Originally Posted by
trushan
Sayın Aksakal kolay gelsin.
Bir arkadaşım sayesinde borsayla tanıştım.Arkadaşım hisselerin fiziki olarak satıldıgı üzerlerinde kuponların oldugu dönemleri bilen bilgili bir arkadaşımdı.Benim hiç bilmedigim borsa konusunda sordugum sorulara üşenmeden cevaplar verirdi.Sonra beş arkadaş ayda 200 lira koyarak mardin çimento almaya basladik.Sonra kısa bir sure icin de 3 arkadaş ayrıldı.İkimiz 17 ay düzenli almaya devam ettik.2008 krızınde bıraktık.Aslında devam etmelıydık.Zannedıyorum üç dört yıl hiç dokunmadan hisseler durdu.Bu arada temettülerle de hisse aldı arkadaşim.Sonunda hisseleri sattıgızda payıma yaklasık 17 bine yakın bir para düsmüştü.
İkinci borsa serüvenim netaşla oldu.Bu sefer yatırım hesabı açarak hisseyi kendim almaya başladim.Almaya başladıgımda 15.16 cıvarındaydı.Parca parca almaya devam ettim.Arkadaşlarımın maliyetleri10,11 gibiydi.Onlar 20 cıvarında satıp çıktılar.Benim şirketin beklentileri hoşuma gitti.Şirketin satışı arsası bedelsiz potansiyeli,Beklemeye karar verdim.Sonuçta bunların gerçekleştigini gördüm.Satım konusunda biraz acemiydim.
Tekmik konusunda da kendimi geliştirmeye calısıyorum.Grafiklere bakabiliyorum su an.Ali perşembenin 4 kitabını yeni aldım.Okumaya başlıyacaım.Bu arada tavhl,mgros soda,trcas devam ediyorum.Bu arada nefsi kırmak için günlük degil ama kısa vade 1 ay gibi ufak miktarlarla bazı hisselerden alıp satmaya devam ediyorum.Zararda olsa beklendiğinde zarar çıkıyor.
sizi ilgiyle takip ediyorum.Yatırım tarzınız çok güzel.Hayırlı bol kazançlar dilerim....