Aynen katılıyorum,
Printable View
1- Bankaya çökecekler
2- Enflasyon muhabesinin
burada tekrar tekrar dile getirilmesi iyi niyet değildir. Çünkü
https://www.ekonomim.com/ekonomi/meh...-haberi-713768
Enflason muhasebesi ile ilgili araci kurum dokumanini koyuyorsun... ne koyuyorsun, bunun Is Bankasi ile alakasi ne...
Oteki tarafta Israilin kilise cami vurmasina agliyor bir sayfa Is Bankasi ile cok alakasi varmis gibi. Nasil bir ortamdayiz artik. Hadsizlik tavan yapmis.
Fed/Powell: Para politikası kısıtlayıcı ve etkilerini görüyoruz
01.11.2023 22:03:20 Fed/Powell: Para politikası kısıtlayıcı ve etkilerini görüyoruz
01.11.2023 22:02:46 Fed/Powell: Bu faiz artışı döngüsünde çok yol aldık, döngünün sonuna yakınız
01.11.2023 22:00:24 Fed/Powell: Nokta grafiğinin etkinliği toplantılar arası dönemde azalıyor
01.11.2023 21:59:45 Fed/Powell: Nokta grafiği, politika yapıcıların zamanın belirli bir noktasındaki kişisel görüşlerinin perspektifinden görülen uygun politikanın bir temsili
01.11.2023 21:58:00 Fed/Powell: Politika uygulamasındaki gecikmelerin uzunluğunu tahmin etmek hala zor, bu da politika kararlarının etkilerinin ortaya çıkmasının biraz zaman alabileceğini gösteriyor
01.11.2023 21:57:34 Fed/Powell: İşsizlikte önemli bir artış olmadan kaydedilen ilerlemeden memnunuz
01.11.2023 21:57:12 Fed/Powell: Nihai hedef, ABD'de fiyat istikrarını mümkün olan en az zararla tamamen yeniden tesis etmek
01.11.2023 21:55:42 Fed/Powell: Fed'in politikasının etkili olması için daha yüksek faiz oranlarının devam etmesi gerekiyor
01.11.2023 21:54:52 Fed/Powell: Üzerinde düşünülen soru, Fed'n faiz oranlarını daha fazla artırıp artırmayacağı
01.11.2023 21:52:02 Fed/Powell: Bir sonraki soru politikanın ne kadar süreyle sıkı tutulacağı olacak
01.11.2023 21:51:14 Fed/Powell: Yeterince kısıtlayıcı olup olmadığına odaklanıyoruz
01.11.2023 21:50:45 Fed/Powell: Şu anda faiz indirimini hiç düşünmüyoruz
01.11.2023 21:50:28 Fed/Powell: Eğer sıkılaştırmamız gereken bir karara varırsak, sıkılaştıracağız
01.11.2023 21:49:54 Fed/Powell: İşgücü piyasasına, ekonomik büyümeye ve finansal koşullara bakıyoruz
01.11.2023 21:48:14 Fed/Powell: Sıkılaşan finansal koşulların kaç faiz artımının yerini tutacağını söylemek zor
01.11.2023 21:47:18 Fed/Powell: Finansal koşullar açıkça sıkılaştı, zaman içinde bunun bir etkisi olacaktır, sadece bunu ne kadar hızlı olaacğını bilmiyoruz
01.11.2023 21:46:28 Fed/Powell: Fed personeli tahminlerinde resesyona yer vermedi
01.11.2023 21:45:49 Fed/Powell: Faiz artışlarını durdurduktan sonra tekrar artış yapmanın zor olacağı fikri doğru değil
01.11.2023 21:43:59 Fed/Powell: Yüksek uzun vadeli tahvil getirilerinden kaynaklanan sıkı finansal koşullar, güçlü dolar, hisse senetlerindeki düşüş ilerdeki faiz koşulları için önemli olablir
01.11.2023 21:41:58 Fed/Powell: Uzun vadeli tahvil getirilerindeki artış karşısında dikkatliyiz
01.11.2023 21:41:37 Fed/Powell: Gelecekteki toplantılara ilişkin kararımız yok
01.11.2023 21:41:12 Fed/Powell: Poliitka duruşunun enflasyonu bizi %2'ye çekmeye ulaştırabileceğinden emin değiliz
01.11.2023 21:40:14 Fed/Powell: Politikanın yeterince sıkılaştırıcı olduğundan emin değiliz
01.11.2023 21:39:26 Fed/Powell: Enflasyon aşağı geldi ama hala hedefin oldukça üstünde
01.11.2023 21:39:02 Fed/Powell: Enflasyonu aşağı çekmek muhtemelen potansiyelin altında büyüme ve istihdam koşullarında gevşeme gerektirir
01.11.2023 21:38:20 Fed/Powell: Daha fazla sıkılaştırma ihtiyacımız olduğunu belirlersek, kümülatif sıkılaşma, gecikmeli etkisi ile ekoonmik ve finansal gelişmeleri hesaba katacağız
01.11.2023 21:36:59 Fed/Powell: Kararlarımızı toplantıdan toplantıya almayı sürdüreceğiz
01.11.2023 21:36:17 Fed/Powell: Sıkı parasal duruşumuz ekoonmik faaliyetler üzerinde aşağı yönlü baskı yaratıyor
01.11.2023 21:35:47 Fed/Powell: Sıkı parasal duruşumuz enflasyon üzerinde aşağı yönlü baskı yaratıyor
01.11.2023 21:35:03 Fed/Powell: Enflasyonu %2'ye çekmek için hala uzun bir yolumuz var
01.11.2023 21:34:21 Fed/Powell: Nominal ücret artışı kısmi gevşeme işaretleri gösteriyor
01.11.2023 21:33:47 Fed/Powell: İstihdam artışı güçlü bir aşamada ancak yılın başından daha az
01.11.2023 21:32:30 Fed/Powell: Ekonomi beklentilerin üzerinde genişledi
01.11.2023 21:32:04 Fed/Powell: Parasal ıkılaşmanın tam etkisi hissedilecek
01.11.2023 21:31:32 Fed/Powell: Politika duruşumuz sıkı
Türk Yatırım Fonu Kuruluş Anlaşması'na dair kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi -AA
Türk Yatırım Fonu Kuruluş Anlaşması'na dair kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi
- Fon, Türk Devletleri Teşkilatına üye ülkelerin ekonomik kalkınmasına destek olmayı amaçlıyor
TBMM (AA) - Türk Yatırım Fonu Kuruluş Anlaşması'nın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.
TBMM Genel Kurulunda kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nin birinci bölümünde yer alan 11 maddenin kabul edilmesinin ardından TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, birleşime ara verdi.
Aranın ardından Komisyonun yerine oturmaması üzerine sıradaki, Türk Yatırım Fonu Kuruluş Anlaşması'nın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine geçildi.
Üç maddeden oluşan teklif kabul edildi.
Kanunla, Türkiye Cumhuriyeti'nin, Türk Yatırım Fonu'na olan sermaye iştiraki taahhüdü ve bu taahhüt çerçevesinde yapılacak ödemeler 100 milyon ABD doları karşılığını geçemeyecek. Cumhurbaşkanının, belirtilen tutarı beş katına kadar artırma yetkisi bulunacak.
Türk Devletleri Teşkilatının (TDT) 8'inci Devlet Başkanları Zirvesi'nde, Türk Yatırım Fonu'nun üye ülkeler tarafından "eşit sermaye katkısı ve eşit oy hakkı" ilkesi çerçevesinde kurulmasına karar verilmişti. Bu kapsamda, "Türk Yatırım Fonu Kuruluş Anlaşması", 16 Mart 2023'te Ankara'da gerçekleştirilen TDT Olağanüstü Zirvesi'nde imzalanmıştı.
Fon, bölge içi ticaret hacmini artırmayı ve ekonomik faaliyetleri destekleyerek TDT ülkelerinin ekonomik kalkınmasına destek olmayı amaçlıyor.
Fon kaynakları aracılığıyla üye ülkelerde KOBİ'Iere finansman sağlanması, ulusal ve uluslararası kuruluşlarla eş finansman yapılması, üretim kapasitesinin genişletilmesi, dijital altyapının güçlendirilmesi ve çeşitli sektörlerde kalkınma projelerinin desteklenmesi planlanıyor.
TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, birleşimi 7 Kasım Salı günü saat 15.00'te toplanmak üzere kapattı.
Kaynak : Anadolu Ajansı
İş Bankası Türkiye bankacılık sektöründe kredi kartını tüm özellikleriyle mobil ödemeye taşıyan ilk banka oldu
Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Türkiye İş Bankası, fiziki kartın sahip olduğu tüm özellikleri eksiksiz olarak mobil ödemeye taşıyarak, Türkiye'de bankacılık sektöründe bir ilki hayata geçirdi.
İş Bankası, fiziki kart kullanımını dijital ödeme alışkanlığına dönüştürme hedefiyle kredi kartı sahipliğinde yeni bir dönem başlattı. Sürdürülebilirlik yaklaşımını da destekleyen dijital kullanım ile Banka, Türkiye bankacılık sektöründe kredi kartını tüm özellikleriyle mobil ödemeye taşıyan ilk banka oldu.
Banka müşterileri, mobil ödeme sayesinde fiziki kartın sunduğu tüm deneyimi eksiksiz olarak yaşayabiliyor. Kartın kaybedilmesi, unutulması sorunlarına çözüm olacak dijital kullanım ile fiziki mağazalarda ve e-ticaret sitelerinde anında ödeme yapılabiliyor, ödeme sırasında taksit seçeneğinden faydalanılabiliyor ve puan kullanılabiliyor. İşCep'ten başvurulduğu anda kart teslim almayı beklemeden anında kullanılabiliyor. Müşteriler, talep etmeleri halinde fiziki kart da alabiliyor.
Dijital kullanım ile kart plastiği ve kâğıt kullanımının önüne geçiliyor ve Banka'nın sürdürülebilirlik yaklaşımı da destekleniyor.
Dijital kullanımı olan mevcut fiziki kartlar için de mobil temassız ödeme fonksiyonu İşCep'teki kart detay ekranına ekleniyor. Böylece müşterilerin yeni bir dijital kullanım başvurusu yapmasıyla ve/veya mevcut kredi kartının dijital ödeme fonksiyonunu aktif hale getirmesiyle Banka'nın tüm kredi kartlarının dijitale geçişi sağlanacak.
"Ödeme sistemlerinde yeni bir dönem başlatıyoruz"
Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle, İş Bankası'nın ödeme sistemleri alanındaki faaliyetlerini, ürün ve hizmetlerin günlük hayatta kolayca kullanılabilmesini sağlayan yenilikçi çözümler ve kusursuz müşteri deneyimi yaklaşımıyla sürdürdüğünü vurgulayarak, "Mobil temassız ödemelerde sektördeki öncü rolümüzü müşterilerimizin günlük hayatında kolayca kullanabilecekleri doğru deneyimler yaratmaya borçluyuz" dedi.
Kartlı ve mobil temassız ödemeler alanının büyümeye devam ettiğini ve temassız ödeme yönteminin yerleşik bir davranışa dönüştüğünü ifade eden Lüle, şunları söyledi:
"Ürün ve hizmetleri bütünleşik bir servis halinde vermek, sadece ürünü değil hizmetle bağlantılı müşteri deneyimini tüm yönleriyle tasarlamak bizim için stratejik öncelik. Türkiye'de bankacılık sektöründe bir ilk olan dijital kullanım ile kredi kartı deneyimini sadece dijital olarak sunuyoruz. Fiziki kartın sahip olduğu tüm özelliklere sahip olan dijital kullanım ile müşterilerimizin kredi kartı deneyimini eksiksiz olarak yaşayabilecekleri yeni bir dönem başlatıyoruz."
31 Ekim-3 Aralık arasında fiziki kart tercih etmeyerek ilk kez dijital kullanım seçeneği ile kart başvurusu yapacak müşterilere 250 TL değerinde MaxiPuan hediye edilecek. Ayrıca, cep telefonları ile tek seferde gerçekleştirilecek 250 TL ve üzeri ilk harcamadan sonra farklı günlerdeki 250 TL ve üzeri her mobil temassız veya TR Karekod ödemesinde 10 TL MaxiPuan, toplamda 300 TL MaxiPuan kazanılabilecek. Böylece, toplamda 550 TL'ye varan MaxiPuan kazanma fırsatına sahip olunabilecek.
Hisseden çıkış yaptı fonlar. 22 den başlayan satışlar 19.87 ye kadar sürdü. Satış ordinolarının yüklü olduğu haberini aldım, tam miktarını bilmesem de halka açık kısmın %10 u civarındadır diye tahmin ediyorum yani yuvarlak 300 milyon lot. Bu satışların çoğu son 4 gündür yapıldı, cüzi bir miktar kaldı. Ancak bu satışların sindirilmesi ve stabilitenin sağlanması zaman alacak.
Hissenin 21 TL de olan kritik seviyenin altında seyretmesi zayıflığın işaretidir. 4 özel banka hissesi arasında momentumu en düşük olan hisse İSCTR. Çıkışlarda en az çıkan bu, düşüşlerde en çok düşen yine bu. Sindirme ve dengelenme süreci bakalım ne kadar sürecek.
Ağustostaki zirvesi olan 25.30 dan geri çekilme %18 gibi olmuş ve hisse 4 günlük 20.72 ye kadar süren şiddetli bir kar realizasyonu yaşamıştı. Yalnız şu anki ile o zamanki arasında konjonktür farkı var, hisse zirveden %18 lik kallavi bir geri çekilme yaşamasına rağmen kendini çabucak toparlamış ve yukarı yönde yoluna devam edip 26.52 te kadar çıkmıştı çünkü o kadar geri çekilmeye rağmen düşüş kritik eşik olan %20 yi aşmamış ve çıkış trendi değişmemişti. Şimdi ise en tepeden %25 düşerek teknik açıdan trend değişikliği yaşadık (2652-1987=665 kuruş=%25>%20) ve böylece konjonktür de değişmiş oldu. 2 durum arasındaki ana fark budur.
Ağustosta yaşanan 2530 - 2072 hareketi bir "düzeltme" değildir zira tanım itibariyle düzeltmeler %10 u aşmaz. %18 lik o hareket bir kar realizasyonu idi ve trend deşikliğine neden olmadı. Bu nedenle de sindirme ve stabilizasyon süreci kısa sürüp hisse yukarı yönde yoluna devam edip 2530 u da aşarak yeni bir zirve yaptı. Şu anki %25 lik hareket (2652-1987) ise ne bir düzeltmedir ne de kar realizasyonu, ciddi satışların neden olduğu bir trend değişikliğidir ve bunun stabilizasyon süreci farklı olacak.
Ayrıca 1987 seviyesinin tutup tutmayacağı da muallakta çünkü satışlar henüz bitmedi. Hissenin çok zayıf olması, momentumunun düşük olması 1987 seviyesinin aşağı yönde ihlalini gündemde tutuyor.
Yukarı yönde 22 ye kadar her seviye dirençtir. Zorlu bir süreçten geçilecek muhtemelen. 22 nin kalıcı olarak aşılması teknik açıdan denklemi değiştirir.
TREND 50 milyon lot gibi satis olmus, Is Yatirim almis (datalarim eksik olabilir, cok fazla kesinti oldu tamamlamadim).
18'de girdi holding isine. Bunun da bir marji olmali. Ben 22 ustune atacagini dusunuyorum piyasa duzelince.
Yanliz su hamas mucahittir aciklamasi fonlari da degerlendirme kuruluslarini da yoketmistir. Belki KETOnun finansorunden birseyler getirirler.
Alıntı:
ISCTR 3Ç23 ön izleme ve güncelleme raporu (Tera Yatırım )
İş Bankası'nın 3Ç23'te TL19.048 milyon konsolide olmayan net gelir aciklamasini bekliyoruz. Hedef fiyatimizi TL30,31 olarak hafif yukari revize ettik (onceki: TL22,91). Bu %4'lik bir temettü verimi dahil toplam %26'lik getiri potansiyeli sunuyor. Endekse parallel getiri tavsiyemizi korumakla beraber, İş Bankası'nın diger ozel bankalara kiyasla en pahali carpanlarda islem gordugunu hatirlatmak isteriz.
666 kardeşim selam. Son 4 günde, yapılması gereken satışların çoğunun yapıldığı söylendi bana. Benim haritam şöyle:
20 nin altı mayınlı bölge, her türlü feyk atma serbest. Kırmızı olan bu bölgede uzun da gitsen kısa da gitsen elde patlama olasılığı yüksek.
20-22 arası tarafsız bölge: Gri renkte ve tümüyle direnç. Tepki çıkışlarına feyk çekme stratejisi çalışır burada.
22 nin üstü yeşil bölge. Allah'ın yürü ya kulum diyeceği bölge. Burada uzun gidip düşüşlere feyk çekmeli.
Gazze sorunu Sina yarımadasında yeni bir yerleşim yeri verilerek oradaki 2.2 milyon Filistinlinin bu yeni bölgede yerleşmesi ile sona erecek gibi gözüküyor. Bunun karşılığında Mısırın IMF ve Dünya bankasına olan borçları silinecek. Yahudi devleti ile kuruluşları finansal maliyetin önemli bir kısmını karşılayacak. Her 2 taraf için de ideal çözüm budur bence.
Eğer böyle olursa piyasalar coşar.
O yuzden Misir Borsasi %20 primli basladigindan beri ya. Piyasalar savas sever diye bir yazi koymustum havuz medyasinda.
Piyasalar savas degil, para sever.
(Ben kabul edilecegini dusunmuyorum. Onceki senelerde Israil Misir'i Urdunle baglayacak topraklari teklif etmisi ama Husnu Mubarak reddetmisti.. Ama paranin kokusu borsalar icin yeter)
Bunun toplam maliyeti 50 milyar dolar. Altından rahat kalkılır. Şöyle ki:
Yeni yerleşim bölgesinde yapılacak 500 bin yeni konutun İnşaat maliyeti beheri 50 bin dolardan 25 milyar dolar. Her aileye bedelsiz yeni bir konut verilecek.
400 kilometrekarelik yeni yerleşim bölgesinin değeri metrekare başına 12.5 dolardan 5 milyar dolar.
Mısıra ayrıca 20 milyar dolar hibe.
Bunun karşılığında Gazze İsraile ilhak edilecek.
Toplam 50 milyar dolarlık bir maliyeti var. Altından rahatlıkla kalkarız.
Yazima ekleme yaptim yukarda. Mubarak reddetmis onceki senelerde Israil Misir-Urdunu baglayacak toprak vermesine ragmen. Araplar hissi oldugu bir konu o, kabul edilebilecegini hic sanmam. Bir sekilde oralarda hepsi baris icinde yasasa guzel olurdu ama.
CDS`ler 375`in altina indi
300`ün altina en son 2020`de degmistik
250`nin altinda: https://www.youtube.com/watch?v=ccrRsyQBGmw
norvec`ten sonra japonya da destan yazmis
https://www.bloomberght.com/dunyanin...-zarar-2341302
İsrail ordusu, Yemen'den Husilerin attığı iki füzeyi engellediklerini açıkladı
İsrail ordusu, Kızıl Deniz bölgesinde son günlerde atılan bir seyir füzesini F-35 savaş uçağıyla, karadan karaya atılan başka bir füzeyi de Arrow hava savunma sistemiyle engellediklerini duyurdu.
İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre, son günlerde hava kuvvetleri radar sistemleri güneydoğudan atılan bir seyir füzesini tespit etti. İsrail hava kuvvetlerindeki "Adir" ismi verilen F-35 savaş uçakları havalanarak bu füzeyi imha etti.
Öte yandan, İsrail ordusu ABD-İsrail ortak üretimi Arrow hava savunma sistemiyle Kızıl Deniz açıklarında karadan karaya atılan bir füzeyi engellediklerini açıkladı.
İsrail ordusu, söz konusu iki olaya ilişkin askeri video görüntüleri paylaştı.
Yemen'deki Husiler, İsrail'in ablukayı sıkılaştırdığı Gazze Şeridi'ne bombardımanını artırması üzerine İsrail'e doğu insansız hava aracı ve füzelerle misilleme saldırısı düzenlediğini açıklamış ve görüntüleri paylaşmıştı.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Haberi seans sonlarına doğru matriksten geçirtiyorlar ki daha etkili olsun.
İsrail Başbakanı Netanyahu: "Gazze şehrinin kenar mahallelerine yaklaşıyoruz ve acı kayıplarımız var" -AA
BM raportörleri, Gazze'de soykırımı ve insani felaketi önlemek için ateşkes çağrısında bulundu. -AA
BM raportörleri: İsrail'in Cibaliye Mülteci Kampı'na yönelik hava saldırısı, uluslararası hukukun küstahça ihlalidir ve bir savaş suçudur. -AA
Bilanco yakinda, biraz kimildamasi lazim artik. Karar veremedim, pazartesiyi mi beklesem.
http://share.matriksdata.com/Images/...1040056251.png
Olmayan yabanci cikisa devam etmis.
Alıntı:
Yabancının hisseden çıkışı devam etti
Yurt dışı yerleşikler 27 Ekim haftasında hisse ve tahvilde net satıcı konumunda yer aldı.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayımlanan verilere göre ilgili haftada yurt dışı yerleşiklerin hissede net satışı 68 milyon dolar oldu. Böylelikle hissede yabancı çıkışı serisi beşinci haftaya yükseldi.
Hayırlı Cumalar 666. Ben hala mevcut bağlı ortaklıkların sıfırdan kurulacak yeni bir bağlı ortaklığa bağlanması girişimine olumsuz bakıyorum. Matruşka türü böyle bir kurumsal organizasyon diğer ülkelerde bırak uygulamaya geçmeyi gündeme bile gelmiyor. Adamlar tam tersini yapıyorlar ve özellikle non-core yani ana faaliyetleri ile bağdaşmayan iştiraklerle bağlı ortaklıkları elden çıkarıyorlar. Bain & Co hatta bu konuda rapor bile hazırlamış, özetle tek cümlede şöyle diyor:
Banks are selling non-core assets and buying new capabilities to deliver their portfolio strategy faster, cheaper, and more effectively.
Avrupa:
UBS, Lloyds, Deutsche Bank and Royal Bank of Scotland have all plans to shrink non-core assets over the next few years.
Asya:
As part of a capital raising exercise, the finance ministry has advised state-owned banks to prepare a list of their non-core assets and look at disposing them at an opportune time.
Size genel olarak katılmakla birlikte tek çatı altında faaliyet göstermek yönetim ve maliyet avantajı sağlar diye düşünüyorum. Ayrıca yeni kurulacak bu şirketin tekrar halka arzı muhtemel olarak görünüyor. Bu, bir koyundan iki post çıkartmak gibi bir avantaj sağlayabilir. Yani ortada bir matruşka var ama siz yeni bir matruşka daha yaratıp onu da halka arz ederek yeni bir fon sağlıyorsunuz. Bence hiç de kötü değil. Yatırım tavsiyesi değildir.
Hakan ve ekibinin dünyadaki trendin tam zıddına gidip matruşka türü yapılanmadan ne hedeflediklerini bir türlü anlayamadım, zaten onlar bu konuda aydınlatıcı bilgi de vermiyorlar. Matruşka türü yapılanma aslında yeni bir kavram değil ama genellikle gizliliğin ön planda olduğu, off-shore merkezlerinde kayıtlı, kayıt dışı işlerle uğraşan şirketlerde uygulanır.
En başta konuyu pek irdelemeden, Batı mantığıyla ben de aynen böyle zannetmiştim çünkü olması gereken budur yani kurumun bünyesindeki saklı hazinelerin gün yüzüne çıkarılıp hem mevcut hissedarların hem de işletmenin bundan nemalanması olayı. Ama gelgelelim böyle bir opsiyondan hiç söz edilmiyor. Halka açık bir şirkette varsa eğer böyle bir plan, açıklanmak zorundadır.
Eğer İşholdingin borsaya kotasyonu ve/veya halka arz planı açıklanırsa İSCTR yi 30 TL de tutamazsın.
TREND ben de halka arz edilecegini, yani para girecegini dusunuyordum. Kuruma detaylari sormak icin mail yazmistim. Attigimi zannediyordum ama bitmemis meger. Hafta sonu atarim.
Benim tahminin her seyden once Sise'den beri gelen surecte cokmeye calisanlara yapilan bir hamledir. Arkadasin da belirttigi gibi, sadelesme ve tekrardan halka arz oteki asamasi. Sonucu da cok buyuk bir yabanci ortakta biter (benim tahminim), cokmeye calisan musibetten de boylece kurturulur. Nasil halk bankasinda tanimiyoruz tanimiyoruz dediler... AUSA corresponding bankalarda hesaplari Turkiye'nin, ucaklari var, vs. diye mahkemeye sununca... oynamaya devam.
Sadece finansal olarak bakmak gerekmiyor benim kanimca yani.
Şu anda içinde bulunduğumuz gri bölgede al-satçılık kapsamında "tepki çıkışlarına feyk çekme" stratejisi gayet güzel çalışıyor. Gri bölge sınırları içinde kaldığımız sürece aynen devam.
Banka holdingin icine itilebilir mi acaba?