum geldi.
Tam bir şeytani örgüt diyeceğim ama değil, cahilliğin zirvesi.
İblis insanlara bir yere kadar yardım eder bir yerde ben Allah'dan korkarım der ve ortada bırakır.
Dünyada pandemi devam ediyor.Böyle bir ortam da seçim veya erken seçime gitmek Türkiyenin yapacağı en son şeydir.Ayasofyanın ibadete açılması konusunda dünyayı aydınlatmak lazım , mabet zaten kiliseden camiye çavrilmiş bir yapı , yani aslı astarı camiii zaten 600 yıl önce camiye çevrilmiş ve yıllarca camiii olarak kullanılmış etrafi 4 tane minare ile çevrili , sonra müze olarak kullanılmasına karar verilmiş.İslamiyette cami veya ibadet için mekanlar önemlidir ama özünde yapacağınız ibadete katkı sağlamaz.Yani Sultanahmette kılınan namaz , Ayasofya cammiinde kılınan namaz veya tarlada kılınan namazın derecesi yapacağın ibadetin değerini azaltmaz veya çoğaltmaz.İbadetin değerini azaltacak veya çoğaltacak unsur yapılan ibadetin ne kadar içten gönülden olduğu ile ilgilidir.maalesef günümüzde camiye gidip gösteriş için namaz kılan insanlarda var , en büyük günahlardan biride budur.Namaz kılmak demek gösterişten uzak , eşe dosta akrabaya şirin görünmek için olmamalı , Allahın sevgisini kazanmak dorultusunda inançla olmalı çok hassas konular fazlada açmayalım işin içinden çıkamayız.Ayasofyanın camiii olarak açılması müze olarak kalması bunlar benim için önemli değil şu açıdan , en çok ziyaret edilen yerlerden biri , akabinde oradan para kazanılıyor , belkide sadece cuma günleri öğle vakti ibadete açılsa iyi olurdu diğer günlerde müze gibi kullanılsa oradan elde kazanılacak para ile aç insanlar doyurulsa evsizlere yatacak yerler yapılsa bence daha iyi olurdu.Biliyorsunuz tarihi mekanlar müzeler buralar boş durmuyor para basıyor.İster istemez gelir kaybı olacak yani istanbulda camiler dolup taşıyor yetmiyor diye bir şey yok.Şöyle bir atasözümüz var kaş yapalım derken gözden mi olacağız derler.Yani düşünmek lazım bence haftada sadece cuma günleri cuma namazı için 2 saatliğine cami olarak kullanılsaydı daha iyi olurdu.Diğer günler yine müze olarak ücret karşılığı kullanılması daha mantıklı .Düşünücez doğruyu bulucaz.Hatta pazar günleri Hristiyanlar içinde belli bir ücret karşılığında ibadete açılabilir.neden olmasın oradan elde edilecek gelirle aç insanlarımız var.Darda olan insanlarımız var onlara yardım edilir.Bunları düşünmek kötü şeyler değil hem ibadet hem ticaret.
o dediğin olmaz abi
paranın takibi yapılamaz
dedikodular başlar
ayyuka çıkar
hem ticaret hem cami
kusura bakma
el alem ne der
genelde mühim değil de
insanların çenesi
işte
bazen de mühim
sana deseler mahalleye siteye binaya girince
vay paragöz adam
hoşuna gider mi
gitmez
o kadar basit
yani bazen imaj daha mühimdir
ha dersen ki hayrına müze şu saatte o belki de
para aldın mı
bir de ibadethane ise
ayıplanılır
bu kozu, gavura vermeycen verdittirtmeyecen..
Bende borsanın çıktığını hiç görmedim. Zaman zaman çıkıyormuş gibi yapıyor sonra hep düşüyor. Yada bana denk gelmedi. Soyle 10 a 20 ye katlayan hisse. Ykbankasina bak sene 98 fiyat kaç sene 2020 fiyat ne. Amma reel bak. 1998 yılında ykbankasi alacağına köye kavak diksen zengin olurdun
Fazla uzağa gitmeyelim. Endeks ilk 120 bine değdiğinde dolar kaç paraydı ikinci 120 bine değdiğinde dolar kaç paraydı üçüncü 120 bine değdiğinde dolar kaç paraydı. Dolar olmus 7 lira 140 bin endeks olsa ne olur olmasa ne olur. Bizim borsa batirimhane hane halkının kit olan tasarrufu ya altındır ya dolar yada emlak. Borsadaki yamyamlar bekler dthlar cozulsede borsaya gelse diye ama hicbirzaman gelmeyecekler. Enflasyon kadar artmayan borsa kari dagitmayan patron yatirimciyi duduklemeye calisan manipulator . Say say bitmez , adam buraya geliyorsa kumar oynamaya geliyordur. Teknik analiz temel analizde bu kumardaki hile yontemleridir. Paran varsa dolar al en azından değer kaybetmez , paran varsa altin al zengin bile olursun. Paran varsa tarla al imara açılır zengin olursun. Hatta git araba al sat inan zengin olursun ama borsada en iyi ihtimalle tl deki değerini korursun. Ona bile göz dikmiş bir suru yam yam var. Dusunsene yatirimcisin 2010 2011 yılında halkbankası aldin bak iddia ediyorum 2111 yılında bile yatırdigin parayı kurtaramazsın. 100 bin doların olmus 8 bin dolar bu mu yatırım bumu geleceği satın alma. Bazıları senin 100bin dolara aldigin mali bugün 8 bin dolara alır 16 bin dolara sattığında borsa çok iyi bir yer parayı ikiye katladım der.
ayasofya..... ben hükümetin yerinde olsam orayı cami değil kilise yapardım..... hristiyanların kabesi gibi bir mabet olur
bütün dünya gelirdi ... camiye gidecek cemaat mı var... son yıllarda giderek cemaat azalıyor... onlarda genelde emekli yaşlı grubu..
10 bilemedin 20 yılda onlarda ölür ... camiler cemaatsizlikten kapanır ... yeni nesil rahat yetişiyor ve dinle alakaları yok..
instagramda facede takılıyorlar.. camiye cemaat lazım diye kampanyalar başlar artık... camiye gelene meyva suyu :)
muhafazakar kesimi yaralayan en büyük olaylardan
birincisi ezanın türkçe okutulması,bu sorun 50 lerde çözüldü.
diğeri ayasofyanın hüznüydü.
bu sorunda çözüldü.bizim ülkede normalleşme çok zaman aldığından millet olma süreci de hep zayıflamıştır.
kutuplaşma artmıştır.
3 günde 100 de 150 güzel para tebrikler...... az para ile oynadığını düşüyorum.... geçen gün tcellde 400 kontrat şort girdim 3 gündür satan ak yatırım meril garanti..... o günde satıcılıydı.. akyatırım 1.1 m eksiydi....400 kontratı gören robot... akyatırım ordan artı 350 bine çıktı.... eksi tahtayı artıya çevirdiler....dökene kadar gitmiyor hisse. her tahta genelde böyle.. işliyor..
+ 50 bin ve üstü ancak ortalama yapıp kazanabilirsin... ondada 3 günde 100 de 150 kazanç çok zor.. resmen kontrat sayıyor robotlar...
yada bilemiyorum robotlar belkide sırf beni bekliyorlar... gelsede ters işlem yapsak diye...
bu söylediğine benzer olaylar geliştiğine şahidim bende..thyao, tcell, kchol gibi kagıtlarda 300-400+ kontrat ciddi bir meblağ..üstüne oynuyorlar..
ancak benim özellikle merak ettiğim gün içinde kontrat sayılması değil.. portföyün tamamı hedef konumuna getiriliyor mu? geceleri makineler (server) harıl harıl işlem yapıyor olabilir mi "rakiplerin" zayıflıkları nerelerde diye araştırarak ?? her aracı kurumda ayrıca trading deskleri de var yanılmıyorsam.. burada onlar açısından rakip sadece büyük kurumlar değil ayrıca görece büyük özel sahıs portföyleri.. bunlar (özel şahıs, sıradan vatandaş) kendi halinde kişiler..
mesela senin sadece tcell kontratların değil sana maksimum zararın verileceği diğer pozisyonlarını da düşünerek ertesi gün onların üzerine oynanıyor olabilir mi? açıkçası senin portföyün ne kadar "anonim".. ?? bilmemesi gereken kişiler senin portföyünün yapısını biliyor olabilir mi? bunları zaman zaman düşünmüyor değilim..
endeksin kaçınılmaz olarak aşağı veya yukarı gitmesi gerekmiyorsa, özel bir gündem ve haber yoksa, yani yatayda kalan bir endekste hisseleri hareket ettirmek lüksü varsa bu bahsettiğim yukarıdaki portföy hedeflemelerini daha kolay yapabilirler diye düşünüyorum.. sonuçta viopta ben kazanıyorsam onlar kaybediyor demektir.. ve bunun olmasını istemeyecek bir yapı olabilir.. asimetrik bilgi ile üzerimize oynama şansları olabilir..soru bu?? böyle bir şey yapılıyorsa etik olarak tamamen yannış ama burası Turkiye..diye düşünmeden edemiyoruz..
netmiş borsa düşmezmiş,miş miş miş de miş miş,hangi seviyenin altına düşmez yaz da bilemem,bırakın artık şu deli zırvalarını ,düşer de çıkar da ,82 de olur ,130 da.........
eskiden zynga pokerde poker oynarken baktım ütülüyorum...... sonra anladım masada iki oyuncu oturanlar var... beni araya alıp el güzelse arttırıp duruyorlar.... bunu anlayan ben masaya 3 kişi oturmaya başladım... komşudan net . evden net birde cep olmak üzere
3 farklı İP den giriş yaptım.. her şey güzelleşti :) kaybetmek yok.... hile olmadan masada kazanamazsın... adamlarda her türlü hile var..
kişisel bilgilere çok rahat ulaşabilirler ama kullanıyorlar mı tam bilemiyorum... yıllar önce ankaralı bir mütahit dohole büyük para yatırmış .. yetmemiş kredi çekmiş .. kağıdı verdilerde verdiler aşağı uzun bir süre orda takıldı... sanırım 40 krşa düşmüştü..
zaten öyle bir yapı varsa :whistling: aydın doğan kesin o yapının içinde....
Sn Sazeli,
Fikirlerininizin neredeyse tamamı laik cumhuriyetin verdiği islami değerlerdir. ama özünde iş değişiktir. Teker teker bakalım.
Mekanlar yapacağınız ibadete katkı sağlar.
Kişi ben evde kıldım, iş yerinde kıldım diyor ise bu kişiye namaz kılmıyor gözü ile bakılır. Şu hadise bakalım.
"Ey İnsanlar! Evinizde namaz kılınız. Zira farz namaz dışındaki namazların en makbulü, insanın evinde kıldığı namazdır.â€
Yanı farz namazlarının hepsi camide kılınması gerekir. Zaten farz namazı kaçırmak direk küfürdür. Bunlar harici namazlara sünnet namazı olarak da bakılmaz kişinin kendi kendine türettiği namazlardır.
Yani "camiye giden gösteriş için gidiyor bence" bile demek küfüre götürür. Camiye gidilecektir. Ha anca laik ülkede ben evde kılıyorum banane denir. Laiklik olmayan yerde göstere göstere gideceksindir çünkü aksi tehlikelidir.
Cami sadece cuma günü ibadete, kabe/cami sadece virüs yokken ibadete açılamaz. Her daim gece gündür açık olmalıdır. Değil ise yöneticiler hakkında kötü düşünce belirir.
Camiler arasında çok fark vardır. Hatta peygamberimiz bir camiyi ateşe verip yıktırmıştır. İsmi : Dırâr Mescidi
https://sorularlaislamiyet.com/kaynak/mescid-i-dirar
.
.
Ayasofya pazar günü müze olsun :
Mümkün değildir çünkü ayasofyanın içindeki melek tasvirlerinin ibadete açıldığı için üzerlerinin kapatılması gerekmektedir.
Ayasofya Melekleri
onun garantisini almışlardır artık herhalde, ama tersten gidip eğri düşünürsek, o olmasın diye, bu yapıldıysa o da farklı bi boyut işte. ben sayın senyör viçente dünyada bi dönem böyle astıral seyahat usulü boyut boyut gezeceğni düşünüyom pek çok yerin, fazlacana da sebeb sonuç aramadan. malum gabitalizmi yaşatmağa çalışıyolar yaşatırlar da ama bi ya da 2 sene eccük bi hasta yatağında bi o yana bi bu yana döner çevrilir gabital düzenek. ahanda ilgili eklenti https://paratic.com/astral-seyahat/
Bugün 5 kişiye daha sordum hem ch p lisi hem a kp lisi hepsi dolarcı. Bir kişi aşırı uç o altın alıyor ha bire..
Parası olup(yeni ev araba bahçe satan) ne yapacam diyenler dolar alacam diyor. Oda bir kaç kişi.
.
.
Bu borsacılara ben rastlamıyorum şahsen. Neredeyse artık o 400 k.
Dun halkb 5.6 mi ne görmüş izlemedim 6.5 di 10 gun once
Dusmezz yaaa
Rte varken acikcilar tirlarla gemilelre para kazandı hala da kazaniyorlar helal olsun ky yi hammala cevirdi
Ben adama hulku böyle izlettirim işte :oleyo:
.
.
:oleyo:
Sosyal medyada yazan kendini piyasaların kralı sanan biri varya hani galata kulesinin önünde sürekli fotoğraf çektiren şahıs. Dolar hakkında bu aralar çok sık konuşmaya başladı. Demem o ki bu tipler konusuyosa fitilin ateşlenmesi yakındır. Onlarda kendini avutur. Dolar 7.5 olunca borsa 150 bin olacak derler. Sanki olsa ne olmasa ne. Hızla maduro bizi yanına çağırıyor.
Ben de şunu merak ediyorum: Bir hisse ya da kontratı almaya başlıyorum ve düştükçe alıp ortalama düşürüyorum diyelim. Sonuçta elimde bir kağıttan yüklü miktarda belli bir ortalama ile lot veya kontrat var. Adamlar kimde kaç ortalama ile kaç lot var görebiliyor mu? Eğer görülüyor ise zaten bitmişiz. Boşuna kar edeceğiz diye bekler dururuz.
Neden diyorum bazen öyle oluyor ki atıyorum ortalama düşüre düşüre 10k lot 3.44 ortalama ile elimde hisse var. Adamlar kağıdı maksimum 3.43 yapıyor tekrar düşürüp maksimum yine 3.43 yapıyor. Aynı kumarhanede kazandığın paranın sermayeni geçmemesi hadisesi gibi :)))
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz.
[QUOTE=vicente;4590574]Aylardir susuyor aciga satis acildi basladi suni kaosa krize
Cozdu millet bunu artik
2 güne ayasofya isc satasmaya baslayacak
Yabancının ekmegine yag sürdu yillardir
Azalarak bitiyor[QUOTE]
Aciga satışın geldigi gun rte cosmaya basladi
Acikcinin 1 numarali dostudur
Bugünün tarihini not edelim. 6 ay sonra 2 sene borsaya bakalim birde dolara. Hane halki herzaman doğrusunu yapar. Dolar 3 lirayken dolarcilari öpecekler dolar .4 lira iken dolarcilari öpecekler dolar 6.90 dolarcilari öpecekler. Ben öpülen dolarcı görmedim, altin yatırımcısı hiç duymadım ama öpülen borsa yatırımcısı tonladir. At şu meşhur borsa / altin grafiğinide neşemiz yerine gelsin. Çöp altin karşısında çok fazla değer kaybetti diye ileride değerli olacağı anlamı çıkmaz. Çöp her zaman çöptür.
Ütülen dolar yatırımcısı da vardır. Yıl 2001-2004 arası. O zamanın eski parasıyla 1.680.000- TL civarından topladığım dolarları yanlış hatırlamıyorsam 2004 yılı yaz aylarında 1.400.000 TL civarından satıp 14 milyar TL ye araba almıştım. 2007 yılında aynı arabayı bu kez 9 milyar TL'ye zor satmıştım. 2004-2006 arası bi de 20 milyarlık portföyü meges diye bi senette yarıya düşürmüştüm. Nasip işte.
kaç kere başıma başıma geldi..... ekgyo 3.000 lot şortlamışım 2.15 den ( fiyat örnek ) 2.12 alış yazmışım 3.000 lot yazdığımda 25.ooo lot var . 3.000 de ben yazdım oldu 28.000 alıcı daha sonra artıyor normal olarak...
fiyat 2.12 2.13 e geliyor... bu arada borsa düşüyor .. kesin geldi diye düşünüyorum 25.000 lotu veriyor sıra bana gelince tahta tekrar kaldırılırmı ya hu.... 2.13 2.14 oluyor geri gelecek derken bakıyorsun 2.14 2.15 oluyor... o 25000 lot kendisinin ondan veriyor.
bu başka tahtalarda ve endekstede başıma geldi ... bunu yapan milletin elinde aort. long ve şort pozları görüp ona göre oyun kurmaz mı ?....
Doğru valla
O yükselişte bir ons düşüşünden olacak.borsa çıkmasından değil
18.20 gören vadelide KCHOL..
düştü diye 17.50 LONG aldım ve düştükçe 17.01'e kadar aldım...:)
zararda katladı... haliyle..
Kapanış..17.23 yapınca ,zarar azaldı ama ortalama hala yukarlarda...
yaklaşık 1,5 günde ..18.20 den ..17.00'e iniş gördük...
SHORT acımasız, yakalayana muazzam kâr var.... gıdım gıdım gidersinlongta, kamyonla toplarsın SHORTta..
Bırak maliyeti teminatı bile biliyolar. Ona gore oynuyorlar. Herkesin başına gelmiştir. Heleki sisteme kendilerinin dışında yüklü miktarda girdiysen her türlü alavare dönüyor. Özellikle thy vadelisi 1000 Kontrat üstü çok riskli. Adam sana pozisyonu kapattirana kadar herşeyi yapıyor.
Görüşlerinize başından sonuna kadar katılıyorum derdim size ama sonu hariç.
İbadet ücreti karşılığında yapılan bir şey değildir.
Eğer hristiyanlar için de ibadete açılması durumunda o da ücretsiz olmalıdır diye düşünüyorum. Gerçi bu olmaz ama olursa da ücretsiz olmalı.
Görüşlerinizin önceki kısmı için sizinle aynı görüşteyim.[emoji106]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi