Bunun cevabini simdi verirsem basim belaya girer:))). Azicik ortalik durulsun. Yazar cizer grafigini atarim. Unutursam hatirlat Karakemal abi.
Printable View
düşürebiliyorsa 7 ye de düşürsünler.. sıkıntı yok ki.. hayali düşman yaratıyorlar sonra savaşmaya başlıyorlar.. biz dolar artsın istemiyoruz ki ama onlar dolarla köprü ücreti belirleyen gayrı milli bir zihniyet..
beceriksizlikleri şovlar ile süsleyip bir düşman yaratıyorlar ve tüm suçu ona yıkmaya çalışıyorlar.. ama hepsi kendi suçları.. doların düşmüş hali sene başına göre %50 yukarıda..
Dolari bence 8-9 arasina indirip orada tutmak isteyecekler. Sonra bakin gordunuzmu dolar 1 yilda hepi topu enflasyon kadar artti diyecekler
SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
temınatları ozellıkle hareketlerden once artırıp azaltmaları sıkısanları ıyıce sıkıstırmak ıcın gıbı gozukuyor....dolar marjınında seans acılısına kısa sure once yuzde 80e cekmelerı gercekten buyuk baslardan cok buyuk batanlar oldugunu gosterıo kısaca hersey planlanmıs gıbı ve buyuk 2.3 aktor pıyasadan cekıldı gıbı....ayrıca kademelerın bos olması bu fıyatlardan bıle kontrat acmanın zorlugunu gosterıo....2700e coın atsa daha cok heyecen yasar hem de hıle yok....
Karakemal abi o isleri gecmekle olmuyor. Trafik polisi bile radar tabelasi koymadan hiz olcumu yapamiyor ulkede.Mahkeme karari var. Magdur arac surucusu demiski devlet vatandasina pusu kurar mi? Mahkeme karar vermis evet kuramaz.
kontratlar çok yükselirse vadeli piyasada katılım azalır...2.700 TL 1 kontrat için ciddi bir rakam...10 kontrat açmak istesen yedek akçe içinde bir %50 bırakayım desen gerekli para 54.000 TL...kaç kişide var bu para?
zaten epey bir katılımcı silinmiş bunu kademelerden anlamak mümkün...1-3-5 kontratlarla kademeler inip kalkıyor...alış-satış arası 50-100 puan boşluklar oluyor v.s....epey kişi dayak yemiş belli...
2700 tl olması kontratın fiziksel büyüklüğü ile alakalı.. belli ki 10 civarı bir kaldıraçta sabit tutmaya çalışıyorlar.. endeks 5000 olursa kontrat teminatı da 5000 tl civarı olacaktır o kaçınılmaz..
problem bunu (kaldıraçı) 10 şeklinde rijit belirlemeleri.. bence bir aralık belirlesinler sürekli müdahele etmezler.. kaldıraç 10-15 arası mesela dalgalansın.. bantın dışına taştığında 12.5 ortalamaya göre de müdaheleni yaparsın.. daha kolay yönetilir..
işte onun için kademeler bos bence cogu ky de battı ....ky 3.4 kontrat yazıodu kademelere doluyordu ıdı .....yoksa 2700 1 konrat acılsa enaz 1kontratta temınat oldu..hergun dolar yukselınce tatlı kazanca dalan ınsanlar tek darbeyle bır gecede bıttı...coın işi olmasa ben de yuzde 80 batardım....bu volatalıte ıle
evet o gün sıkıntılı bir konu, geçen cuma günü endeks düşmüştü (ama sürekli yükseliyordu bu faktör olabilir) aynı gün "salı günü" teminat değişikliği kararı çıktı.. o esnada 2300 civarıydı kapanışı cuma günü. o sırada bir şey oldu gerçekten bir katakulli..ama genelde ortalamada 10 civarında kaldıracı tutuyorlar.. ama bazen oyun günleri oluyor anlaşılan.. dediğim gibi bir bant içinde belirlenirse daha pratik olur..
Sayın lambent siz işinizi bilirsiniz ama btc ortalama 48 lerden beridir yan coinlerde longum az kaldıraç çok teminat ile spot kafası...
Çok short olayına girmeyin derim..
Girersenizde az girin..
Özellikle alt coinlerdeM2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bulgar turistin hesabını kim ödedi biliyorum
Pazartesi akşamı açıklanan “Kur farkı garantisi” adı altındaki faiz garantisinden sonra döviz fiyatları hızla gerileyince sosyal medyada bir soru dolaşmaya başladı:
“Pazartesi günü bir Bulgar vatandaşı Edirne’ye gelmiş. 1.000 dolarını bozdurup 17.500 TL almış. Bütün gün dolaşmış, yemiş, içmiş, alışveriş yapmış, akyam da bir otelde yatmış. Toplam 5.000 TL para harcamış. Salı günü elinde kalan 12.500 TL ile 1.000 dolar alıp ülkesine geri dönmüş. Bu durumda Bulgar turistin harcadığı 5000 TL kimin cebinden çıktı?”
Güzel soru.
Ben de şimdi size bu paranın kimin cebinden çıktığını anlatacağım çünkü Bulgar’ın hesabını ödeyenlerden birini tanıyorum.
Kendisi 40’lı yaşların sonunda, büyük bir yayın kuruluşunun yönetim katında servis görevlisi.
Yıllardır bu şirkette çalışıyor.
Zaten çocuk yaşta çalışmaya başlamış. Neredeyse tüm hayatı çalışmakla geçmiş.
Emekliliğine yaklaşırken tek hedefi başlarını sokacak bir ev alabilmek.
Bunun için eşiyle birlikte 600 bin TL biriktirmişler.
Ve 800 bin TL’ye bir ev bulmuşlar.
200 bin TL de kredi çekip eve sahip olma hayali kurarlarken, ev sahibi dolardaki artışı gerekçe göstererek evi satmaktan vazgeçmiş.
Güvendikleri bir aile dostları da “Dolar hızlı artıyor. Paranız pul olur. Ev mev alamazsınız. Belli ki faizler düşmeye devam edecek ve TL değer kabını sürdürecek. Hemen paranızı dolara çevirin de, yeni bir ev buluncaya kadar paranız erimesin” diye akıl verince önceki Cuma günü 600 bin TL’leri 17 TL’den dolara çevirmişler.
Ellerine 35 bin 290 dolar geçmiş.
Ve üç gün sonra Cumhurbaşkanı tarafından “Dolara endeksli mevduat” sistemi açıklanmış.
Kurlar hızlı düşmüş.
Dün itibarıyla 35 bin 290 dolarları artık sadece 370 bin 545 TL ediyordu.
30 yılda biriktirdikleri 600 bin TL, 1 haftada 229 bin TL erimişti.
Ev alma hayalleri artık çok uzakta kalmıştı.
Tek suçları ise Nas gereği faizlerin daha da düşeceğini zannetmeleri, bunu söyleyenlere inanmalarıydı.
İşte o Bulgar’ın ve daha pek çoğunun harcamaları böyle insanlar tarağından ödenmişti.
Onlar yemiş içmiş, fatura bu insanlara çıkmıştı.
Aslında Maliye Bakanı Nebati haklıydı.
Dolar alıp TL’yi zayıflatmaya çalışan spekülatörler, dış güçler, Türkiye’ye komplo kurmaya çalışan şeytanlar yoktu ortada.
Faizlerin sürekli düşeceğine inandırılmış garibanlar vardı.
Ve zarar eden, para kaybeden, geleceğini, ev hayallerini yitirenler onlardı.
Fatih Altaylı
Habertürk
yuksek rakam poz almıyorum btc 52 yı gecmeden yukarı yapmaz....benım poz genelde gunluk saaatlık olur...suan yatayda gıbı 2gunluk yukselısı sındırıyor....pıyasayı tanımaya calısıyorum az lotla ama burda hıle yok ıster 10 kaldırac ıster 20 aç vobcu adam ıcın burasıbu pıyasa cok ıyı temınat saglam olursa
usd/try viop şortuyla longuyla 1 senedir bana güzel para kazandırdı ama bu müdahale başladığından beridir götürüyor. özellikle pozisyonu akşama bırakmak tam bi kumar haline geldi. bikaç ay ara vermek mantıklı olacak galiba.
Nas deyip müslüman larin kanına giren yüksek kur düşük faiz diye akşam sabah demeç verenlerin ve şak şak cilarinin bu dünyada da çekmeden gitmemeleri için Rabbim e duaciyim.
Fiyatlar madem spekülatifti. O zaman telefondan, otomobile, yağa kadar her şey zam neden geldi ? Neyin zammıydı bu yapılanlar ?
Vatandaş doları dolar yükseldiği için almadı. Tüm mal ve hizmetlerin fiyatı yükseldiği için aldı.
https://m.haberturk.com/yazarlar/fat...dedi-biliyorum
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
devlet demeyelim, kamu yöneticileri diyelim..
siz biz durumu oldu..
bu düşüşü 3-5 aya da yayabilirlerdi.
2001 de de oldu benzer geri çekilme dengi 10,62
asıl sorulması gereken sabah 4 dakika kala marjı 80% yapmaları..
kaldıraç açan herkes battı.
can yanmadı, iflasa oynadılar
ciddi işlem yapan bir trader..
Vadeli işlemde tüm parasını çekip 2 kontratlık 5bin TL bırakmış..
Olur ya,şeytana uyarım diye.. (Takdir ettim.Ben yapamadım doğrusu)
2 saat pozisyonda kalınca kârda olabiliyorsun..sonraki saatler ciddi zarar..
yön ?belli değil..
Ahmet Mergen 1 gün önce bitti bu yükseliş dedi..
2 sene sonra görürüsünüz artık o rakamları..der.
Bizim borsada Warren buffet olsa, parayı bitirir..
Bir merkez bankasının vadeli dolar piyasasında islem açması ş......'dir. Bu arkadaslarin artık yüzüne tükürsen yağmur yağıyor noktasıdır. Ulan spotu düşür bu zaten onun gölgesi kafasına göre takılmıyor ya zaten 15 gün kala short açması nereden baksan ş... oglu ş...'lik...
Aynı gemideyiz ama artık bu arkadaşlar defolup gidecekse daha sağlam bir dalga gelsin abi yoksa denizin dibini boylayacagiz bu pisliklerle...
Bugün kitapyurdu.com dan gelen kitapları yazayım..
Hepberaber Kalpsiz Bir Dünyaya İnat /Ece Temelkuran
https://www.kitapyurdu.com/kitap/hep...3%BCnyaya+inat
Yeraltı Diyarı: Bir Derin Zaman Seyahati /Robert Macfarlane
https://www.kitapyurdu.com/kitap/yer...B1+diyar%C4%B1
Kapitalizm Sonrası Geleceğimiz İçin Bir Kılavuz /Paul Mason
https://www.kitapyurdu.com/kitap/kap...in+bir+kilavuz
Kendi Kaleminden Kolomb Seyahatnamesi /Felipe Fernandez Armesto
https://www.kitapyurdu.com/kitap/ken...+seyahatnamesi
Kitap alma ve okuma meraklısı biriyim.
Her ay 8-10 arası kitap alırım. HAftada 1 kitap okuma ortalamam var. Aldıklarım okuduklarımın 2 misli
Alıpta okuma sırasına koyduğum yüzün üzerinde kitap var.. :)
Hayat VIOP tan ibaret değil...
13.400 ....13..500 dususun tepkı noktası analızıme gore.....bakalım buraya gelecek mı sonra stratejı yapın bence
bankalardaki toplam döviz mevduatları
17.09.2021 (usd 8.50) 265.2 milyar dolar
30.11.2021 (usd 13.80) 259.4 milyar dolar
17.12.2021 (usd 16.50) 264.4 milyar dolar
sanki bütün vatandaşın dolar maliyeti 18 TL imiş gibi yaygara koparmaya utanmıyorlar- yok vatandaşa tuzak kurulmuş, yok devlet kendi vatandaşına tuzak kurarmıymış.. ulan 9 TL üstü maliyeti olan en fazla yüzde 1-2 bi kesim olabilir, siz neyin tantanasını yapıyorsunuz ?? dolarcıların yüzde 99 kısmı hala karda
amerikan ekonomisine bedava fonlama yaparken, kendi milli ekonomini yıkmaya gidecek spekülasyonun üstüne benzin dökmekten utanmıyorsunuz, bir de kalkmış devlet vatandaşına tuzak kurar mı diye şamata
niye daha evvel yapmamış da, şimdi yapmış ? kur garantisi vermek demek, devlet hazinesinin bir yükümlülük altına girmesi demek, bunun altına girmek için olağanüstü şartların oluşması gerekirdi, eğer dolar spekülasyonunda eşşeğin damına su kaçırılmamış olsaydı, tabii ki devlet bu garantiyi vermek zorunda kalmazdı
kur 13- yetmez, 15- o da yetmez, 18- yok yetmez, katarla 22 swap yapılmışmış, abudabiye 25 TL teklif edilmişmiş, selçuk geçer 65 TL olacak demiş, dayımın oğlu 90 TL duymuş.. hangi makro gerekçeye dayanıyor ?? borçlar mı ödenemiyor, seri şirket iflasları mı var, yaygın işsizlik mi var, 2001 gibi banka bilançoları mı sıfırlamış ? sadece enflasyon var, ve enflasyonun tek sebebi -vatandaşın kendi milli parasına karşı short giderek spekülasyon yapması
faiz yükseltmeliymiş.. 30 senedir açık ara dünyanın en yüksek faizini vermektesin, hangi faydasını gördün ?
https://www.hisse.net/topluluk/showt...70#post5683070
Dolarin 10x seviyelerinde ollmasi aslinda DCM hesaplarina verilen yasal garantilerden dolayi butce icin potansiyel bir risktir. Butce icin En uygun bolge 12-13 TL bandi olur...
Ama Sayet yilbasindan sonra dolar 10x seviyelerinde 2-3 ay seyrederse o zaman dolarin 2022 de 10x yada altinda bir kapanis yapma olasiligi dogar.
iktidar kendi eli ile altindaki dali kesermi bilemem...
Ama bunlarin finansal zekalarini artik kucumsemiyorum.
bir asır önce kendi imparatorluğun dini uygulamaların getirdiği gericilik yüzünden yıkıldığı için mecburen ingiltereden ekonomik sistemi kopya alıyorsun. bugün ingiltere faiz artırıyor, sen sadece haram diye faiz düşürerek 300 yıl önceki seni harabeden hristiyan dünya önünde rezil rüsva eden hataları tekrar ediyorsun, tarihten ders almazsan aynı tarihi tekrar yaşarsın. ben müslüman bile değilim niye bana bunu dayatıyorsun? bu tür bilimdışı uygulamalardan birgün elbet sen de nasibini alırsın, dolaylı darbe alıyorsun aklın ermiyor da gün gelir doğrudan da alırsın. komşun yanarken sen diri kalamazsın unutma.
bunalımda o şimdi dokunmayın...defalarca short denedi dolarda hep terse düştü...asıl büyük balığı da kaçırdı içi yanıyor...üzülme lan hayat paradan ibaret değil...
Finansal zeka demek icun erken.Caresizlikten basvurulan finansal muhendislik diyelim. Finansal zeka urunu birsey diyebilmek icin orta uzun vade olumlu sonuclarinin olmasi lazim.
İlk muhendislik 7.20 den sonra oldu. Sonuc 18 leri gormus kur, devasa enflasyon, yakilan 130 milyar usdye yakin para, eksi -60 milyar usdleri gormus doviz rezervi. Finansal sisteme binen yuku hala bilmiyoruz. Uzerinde ortu var. Tahminler hicte iyimser degil.
Simdi ikinci etap muhendislik geldi. 4 ay once kur 10 lira olacak diyenlerin yargilandigi yerden 10 liraya dusen kura halay cekme pozisyonuna gecildi.
Simdi izleyecegiz. Dolar topiginde bilgim kadariyla, dilim dondugunce onlarca mesaj yazdim olan ve olabilecek hakkinda, sebepleriyle beraber. Tekrar edecek vaktim yok.
İnsallah vatan millet icin hayirlisi olur ne diyelim.
[QUOTE=friendly_1980;5712735]
"hangi makro gerekçeye dayanıyor ?? borçlar mı ödenemiyor"
Kısmına cevap vereyim, RTE ve yanındaki yardımcıları. Yani devleti yöneticisi kişiler dedi,çin modeli dedi, yüksek kur dedi, düşük faiz dedi,kur çıkarsa çıksın düşük ithalat düşük cari açık dedi..