Yarın bile dolarda 6-7 tl lere uyanabiliriz.!!!
Printable View
Yarın bile dolarda 6-7 tl lere uyanabiliriz.!!!
Madem bu kadar olmazın olmazı olur hale gelmekte, o halde olmazın en olmazı "dövizde alım satım ve tutma yasağı" gelebilir.
Öyle de battık böyle de.
Ya herru ya merru.
Artık şu olamaz diyemiyorum.
Şu mantıksız, abes diyemiyorum.
Evini satıp benim önerimle 3,20 lerden dolar alan bir dostumuzla konuştum şimdi.
Kıbrısta tatildeymiş.
Dokunmamış bugüne kadar dolara. bankada durup dururmuş.
Haber verdim. Yarın dönüp parayı bankadan çekeceğim dedi..
Tepki bu oluyor hiç bir ilgisi olmayan insanda bile bu ekstrem durumların.
En kötü senaryoya çok hızlı gidiyor.
Dolara abananlar işi hızlandırdılar. İstedikleri neyse acele etmeye başladılar...
Sonu hayır olsun.
Sevgili asgaridr...
Teknik falan artık hak getire olduğuna göre (ya da ben öyle düşünüyorum) elindeki o son bir kaç atımı da boşaltacak mısın?
Bora bey trade edilen kısım hiç önemli değil.
Onun haricinde bankada olmayan bir güvenceniz yoksa işler çok karışabilir. Bankalarda mevduatı karşılayacak yabancı para var mı? tartışılmıştı.
Arkadaşınız bile çekeceğim diyor. Evini satan yakın zamanda arkadaşım oldu .Dolar aldırıp trade yapmıştım. İyi parası oldu.ABD ye gitmeyi planlıyor. Bizi de çağırıyor. Ona ağustos bitmeden çek paranı demiştim. yarın gidecek o da. Bakalım ne olacak.
Gelelim trade ettiklerime, eğer 33 e gelirse ben 1 birim daha satarım. 2 birimim kalır. Devletime zeval gelmediği sürece, faiz doları eninde sonunda yakalar. Gerekli olmayan bir para ise. Kaldı ki trade etmeye devam ettikçe ekmek çok. viop, dolar hep güzel fırsatlar oluşacaktır.
O noktaya geldiğimizi şu an düşünmüyorum ama bu işler hangi ülkede olursa olsun ''bank run'' noktasına gelirse mutlakaki yasaklar gelir..el mecbur, şundan fazlasını çekemezsin vb. ..buna hiç bir kimsenin diyeceği olamaz, çünki sistem nerede olursa olsun kendini korumak zorunda..bende en azından böyle bir durumda kendimce razı olurum..param en azından dolar olarak dursunda..:(
Evet...
Bu tür davranışlar, duyulunca hemen taklit edilen davranışlardır.
En kötüsü de panik.
Bakalım yarın dövizi çekebilecekler mi?
Kardeş kaos gelecek se ne yapalım.
Bizde görüyoruz geleceğini..
Bak sen almanyadasın biz burada..
Herkes kaos gelecek diye dolaramı saldırmalı idi..
İşi gücü olan kredisi olan ne yapacak idi..
İşten atılacak onlar insanlar ne yapabileceklerdi kaos geliyor diye..
Herkese düşmansın anladık da..
Adam şöyle yazmış :
Erdogan's post-election economic policies to"stay the course", with aggressive spending and low interest rates exacerbating a weakening Turkish economy.
Turkey's economic dilemma is like an $880 billion economic Titanic on the Bosporus badly listing at the cusp of slipping under the red waves of crushing debt.
Erdogan's newly proposed 100-day economic action plan is to issue renminbi bonds and borrow from China probably to avoid an IMF bailout request.
For these reasons, investors should liquidate any and all Turkish-specific assets and/or short-sell. (bu nedenlerle yatırımcılar tüm Türk bazlı varlıklarını satmalı ya da açığa satış yapmalı)
Kaynak: https://seekingalpha.com/article/419...omic-perdition
Ben de yukardaki alıntı İngilizce makalede şurasını beğendim:
"Erdogan's budgetary authority (which was transferred from parliament to the president) allows him to spend up to 25% of the national income as he likes. "
Göye akıllı uslu, okuyan takip eden bir insanım.
Bu yetkilerden yeni haberim oluyor.
Türkçe meali: Erdoğan'ın parlementodan alınıp cumhurbaşkanına transfer edile bütçesel yetkisi ona ulusal milli gelirin % 25'ini dilediğini gibi harcama yetkisi vermekte...
Başlık değiştirdik...
Herkes mutlu olsun diye.
Salak sepet insanlar buraya da huzur vermiyorlar.
İşin garibi adam yarın bu ülkede olan bitenden doğrudan muzdarip falan da olmayacak eğer yazdığı gibi yurtdışında eğleşiyorsa.
Dolar iner çıkara takmış.
Dolar devamlı yükselmeli ona göre.
Şu bir saat içinde bile dolar kuru 5,28 den 5,25 e indi...:)
5.30 5.40 a atağa hazırlanıyor..
Peter Brandt uzun vadeli hedefe ulaşıldı demiş. Ancak, mesajın altında teyid isteyen takipçiler var. Tamam mı, devam mı, diye soruyorlar; cevap vermemiş. Brandt, dijital para piyasası üzerine de yazdığı için, sembolü tanıyamayan bir yabancı, "gidip alt-coin piyasasına baktım, ancak sonra uyandım", diye yazmış. :) Çünkü grafik acayip görünüyor! :) Grafikte, üstte 5.63 civarında bir yatay çizgi daha var; in midir, cin midir, belli değil!
Bakalım neler olacak?
http://666kb.com/i/dvuywslwiux2xrz3e.png
https://twitter.com/PeterLBrandt/sta...74655178080257
http://www.hisse.net/topluluk/search...archid=7029822
Yazılarım burda..!!
Eski forumdaki yazılarımda orda duruyor.!!
Oku ufgun açılsın.!!
Flaş Flaş...Merkez Bankası dolara müdahale ediyor...
https://twitter.com/varcharian/statu...10710497574913
Karşı kafeden yine kızlı erkekli kahkaha sesleri geliyor..
Büyük ihtimal birçokları farkında bile deel.
Bazılarıda yaa amma çıkmış oh oh diyecekler yarın..
Kimsenin umurunda deel haa..
Biz burda yine teorem kas
analiz kas
kasıl..
peahh
:oleyo:
Şu anda faiz artışına karşıyım..
Sağda solda MB faiz artırsın lafları var..
Hayır!!
artırdın dolar 5 e düştü 5.50 oldu
faiz boşa gider dolarda kazanım olmaz..
5 puan artırdın 1 puan zamansız indirsen dolar anında 7 olur..
MB faiz artırmamalı..
Çok büyük ihtimal 2 li görüşmeler söz konusu ABD ile bizim aramızda oradan sızan haberler eşliğinde piyasada poz alınıyor..
Ve yine çok büyük ihtimal çok çetin ve bizim açımızdan çok acı verici sıkıntılı bir şekilde ilerliyordur ...
Muhtemel meclise gelebilecek bir idam teklifi ve nato ile kriz ihtimaline karşı fiyatlama yapıyordur ytd
Dün sabah 5,07 ile güne başlayan dün gece piyasalar kapandıktan sonra anlamsız fevri hareketlerle 5,40 ları geçen kur bu sabah halen 5,23 lerde...
Çığlık çığlığa, beddualarla bu çılgın kur seviyelerini kutlayanları hiç bir zaman anlayamayacağım.
Bu kimin suçu olursa olsun (siyaseten ben de demediğimi bırakmıyorum) ama sonuçta yıkılan bu ülke.
Olsun yıkılsın varsın bu ahlaksız, cahil insanlarla birlikte ben de öleyim demek nasıl bir ruh halidir bilemiyorum.
Hadi 5,40 ları bırakalım.
Dün 5,07 olan kur bugün 5,23...
Bu bile nasıl kötü günler geçirdiğimizin en büyük kanıtı.
Ülke olarak, bu ülke halkı olarak giderek fakirleşiyoruz.
Geçen yılın 850 milyar dolarlık GSMH rakamı bu yıl ciddi darbe yedi.
Doğal olarak Erdoğan'ın iki gün önce ilan ettiği "fert başına milli gelirimizi 11.000 dolara çıkardık" sloganı da...
Daha kötü günler kapıda mı? Kapıda.
*3. çeyrekte geçen yılın baz etkisinin de etkisiyle eksi büyüme ...
* ABD de tahvil faizlerinin (5 yıllık) beklendiği gibi % 4-5 aralığına gelmesiyle EM lerin iyice darlığa düşmeleri.
* Enflasyonun gizlenemeyecek kadar kafasını kaldırması.
Hiç bir veri yüzümüze gülmüyor.
İlginç bir şekilde borsa direniyor.
Ya satış yapacak adam kalmadı
Ya THY eregl krdmd kozalaklar 2-3 kağıtla borsa yı tutma savaşı var.
Ya işlerin düzeleceğinin kokusu alındı
Ya da löp löp düşmeden önce yatayda güç topluyor
Artık fazla cephane kalmadı..hani derler ya, yapsada-yapmasada ………o hesap, arttırsada-arttırmasada..:(
Dostumuzun gerilerde kalan şu güzel yazısını tekrar hatırlamakta fayda var;
Arjantin eski Arjantin değil..belki hatırlayanlar olur..:(
Yahu piyasada ne çok var bunlardan..insan bir düşünür, ben bu lafı ediyorum ama beni salak yerine koyarlar mı..:vk:Alıntı:
Varyap CEO’su Varlıbaş "Şu an sektörde görülen durgunluk faiz ve kur yüzünden. Yaşanan durgunluk, bir krize işaret etmiyor. Önümüzdeki 20 yıl boyunca da bu sektör krize girmez" dedi
Neden 20 sene?
25 ya da 30 değil de, 20 sene kriz yok demekte bu rasyonel mesaj verdiğini düşünen CEO?
Onun sözüne çok değer veren biri parmak hesabı bulacağı 21. yıla hemen kırmızı bir çizik attırıverir...:)
Burada bir tehlike var diye .
Valla bir şey diyeyim mi?
2039 yılından kıllandım durup dururken.
Durumumuz Temel fıkrasındaki gibi...
Hani Temel çalıştığı 20 katlı bir inşaatın tepesinden düşer.
Başlar saymaya...
19-18....7-6-5-4 3-....
- Şunun surası 2 kat kaldı. Geldik sayılır...