halk vakýf ziraat iþi gücü býrakmýþ dolar satýyor bunlarý kaçtan yerine koyacaklar bilen varmý 2000 krizi ziraatýn doalr geri alýmýný hazine karþýlamadýðýndan kopmuþtu
halk vakýf ziraat iþi gücü býrakmýþ dolar satýyor bunlarý kaçtan yerine koyacaklar bilen varmý 2000 krizi ziraatýn doalr geri alýmýný hazine karþýlamadýðýndan kopmuþtu
bir halt olacaðý yok.
Baþýmýz ciddi dertte.
Þu ülkeyi bir düþünün... 4 tane aday var ve topluma vermeyi taahhüt ettiklerine bakýn.
Biri 1000 er lira, öteki 500 er lira, daha öteki tüm kredi kart borçlarýný , daha öteki de her ay 500 lira verecekmiþ.
Sanki, her birinin babasýný çiftliði var, bankalarda kendilerine ait milyarlarý var..
Ve baþýmýz daha daha büyük dertte..
bunlara inanan ve de bunlara "höt lan kimin parasýný kime veriyon" demeyen bir toplumumuz var.
Yazýk.....
Tüm vaad edilen ve verilenlerin, bizim devlete verdiklerimizden, yetmezse de ileride bizden alýnacaklardan ibaret olduðunu kavradýðýmýz gün siyasilerin bize reva gördükleri üçkaðýdý da anlamýþ olacaðýz.
Tüm siyasetçilerin bize bakýþ açýsý bu...
Bizi keriz yerine koyuyorlar.
Biz de sevinerek oy veriyoruz onlara.
Valla nasrettin hoca misali herkes biraz da biz ölelim diyor.Yani hakçasý emeklinin 2000 lirasý enflasyonu azdýrýr yanlýþ adýmdýr falan diyenlere acaip kýzýyorum.Ya zaten emekli fakirlik sýnýrý altýnda, survývor olmuþ.Bu memlekette her þey tamam da bir emeklinin 2000 lirasý mý göstergeleri bozuyor arkadaþ anlamadým ki.
65 yaþ üstü emekli ol.3 kuruþ parayla yaþamaya çalýþ.Kýrk yýlýn baþýnda bir zam verilince de aman efendim tüm dengeler bozulur.Ýnsaf arkadaþlar hepiniz emekli olacaksýnýz.))))))))
Valla ben, siyasetçi olsam, þöyle derdim.
Kanada mercimeði yiyeceðine, Kore telefonu kullanacaðýna, Arjantin öküzünü yiyeceðine biraz aç kal ve baðýr.
Kimse açlýktan ölmez, en kötüsünden, altý ayda , kendi yetiþtirdiðini yersin.
500 koyun güden çobanýn maaþýný da 5000 lira yapardým en helalinden topladýðým vergilerden vererek..
Mecburi eðitim süresini ni tamamlamayan her her vatandaþa, eksik süresi kadar mecburi hizmet koyar, devlet
üretme çifliklerinde ve fabrikalarýnda çalýþmayý þart koþardým. BEN ASLA BÝR KOMÝNÝST FALAN DA DEÐÝLÝM.
Ama bu vatandaþ çok þýmardý.
Vatanseverlik de böyle olur.
Yer Ýmleri