Yok hocam sizin bu arguman pek doğru gelmedi bana.Adam mimar ,eserlerini dünyaya sunmamak falan ,meslek açısından manalı değil.Mimarlar eserlerini dünyaya sunmaya mecburlar zaten.
Printable View
Kastedilen egoizm bilgi egoizmi,sadece ben yaparım ben bilirim olayı.Pek çok hocada, üstatda pek çok dalda yaygın bir hastalık maalesef.Yanına adam yetiştirmeme olayı falan çok yaygın bir durum.
Hakem hocam, bir baska baslikta da yazismistik. Altin konusunda hemfikiriz de altin bence deger koruma aracidir yani cok birsey de beklememek lazim. Sayet isten anliyorsaniz, ciddi deger artisi saglayacak yatirim, bence sulanabilir tarim arazisidir. Demiryolu lojistigine ve lisansli depolara yakin olanlar cok daha fazla deger kazanir. TCDD lojistik merkezler kurdu, kurmaya da devam ediyor.Mesajinizi simdi gordum bir cevap yazayim dedim.
Dolar dipte yine bakan makan birileri konuşup trade yapar bugün.
Hocam anahtar nokta işten anlıyorsanız kısmı.Maalesef zerrece anlamam, tarım arazisi falan bana çok uzak.Zaten arsa yatırımına uzak bakmışımdır hep.Çünkü eğer arkasızsanız belediyede falan adamınız yoksa o arsa parselasyonu esnasında ilk sizi şeeder belediye.:))))))) Ha imar geçmiş arsa işinde de genelde primsiz arsa zor bulunur.Tarım arazisi konusu da dediğim gibi.Altın konusuna gelince 100 yıllık ons grafiğine bakın 1929 krizinde de 1970 krizinde de altın uçmuş.Benzeri bir döneme giriyoruz gibi geliyor bana.Her yatırımın battığı ortalığın darmaduman olduğu dönemde gerçi altın değerini korusa da bana yeter.Ben 5 yıl nakitteyim ve altındayım hocam.Saygılar sevgiler.
Gerçi bizim memlekette hükümet tarım falan gelişsin de istemiyor.O yüzden tarım arazisi konusu da biraz riskli gibime geliyor ama anladığım konu değil cidden.
abd borsaları zirvedeyken buraya birkaç satır yazdım, kendi yazımı alıntı yapmak pek hoşuma gitmez,lakin son bir kez daha uyarayım istedim belki istifade eden arkadaşım olur(gerçi pekte ipleyen yokya neyse) şuan dow jones 26 400, demekki fena görmemişim,şimdi belki biraz daha aşağı gelerek yukarı biraz tepki yapacaktır ancak abd ve ab borsalarında ana trend aşağı yöndedir
kritik yerlerdeyiz, 100 günlük ort. kırıldı. haftalık kapanışlar önemli.
gelecekteki yurtdışı harcamalar için ortalamaların altında parçalı alım şeklinde yapıyorum.
enpara makası uygun, teb makası açmaya başladı, diğer bankalarda da fark var baya
https://resmim.net/f/9GykqD.jpg