Sayfa 92/101 İlkİlk ... 42829091929394 ... SonSon
Arama sonucu : 806 madde; 729 - 736 arası.

Konu: orta vade model portföy ( temel-teknik-kademe analizi )

1.  Alıntı Originally Posted by trushan Yazıyı Oku
    Sayın Aksakal kolay gelsin.
    Bir arkadaşım sayesinde borsayla tanıştım.Arkadaşım hisselerin fiziki olarak satıldıgı üzerlerinde kuponların oldugu dönemleri bilen bilgili bir arkadaşımdı.Benim hiç bilmedigim borsa konusunda sordugum sorulara üşenmeden cevaplar verirdi.Sonra beş arkadaş ayda 200 lira koyarak mardin çimento almaya basladik.Sonra kısa bir sure icin de 3 arkadaş ayrıldı.İkimiz 17 ay düzenli almaya devam ettik.2008 krızınde bıraktık.Aslında devam etmelıydık.Zannedıyorum üç dört yıl hiç dokunmadan hisseler durdu.Bu arada temettülerle de hisse aldı arkadaşim.Sonunda hisseleri sattıgızda payıma yaklasık 17 bine yakın bir para düsmüştü.
    İkinci borsa serüvenim netaşla oldu.Bu sefer yatırım hesabı açarak hisseyi kendim almaya başladim.Almaya başladıgımda 15.16 cıvarındaydı.Parca parca almaya devam ettim.Arkadaşlarımın maliyetleri10,11 gibiydi.Onlar 20 cıvarında satıp çıktılar.Benim şirketin beklentileri hoşuma gitti.Şirketin satışı arsası bedelsiz potansiyeli,Beklemeye karar verdim.Sonuçta bunların gerçekleştigini gördüm.Satım konusunda biraz acemiydim.
    Tekmik konusunda da kendimi geliştirmeye calısıyorum.Grafiklere bakabiliyorum su an.Ali perşembenin 4 kitabını yeni aldım.Okumaya başlıyacaım.Bu arada tavhl,mgros soda,trcas devam ediyorum.Bu arada nefsi kırmak için günlük degil ama kısa vade 1 ay gibi ufak miktarlarla bazı hisselerden alıp satmaya devam ediyorum.Zararda olsa beklendiğinde zarar çıkıyor.
    sizi ilgiyle takip ediyorum.Yatırım tarzınız çok güzel.Hayırlı bol kazançlar dilerim....
    tesekkur ederim sayin forumdasim.....

netas zamanda oyle bir dillere destan olmustuki alakasiz cok kisinin borsaya girmesinw sebep olmustur...

isin daha kotusu o donem kazanan acemi yatirimci borsada kolay para her daim var zannedip bilmedigi bir denize yuzmeye girmistir ..

klasik ama dogru bir sozdur ...acemi bir norsaci icin en buuuk felaket ilk islemlerinde kar etmesidir ....

sizde dahil yazan tum forumdaslarin mesajlarina baktigomda bu topigin takipcilerinin belli bir farkindalik duzeyinin ustunde oldugunu goruyor mutlu oluyorum ..

eminim bu hikayelerin yazilmasindan uye olsun olmasin pek cok kisi cesitli yonlerle istifade ediyordur ....

cunku asagi yukari herkes ayni yollardan gecmis ve dinyayi yeniden kesfetmeye gerek yok ... tabiiki insanin kendi tecrubesi gibi olmaz lakin birkac kisiye bile isik tutsa buyuk fayda saglanir diye dusunuyorum...

paylaeiminiz ve guzel sozler icin tekrar tesekkur ederim.....

bol kazanclar ...

Günaydın arkadaşlar,
    İyi haftalar dilerim herkese.
    Bu haftada faydalı paylaşımların olacağına hiç şüphe yok.
    Sağlıklı ve kazançlı bir hafta diliyorum hepimize.
    Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine...

3. Merhaba arkadaşlar

Borsayla tanışmam 1998 yılı işc ile. Muazzam bir para kazanmıştım. Daha önce paramız çapraz kurda değerlendirir. 5 - 10 dolar kazanınca mutlu olurdum. Üniversiteye başlamadan bir işc haberi okumuştum tüm paramıda bu hisseye yatırdım. 3 ay hiç çıkmadı hisse takii bankalara elkonulmaya başlayınce kaç tavan yaptı hatırlamıyorum 72 milyonum 423 milyon olmuştu yaklasık 6 ay içinde. bir genç için muazzam bir para kazanmaydı sonrası malum borsa dergileri adını bilmediğimiz hisseler ve parayı kaybetme. Zamanla daha çok hisseleri inceler ve beklentilerine göre alıp satmaya başladım. yıl 2004 de ipek ve kozanın maden işine girmesiyle .90 kurusla aldığım hisseleri 7 veya 8 lira sattığımı hatırlıyorum. Ama hep hisselerimi alırken bir kaç güvendiğim kişilerin görüşlerine göre aldım. Sabırla beklemek kolaydı bana göre hedef fiyatı koyup sabırla beklediğim cok oldu, kimisi ulaştı kimisi ulaşamadı hedef fiyatına. İş kurma amaçlı 2012 de borsadaki paramı sıfırladım ve tamamen koptum borsadan. 2017 mart ayında can sıkıntısından takibe basladım ve sizi tanıma şansım oldu. Portföy belli ayrıca içimdeki o küçük çocugu mutlu etmek için 2000 tl ile haftalık alsat yapıp nefsimi köreltiyorum.

Borsada artık formasyonları grafik okumayı anlamak için Ali perşemenin kitaplarını aldım okumaya başladım. Sabır zaten vardı grafik okumayı formasyonları ve sizin gibi değerli kişilerle sohbetlerle borsadaki eksiğimi kapatacapğımı düşünüyorum.

Saygılar herkese.

4.  Alıntı Originally Posted by urasimo34 Yazıyı Oku
    Merhaba arkadaşlar

Borsayla tanışmam 1998 yılı işc ile. Muazzam bir para kazanmıştım. Daha önce paramız çapraz kurda değerlendirir. 5 - 10 dolar kazanınca mutlu olurdum. Üniversiteye başlamadan bir işc haberi okumuştum tüm paramıda bu hisseye yatırdım. 3 ay hiç çıkmadı hisse takii bankalara elkonulmaya başlayınce kaç tavan yaptı hatırlamıyorum 72 milyonum 423 milyon olmuştu yaklasık 6 ay içinde. bir genç için muazzam bir para kazanmaydı sonrası malum borsa dergileri adını bilmediğimiz hisseler ve parayı kaybetme. Zamanla daha çok hisseleri inceler ve beklentilerine göre alıp satmaya başladım. yıl 2004 de ipek ve kozanın maden işine girmesiyle .90 kurusla aldığım hisseleri 7 veya 8 lira sattığımı hatırlıyorum. Ama hep hisselerimi alırken bir kaç güvendiğim kişilerin görüşlerine göre aldım. Sabırla beklemek kolaydı bana göre hedef fiyatı koyup sabırla beklediğim cok oldu, kimisi ulaştı kimisi ulaşamadı hedef fiyatına. İş kurma amaçlı 2012 de borsadaki paramı sıfırladım ve tamamen koptum borsadan. 2017 mart ayında can sıkıntısından takibe basladım ve sizi tanıma şansım oldu. Portföy belli ayrıca içimdeki o küçük çocugu mutlu etmek için 2000 tl ile haftalık alsat yapıp nefsimi köreltiyorum.

Borsada artık formasyonları grafik okumayı anlamak için Ali perşemenin kitaplarını aldım okumaya başladım. Sabır zaten vardı grafik okumayı formasyonları ve sizin gibi değerli kişilerle sohbetlerle borsadaki eksiğimi kapatacapğımı düşünüyorum.

Saygılar herkese.
    samimi paylasim icin tesekkur ederim sayinforumdasim ...

bu arada cok kisi sanirim bir miktarla trade arzusunu koreltmeye calisiuor ..

bir rakam verilmez herkesin portfoyu farkli ama oran olarak bu oran portfoyun yuzde 5 ini gecmesin arkadaslar ....

aksi halde stres yapar gerer ....

buda ana pozusyonlarda dogru karar vermeyi etkiler...

5. TAVHL

cok soz soylemeye gerek yok asilda...

yazilacak hersey bence yazildi ...

inecek cikacak bezdirecek patikalardan gece gece menziline varacak diye dusunuyorum ...

hedefe kadar soylemimiz
    cikti diye sevinme dustu diye uzulme olsun ...

stres yonetimi yapamayan arkadaslar bence hedefe kadar ekran takibi yapmasin ...

Özetle bir sıkıntı yok ....
    tekkeyi bekleyen corbayi icer formasyonu ...

6. sn aksakal, eğitim konuları içine, vaktiniz olduğunda, hedefi nasıl tespit edebildiğimiz konusunu ekleyebilir miyiz?

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

7.  Alıntı Originally Posted by amdmclaren Yazıyı Oku
    sn aksakal, eğitim konuları içine, vaktiniz olduğunda, hedefi nasıl tespit edebildiğimiz konusunu ekleyebilir miyiz?

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Evet katılıyorum hedef tespiti önemli bir konu..

8. statik zarar kes ve kar al noktalari kullanmadigimi daha once belirtmistim ...

bir arkadas onlari alintilayabilirse onlarin uzerinden bu konuyu konusmaya devam edelim zira ayni seyleri defaatle yazmak anlamsiz olur .

guzel ve onemli bir konu ve bu haftasonu konumuz bu olsun.

ama sayin amdmclaren den rica edelim bu sozkonusu iki uc yaziyi bi alintilasin.

Sayfa 92/101 İlkİlk ... 42829091929394 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •