Sayfa 924/1000 İlkİlk ... 424824874914922923924925926934974 ... SonSon
Arama sonucu : 7999 madde; 7,385 - 7,392 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by apocalyptica Yazıyı Oku
    Egoist bir insan bu eserleri insanlığın kullanımına sunar mıydı, nasıl bir egoizmmiş ki bu?
    Yok hocam sizin bu arguman pek doğru gelmedi bana.Adam mimar ,eserlerini dünyaya sunmamak falan ,meslek açısından manalı değil.Mimarlar eserlerini dünyaya sunmaya mecburlar zaten.

Kastedilen egoizm bilgi egoizmi,sadece ben yaparım ben bilirim olayı.Pek çok hocada, üstatda pek çok dalda yaygın bir hastalık maalesef.Yanına adam yetiştirmeme olayı falan çok yaygın bir durum.

3.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Şimdi zamanında emlak topiğinde yazdığım bir yazıyı hatırladım.Misal istanbulun bir ilçesi,kadıköy çok büyük olur da ,çekmeköy diyelim veya üsküdar veya kurtköy.Tamamının satılığa çıktığını farzedelim mevcut fiyatlarla o ilçeyi satın alacak sıcak para memlekette var mı sizce.Misal çekmeköyde iki odalı eve 300 400 isteniyor,üç odalı eve 500 falan o evleri almaya memleketin parası sadece bir ilçe için bile yetmiyor.2 milyon ev stoğu var.Ama bizim iktidar hala inşaatla büyüme modelinde ısrarlı.FED dolar arzını kısacağım diyor biz yüzde 7.5 gibi rekor faizle 5 yıl için iki milyar dolara 750 milyon dolar faiz vererek bulduğumuz paraları inşaattaki batık hıyar şirketlere ucuza kredi verelim diye uğraşıyoruz.Neymiş inşaat lokomotif sektörmüş batarsa memleket batarmış.Ulan bunları diye diye zaten memleket battı.Bu kafalarla yönetilen ülkede dolar düşecek diyen arkadaşlara ben karışmam da kendi adıma vargücümle elime geçen her kuruşu altına yatırmaya devam ederim)))))))))
    Hakem hocam, bir baska baslikta da yazismistik. Altin konusunda hemfikiriz de altin bence deger koruma aracidir yani cok birsey de beklememek lazim. Sayet isten anliyorsaniz, ciddi deger artisi saglayacak yatirim, bence sulanabilir tarim arazisidir. Demiryolu lojistigine ve lisansli depolara yakin olanlar cok daha fazla deger kazanir. TCDD lojistik merkezler kurdu, kurmaya da devam ediyor.Mesajinizi simdi gordum bir cevap yazayim dedim.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Dublin/Manchester/Sofia/Galway
    Gönderi
    1,551
    Dolar dipte yine bakan makan birileri konuşup trade yapar bugün.
    Ytd

Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    Hakem hocam, bir baska baslikta da yazismistik. Altin konusunda hemfikiriz de altin bence deger koruma aracidir yani cok birsey de beklememek lazim. Sayet isten anliyorsaniz, ciddi deger artisi saglayacak yatirim, bence sulanabilir tarim arazisidir. Demiryolu lojistigine ve lisansli depolara yakin olanlar cok daha fazla deger kazanir. TCDD lojistik merkezler kurdu, kurmaya da devam ediyor.Mesajinizi simdi gordum bir cevap yazayim dedim.
    Hocam anahtar nokta işten anlıyorsanız kısmı.Maalesef zerrece anlamam, tarım arazisi falan bana çok uzak.Zaten arsa yatırımına uzak bakmışımdır hep.Çünkü eğer arkasızsanız belediyede falan adamınız yoksa o arsa parselasyonu esnasında ilk sizi şeeder belediye.)))))) Ha imar geçmiş arsa işinde de genelde primsiz arsa zor bulunur.Tarım arazisi konusu da dediğim gibi.Altın konusuna gelince 100 yıllık ons grafiğine bakın 1929 krizinde de 1970 krizinde de altın uçmuş.Benzeri bir döneme giriyoruz gibi geliyor bana.Her yatırımın battığı ortalığın darmaduman olduğu dönemde gerçi altın değerini korusa da bana yeter.Ben 5 yıl nakitteyim ve altındayım hocam.Saygılar sevgiler.

Gerçi bizim memlekette hükümet tarım falan gelişsin de istemiyor.O yüzden tarım arazisi konusu da biraz riskli gibime geliyor ama anladığım konu değil cidden.

Duhul
    Jun 2018
    İkamet
    RODOSTO
    Gönderi
    1,570
     Alıntı Originally Posted by bigmaster Yazıyı Oku
    sayın hakem,şuan dow jones 26 700gibi eğer 25 500 aşağı yönde kırılırsa büyük krizi başlamış olarak kabul edebiliriz, bakın 2019 0rtalarınıda gösterebilirler belki biraz daha ilerisinide ama büyük kriz kaçınılmaz 2008 in birkaç misli bişey
    abd borsaları zirvedeyken buraya birkaç satır yazdım, kendi yazımı alıntı yapmak pek hoşuma gitmez,lakin son bir kez daha uyarayım istedim belki istifade eden arkadaşım olur(gerçi pekte ipleyen yokya neyse) şuan dow jones 26 400, demekki fena görmemişim,şimdi belki biraz daha aşağı gelerek yukarı biraz tepki yapacaktır ancak abd ve ab borsalarında ana trend aşağı yöndedir

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul, New York
    Gönderi
    3,060
    kritik yerlerdeyiz, 100 günlük ort. kırıldı. haftalık kapanışlar önemli.
    gelecekteki yurtdışı harcamalar için ortalamaların altında parçalı alım şeklinde yapıyorum.
    enpara makası uygun, teb makası açmaya başladı, diğer bankalarda da fark var baya

“Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

Sayfa 924/1000 İlkİlk ... 424824874914922923924925926934974 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •