Peki, bundan sonra önerinize uygun hareket edeceğim.
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
sadece maliyet olarak ta düşünmeyelim, Youtube da dönemlerine göre her üç köprü öncesinde de o yerlerin ne kadar yağmadan uzak ve bakir alanlar olduğu görülecektir, ...köprüler yapıldıktan sonra ise o alanların nasıl bir yağmaya ve talana maruz kaldıkları bağlantı yollarıyla birlikte nasılda rantın bir numaralı konusu haline dönüştükleri hepimizin malumudur,..
ne yazık ki 3.köprü ve bağlantı yollarının geçtiği alanlarda bundan er yada geç nasibini alacak ve kurtulamayacaktır, İstanbul akciğerlerini kaybederek soluyamayacak hale gelecektir, işçilik üstelik birde buraya kanal döşeyerek iyice bu bölgeyi yok edecektir,. bu sayede 3.köprü yapılırken savunulan tez olan sadece yol geçecek iddiası da kanal İstanbul'la birlikte şimdiden çürümüştür,..
bu gelişmelerden yola çıkarak şüphe yoktur ki ''İstanbul'a ihanet ihanet etmeye devam edecektir''
bunu gelişme olarak sunmak ise insanların aklıyla alay etmektir, ta başından beri Türkiye'nin en gelişmiş ili İstanbul olduğu halde ha bire ''İstanbul'u'' geliştirip durmak ranttan başka neyin bir numaralı konusu olabilir,...
biat kültürü bunu görmez, buna göre her yapılan makbul ve geçerlidir, yapıcıda olsa bir eleştiri asla yoktur,..
bütün İstanbul'u geliştirme hamlelerinde ne tesadüftür ki hep sağcı hükümetler rol oynamış ve öncü olmuşlardır,
demek ki rant ile sağ arasında bir ilişki hep vardır,..ve bunu saklamanın kamufle etmenin en kolay yolarından biride şüphesiz biat kültürü oluşturmaktır,..
Nagehana mı soracakmışız? Çok seven evine alsın.
Geçen gün de biri vardı. Yok suriyelilerle konuşmuş ta önce Türkler gitsinlermişmiş. Millet bunları nasıl baş tacı yapıyor anlamıyorum.
Bu arada pala 1500 point yukarıdan açarsa don gömlek cortlarım. :oleyo:
Hazırlaması mı kalmış son 5 ayda 2.5 milyon suriyeliye vatandaşlık verilmiş.. Seçime kadar afganı,suriyelisi bu sayı kaça ulaşır belirsiz.. İktidarın kaybettiği oyların çok çok üstünde.. Hem etnik yapımız değişiyor, hem bir yandan hayat pahalılığı her sene abartısız 2 kat artıyor..
Oliver Bullough PARAVATAN
kitabını okuduktan sonra
Şimdiki siyasetçilerin rüşvet trafiğinin
Çözülemeyeceğini anladım..
KÖPRÜLER, OTOYOLLAR, HASTANELER..!!
Ülkede dünya çapında müteahhitler varken
Sürekli dış konsorsiyumlarla bu işlerin YAPILMASI.......
Temiz iş oldu siyasetçiler için, ve çözülemeyecek komisyon, rüşvet trafiğini örttü..
Kitapta İngiliz hukuk ve danışmanlık firmalarının ülkenin nasıl soyulacağına dair
Akıl almaz bilgi ve yeteneklerinin olması
Şaşırtıcı..
Ukrayna ve GAZPROM örnekleri de verilmiş..
Şimdiki politikacıların aldıkları rüşvetlerin kanıtlanmasının zor olduğu ve İnternet
Teknolojisindeki gelişmelerin de, ülkeyi soyan hırsızları yakalamakta imkansız hale getirdiği de, belirtilmiş..
Binali ve mahdumları, örnek!!
İspatı zor..
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Suriyeliler işi Türkiyenin milliyetsizleştirme proğramının bir parçasıdır,..Anadolu yüzyıllardır zaten göç alarak ve doğurganlıkla bundan nasibini dönem dönem almıştır,..
Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk Milleti olarak bizi bir payda ya almasına en büyük saldırı bu yolla yapılmak ta olup, bu yönde DAEŞ terörü bir korku faktörü ve yerinden etme senaryosu olarak kullanılmıştır,..
K. Suriye'de DAEŞ işgali esnasında tapu daireleri yakılmış tarihi eserler yıkılmış insanlar videolara çekilerek dünyanın gözü önünde diri diri yakılmışlardır,..göç eden Suriyeliler se kimliksiz hale getirilmişler,..bu göçleri ile tutunabildikleri yerlerde kendilerine yeni kimlikler aramaktadırlar,..
insanların bu çaresizlikte oradan kaçmalarına eğer insansak elbette bir suç bulamayız ve yükleyemeyiz ama en turistik yerlerimize kadar mülteci akınına maruz kalmak ve sıkıştığımızda bunu dinen ümmet yoluyla açıklamak işgüzarlıktan daha da ötedir,..
üstelik DAEŞ artık ortadan kalktığına göre Suriye hükümeti ile anlaşmak yerine Esad'a Eset diyerek buna engel olmak bunu nasıl açıklayabiliriz,..
Suriyeliler topraklarına dönmedikçe terk ettikleri alanlara YPG/PKK nın yerleştiği kök saldığı çıplak bir gerçekken ortaya hiç yoktan bir ''Rajova'' çıkmışken Avrupa mülteciye para ödemiyor diye bunu İç Politika aracı yapmak bu manada ki hangi sorunumuzu çözecektir,
buna, Suriyelilere harcanan rakam madem söylendiği üzere 40 milyar USD ye dayanmışsa şayet ve bu gün MB kasası tamtakırsa, tamtakır kalmışsa,..
elbette bu terörle en yüksek perdeden mücadele edeceğiz ama şunuda düşünmüyor değiliz hem ypg/pkk dan yakınacaksın bunlarla mücadele uğruna şehitler vereceğiz hem de Suriyelileri burada tutarak bunların dükkanına ekmek taşıyacağız,..
''Esed Esad olacak Suriyeliler dönecek''
çözüm budur,..yoksa Nagehan gibi kendinden menkul kişilikler konuşur konuşur durur
nagehan kim ya? ilk seçimde hepsi gidecek...suriyelilerde suriye ye...efendim neymiş onlar mülteciymiş BM ye göre zorla gönderemezmişiz...yok yav...nasıl bir mültecilik bu ki bayram olunca güle oynaya suriye ye bayram ziyaretine gidiyor bayram bitince geri buraya dönüyor...yemişim böyle mülteciliği...
Bu ÜLKE'yi soyan,
Akıl almaz rüşvet ve komisyonları ülke dışındaki
Vergi cennetlerinde istifleyen Binali gibi
Politikacıları takip eden, izleyen ve bir gün
Hesap sorulduğunda belgeleri önümüze
Getirecek olan, masak, mit gibi kurumlarda
Dürüst insanların olduğuna inanıyorum..
Kamu bankalarında da devleti hala seven, memurların olduğuna inancım tam..
Yarın seçim oldu kaybettiler başkası geldi. Yapanin yanına kar kalirsa bu ülke çeyrek yüzyıl başını kaldıramaz. Ben kendi adıma seçim sonrası bu kaybettiğimiz rezervi soygunun bedelini iki yıl içinde geri kurtaracak oluşumun planını yapıyorum. Açıkçası yumuşak hareket ile bu olmaz. Kuzey Kore, Suudi Arabistan nin muhaliflere yaptığı işlemlere benzeri bir ceza biçimi ile hepsi sıraya girecek koştur koştur geri getirecek. Bu ülkenin bir daha da böyle hazinenin vatandaşın kuruşuna göz dikemeyecek. Olur olmaz ama benim içim biraz soğur.
Dört bir yandan mülteci geliyor iş bulursa çalışır iş bulmazsa mafya çetenin kucağına düşer onun bunun parasına çökerler yakalanırsa sınırdışı edilir ceza yok nasıl olursa
Suriyeliler Afganlılar yanında melek kalır. Bu Afganlı mültecilerin çoğu erkek. Üç ay sonra onun bunun kızına karısına göz diker bunlar.
sene 1996 İtalya dayım,
sokaklarda özellikle liman ağzı ve büyük caddedelerin köşe başları gibi işlek yerlerde çok ça zenci var, yer tazgahları bildiğiniz,
kemer, saat ve güneş gözlüğü en çok sattıklarından ulan dedim bizim ülkede bunlar niye yok, niye bizede gelmemişler,
bir süre sonra 2010 lardan itibaren bizde de bu çok çeşitlilik başladı bizde artık bu arkadaşlardan semt pazarı dahil görmeye başladık, futbol takımlarımızın ise hemen hemen 11 i bunlardan kurulu, beşiktaş GS fark etmiyor yada FB,...
anladım ki para gelirse bir yere bunlar mutlaka geliyorlar,..
para gelirse zencilerde gelir afganlarda bundan kaçış yok, bizde para yoksa onlarda daha da yoktur bu böyle biline,..
yani paranın olmayışı mülteciliğe engel değil, biraz fazla olması yeterli,..
bir diğer konu ise bu manada bu akepe iktıdarının hemen erken dönemlerimde Taib'in kulağına fısıldanan,...
imparatorluk
Ekonomide başarılıyız diyen AKP'li Özhaseki: - :halay: :halay:
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem...n=tavsiyehaber
ümmet olmadan imparatorluk yok, Taip bunu biliyor, ..
Taibin batıya karşı kullanacağı son koz budur, ümmet..
bunu kaybederse batıyı kaybediyor,..Türkiye o saatte doğuya yelken açıyor ki Uygur meselesinde bu zaten yapıldı, İyi ve Cehepe aksi yönde olmalarına rağmen Taip burada doğru oynadı, aksi halde batı kucağı kaçınılmaz hale dönecekti, kucak çocuğu olacaktık,..işte Karabağ diğer birisi,..
ama ne işşse Taip illede bunu diretiyor, batı konusu nu.. batı bitti bunu görmüyor,..Türkiye için cehepe dahil batı artık yok,..varsa bu tavizdir, Antalya Körfezidir,..
Taibin batı işi bu eş başkanlık günlerinde ilk fısıldanan, Taibe göre Türkiye imparatorlukla bölünme arasında, o İmparatorluk olacağına inanıyor,
burada cehepenin insiyatif alması gerekir, bunun yoluda hedepeyi reddetmesinden geçiyor,...yani bölünmeyi,..
Cehepe bunu yaparsa Türkiye düze çıkar,..
Kocaeli'nde Bir Afganistanlı 17 Yaşındaki Türk Kızına Tecavüz Edip Başını Taşla Ezdi
https://www.tamgaturk.com/haber/koca...zdi-34265.html
Kayseri'de dehşet! Başını taşla ezdi, tepeden attı... Üstünü otla kapattı
https://www.hurriyet.com.tr/gundem/k...patti-41642591
https://i.hizliresim.com/cugdy1l.png
uzaktan
https://i.hizliresim.com/i0ryg66.png
yakından
https://i.hizliresim.com/r0bdp9b.png
öyle olmalı ki yeşil oklara kadar çok olumlu bir haber gelmeli ve fiyatlar tekrar orta pembe üstüne atmalı long için, aksi 65 gün sağa gider ve bu sürede fiyatlar 18 ekime kadar 1480.09 u merkez olarak kullanır,
benim topikte orada açıkladım bide burada geçeyim bakmayanlar için,..
benim düşüncem 65 gün ne şiş ne kebap, 1480.09 merkezli bunun altına çok düştüyse al bunun üstüne çük çıktıysa sat tarzında bir yatay piyasa olacağı ki son Kıbrıs kutlamaları ve bu sıralar 2.parti S-400 dillenmeleri tamda bu, ekonomik manada zaten bir şey olmayacağını hepimiz biliyoruz,
tek ayrılan istisna dediğim üzere pembe üstüne fiyatların haber destekli (örneğin abdenin batması gibi hehehe) coşkulu atması ki zor görüyorum
bu analiz 65 gün yazmamayı gerektirir, işte duramıyor yazıyoruz, insanız sonuçta,
ihtiyaçlarımız var
+3000 geliyor pazartesi.. açılış tahminim 1493 :oleyo:
https://i.hizliresim.com/rdbv42z.png
Tavuklar bile ciddiye almayacağı için, ben artık şöyle resimler koyuyorum:
https://gaiadergi.com/wp-content/upl...02/Chicken.jpg
SP500 önceki zirvesini kırdı, DJI zirveyi zorluyor. İkili tepe olabilir mi diyordum sanırım olmayacak. Yine de 4 saat var seansın bitmesine. DAX ise önceki zirveyi bulamadı ama yaklaştı bayağı.
Bayram sebebiyle konakladığım otelde dün gece can sıkıntısından tv kanallarını gezerken TRT World’e denk geldim. Kaçınız böyle bir kanalın varlığından haberdar bilmiyorum ama dünya standartlarında bir yayın akışı yapmışlar. Mükemmel bir İngilizce aksanıyla haberleri sunan hanımefendi de Türk’tü. Olimpiyat haberleri olsun, dünyaya entegre diğer haberler olsun nefis çekimler ve leziz bir sunum.
Akabinde Across the Balkans diye bir program yapmışlar. Srebrenista katliamını dönemin gerçek kamera çekimleri, röportajları ile dünya dilinde, dünyaya haklılığını doğru şekilde anlatarak yapmışlar.. tek kelimeyle muhteşem. Demek ki istediğimiz zaman yapabiliyoruz.. elimizde adam gücü de yeterli eğitimli insan da var.. eskiden TRT2 ve TRT3de de böyle ara ara leziz programlara denk gelirdik..
Bir de TRT-1in köhnemiş sunumuna, devletin buram buram soğuk diliyle yapılan programlarına bakın.. 2 farklı dünya gibi, iki farklı dünya görüşünden çıkmışçasına.. bu toprakların insanı midnight express filmindeki gibi devletin soğuk yüzünü her gün TVde görmeyi hak etmiyor bence. Yazılı ve görsel medya insanların gelişiminde hala çok önemli bir unsur maalesef.
Bu foruma Fdow ile ilgili son kez yazıyorum, zaten kimsenin pek aldırdığı yok. İkili tepeyi falan geçiniz, FDow 1 yıl içinde 30512 altına inmez, 35000 üzerine çocuk oyuncağı gibi kolaylıkla çıkar, çok yakında 36000 üzeri rakamları konuşuruz.
Bu da son yazımdır.
dow un arttığı gün msci turkey binde 7 eksi neden acaba???? tl de yatay
Kardeş Dow inmiş çıkmış bizi ilgilendirmiyor vade sonu çete hangi pozisyonda ise kimleri soyacaklar ise öyle kapanır..
Bu kadar analiz kasmaya gerek yok şirketler fk olarak dünya ile karşılaştir geç.
Pakistan Afganistan vs borsalarinda fk olarak karşılaştır bu çete nin hükmü gecsede mal ucuzsa bir gün değerini bulur boşver yaşamına bak çetenin çizdiği grafiğe fiyatlara takılma.
Başka yolu yok.. ya çeteden olacaksın ya bosvereceksin tiyatroyu..
https://twitter.com/TC_Disisleri/sta...622348290?s=20
Belki budur sebep bizim düşmek İcin bir sebep aramamıza gerek yok malesef.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
+1.500 GAP beklerken..
Tersi de olabilir gibi.. [emoji846]
Burası TR, hesap, kitap işlemez..
Abi GAP garanti...
Eğer ki Pazartesi sabahı Dow , SP vadeli eksi 1.5-2 olmazsa...
Msci Tl den dolayı öyle, Zar vb dolar karşısında ciddi ekside...
Dxy düşmedi bizimkinin karın ağrısı o...
Ki Pazartesi sabahı TL yi de alağı kasarak başlayabilirler...
Yani Kıbrıs haber vb tırt...
Ne bekliyorduk ki zaten, olabileceğin en hafifi çıkmışken...
Yatırım tavsiyesi değildir de yazalım da...
Pazartesi yurt dışı ve biz kırmızı iken risk alıp şhortların yarısını kapadım.
Tamamını kapayacak kadar cesaret olmadı.
Bakalım pazartesi kapanış nasıl olacak
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
yurtdışı iyi iken ve de biz kalın desteklerde iken herkes mutsuz, umutsuz.
çok beklenmedik bir haber gelirse bilemem. önümüzdeki hafta çok önemli bir istatistik açıklanmayacak.
Gözlemlerime göre ( uçaklar kalktı, Avrupa ülkeleri ve Türkiye ciddi aşılanma oranlarına geldi, yollar araba dolu, otoyollar bile garanti rakamı tutturuyor muhtemelen ) Tüpraş tan güzel bir 3. Çeyrek bilanço yolda. Yilsonu için pozisyon alınabilir, bende yüklü var zaten maliyetim 78.5 taşıma maliyeti ile 95 gibi düşünüyorum bakalım neler olacak.
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.