Sn.Bora yazınıza itirazım yoktur. Lakin, müsade ederseniz, size katılmadığım yeri yazınızdan alıntıladım..
Madem TAC MAHAL i Türk Mimarlar yaptı, yada dünyaca çok mühim eserleri bu mimarlar inşa ettiler ve dehası neredeyse kendisine eş mimarlar yetiştirmiş ise;
onlar da en az Mimar Sinan kadar ünlü olması gerekmez miydi?
Yoksa sadece bu büyük eserlerde STAJ mı yaptılar.. Bu bilgiler internet ortamında, sizin tabiriniz ile GUGUL amcanın 1 dakikada bizlere sunduğu bilgiler ise, ne denli doğru ne denli bilimsel tarihi ve mimari gerçekler...
Bence tartışılır....
Bazen internet referansları da tam esaslı referans olmaktan ziyade araştırmacının istek ve arzularına göre yönlendirilen ve tasarımı istenilen duruma göre yapılan sayfalar olabilmektedirler...
Kusuruma bakmayın ama o referans gösterdiğiniz internet WEB sayfası TAC MAHAL ı Mimar Sinanın öğrencisi Türk Mimarları inşa etti diyorlar...
Öyle olsa Türkiye Cumhuriyetinin buna -bende dahilim- neden sizin referansınız ile ilk kez duyuyoruz..
Emin olun şu an bu internet sayfaları sayesinde bunu yeni duyan kişilerde vardır...
İlginç değil mi?
O öğrenciler bu denli dünyanın 7 harikasından birisini inşa edebilecek teknik bilgi ve beceriye sahip idi ise; bunu bir gurur kaynağı olarak hatırlatıp öğretmemek TC nin gerçek bir ayıbıdır...
Kaldı ki 1 dakikada arayıp bulduğunuz bu sözüm ona referans internet WEB sayfaları;
Mimar Sinan'ın 700 yıl sonra bozulan bir harç sıvasından düşen şişe içinden çıkan bir yazısının psikolojisini açıklamıyor..
Dediğim gibi psikolog yada psikayatr değilim;
Lakin onlarca öğrencisi var ve bu öğrencilerinde gerçek mimarlığı öğretme hususunda samimi bir öğretmen ise; şişenin içine yazı yazıp, 7 asır sonra o taşı şu taş ile değiştirin, yoksa kemer kafanıza yıkılır gibi bir olayı; kendisine saklaması ne denli gizli kalmış bir egoizmin hangi aşamasıdır, yada yetiştirdiği bu öğrencileri, durumu biliyor ise neden daha önce taşların değişmesinin gerekliliğinin söylenmemesine; cevap vermemiştir...
Arz etmek istedim.. Konu USD sayfayı biliyorum, kusuruma bakmayınız konu AND meselesinden geldi... Lafı daha fazla uzatmak istemem...
Bol Kazançlar...