Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 921/926 İlkİlk ... 421821871911919920921922923 ... SonSon
Arama sonucu : 7407 madde; 7,361 - 7,368 arası.

Konu: KRONT - Kron Telekomünikasyon

1. Şirketimiz ile Sağlık Bakanlığı arasında varılan anlaşma kapsamında, Bakanlığın ayrıcalıklı erişimlerinin ve kurum bünyesindeki ayrıcalıklı hesapların güvenliği, KronPAM ürünümüz aracılığıyla sağlanacaktır.

İşbu açıklamada yer alan bilgiler, ilgili ürünün siber güvenlik alanında yer alması ve müşteri tarafından gizlilik talep edilmesi nedeniyle sınırlı şekilde paylaşılmaktadır.

https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1453957

Koskoca Saglik Bakanligi ile ilgili anlasma haberi dusuyor, sadece yuzde 4 artiyor. Saka gibi. Kaldi ki bu hafta 2 tane daha guzel haber almistik, toplamda yuzde 3 geri gittik.

Saglik Bakanligi cok buyuk, bilemiyorum MHRS olsun, enabiz olsun, zaten bunlar PAM kullaniyor olmasi lazim, ama iste bizim PAM'i mi kullaniyorlardir, anlasma bunlari kapsiyor mu bilemiyoruz. Her ne olursa olsun super bir referans bu. Pakistan'daki NADRA'dan sonra bu referansla aslinda rusdunu sanki iyice ispat ediyor gibi.

Ama hisse hareketleri inanilmaz sacma. Cok pis ve acimasiz spekimiz var gibi.

Yatirim tavsiyesi degildir.

2. Son dönemlerde bilançolarının kötü olmasının sebebi nedir acaba? Bilançolar düzelir mi bu güzel haberlerle?

Mi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3. Şirketimiz ile State Bank of Pakistan-SBP (Pakistan Merkez Bankası) arasında varılan anlaşma kapsamında kurum içindeki ayrıcalıklı hesapların güvenliği ve yönetimi KronPAM ürünümüz tarafından sağlanacaktır.

İşbu açıklamada yer alan bilgiler, ilgili ürünün siber güvenlik alanında olması ve müşteri tarafından gizlilik talep edilmesi nedeniyle sınırlı şekilde paylaşılmaktadır.

https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1454609

4.  Alıntı Originally Posted by Usta Yazıyı Oku
    Şirketimiz ile State Bank of Pakistan-SBP (Pakistan Merkez Bankası) arasında varılan anlaşma kapsamında kurum içindeki ayrıcalıklı hesapların güvenliği ve yönetimi KronPAM ürünümüz tarafından sağlanacaktır.

İşbu açıklamada yer alan bilgiler, ilgili ürünün siber güvenlik alanında olması ve müşteri tarafından gizlilik talep edilmesi nedeniyle sınırlı şekilde paylaşılmaktadır.

https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1454609
    https://www.sbp.org.pk/tenders/2024/...2-Sep-24-3.pdf

Zannediyorum bu 2024 Eylul ayinda ilan edilen ihale. 2025'te sonuclanmis olmasi lazim.

Asagida da tahmin edilen fiyati gorebilirsiniz.

https://www.sbp.org.pk/tenders/Procu...vision-III.pdf

Ihaleye her ulke katilabiliyor, Israil ve Hindistan haric

Yatirim tavsiyesi degildir.

5. İhale içeriği Supply, Installation, Integration, Maintanence and Support'u kapsıyor denmiş. Bu boyutta bir iş için 70 mn rupi (10 mn TL) biraz az geldi bana.

Bir de kazanan şirketin açıklanması 2024 Q3, işin tamamlanması ise 2024 Q4 diyor. KAP haberi ise 2025 Q3. Burada açıklanan takvimden neredeyse bir yıl sonra. Ya ihale çok gecikmiş ya da yine hisse fiyatını etkileme çabası. Ve yine diğer tüm büyük satışlarla eş zamanlı bir açıklama. Şirket büyüyor ama hissenin borsa dinamikleri değişmiyor.

Detaylı ve faydalı araştırmalarınız için teşekkürler Sn.Usta.

6.  Alıntı Originally Posted by Forza korfez Yazıyı Oku
    İhale içeriği Supply, Installation, Integration, Maintanence and Support'u kapsıyor denmiş. Bu boyutta bir iş için 70 mn rupi (10 mn TL) biraz az geldi bana.

Bir de kazanan şirketin açıklanması 2024 Q3, işin tamamlanması ise 2024 Q4 diyor. KAP haberi ise 2025 Q3. Burada açıklanan takvimden neredeyse bir yıl sonra. Ya ihale çok gecikmiş ya da yine hisse fiyatını etkileme çabası. Ve yine diğer tüm büyük satışlarla eş zamanlı bir açıklama. Şirket büyüyor ama hissenin borsa dinamikleri değişmiyor.

Detaylı ve faydalı araştırmalarınız için teşekkürler Sn.Usta.
    1 kullanici icin lisans fiyati ortalama 70 dolar/ay (Cyberark filan ortalamasi). Ihale 80 kullanici icin acilmis. Aylik 5600 dolar ve yillik ortalama 67000 dolar ediyor. 4 yillik 250bin dolar (10 milyon) eder. Acaba bu fiyat 4 yillik midir, yoksa yillik midir, emin degilim. Yillik 250bin bana cok geldi 80 kullanici icin. Hadi diyelim bakim, kurulum, egitim, vs. ucretleri, ilk sene icin lisan ucretine yakin bir ucret ediyor. O zaman da az geldi. Gerci bu 250bin dolar onlarin ayirdigi tahmini butce, ihaleyi daha ucuza almis olabiliriz.

Merkez bankalari cok buyuk bankalar degil. Bence burada, Merkez bankasindan ihale alinacak guveni vermek onemli.

Bir de paranin cogu kurulumdan sonra aliniyor, kalan %30 ise 4 seneye yayiliyor. Nakitin once girmesi bu aralar onemli olabilir.

Ben tarihleri 2025 icin saniyordum. Dediginiz gibi, surec uzamis olabilir, ya da diger dediginiz, yani fiyat etkileme cabasi da olabilir, sasirmayiz. Zaten haberlerin ardi ardina gelmesine sasiriyoruz su anda. Enistem beni niye opuyor...

Zaten teknik olarak da butun satislarin ayni haftaya dusmesi, matematiksel ve operasyonel acilardan bakildiginda pek mumkun degil. 2. ceyrek basinda, hatta 1. ceyrekte banka satisi olmustur, simdi haberi gondermislerdir, olur mu olur...zaten gizlilik diye hic bir zaman ogrenemeyecegiz.

Yatirim tavsiyesi degildir
    Son düzenleme : Usta; 03-07-2025 saat: 22:46.

7. Simdi sadece 80 kullanici icin alinmis Pakistan merkez bankasi ihalesinden sonra, ChatGPT'ye soralim bakalim, Saglik Bakanligina olan satis kac kullanici icin olmus olabilir.

Cevap:

Sağlık Bakanlığı'na yapılan KronPAM satışıyla ilgili resmi belgelerde veya kamuya açık kaynaklarda kullanıcı sayısı (yani kaç ayrıcalıklı hesap veya yönetilecek sistem olduğu) açıkça belirtilmemiştir. Ancak benzer kamu kurumlarında yapılan benzer ölçekli satışlara ve sistem büyüklüğüne göre bazı mantıklı tahminlerde bulunulabilir.

Sağlık Bakanlığı çok geniş yapıda bir kurumdur:

1000+ hastane ve sağlık kuruluşu

300.000'den fazla çalışan

Yüzbinlerce sistem ve kullanıcı hesabı (doktorlar, yöneticiler, bilgi işlem, e-nabız, HBYS, vb.)

KronPAM, genellikle ayrıcalıklı kullanıcılar (yani sistem yöneticileri, ağ yöneticileri, veritabanı yöneticileri gibi yüksek erişim haklarına sahip personel) için kullanılır. Bu sayı genelde toplam personelin %1-2'si kadar olur.
    --- Tahmini ayrıcalıklı kullanıcı sayısı: 2.000 - 5.000
    --- Yönetilen sistem sayısı: 10.000+ olabilir (veritabanı sunucuları, ağ cihazları, uygulama sunucuları vs.)

Benzer Projelerle Kıyaslama
    Örneğin NADRA (Pakistan) ile yapılan PAM projesi:

200.000 cihaz,

5.000 TPS (transaction per second) kapasitesindeydi.

Sağlık Bakanlığı, NADRA kadar yüksek TPS gerektirmeyebilir ama cihaz ve kullanıcı sayısı olarak benzer ölçekte olabilir.

Kriter Tahmini Değer
    Ayrıcalıklı kullanıcı sayısı 2.000 - 5.000
    Yönetilen cihaz/sistem 10.000+
    Potansiyel proje bedeli (yıllık) 500.000 - 1.500.000 USD arası olabilir

8.  Alıntı Originally Posted by Usta Yazıyı Oku
    1 kullanici icin lisans fiyati ortalama 70 dolar/ay (Cyberark filan ortalamasi). Ihale 80 kullanici icin acilmis. Aylik 5600 dolar ve yillik ortalama 67000 dolar ediyor. 4 yillik 250bin dolar (10 milyon) eder. Acaba bu fiyat 4 yillik midir, yoksa yillik midir, emin degilim. Yillik 250bin bana cok geldi 80 kullanici icin. Hadi diyelim bakim, kurulum, egitim, vs. ucretleri, ilk sene icin lisan ucretine yakin bir ucret ediyor. O zaman da az geldi. Gerci bu 250bin dolar onlarin ayirdigi tahmini butce, ihaleyi daha ucuza almis olabiliriz.

Merkez bankalari cok buyuk bankalar degil. Bence burada, Merkez bankasindan ihale alinacak guveni vermek onemli.

Bir de paranin cogu kurulumdan sonra aliniyor, kalan %30 ise 4 seneye yayiliyor. Nakitin once girmesi bu aralar onemli olabilir.

Ben tarihleri 2025 icin saniyordum. Dediginiz gibi, surec uzamis olabilir, ya da diger dediginiz, yani fiyat etkileme cabasi da olabilir, sasirmayiz. Zaten haberlerin ardi ardina gelmesine sasiriyoruz su anda. Enistem beni niye opuyor...

Zaten teknik olarak da butun satislarin ayni haftaya dusmesi, matematiksel ve operasyonel acilardan bakildiginda pek mumkun degil. 2. ceyrek basinda, hatta 1. ceyrekte banka satisi olmustur, simdi haberi gondermislerdir, olur mu olur...zaten gizlilik diye hic bir zaman ogrenemeyecegiz.

Is Bankasi buyuklugunda bir banka icin ChatGpt 300-700 arasinda ayricalikli kullanici lisansi tahmin ediyor ve kurulum, lisans, bakim 500bin ile 2 milyon dolar arasinda bir fiyat cikariyor.

Alt sinira bakalim, 300 kullanici 500bin dolar. (300x70x12)=250bin dolar lisans ucreti...bi o kadar da kurulum, bakim, egitim ucreti sadece ilk yil.

Sayfa 921/926 İlkİlk ... 421821871911919920921922923 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •