Originally Posted by
Usta
1 kullanici icin lisans fiyati ortalama 70 dolar/ay (Cyberark filan ortalamasi). Ihale 80 kullanici icin acilmis. Aylik 5600 dolar ve yillik ortalama 67000 dolar ediyor. 4 yillik 250bin dolar (10 milyon) eder. Acaba bu fiyat 4 yillik midir, yoksa yillik midir, emin degilim. Yillik 250bin bana cok geldi 80 kullanici icin. Hadi diyelim bakim, kurulum, egitim, vs. ucretleri, ilk sene icin lisan ucretine yakin bir ucret ediyor. O zaman da az geldi. Gerci bu 250bin dolar onlarin ayirdigi tahmini butce, ihaleyi daha ucuza almis olabiliriz.
Merkez bankalari cok buyuk bankalar degil. Bence burada, Merkez bankasindan ihale alinacak guveni vermek onemli.
Bir de paranin cogu kurulumdan sonra aliniyor, kalan %30 ise 4 seneye yayiliyor. Nakitin once girmesi bu aralar onemli olabilir.
Ben tarihleri 2025 icin saniyordum. Dediginiz gibi, surec uzamis olabilir, ya da diger dediginiz, yani fiyat etkileme cabasi da olabilir, sasirmayiz. Zaten haberlerin ardi ardina gelmesine sasiriyoruz su anda. Enistem beni niye opuyor...
Zaten teknik olarak da butun satislarin ayni haftaya dusmesi, matematiksel ve operasyonel acilardan bakildiginda pek mumkun degil. 2. ceyrek basinda, hatta 1. ceyrekte banka satisi olmustur, simdi haberi gondermislerdir, olur mu olur...zaten gizlilik diye hic bir zaman ogrenemeyecegiz.
Yatirim tavsiyesi degildir