Burgan Internet Şubesinde hesap numarasının üstüne tıkladığınız zaman IBAN no çıkıyor. Ben oradan IBAN noyu alıp başka bankadan para aktarımı yaptım. 3-5 dk arasında hesaba girdi bir sorun olmadı.
Printable View
Hafta başından beri oran almadığım banka kalmadı sanırım bugün en yüksek fibabank 28,5 aldım üstüne çıkmadılar.Hatta internet eft limitim nedeniyle paranın tümünü gönderemedim kalanı için yarın düşüş olabilir bu fiyatlandırmayı yapamayabiliriz dendi.
Fibabank 3 aylık 250 k 28,5 bağlandı..
mb rezervleri her hafta duserken kimse mb dan faiz indirimi beklemesin ..bu haliyle bile her hafta rezerv erriyor...faiz indirse 1 ayda eritecegini 1 haftada eritir ...en son 14 eylule rakamına gore brut rezerv 68.9 milyar dolara inmis altınla beraber 87.5 milyar dolar ..yine o hafta 1.25 milyar dolar azalmıs brut rezrv ..yarın acıklanır yine .
BURGAN'a hesap açmaya gittim, imzaları aldı ancak bizde hesap hemen açılmıyor genel müdürlük onay verirse açacağız dedi MT. Böyle bir uygulama mı var Burgan da ?
1 ay önce Garanti hissesi alan kişi net %19 kazanmış ...
Burda ortalığı yangın yerine çevirenler yüzünden daha düşebilir diye az almıştım.
O yüzden siz siz olun yatırım yaparken millet ne diyorsa tersini yapın ..
Bazı kişileri ters indikatör yaptım bile burda [emoji6]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
ayrıca oranlar düşmüş bugün, dün odea 30 üstü oran verdi bugün 27 olmuş.hsbc bağdat caddesi de maximum 26 dedi 2500K için.
Son dakika… Borsa İstanbul’da sistem çöktü: Veri yayını durdu
Mert Yılmaz youtube kanalında AKBANK Sendikasyon kredisini %100 "roll over" yaptı dedi...
Hem de çok uygun maliyetle...dedi
Bugün ,yarın KAP a açıklama gönderir Akbank...
Anlarız işin doğrusunu...
saygılar/başarılar
Daha önce değinmiştik....
Bankaların yurt dışı piyasalarda %100 "roll over" yapması dolara olan talebi azaltır bu manada..
%70-80 roll over yapsalardı % 20-30 net borç ödeyen konumda olacaklardı buda dolara iç piyasada talebi arttıracaktı (ki belli süre arttırdı...)
saygılar/başarılar
Deniz ÖB 26 dedi sorgusuz sualsiz..
Deniz leasing in bono talep toplaması var mış 27.95 mevduat karşılığı dendi
30 kasım itfa tarihi var..
Geçen hafta 28 29 lar vardı bu hafta DÜŞTÜ dedi..
faiz düşmedi diye inat eden arkadaşlara KAPAK olsun...
Geçen hafta bankalar çok agresifti 32 veren banka (alternatif)oldu.bilonco dönemi olan bu günlere iştahlı girmek istemediklerinden 28.5 civarı veriyorlar pazarlık edin sonuçta haftaya Eylül enflasyon oranı gelecek birde offshore da faiz oranları 40-45 lerde bu piyasa düşmez demek bu kimseyede offshore a git demem. Sadece piyasayı bilin istedim
Borsada gitti paralar....:kahkah:
ünlü menkul 1 haftalık usd/tl alım opsiyonu alt bant 6.00TL faiz 40%
Piyasa da yön ve karar vermekte zorlanıyor...
Dolar düşüyor ama tahvil faizleri ona eşlik etmiyor....
2 yıllık tahvil faizi tekrar yükselişe başladı
5 yıllık tahvil faizi yataya sardı...
10 yıllık tahvil faizin düşüşü yavaşladı..
Gösterge tahvil yataya sardı...
Bunlardan daha önemlisi YABANCILAR bu faiz oranlarına rağmen Türk tahvillerini almıyorlardı...
Evelsi haftaya kadar
Geçen haftanın verisi yarın açıklanacak...
Benim tahminim geçen hafta da yabancı ne tahvil ,ne hisse senedi aldı...
YABANCILARIN HALA KORKTUĞU BİRŞEY VAR DEMEK Kİ....
Yarın açıklanınca anlarız işin doğrusunu...
saygılar/başarılar
Gösterge Tahvil faizi kaç?
%27 (1 yıllık getirisi)
YEP de bu sene beklenen enflasyon+gelecek sene beklenen enflasyonun aritmetik ortalamasını alırsan (20,5+15)/2= %17 filan kabaca
Çıkar tahvil faizinden
27-17=10
10 puan reel getiri...
Dünyada bu kadar reel getiriyi sunan hangi ülke var?
Hiçbir ülke
Ama buna rağmen yabancılar bu tahvili almıyorlar(dı)
Neden?
Çünkü çok korkmuşlar...
saygılar/başarılar
BM toplantılarında konuşulanlardan anladığım, al-ver pazarlığı yapılıyor. Brunson serbest kalsa bile bu geçici bir rahatlama evresi olacaktır. Kasım ayında bu sefer İran yaptırımlarını konuşmaya başlayacağız. Ayrıca herkesin atladığı bir konu var. Zamların daha sonuna gelmedik. Eşel mobil sistem sona erdiği gün akaryakıt 8TL olur.
Abraaj fon kirasını dahi ödemeyecek hale düşmüş. Türkiye de çok büyük yatırımları var.( Biletall hepsiburada fibabanka yörsan republika)
https://twitter.com/guskuay
burgan dijitalle 750k için pazarlıktayız. ilk konuşmada 26,5 ikinci aramada 27 teklif etti. talebim 30. bakalım gün içinde yeniden arayacak mı?
Zamların yarısı fırsat zammı oldu ..Daha uzun süre birşeye zam gelmez dolarda yeni zirve görene dek en azından ..
Ticaretle uğraşanlar bilir ,toptancılar psikolojik etki ile zam yansımayan ürüne bile ilerde o fiyata alamam diye zam yapar .
Zincirleme reaksiyon zamları çoğu...
Arkadaşlar/Yoldaşlar...
Ne olur yalvarıyorum size bu aktrollerin algı oyunlarına gelmeyin...
"Baştakilerin neredeyse hiç kabahati yok,bütün suç toptancıların/fırsatçıların" algısını bilinç altınıza işlemeye çalışıyorlar
Bu oyuna gelmeyin...
Bana bir tane toptancı zammı/fırsatçılığı göstersin bu aktrol bu başlıkta 1 ay yazmam...
SÖZÜM SÖZ....
saygılar/başarılar
Sn.Tengri han ben yıllardır ticaret yapıyorum .O kadar çok varki örneği ..
Aktrol olarak insanları keşke bu kadar kolay suclamasaydınız.Kimin kim olduğunu bilmeden bu kadar kolay karar veriyorsanız buda sizin seviyenizi gösterir...
Sen ticaretin T sinden haberin yok
Bak BEN SANA ANLATAYIM
Taze sebze-meyve
Yaş sebze-meyve zaten dalından koparıldımı en fazla 1-2 gün içinde satman lazım ki yoksa solar/bozulur...
saygılar/başarılar
Süt-Tavuk-Et ve türevleri
Bunları da depolamak masraflıdır...
Bir an önce elden çıkarman gerekir yoksa "soğuk hava deposunda" saklamak maliyetlidir...
saygılar/başarılar
Çimento/demir vb
Evet bunları stoklarsın
Güneşin altına koy dursun ama İnşaat sektörü durmuş durumda...
Adamlar nakde dönmeye çalışıyorlar ne stoklaması yahu?
saygılar/başarılar
Ne stoklayabilirsin?
Kuru bakliyat...
Un...
İlaç..vb
Bunları da 82 milyon nufus+40 milyon turist in yaşadığı bir ülkede en fazla 1 günlük/haftalık stoklayacak depon vardır...
Ecza depolarının yeri/yurdu bellidir ülke de...
5-10 u geçmez...
1 tane ekip otosu salsan işi halledersin ama medya da böyle algı oluşturmak daha çok işlerine geliyor..
Baştakilerin hiçbir kabahati yok bütün suçlu stokçular/fırsatçılar...
Yoldaşlarım/dostlarım...
Ne olur yalvarıyorum bu tür ana akım medyanın algı oyunlarına yenik düşmeyin...
saygılar/başarılar
Sana o zaman en basit üründen toptancılarında olmazsa olmazlarından un sektöründen örnek vereyim. Tarihinde ilk defa yerli buğday ithal buğdaydan ucuz hale geldi. Sonra ne oldu, yerli buğday ihracatta kullanılıp, ithal buğday getirmenin anlamı kalmayınca ekmeklik buğday sıkıntısı başladı. En az 120 gün vadeyle satılan ekmeklik un fiyatları 50% arttı, vade 60 güne düştü. Şu anda T.M.O'nun Aralık satış fiyatının üzerinde buğday alınıyor piyasada. Normalde ithal girdisi olmayan (çuval hariç) 100% yerli buğdayla yapılabilen ekmeklik unun durumu böyle, var gerisini sen düşün.
Mevduattan başka herşey konuşuluyor maşallahhhh
Nexus 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
meyve sebze artık sera malı..Sen bunların dalından koparılıp satıldığını falan mı sanıyorsun..
buzhane malı diye bişi duymadın mı..?
o soğuk hava depoları dolu olsun boş olsun çalışır..et ve balık aylarca stoklanabilir onlarda..aç kapa yapılmaz soğuk hava depolarında.ki tamamen boşalması gibi bir durum söz konusu değildir..yani hep çalışırlar..
asıl bunlar stoklanmaz..bi tane inşaatçı görmedim çimento stoklayan..
ilaç stoğu çok sağlam yapılır..
herşey hakkında hiç bişi biliyorsun..
lütfen yazma artık bu topikde..
Sayın Tengri Han, "Enflasyon yükselirken fırsatçılık ve stokçuluk" diye başlık açsanız da orada yazsanız, bizde faydalansak.
Burada hem laf kalabalığı oluyor hemde konunun dışına çıkıyor.
ünlü menkul günlük 27%, aylık 28% min 50K.
Aslında tüm bunlar enflasyonla dolayısıyla faizlerle ilgili (laf kalabalığı değil yani...)
Arkadaş da öyle yazınca cevap verme gereği duydum...
Ama gene de siz bilirsiniz
Madem bu yönde bir talebiniz var,sayfanın insacamı bozuluyor diyorsanız;
Bu tür konulara daha az girerim bundan sonra...
saygılar/başarılar
Halkbank 110k tl temdit 32 gün %24
Dün Burgan ile görüştüm internet sayfasında ki oranları söyledi. %26.5 dedi. Ama hesap açtıktan sonra tekrar konuşuruz dedi bende formu dün yolladım gönderdim. Daha arayan soran olmadı. Bugun ünlü yü aradım onlarda 32 günlüğe 28 diyor. Miktar 125k ikisinin verdiği para arasında 100 lira oynuyor sadece.