Sayfa 922/1000 İlkİlk ... 422822872912920921922923924932972 ... SonSon
Arama sonucu : 7999 madde; 7,369 - 7,376 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    [FONT=Comic Sans MS]

Mimar Sinan öğrenci yetiştirmemiş, yukarıda da alıntıladığım eserlerden de görüleceği üzere dehası neredeyse kendisine eş mimarlar yetiştirmiş.

.

Sn.Bora yazınıza itirazım yoktur. Lakin, müsade ederseniz, size katılmadığım yeri yazınızdan alıntıladım..

Madem TAC MAHAL i Türk Mimarlar yaptı, yada dünyaca çok mühim eserleri bu mimarlar inşa ettiler ve dehası neredeyse kendisine eş mimarlar yetiştirmiş ise;

onlar da en az Mimar Sinan kadar ünlü olması gerekmez miydi?

Yoksa sadece bu büyük eserlerde STAJ mı yaptılar.. Bu bilgiler internet ortamında, sizin tabiriniz ile GUGUL amcanın 1 dakikada bizlere sunduğu bilgiler ise, ne denli doğru ne denli bilimsel tarihi ve mimari gerçekler...

Bence tartışılır....

Bazen internet referansları da tam esaslı referans olmaktan ziyade araştırmacının istek ve arzularına göre yönlendirilen ve tasarımı istenilen duruma göre yapılan sayfalar olabilmektedirler...

Kusuruma bakmayın ama o referans gösterdiğiniz internet WEB sayfası TAC MAHAL ı Mimar Sinanın öğrencisi Türk Mimarları inşa etti diyorlar...

Öyle olsa Türkiye Cumhuriyetinin buna -bende dahilim- neden sizin referansınız ile ilk kez duyuyoruz..

Emin olun şu an bu internet sayfaları sayesinde bunu yeni duyan kişilerde vardır...

İlginç değil mi?

O öğrenciler bu denli dünyanın 7 harikasından birisini inşa edebilecek teknik bilgi ve beceriye sahip idi ise; bunu bir gurur kaynağı olarak hatırlatıp öğretmemek TC nin gerçek bir ayıbıdır...

Kaldı ki 1 dakikada arayıp bulduğunuz bu sözüm ona referans internet WEB sayfaları;

Mimar Sinan'ın 700 yıl sonra bozulan bir harç sıvasından düşen şişe içinden çıkan bir yazısının psikolojisini açıklamıyor..

Dediğim gibi psikolog yada psikayatr değilim;

Lakin onlarca öğrencisi var ve bu öğrencilerinde gerçek mimarlığı öğretme hususunda samimi bir öğretmen ise; şişenin içine yazı yazıp, 7 asır sonra o taşı şu taş ile değiştirin, yoksa kemer kafanıza yıkılır gibi bir olayı; kendisine saklaması ne denli gizli kalmış bir egoizmin hangi aşamasıdır, yada yetiştirdiği bu öğrencileri, durumu biliyor ise neden daha önce taşların değişmesinin gerekliliğinin söylenmemesine; cevap vermemiştir...

Arz etmek istedim.. Konu USD sayfayı biliyorum, kusuruma bakmayınız konu AND meselesinden geldi... Lafı daha fazla uzatmak istemem...

Bol Kazançlar...
    Son düzenleme : selka; 30-10-2018 saat: 00:12.

Sn reha kaya yazdı gerçi.Ama ben de yazayım tac mahal dünyanın yedi harikalarından biri değil arkadaşlar.

3.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Sn reha kaya yazdı gerçi.Ama ben de yazayım tac mahal dünyanın yedi harikalarından biri değil arkadaşlar.
    SN.Hakem kusuruma bakmayınız. Tarihçide değilim, 20 yıllık saha mühendisiyim.. Ben TAC MAHAL i 7 harikadan birisi olarak biliyordum. Olamamış olabilir... Yanlış da bilebilirim. Özür Dilerim...

Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    SN.Hakem kusuruma bakmayınız. Tarihçide değilim, 20 yıllık saha mühendisiyim.. Ben TAC MAHAL i 7 harikadan birisi olarak biliyordum. Olamamış olabilir... Yanlış da bilebilirim. Özür Dilerim...
    Ne demek hocam ,özür dilenecek konu mu bu ))Yapılan tartışmayı ilgiyle okuyorum.Forumların amacı zaten yeni şeyler öğrenebilmek,doğru bilgiler edinebilmek.Ben sizin yazılarınızdan bilmediğim pek çok şey öğreniyorum,yazılarınızı ilgiyle okuyorum.Tartışmanın sıhhati anlamında sürekli yanlış bilgi üzerinden tartışmalar devam etmesin anlamında arada bu tarz ufak ayrıntıların yazılması daha doğru olur diye düşünüyorum.Dediğim gibi mimar sinan üstüne yapılan tartışmayı da ilgiyle okuyorum.Saygılar sevgiler.

5.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Ne demek hocam ,özür dilenecek konu mu bu ))Yapılan tartışmayı ilgiyle okuyorum.Forumların amacı zaten yeni şeyler öğrenebilmek,doğru bilgiler edinebilmek.Ben sizin yazılarınızdan bilmediğim pek çok şey öğreniyorum,yazılarınızı ilgiyle okuyorum.Tartışmanın sıhhati anlamında sürekli yanlış bilgi üzerinden tartışmalar devam etmesin anlamında arada bu tarz ufak ayrıntıların yazılması daha doğru olur diye düşünüyorum.Dediğim gibi mimar sinan üstüne yapılan tartışmayı da ilgiyle okuyorum.Saygılar sevgiler.
    Okuma sabrınız için ben teşekkür ederim. İyi Geceler Dilerim...

Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Okuma sabrınız için ben teşekkür ederim. İyi Geceler Dilerim...
    Ne demek hocam ,tartışma çok ilginç,mimar sinan egoistmiydi değilmiydi,bilgilerini saklarmıydı öğretirmiydi yarın ben de google dan araştıracağım.Artık yanlış doğru bir fikir edinirim yarın,size de iyi geceler.Saygılar sevgiler)))))

Alıntı Originally Posted by izmirli_hoca Yazıyı Oku
    Sn. ayvagobeknuri,

Bu grafiklerde, USA daki faizleri kullanarak aslında objectif davrandım.

İstersen bak Türkiye'de verilen Faizler üzerinden IMKB100 ü çizelim.

Bu resimdeki, yorumum da şu olur.

Türkiye, gelişme hayatına, 15 senelik bir "reklam arası aldı"...

İnşallah, TV lerdeki gibi , hiç bitmeyen reklamlardan olmaz ..
    Teknolojiden anlayanbir arkadaş sayın izmirlinin grafiklerini cep telefonumda nasıl büyütebileceğimi anlatabilir mi?

Eğer olmuyorsa sayın izmirliye cep telefonunda büyütülebilecek grafik nasıl foruma koyuluyor? Anlatabilir mi ? Tabii sayin izmirli paylastığı grafiklerin okunabilir olmasını istiyorsa.....bea..!

Enflasyon yuzde 5000 ilken borsa yuzde bin artmış ne demek hısseler yuzde 80 değer kaybetmıs...dolar bazında kazandır mıs mı?borsadan kağıt alcagına gıt Kıbrıs'ta casıno da kumar oyna cok daha kazançlı...hem de paranın keyfını surersın...Ytd

Sayfa 922/1000 İlkİlk ... 422822872912920921922923924932972 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •