Oldukca mantikli. Yanliz Trump'a ara secimlerde kiyak cekmek icin dillendirildigi yetkisiz'in teorisi de olabilir. Ara secimlerin tarihi de 6 Kasim.
Printable View
450 milyon tl.lik geri alım vatana millete hayırlı olsun
SM-G900H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ne kadar katkısı olur geç kalındı...
Geri Alim Islemini Gerçeklestiren Ortaklik TÜRKIYE HALK BANKASI A.S.
Geri Alim Islemine Konu Ortaklik TÜRKIYE HALK BANKASI A.S.
Geri Alim Isleminin Niteligi Diger
Yönetim Kurulu Karar Tarihi 29.08.2018
Geri Alima Konu Pay Miktari 7.000.000.000
Ödenecek Azami Tutar (TL) 450.000.000
Ek Açiklamalar
Bankamiz Yönetim Kurulu'nca, hissedarlarimizin yatirimlarinin degerinin korunmasi ve Bankamiz hisse degerinde fiyat istikrarinin desteklenmesi amaciyla;
Sermaye Piyasasi Kurulu'nun Geri Alinan Paylar Tebligi kapsaminda 7.000.000.000 adet paya (70.000.000 TL nominal) ve azami 450.000.000.-TL satis tutarina kadar Bankamizin Borsa Istanbul'da islem gören halka açik paylarinin geri alinmasina karar verilmistir.
toplicamizi topladik artik spekulatif assagi hizli inis yok demek mi acaba...is bank ta acikladi pek prim olmadi ama assagi salinimda cok istekli gorunmuyor artik...bu arada derecelendirme notlari cöp seviyesinde...en negatif senaryo bist geneli icin yasaniyor...halkb bir tik daha negatif beklemede ceza konusu...
Yani buyuk resme baktigimizda 1.2 milyar dolar degerinde bir banka. Belki banka da bunu kullanmayi planlamistir OFAC'a karsi, o yuzden herseyin pestilinin cikmasini beklemistir.
Ayrica GK'un karar almasi hisse alacaklari anlamina gelmiyor ki. TAV'da da aciklamislardi, toplar tanklar patladi kagit 22'den 10'a indi, almadilar. Devamli arka planda birseyler oluyor.
Bu da iyidir. Birazcik da temettu kemirdik.
Çok büyük etkisi olmuyor hisse geri alımlarının...Ama geri çekilişte belki faydası olur da fazla düşmez...
yani RTE den Trumpa secim oncesi Evanjelik kiyagi mi olacak diyorsun ? Olabilir. Yetkisiz Abi de boyle bir olusumdan bahsetti,
Bugun olan baska iyi bir sey daha var aslinda. O da AB ye yakinlasiyoruz dendi. Belki Bu AB reformalarina geri donulir. Ulke Hukuk, Egitim, Demokrasi acisindan Avrupa standartlarina getirilmek icin bazi calismalaar yapilir.
gerci AB dekilere sonra RTE sonradan tekrar atarlanir gene ara bozulur :)
611 milyon lot halka acik lot var . 611 milyon lotun sanirim 7 milyon kadarini almaya karar verdi banka 450 milyon TL vermisler rakam olarak yani almak icin 6.42 ortalama vermisler o zmn.
Dogru mu hesapladim acaba arkadaslar ?
Coğrafi konumumuzdan ötürü, gözden çıkarılabilecek bir ülke olmadığımızı düşünüyorum. Rusya da yanına çekmek için beklerken, ABD derin devleti Trump 'u başı boş bırakmaz bence. Türkiye-ABD ilişkilerinin, ABD-SOVYETLER BİRLİĞİ arasındaki gibi soğuk savaş dönemine benzer bir döneme girmesine izin verir mi acaba ?
eski düşünceleri bir kenara atın.
dünya da yeni bir düzen kuruluyor.
daha doğrusu düzensizlik
abd bütün kurumları yıkıp her ülkeyle teke tek kapışacak.
artık koruyan abd değil yıkan bir abd olacak.
avrupa ülkelerini birbirine düşürecek.
avrupa ülkeleri tekrardan silahlanma yarışına girecek.
Avrupa birliği, RUSYA, ÇİN ve JAPONYA 'da aval aval bakacak yani.
70 milyon lot olmasın ?
Kulağı çınlasın TH söyleyip dururdu bunu... başı boş serseri lotlar toplansın günlükçü gömlekçi çekilsin diye... 70 milyon lot sağlam olmuş bende 7 milyon gibi algılamışım, orada 7 milyar ibaresi kafa karıştırdı. İşbank çok daha düşük geri alım açıklamıştı. Bence 450 milyonun etkisi daha sağlam olur. Geri alım ne zaman başlar ne kadarlık bir zamana yayılır o önemli, piyasaya açık olan kısmın yüzde onundan fazla. Zaten malın büyük kısmı fonlarda citi ve deutchede gömülü
Is Bankasi 550 milyon liralik, 130 milyon lot acikladi. Oyle cok daha da dusuk degil. 15 milyon lot aldilar simdiye kadar.
Is Bankasinin geri alimi %2.8'e, Halk'inki %5.6'ya tekabul ediyor.
Is Bankasi fiili dolasimdakilerin %10'unu, Halk da %12'sini alacak. Fena degil bu miktarlar.
Papaz degil de buymus demek Credit'in alimlari.
Vay be, % 15 ini kaça sattılar % 12 sini kaça geri alacaklar...Ben bu adamlara hayranım abi, şimdi bu aldıklarını da 1-2 sene sonra başka bir fona kakalarlar...Bunlar baya baya borsa oynuyor yaw...
Ben bu jöleli çocuğu ve diğer Varlık Fonu yöneticilerini anlamıyorum abi...Para basma makinaları sizde; yabancının böylesi inanılmaz fiyatlamalardan satmak istediği şirketleri topla gitsin...HALKB'nın 2018/06 döneminde ayırdığı vergi karşılığı zaten 380 milyon TL...Yılsonunda -muhtemelen- 700 civarı olacak...Buraya koyduğun para gerisin geri cepte...Ben olsam bedelliden felan havadan gelen parayı böyle değerlendiririm; madem kamunun borç derdi yok, madem Avrupa'da bu konuda herkesten iyiyiz...
https://twitter.com/RT_Erdogan/statu...59544471298048Alıntı:
Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını tebrik ediyorum.
Bizlere bu zaferi armağan eden Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ordumuzun tüm mensuplarını rahmetle, tazimle, şükranla yad ediyor; şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum.
Atam merak etme izindeyiz.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...5b2af99d97.jpg
2015 te, face de paylaşmışım....her şey ortada...
https://i.hizliresim.com/b6a318.jpg
Th hoca geri alımı destekliyordu.bakalim umduğu gibi sonuç verecek mi
Bu geri alim kimin hesabina yansıyacak? Varlık fonu elindeki pay mi yükselecek. Piyasa açık kısmı azalacak o zaman.
dolar bir yilda tl karsinda %86 deger kaybetmis. Bu daha ne kadar surdulebilir ? Dolar yuzde 200 mu degerlenecek TL karsisinda ?
Hukumet de ise reform adi altinda biseyler yapmaya calisiyorlar ama bak gene gidip o ERdogan da tikanip kalacak. AB uyum yasalari vesaire yapmaya calisacaklar, ERDOGAN reddecek. Git gide yalnizlasan bi ulke olacaz. Ama sukur Allahimiz var bide Venezuela gibi bir muttefigimiz
More
Currency against US Dollar, past year.
Nigeria: -0.1%
UK: -0.3%
Japan: -0.9%
Euro: -1.8%
Canada: -2.5%
China: -3.5%
Australia: -7.6%
Mexico: -8%
South Africa: -10%
India: -10%
Indonesia: -10%
Sweden: -15%
Pakistan: -16%
Russia: -16%
Brazil: -31%
Argentina: -80%
Turkey: -86%
ISCTR'nin geri alım açıklamasıyla HALKB'ninkini aynı kefeye koymamak lazım...Sonuçta birinde "devlet kararlılığı" var ve bu piyasalara diğerinden çok daha net bir mesajdır bana sorarsanız...Ki bu devlet gerçekten de kamu borcu yönünden fazla bir sıkıntısı olmayan bir devlet...Yani rahatlıkla para basıp piyasadan mal alma kapasitesi var...İtalya, İspanya gibi -aslen batık- ülkeler bile toksik varlık alışı bilmem ne ayağına piyasaya girdiler nekine TR...Ben orta ve uzun vadede de çok önemli bir açıklama olarak görüyorum bunu...
siz bir vatanperver milli bir şuurla yazıyorsunuz.adını zikrettiğiniz kişiler özde değil sözde millidir.eğer dediğin kişler vatanperver milli olsalar bankaları akbank garanti halkbank işc vsvs yok fiyatında ölü fiyatında toplarlar.zaten toplamaya kalksalar yabancı satmaktan vaz geçecektir.varlık fonu yetkilileri geri alım yapmayarak dış finansal saldırya çanak tutuyor. bunu zekası olanlar anlar.
Bunlar bilindik şeyler...Evet...Ama bu da bir strateji esasında ve bu sayede kadim anlaşma zeminlerini yerle yeksan ettiler...Erdoğan'ın "Dünya 5 ten büyüktür" lafı da bu kapsamda Trump ve ekibine vermiş olduğu aleni bir destektir abi...Analez tamam...:rules:Alıntı:
Trump Twitter'da yaptığı açıklamada, “Çin Hükümeti ile olan büyük ticaret anlaşmazlığımız nedeniyle Kuzey Kore'nin Çin'den muazzam bir baskı gördüğünü hissediyorum” dedi. Trump ayrıca : “Çin'in para, yakıt, gübre ve diğer çeşitli mallar dahil olmak üzere Kuzey Kore'ye önemli miktarda yardım sağladığını biliyoruz. Bu yararlı değil! ” demiş. Bu arada ABD'nin Güney Kore ve Japonya ile daha büyük askeri tatbikatlar yapabileceği sinyalini de vermiş. Çin Dışişleri ise Trump'un bu ithamları sonrasında söz konusu iddiaları "saçma mantık" (absurd logic) şeklinde yanıtlamış.
50 lilerden beri ABD nin kurduğu düzenin ileri karakolu görevi verilen TR nin önemi abd tarafından artık bitmiştir.fakat AB yì korku salmıştır.ab bu kez TR ye bu göreve devam et.stratejik müttefik olalım ama AB birliği üyeliği bekleme diyor.TR bu kez de AB nin havucunu yutacak mi.yoksa aldatilmayan bir ilişki kurabilecek mi.ekonomik baskıyı bu nedenle kurduklarıni okuyorum.su anda en zorda olan ülkelerin ABD ile müttefik ilişkisi olan ülkeler olacağı aşikar.
Biraz daha yukarıdan bakıldığında ise, Dünyanın en kötü ticaret dengesine sahip ve büyümesi ithalata dayalı bir ülkeyi diğer ülkelere karşı uyguladığı vergi artışlarına verilen karşılıklar nedeniyle daha büyük bir bunalıma kim bile bile sokuyor, kim bu enkazı Trump'a yıkmak istiyor diye de bakılabilir abi...Zaten manyağın tekiydi, olacağı buydu ayaklarına yeni krizler ve yeni fırsatlar; bir sürü şirkete beleşe konmalar felan...Kocaman bir oyunun minnacık parçası belkide kimbilir...Trump'ın küresel çete mensubu bazı şahsiyetlerle yakın temasını paylaşılacak bir pastanın varlığına bağlıyorum...
Dün idam getirecegız diyenler buğun AB uyum yasalarından yana....
Garip ülkeyiz
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
syn cumhur baskanimiz konusurken yigitcim bas kosede masallah, su halkbankta bir govde gosterisi yapsa artik :)
https://resmim.net/f/C2SusA.jpg
Abd nin deli gibi hareket ettiğine inanan bir algı var.oysa uzun süre ABD hazinesi ve ticaret bakanlığı tarafından araştırılmış ticaret dosyası devreye konuyor.abd yle her ülkenin ticari ilişkisi incelenmiş.abd aleyhine olan her kalem not edilmiş ve her ülkenin önüne konuyor.ya ABD yle yeni bir anlaşma ya da vergiyle düzeltme işlemi.en son meksikayi yola getirdiler.işin ilginci antlaşmayi imzalayanlar diğer ülkelere ABD'ye anlaşin çağrısı yapması örnek Meksika başkanının kanadaya çağrı yapması.macronun siyonist ağzıyla konuşup ABD ye bayrak açması.
Dolar 6.66 yine.
Benim anladigim bu adamlar test edip duruyor ne yapilabilecegini, elde ne imkanlar oldugunu.
2.80-4.00 yaptilar. Fellahlara dilendik para getirdik.
6 ay 3.30 tuttular. Sonra yine bir 3.30-4.00 Atagi.
3 ay 4'te tuttular. Sonra yine 4.00-5.00 atagi. Aciklamalar, Londra, faiz, falan filan.
2 ay 5'te tuttular. Sonra yine 5.00-7.20 atagi. Katar, swap, gak guk. Elde baska bir halt kalmadi.
170 milyar dolar 2019 Haziran'ina kadar dis borc odenecegini biliyor dolarci tabi ki. Yavas yavas duzuyor. Dotunde don olmadan her yere efelenirsen boyle yaparlar.
Yarın beklediğimiz ya da hayal ettiğimiz gibi olmayabilir. OTC farklı şeyler diyor...
https://m.tr.investing.com/equities/...alk-bankasi-as
Dış borç var çoğunluk kısım özel sektöre ait...
Benim anlamadığım borç almışın da hepsini tatildemi harcadı bu özel sektör ?
Yani yokmu aldığı borcla fabrika açan, iş yapan, ihracat yapan ?
Temmuzda 15 milyar dolar ihracat 20 milyar dolar ithalat olmuş...dolar böyle giderse ihracat rakamı ithalatı geçer !!!
Yani 170 milyar dolar borç var ama hepsini devlet çebinden ödeyecek değil...Bu kriz hem ithalatı düşürecek, hem de özel sektöre iyi bir ders olacak, polyanna gibi bakarsak iyi taraflarıda var sanki...