emek için teşekkürler. ben de değişkene yeminliyim normalde de..rpd hakkındaki düşünceniz nedir?
Printable View
değerli paylaşımınız için teşekkürler ve bundan sonrası için bol kazançlar. her zaman kendi değişken fonumu kendim oluşturmayı değişkenlerin maalesef adı değişken. hal böyle olunca da kendi değişkenimizi kendimiz oluşturmalıyız. hisseye gireceksek kademeli olarak hisse fon, altın vs. gibi yatırımlarda da fon veya gram, yine kademeli şekilde şartlara göre yavaş yavaş pozisyon artırmalı veya azaltmalıyız. gerisi, maalesef sizin de yaşadığınız gibi hayal kırıklığı.
RPD son ay getirisi ile iyi gözüküyor. %20-25 hisse içeriği ile iyi iş çıkarmış bunda %10 gibi yüksek oranda son günlerde tavan tavan giden E-datanin olmasının da etkisi var. Ama portföyü çok küçük 5.85 milyon TL. 20-30 milyona geldiğinde bakmak gerekiyor. Takibimde olan bir fon.
endeksin daha önce kırdığı yükselen trent desteğine yaklaştığını, bu seviyeler 1409 civarları, buralar aşılırsa yükselişin hızlanabileceğini söylüyor. bir de bu tür yükselişlerden önce yerli yatırımcının satışa geçtiğini belirtiyor. geçen aydan beri yerli çıkışı oluyormuş borsadan. zaten işler böyle yürür canım ülkemde. bizler ucuzken her tarafımız titrediğinden alım yapamayıp elimizdekileri de yabancılara teslim ederiz. sonra onlar gelir burayı iyice yükselttikten sonra ellerimize vererek giderler. tıpkı 4 mevsim gibi biz elimize verdiler şarkısını dinlerken hisseler iyice ucuzlar, biz de sözüm ona sabrımızın sonuna geldiğimizden yabancıya çok daha ucuzdan veririz, ve nihayet tekrardan ralliler olur ve bizler trene her zamanki gibi son vagondan binerek yabancıların verdiklerini elimize pahalıdan alırız ve bu düzen hep böyle gider
Sayın hayrani, evet alım yapalım da ne alalım? bir gün bankayı satıp hava yolu alıyolar, hava yolunu satıp demir çelik alıyolar. sonra hepsini satıyorlar falan. tamamen yazı turaya dönmüş iş. evet alalım da ne alıcaz? onu tut bunu sat, bunu sat onu tut formasyonu var aylardır.
Ceşitlendirilmiş bir portfoy yapsaniz boyle dertleriniz olmayacak :)
Biraz da sabır.
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
aslında haklısınız. aynen dediğiniz gibi yaptıkları için popüler fonlarımız bu yıl endeksin de gerisinde performans sağlıyorlar. ama çare var. ben birkaç aydır eskisi gibi mac tkf tcd nnf vs. olaylarını bıraktım. bana endekse yüzde 90 paralel getiri hedefleyen fonlar yetiyor. mesela geçen hafta akşamı al sinyali oluşacağını anlayınca bu fonlardan aldım. 4 günde yüzde 4 kâr ettim. bist30 veya bist 100 getirilerini baz alan fonları tefaştan kontrol edilip uygun olanlarından alınabilir diye düşünüyorum. ama bu durum, uzun vadeden ziyade trent süresince oyunda kalınmasıtratejisinde mantıklı olur. uzun vadelerde isteneni vermeyebilir. ortalamalar kırıldıkça bu fonlar artırılıp aşağı kırılımlarda da azaltılabilir diye düşünüyorum acizane. yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir. karışık ortamlarda kurtlar sofrasındakilerle boğuşurken kendimce geliştirdiğim taktiklerdir ve işe yaramayabilir.
yazdıklarımın daha iyi anlaşılması adına şunu belirteyim: bir yıl satmamak üzere katılım fonu alacak olsam qinvestin elz'sini alırım. ama katılım endeksindeki al sinyali boyunca daha kısa vadeli tutmak için elz yerine ziraatın katılım endeksi fonu zpe'yi tercih ediyorum. o gün endeks ne kazandırmışsa veya kaybettirmişse nispeten yakın getiriler oluyor. ama diğerleri zaman zaman endeksin gerisinde veya bazan da ilerisinde kalabiliyorlar. ben endekse yakın getiriye razı olup acaba bu gün relatif mi gelecek, geride mi kalacak diye kafamı hasta etmeden trent takibi yapıyorum. bir süre sonra turkishbulls sat sinyali verse gözümü kırpmadan hsyf'lerimin en az yarısını veya duruma göre tamamını satar gerekirse dahab yüksekten alırım. ama büyük düşüşlere de yüklü pozisyonda yakalanmamaya çalışırım. aslında şu sıtrateji, hele de fo n yatırımcısı için çok mantıksız. ama şu anki ekonomi politikaları da ekonomistlerin çoğuna göre mantıksız. böyle politikalarla yönetilen bir ülkede de böyle yatırım sıtratejisi olur. yapacak bir şey yok malesef
Madem böyle bir yol benimsediniz, o zaman siz borsa yatırım fonu (BYF) alıp satacaksınız.Normal hsyf'ların al sat gecikmelerini yaşamayacaksınız BYF alırsanız.
Ziraatin endeks takip eden BYF'leri bu iş için idealler.
Çeşitleri de gayet yeterli.
-BIST Likit Banka Endeksi Hisse Senedi Yoğun BYF ZPLIB
-BIST Banka Dışı Likit 10 Endeksi Hisse Senedi Yoğun BYF ZPBDL
-BIST 30 Endeksi Hisse Senedi Yoğun BYF ZPX30
-BIST 50-30 Endeksi Hisse Senedi Yoğun Borsa Yatırım Fonu
-Yıldız Pazar Likit Temettü Endeksi Hisse Senedi Yoğun BYF ZTM15
-Risk Eşit Banka Dışı 20 Endeksi Hisse Senedi Yoğun BYF ZRE20
-Yıldız Pazar Teknoloji ve İletişim 10 Endeksi Hisse Senedi Yoğun Borsa Yatırım Fonu
-BIST 30 Eşit Ağırlıklı Endeksi Hisse Senedi Yoğun BYF Z30EA
-Katılım 30 Eşit Ağırlıklı Endeksi Hisse Senedi Yoğun BYF Z30KE
-Katılım 30 Endeksi Hisse Senedi Yoğun BYF Z30KP
Çeşit bol.
Hisse senedi alır gibi alın satın.
Alın on dakika sonra satın, yarım saat sonra tekrar alın, hareket kabiliyeti süper.
Sadece alım ve satımda komisyon ödeyeceksiniz o kadar.
Eğer ziraatten al sat yaparsanız Borsa Yatırım Fonu işlemlerinde uygulanan komisyon oranı on binde 2,5'tur.
Hocam 4 sene oldu elimdeki hisse portfoyu.Dusuyor cikiyor ama en sonunda sirketin dedigi oluyor.
Bence 15 gün icin hisse almak cok riskli :)
bazı sorular abi bana acil güzel para kazandıracak bişeyler söyle tadında gidiyor. öyle bir dünya yok söyleyeyim. yatırım işi gerekirse yıllarca faizde kalarak dip bekleme işi. o yüzden faiz hassasiyeti olanlar kolay av oluyor. git emlak arsa araba al ama rasgele borsaya altına dövize girme.
Selamlar,
Piyasa açık olduğunda, canlı olarak aracı kurumdaki borsa hesabınızdan canlı olarak takip edebilirsiniz. Ayrıca, piyasa saatlerinde aşağıdaki siteden ana sayfada "Borsa Yatırım Fonlarımız" kısmında veriler yayınlanmakta.
https://www.ziraatportfoy.com.tr/
Geçmiş veriler için de, aşağıdaki siteden "Fon Tipi:Borsa Yatırım Fonları" seçerek görebilirsiniz.
https://www.tefas.gov.tr/FonKarsilastirma.aspx
ziraat byf'leri bayağı çoğalttı haklısınız. ancak benim amacım gün içini bırakın günlük treyt dahi değil. treydırlık ne haddime. öyle bir yeteneğim olsa uygun bir kurumdan hesap açar avantajlı komüsyon oranlarıyla treyt yaparım. benim amacım, fon treydi değil, trentlere göre fon alıp satmak. turkishbulls sinyallerinin amacı da hisse veya fon treydi değil. kısa vadeli trentlerin sinyallerini mum çubuklarıyla tesbit edip boğa sinyallerinde alıp ayı sinyalleri onaylanınca da satarak olası zararlardan korunmak. yeri geliyor üç ay senette kal sinyali devam ediyor, yeri geliyor on gün sonra sat diyor, yeri geliyor 2 veya üç ay nakitte kal diyor site. ben de fonlarımı buradaki sinyalleri referans alarak azaltıp çoğaltıyorum o kadar. diğer yandan byf'lerdeki alım satım makasları bi aralar fazlaydı ve uzun zamandır bakmadım. ama bu gün açılışta en likit olacağını tahmin ettiğim zpx30'a sadece merakımdan bakacağım.
bist100 yüzde 0,65, tkf yüzde -0,49. önceki yıllarda destan yazan bir fonun getirisine bakın.
işte bu yüzden bildik fonlarla vedalaşıp endeks getirisiyle paralel hareket eden fonlara döndüm. bist100 kapanışına bakıyorum ve acaba bu gün ne yaptılar endişesi taşımadan üç aşağı beş yukarı fon getirimi biliyorum. bu şekilde belki daha az kazanacağım ama fonların saçmalamasına da tahammül etmek zorunda kalmayacağım. ne zaman kendilerine gelirler, o zaman bakarım duruma.
En güzeli öyle ben de bugün elimdeki hisse fonlara satış verdim, zararda olan ıdh, tcd ve tkf kaldı sadece, onları da zararı kurtarırsa satacağım, bu tür hisse fon işinden ben de sıkıldım. Banka ve bist30 fonlardan vardı geçen hafta kârla sattım, beklesem çok daha iyi getireceklermiş. Gerçekten de endeks düşünce bu tür fonlardan almak daha iyi gibi görünüyor.
Sanırım IPB stratejisini artmamak üzerine kurguladı artık. Borsa düşer IPB düşer, borsa yükselir IPB yine düşer. IPB'de olanlar borsanın artışına bile sevinemez oldu. Açıkçası portföy şirketinin son dönemde tüm fonlarında ciddi bir düşüş var, sanırım fon yöneticileri hala yaz tatilinde ve fonlara acemiler bakıyor. Fonun son 6 aydaki getirisi neredeyse bir PPF kadar. 3 aylık ve 1 aylık dönemlerde zaten getirisi yok. Değişken isminin hakkını veren fon yok gibi görünüyor.
dolar düşecek deniyordu yön değiştirdi sanki. yabancı fonlar düşünülebilir belki bu ara.
ABV AFA...
Kaç gündür zarardayım.
Bari kur artışını yansıt...
selamlar,
portföy dağılım raporu kap'ta yayınlanıyor.
gördüğüm kadarıyla şu dönemde kaybetmemek üzerine kurmuşlar.
youtube yayınında borsayı döviz ile hedge ediyoruz demişlerdi bir kaç ay önce.
şu anda endeks kısalara dönmüşler diye gördüm.
ben de bu fonda kendimce önemli bir pozisyon taşıyorum.
fonun toplam değerinin de tek haneli bir yüzdesini taşıyorum.
beklemedeyim. hayırlısı diyelim.
not:
yazdıklarım şahsi fikirlerimdir.
lütfen yazdıklarımı okuyarak yatırım kararları almayınız.
çokça hata yapan birisiyim,
hem bu nedenle hem de ilgili kanun ve yönetmelikler gereğince yatırım kararlarınızı işin yetkili uzmanlarına danışarak almalısınız.
eveeeeeet, ben de bu doları neden harlamıyoruz diyordum, Allah razı olsun bunca yangının arasında oraya dı da unutmadık. her şeyin dövize bağlı olduğu canım ülkemde doların ateşini harlayarak enflasyon düşürmeye tekrar başlıyoruz. bunun ne anlama geldiğini sanırım burada herkes bilir. fakirliğe ve yoksulluğa kaldığımız yerden devam inşallah. yaşasın zamlar, yüksek enflasyon ve sıkıntılar.
GBC ne öldürüyor ne güldürüyor..
aştı bugün. tepki yükselişine de benzemiyor. önce 8.29, sonra olası 7.99 deniyordu ama ilkinden döndü. ağustos aylarında fırlıyor genelde. 9.5-10 aralığına gelir mi yine aşağı döner mi bilinmez ama son 1 ayda hemen hiçbir fonun doğru düzgün kazandırmadığı düşünülürse, bu aralar yeni bir girişim için çok uygun. kartları uygun dağıtmak kalıyor sadece.
son 1 ayda en çok kaybettirenler şunlar:
https://www.ataonline.com.tr/Fon/AOY
https://www.ataonline.com.tr/Fon/AES
https://www.ataonline.com.tr/Fon/IJB
petrol 67 görür deniyordu, 70'e kadar geriledi. oyun da başladığı yerin altında. alternatif enerji ilk çıktığında çok kaybettirdi, sonra iyi kazandırdı, şimdi yarı yola geri gelmiş. ya da daha az risk alıp ARE, IPV, TDG fonlara yönelmek belki.
GBC de tavandan iyi saldı ama dün %3'lük kısmı kapatması biraz daha aşağıdan alma hevesini kursakta bırakıyor.
https://www.ataonline.com.tr/Fon/GBC
3 aylıkta da Turizm yerlerde.
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=TGR
https://www.ataonline.com.tr/Fon/TGR
haklısınız. her toplum hakettiği gibi yönetilirmiş hocam. dinci kafa genelde dünyanın bilimsel gerçeklerinden kopuk olduğu için turizmle döviz basan beldeler ormanla dolu olduğu halde yangın söndürme uçağı neredeyse yok. rehberin iran pakistan malezya somali gibi ülkeler olunca hayattan aldığın sonuçlar da yaşadığın felaketler de onlarınkine benzer oluyor. turist kaçıyor ve öğretmen nickli arkadaş haklı artık döviz tutulmaz. enerjide dışa bağımlı türkiyeye döviz girmezse soluğu 9,5 larda alma ihtimalimiz büyük.
az önce youtube kanalında burak hocanın videosunu izledim. doları kendimiz patlatacağız başlığıyla yayın yaptı. hepimizin duygularına tercüman olarak şöyle diyor:
bu ülkede ne zaman dolar düşse, ne zaman piyasalar rahatlasa bir demeçle kendimiz yangına benzin dökercesine ateşi harlıyoruz. tam nefes alıyoruz derken başkanımız birkaç kelimeyle doları hızlıca yukarıya kaldırıyor. kasten yapıyor, tabi ki demem. ama neden yapıyor? sürekli bu tür konuşmalar yapınca doların sert yükseldiğini bile bile neden böyle davranıyor? oradaki ekonomi danışmanları kendilerini uyarmıyor mu? ben çok düşünüyorum ve bunu anlayamıyorum. anlayan birileri varsa lütfen yazıp bizleri de bilgilendirsin. Allah yardımcımız olsun.
Umarim IPB bu guzel gunu hiç etmez :)
hocam çocuklukta babasından büyük eziyet gördüğünü anlatmıştı eskiden bir röportajında, türkiyenin belki %70'ini oluşturan klasik psikolojisi bozuk tabakadan biri. ha nasıl iktidar oldu, bence usame bin ladin denilen alçağın 2001'de dünyayı karıştırmasıyla tüm dünyada karşılıklı kutuplaşma ve nefret söyleminin her geçen yıl yükselmesi sonucu böyle nefret dolu insanlar iktidarlara geldi malesef. batı daha sistematik ve mantık düzenine sahip olduğundan süreci kolay atlattı. bizimki gibi geri kalmış ülkeler haraboldu. bu adamın hiçbir şekilde öfkeli üsluptan vazgeçeceğini ve bir gün emekli olsa bile türkiyenin bizim yaşam süremizde(batılı anlamda) normale döneceğine kesinlikle inanmıyorum. özgürlük ve hoşgörü dikkatli bakılması gereken bir çiçek gibi, elde edilmesi yüzyıllar sürüyor yokedilmesi onyıllar.