En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Kafeye yazdım burayada aynısını göndereyim .
Saygıdeğer Merkez Bankasi ,
13,50den piyasayı fonluyorsun gösterge faizde 15,49 olmuş durumda . Bu kafayla bu doları öptünsene düşünemezsin , sen piyasayi dolar almaya yönlendiriyorsun .. Rok ile kendini gösterdin ama bunlarla uğraşma tek çare belirgin faiz artışı .. Hükümet faiz artmasını istemiyor diye B.k yoluna gidiyorsun tüm suçlu sen olursun .. Faizi arttır bir sonraki toplantıya çok var bekleme ve gereğini yap . Yok yapamam diyorsan onca zaman sigorta diye altın aldın döviz satımlarını arttır olmadı ihr. Reeskont faizlerini düzenle . Yapmıyorsan da dolar 5tlye gider ama gitmesinden çok ekonomiyi dönülemez bir çöküntüye itmiş olursun .. Kaç zamandır glp ile piyasa dinliyorsun böyle bir para politikası olmaz . Dışarı kötü , içeride seçim var onun dışında ekonomide sallantıda ozaman vakit kaybetmeden kati kurallar uygula
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
döviz bürosu lisansına sahip çok az kişi yer kaldı
çok yakın zamanda bunnarın ruhsat fiyatları uçacak temin etmeye bakın
ayın 15 de memur lar maaşlarını döviz kuyruğuna girip change etmeye başlamadı daha
Bazen güç yetmediğinde umursamazlık başlar. Veya öyle görünmek ek bir koruma sağlar. ROM hamlesi piyasayı 7 Haziran tarihindeki toplantıya kadar idare etmek için yapılmış bir hamleydi. Amaç acil toplantı ihtiyacını ötelemekti. Bu dahi yetersiz kaldı.
Tahminlerime göre 7 Haziranda para politikasında bir sadeleşme olacak. Alt bant-Üst bant iptal edilecek. Tek politika faizine geçilecek.
1 haftalık repo : %14 GLP: %16 olacak.
Ama bu dahi dövizi frenlemeye yetmeyecek bence. Tabii 1 haftalık repoyu açmaz ve direk GLP'den devam ederse o zaman biraz durulma olabilir.
Anketleri açmaya başlayalım.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Yer İmleri