en iyi mal hesabındaki maldır derler bizim orada.
Printable View
Yukarı gitmiyorsa, bırakın gelsin küçük enişteyi 67 cente...
Fitch Ratings, Türk Telekom'un uzun vadeli yerel ve yabancı para cinsinden kredi notlarını (IDRs) "B" den "B+"ya, görünümlerini "Durağan" dan "Pozitif"e yükseltti.
Hissenin TL grafiğine bakmak aslında bir ilizyon. (Bu durum tüm hisseler için geçerli.)
Geliri TL olan hissenin, dolar bazlı grafiğine baktığımda, sanki 7x centler, çok da ihtimal dışı değil gibi.
Halihazırda, stabilitesini koruyamayan bir kur, önünde durulamayan bir döviz ve altın talebi varken; üstelik bu talebin seçim öncesi ve ihtimal dahilinde seçim sonrası nerelere ve hangi koşullarda! evrileceğini kestiremiyorken, 88 centten ttkom yatırımı biraz erken gibi geliyor. Bu durumun ve görünümün ttkom ile direkt olarak bağı da yok aslında, ama gel gör ki, o da zincirin bir halkası.
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Her sey bilançoya bakar. Normalde iyi gelmesi bekleniliyordu ama işin içine enflasyon muhasebesi girince işin rengi bazen ters yönde çok değişiyor. ttkom'un ne zaman açıklayacağını bilmiyorum ( bu bile ciddi kurumsallık eksikliği) ama Turkcell carsamba gunu seans kapanışı sonrası açıklayacak. Aynı gün saat 21.00'da da telekonferansı olacak. O bilanço ttkom bilançosuna da enflasyon muhasebesi,nden nasıl etkileneceği yönünde ışık tutacak.
TL gelirlerinin olması dezavantaj ama normal şartlarda sıkılaştırma ve akbinde enflasyonun düştüğü ortamda en iyi konumda olan sektörlerden birisi. Bayram sonrası imtiyaz uzatması gündeme gelmesi bekleniyor ama bence herkes uzatılacağına hem fikir olduğu için hisseyi çok etkikemeyecektir. Ama 1 Nisan tarife değişikliğinin şirketin fiyatlamasına ne kadar izin verildiğini göstermesi açısından hisse üzerinde etkisi daha yüksek olur.
Borsaya seç,m sonrası da yabancı gelmezse 80 centlerin alti maalesef mumkun. Halihazırda 80-83 centte almayı bekleyen çok ciddi sayıda yatırımcı var
Yapılan bir şey yok aslında. Endeks yüzde 2 üstü, ttkom fitch haberine ragmen kırmızı olmamak için direniyor.
Bu durumun nedeni aşağıdaki iki nedenden biri olabilir.
-olumsuz haber, bilanço beklentisi var
-bu düşüşte fazla mal kaybettiler, verdikleri malı almadan gitmeyecekler.
Hatamız telekom tahtasını büyük tahta olarak görmek. Bu tahta, sahipli spec tahtadır.
8908.01 üzerinde kalındığı sürece 9123.20 direnci aktif olacaktır.. 9155.32 üzeri güvenli bölge olarak görülebilir..
iyi çalışmalar..
20 den 35 e olan harekette sahipli idi, Bademler 35 de QNB den alan sipariş ecnebiye devredip kaçtıklarından beri sahipsiz. Seçim öncesi kurlarda artarken badem bile bulaşmıyorken game changer kapital sahibi hiç bir fani bulaşmıyor. Kimse seçim öncesi konjonktürde şirketin tüm yatırım kalemi dolar bazlı ve dolarda artıyor iken ve bunun yanında enflasyon doludizgin artıyor iken ağrısız başına ağrı almaz. Büyük kapital şu an bilançosu çok iyi gelen ve her bilançoda daha da ucuzlayan Ford gibi babalarda konfor alanı oluşturmuş durumda. Leşlere bulaşmıyorlar.
Sahi Siyo dan haber var mı ?
Bademlerin birileri malını almaya başladı
Acelesi yok bence alanların aşağı gelsin dahada alacaklar
Tahtaya iki ordino gelirse bu ara game ower olur oda ayrı
Morgan şuan sadece izliyordur
Acelemiz yok
Hep beraber göreceğiz sonuçları
İlk hedef sipariş bilançonun gelmesi olacak
yüksek olasılık kötü gelir
31 tl altında her fiyatta çöp olacağını oda biliyordu
ısrar etti ve kaderi ile yüzleşiyor
tahta yapıcı tercihlerini yaşlyor
pardon 31 tl değil 1 euro altı her yer çöp fiyat bence
bro palanın boynunu koltuk altıma kıstırdım eğdim kafasını aşşağıya. Gelen geçen geçirsin i.bi.neye.
Ben malı fulledim . Para buldukça yapıştırıyorum. Zaten burda boşuna konuşuyoruz. Bizim millete iyilik yaramaz. Geçen yıl siz sasanisiniz diyip bir sürü eşşeğe sasa, hektaş mektaş kitlediler 4 dolarlardan şimdi 1 dolarlara düşmüş ve dahada ne olacağı meçhul.
Garibana bir şeker ver sonra kırk yıl öp hakediyor. Şimdi sana 80 centten mal kitliyor bile der e.şş.ekler.
Benim korkum fiyatı böyle 1 dolarlarda baskılayıp, hem beleş mal toplamaları, hemde 3 dolar gibi beleş fiyattan blok hisse satışıyla şirketi peşkeş çekmeleri.
valla doğru bu millet böyle
dediler valla ben mal kitliyormuşum millete
zaten onu diyenler alınan malı biliyorlar
ve tahtada malını veriyor yada biraz fiyat bulunca verecek keklik takımı
malları blokaja aldım
biraz toplıyayım adaya takasa atacam valla 3 usd blok satsınlar ben gene çıkmam o fiyata
çokta tınn
toplar dururum ben
her düşüşte daha fazla mal alabiliyorum sıkıntı değil
çıktığındada aldığımız için düşüşler daha iyi bize.
bana günlük mesaj geliyor mkk dan. satış işlemi olursa bildiriyorlar zaten. yazın pay repo piyasası için aradılar kurumdan. yıllık yüzde 2-3 faiz alırsın harçlığın çıkar hiçbir riski yok falan dediler. araştırdım. benim hiseler teminat gibi birşey oluyormuş. kurum batınca hisselerde yanabiliyormuş gibi yorumlar görünce istemedim. daha önce ödünç pay piyasasında çok mal kiraladım. hiç sıkıntı yaşamamıştım.yalnız bu pay repo piyasası bana şüpeli geldiği için bulaşmadım. bide eskiden aracı kurumum devlet bankasıydı.şimdi özel aracı kuruma geçince daha az güvenir oldum kuruma.
hisselere blokaj koyunca aynı gün satamıyoruz galiba.satış için blokajın kalkması gerekiyormuş. oda birkaç gün sürebiliyormuş gibi şeyler okumuştum.onun için gereksiz bulmuştum. gerçi bu fiyatlardan satmak aklımın ucundan bile geçmez. ama belki birazıyla palayla eğlenme amaçlı alsat yapıp palayla daş.şak geçmek isterim falan...
Tcell bilançosuna bakınca enflasyn muhasebesinin olumsuz yönde etki etme ihtimali ciddi azaldı. Pd/dd 1’in altına bile düşebilir. FAVOK’de düzelme devam eder. Öte yandan artan amortisman etkisiyle net karda iyileşme sınırlı olur. Bu yüzden f/k yüksek kalmaya devam eder.
Piyasa Tcellin ne kadar iyi bilanço getirdiğini tam anlayamadı
Son çeyrekte yaratılan nakit üstüne 1.75 milyar deprem yardımı eklenince fd/favök dünyadaki en düşük telekom şirketi durumuna getirdi.
Gördüğüm kadarı ile Rusya'daki şirketler dahil.
Ttkomu merakla bekliyorum .Bakalım 2023 de az da olsa temettü dağıtacak mı.
Enflasyon muhasebesi tcell i ipten almış. Ertelenmiş vergi katları olmasa, finansal giderlerin etkisi ile son çeyrek zarar yapacakmış.
Tam tersine enflasyon muhasebesi artan amortisman nedeniyle olumsuz etkiledi vergi onu dengeledi. Ote yandandan şirket aynı zamanda enflasyon muhasebesi olmasaydı ne olurduyu da paylaştı. Son çeyrek 4 milyar beklenen kar 6.5 milyar gelmiş.
Ote yandan şirketin FAVOK'u güçlü olduğu için FAVOK/Net Borç oranı 0.90'dan 0.50'ye düşmüş durumda.. Bu da şirketin güçlü nakit yarattığının işareti
TCMB 500 bps arttırdı. Telekomlar için normalde olumlu olması gerekiyor ama bizim piyasa bunu ne zaman idreak eder o bilinmez. Telekomlar için olumlu olmasının en büyük nedeni talebin inealstik olması ve kontratlara bağlanmış olması. Diğer bir neden de sıkılaştırma hükümetin bu işte ciddi olduğunun işareti
TTKOM işlemlerine bugün pek bir yabancı uğramamış. Sanırım hisse fiyatı üstünde HSBC'nin raporundaki 33 hedef fiyat beklentisinin baskısı etkili oluyor. Özellikle yerli fonlar o rapor sonrası yoğun satış yaptı. Bir kısmını yabancılar aldı. Bir de tam anlayamadım ama ortalıkta arbitraj fonları geyiği dönüyor. Onları direk etkilyecek bir şey yok. Onları ilgilendiren spot ile vade arasındaki fark
https://x.com/euroyonetim/status/177...054068398?s=20
yazdığım gibi beklentiyi düşük tutalım
tahta yapıcı gibi görmemizlikten gelerek düşüklerde mal alalım
görelim bakalim 2024 ikinci çeyreği özellikle
Pd/dd enflasyon muhasebesi sonrası 1 seviyesinin altına gelmesi olası diye düşünüyorum.
Evet fk yüksek gibi gelecektir (ilk etapta )ancak telekom şirketi pd/dd 1 seviyesine yakınsa fk kısmına odaklanmak resmi kaçırmaya sebeb
Temettü vermemesi sanıyorum daha hayırlı olacaktır.
Hsbc ttkom iştiraklerinde değerli varlıklar var demiş ne kadar değerli ben de meraktayım.
Relatif performans mevcut noktada tekrar ilgi olması gerektiğini düşündüyor.
Bu faiz ortamında fazla seçenek de yok
Bundan sonra telekomda hacim düşecek bence
alanlar kenara çekilecektir
gelecek bilanço büyümesinde macereya gerek yok
tahtacıda kaptırdıklarını yukardan yerine koyarsa koycak
koyamazsa zaten ellerindekinide kaptıracak PİYASAYA
UCUZU GÖREN GELECEK
OYUNUN KURALI BU
KARLAR ARTACAKSA ALICI GELECEK
Onlar diyor kar filan gelmez çöplük
zaten fiyat bu yüzden çöp
Ben hayatımı derinlik bakmaktan kazanmış bir insanın.
Bir tahtada arbitrajcımı , foncumu alıyor, HANGİ İŞLEMLER KARŞILIKLI HANGİSİ DEĞİL, KİM NEREDEN satıyor BİR SENE geçtikten sonra analiz edebiliyorum.
BENCE BURADA arbitraj fonu ( yapı kredi destekli işlem yapiyor )
Cuma MESELA bence BANKOF ALAN KİŞİ İLE SATAN AYNI KİŞİ DEĞİL.
SATAN robot alan kişi.
Bunları çorbalayıp uzun vade paket yapabilecek şey
serrseri malları tahtadan çekeceksin bunun için yükske hacime sokacaksın tahtayı
sonra malı alıp köşene çekileceksin
düştükçe alacaksın
hacim düştükçe zaten çıldıracak %1- %2 daha tahtadan mal çekilsin görürüz o vakit kim cambaz.
Telekomda pd 3.29 Fk 19.22 oniki aylık bilanço gelsin görelim..halka açıklık tcell göre düşük ...tcell gelen 12 aylık bilanco sonrası pd 1.25 fk 12 Hacim zayıf hayırlısı [emoji4]https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...95ae52ac95.jpg
SM-M346B2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
az önce alıntıladığım arkadaş 1999-2006 arası idi sanırım
Türkiyenin en kaliteli fonunda ciddi getirilere imza atmış
aselsanı tarihi dibinden fona almış adamdır
onun burda olması beni bir yerde şaşirti
bir yerde ne kadar doğru yerde olduğumu anladım.
kardeşim tekrar hoş geldin.
birst 30 da olmasa son yıllarda bu kadar kansız savaşanları az gördüm.
Corbanın 200 lira oldugu yerde internet faturası ort 400 500 lira . 3 e katlamış hali buda . Cok dusuk gercekten . 30 dolar olmalı fatura ortalaması.