geri alım proğramı açıkladılar ama 200 300 bin lot alabiliyorlar günlük demekki paraları yok gariban şirketcik sahiplerinin?
Printable View
geri alım proğramı açıkladılar ama 200 300 bin lot alabiliyorlar günlük demekki paraları yok gariban şirketcik sahiplerinin?
sayın çelik, 2007 yılında sinpaş gyo yu halka 759 milyon dolar piyasa değerinden arzettiniz.o güngü şartlarda şirketin varlıkları şimdikinin dörtte biri kadar idi.bu arz geliri ile yeni arsalar , yeni işmerkezleri satın alıp servetinizi 4 e katladınız.maalesef küçük yatırımcının elindeki hisselerin değeri 115 milyon dolara düştü.dolar bazında sizin varlıklarınız 4 e katlarken size ortak olan zavallı küçük yatırımcının serveti 7 kat azaldı.bu nasıl bir oyundur. bu nasıl bir düzendir. sizde kaybetseniz kader deriz sineye çekeriz. ama siz sürekli büyürken küçük yatırımcı iflas noktasına geldi. türkiyedeki sermaye piyasalarını takip eden kuruluşlar şimdiye kadar görmezden geldi. bundan sonra sayın zeybekçiye,sayın cumhurbaşkanına ayrıntılı mektup yazacağız. hakkımızı arayacağız bundan emin olabilirsiniz. ağlayanın malı gülene hayır getirmez.
yalınkaya holding ve bünyesindeki tüm şirketler faliyet halinde değil.yalınkayalar birden kayboldu ortadan.2012 den itibaren yoklar.goldaş hakkında açılan dava ingiliz mahkemelerinde olumlu sonuçlandı.biz de bir umut bekliyoruz borsaya belki döner diye...ama yalınkaya holding goldart holding vs.hiçbiri yok artık
Bu gün cumartesi tatil
yarın pazar tatil,
ey sinpaşı bu hale getiren
her kim veya kimlerse, ucundan kıyısından vesile oluyorsa
allahın inayeti, hakkı, adeleti bu hafta sonuda
sizin ve sevdiklerinizin üzerine olsun.
Kuşkusuz ki hesap soranların en adeletlisi odur.
Ona sığındı madur ettikleriniz,
Yediğiniz kul, yetim hakları,
Eninde sonunda ayaklarınıza dolaşacaktır her şey;
Bu dünyada ve ahirette
Siz ve sevdiklerinizin,
Ve sizler her kim yada kimlerseniz,
Eger borsaya kote tek bir sirketin varsa, hissenin piyasa degeri hem senin icin, hem de hissedarlarin icin cok onemlidir. Eger hisselerin hizli deger kaybederse, hem sen, hem de yatirimcilarin bir anda tum varliklarini kaybedebilir. Boyle bir sirketin, baska bir dis kaynakli sirket ile birlesme durumunda, sirket sahibi hem kendi, hem ortaklarinin menfaatlerini gozetmek amaciyla, birlesme isleminin gercek defter degeri uzerinden yapilmasini planlar, arzular. Cunki piyasa degeri degiskendir, asil olan sirketinin gercek degeridir. Eger piyasa degeri, defter degerinin altinda ise, once hissesine deger kazandiracak stratejiler izler, hissesine deger kazandirir ve birlesme islemini o noktadan sonra baslatir.
Simdi ikinci senaryoda soyle bir tablo cizelim:
Adamin piyasaya kote bir sirketi var. Ayni konuda faaliyet gosteren baska bir golge sirketi daha var, bu da borsaya acik degil. Her iki sirketin de buyuk hissedarlar ayni aile mensuplari. Borsaya acik olan sirketin piyasa degeri, defter degerinden cok dusuk. Adam bu iki sirketi birlestirmek istiyor. Bu arada iki sirket arasinda soyle bir fark var: Borsaya acik olani surekli zarar aciklarken, kapali olan ise surekli kazanmaktadir.
Sirket sahibi iyi niyetli, durust bir sahsiyet ise, once yillarca zarar ettirmis oldugu yatirimcilarini dusunur ve halka acik olan sirketinin degerini iyilestirmeye calisir ve daha sonra birlesme surecini baslatir. Bunun tam tersi bir durum soz konusu ise, adamin dusuncesi su olur: Her iki sirketin cogunluk hissedari bizim aile. Simdi bu halka acik sirketi ucuz fiyattan birlestirdik mi, halka acik sirketi yok pahasina ele gecirmis oluruz, gucumuz daha da artar. Kalanlari da el altindan toplar, sen sag ben selamet borsaya veda ederiz. Ondan sonra yatirimcilar sikayet etsinler beni bakalim Yalova kaymakamina, ahahahaha….
Bu sartlar altinda, bu sirket birlesmesi kesinlikle onaylanmamasi gereken bir durumdu. SPK bu birlesmeyi onaylayarak, yatirimcilarin cikarlarinin suistimal edilmesi sucuna ortak oldu.
Bu olaydan cikan en onemli ikinci bir sonuc ise sudur:
Sirketin piyasa degerini baskilayan, dusuren ve bunu kendi lehine kullanan tek unsur, cogunluk hisseye sahip guctur! SPK'da yillardir bu duruma seyirci kalmaktadir!
Kesinlikle haklisiniz ve sizi sonuna kadar destekliyorum ancak bu politik duzende T.C. sinirlari icerisinde hic bir guc bunlari issiramaz. Bunu bildikleri icin simarik cocuklar gibi sov ustune sov yapiyorlar ya zaten. Her yil bagis adi altinda yuksek meblagli rusvetleri nerelere yaptiklarini hic duymus muydunuz?
tahtada büyük fon veya yabancı yatırımcı yok .fonlar ciddi araştırma yapmadan gelmez. büyük fonlar seçicidir.düzgün şirketleri seçerler.maalesef bizim sirketin sahipleri hiç güven vermiyor.tahtada sadece helal,haram dan anlamayan acımasız patron,kan emici spek ve her zaman kaybeden zavallı küçük yatırımcı var
Birleşik şirketın projeleri ve tahmini 2018-2019 toplam türk lirası gelirleri:Bomonti 1.5 milyar,ege vadi 700 milyon,aydos 450 milyon,metrolife 400 milyon.aquacitybursa 250 milyon,finanskent 1.5 milyar(2750 konut tamamlanınca 2.0 milyar), marina ankara 500 milyon,altınoran 250 milyon,park orman 250 milyon. benim tahminim 2019 sonrası 6.3 milyar toplam ciro. bu kadar ciddi baskı gereksiz degil. fakat zaman daraldı.yakında aksiyon başlamalı. benim düşüncem tabiki.
Hisse uzerindeki yogun baski yillardir hep var. Bu yuzden 7-8 sene once Amerika'nin gayrimenkul uzerine en buyuk yatirim danismanlik firmalarindan birisi bu durumu farkedip, bunlarin adini listesinden cikardi.
Duyarli bir yatirimci olarak yillardir SPK'ya sikayet yazilarimizi yaziyoruz, malesef SPK bu soyguna karsi duyarsiz kaldigini goruyoruz. SPK, beyfendiye bir danisayim bakalim ne diyecek mantigi ile calisiriyor. Sakin haaa, bir seyler olay ortaya cikmasin, biteriz baskilari yapiliyor. Vijdanlari rahatmidir bilelem ancak onlar sadakatlerinin karsiligini bir sekilde aliyorlar. Bizler ise yillardir kayiplarimizla bas basayiz.
Bunlardan habersiz hic bir sahis, hic bir guc, bu hisse uzerinde spekulasyon yapamaz, tek guc sadece kendileri. Bu sirketin hissesini alip tek kurus kar edip ayrilabilen tek bir yatirimci oldugunu da dusunmuyorum. Yillardir buyuk isler yapiliyor, buyuk paralar kazaniliyor ama her kurus para sirket icinde kaldigi gibi, sirket sisirme giderlerle zarar etmis gosteriliyor.
Resmen soyuluyoruz ve benim anlamadığım üst üste bu kadar zarar açıklayan bir şirkete nasıl olur da müdahale de bulunulmaz ? Üstüne üstük milletin gözüne soka soka reklam yapıyorlar işte bu reklam paralarını da bizler ödüyoruz ....
Aranızda mallarınızı bâtıl sebeplerle yemeyin. İnsanların mallarından bir kısmını, bile bile haksız yere yemek için, mallarınızı hâkimlere rüşvet olarak vermeyin.
.
SİNPAŞ'ı bu hale getirenler, vesile olanlar, her kim veya kimlerseniz
Hala allahın adaletinden kormazmısınız???
yoksa sizler inanmayanlardanmısınz ?
Her kim veya kimlerseniz??
Piyasada mal kalmadı, 500 bin lotla 5 kademe aşağı verebiliyorlar, ama patron izliyor sadece, kağıt acayip bir hal aldı.
az evvel bloombergte en iskontolu gyo dediler. pddd %74 iskontolu dediler. 0.45e getirmek istese %90 falan yapması lazım...
06.04. 2018 tarihinde SİNPAŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. payları ile ilgili olarak 0,73 TL fiyatla 200.000 adet alış
işlemi Ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir. Geri Alım programı çerçevesinde
gerçekleştirilen işlemlerin SİNPAŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. sermayesindeki payı toplam payı 06.04.2018 tarihi
itibariyle %0,28 olmuştur.
Ayrılma hakkı kullanımı sürecinde yapılan işlemler ile birlikte SİNPAŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. sermayesindeki pay oranı 05.04.2018 tarihi itibariyle % 11,49 olmuştur
09.04.2018 tarihinde SİNPAŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. payları ile ilgili olarak 0,72 TL fiyatla 200.000 adet alış
işlemi ve 0,73 TL fiyatla 200.000 adet alış işlemi (Toplam 400.000 Adet) Ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir. Geri Alım programı çerçevesinde
gerçekleştirilen işlemlerin SİNPAŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. sermayesindeki payı toplam payı 09.04.2018 tarihi
itibariyle %0,33 olmuştur.
Ayrılma hakkı kullanımı sürecinde yapılan işlemler ile birlikte SİNPAŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. sermayesindeki pay oranı 09.04.2018 tarihi itibariyle % 11,53 olmuştur
10.04.2018 tarihinde SİNPAŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. payları ile ilgili olarak 0,71 TL fiyatla 100.000 adet alış
gerçekleştirilen işlemlerin SİNPAŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. sermayesindeki payı toplam payı 10.04.2018 tarihi
itibariyle %0,34 olmuştur.
Ayrılma hakkı kullanımı sürecinde yapılan işlemler ile birlikte SİNPAŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. sermayesindeki pay oranı 10.04.2018 tarihi itibariyle % 11,55 olmuştur
Patron 100, 100 alarak resmen dalga geçiyor. İstese bugün 2 milyon alır, kağıt günü kayıpsız kapatabilirdi. Yapmadi, yapmıyor, niye bilmiyorum...
11.04.2018 tarihinde SİNPAŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. payları ile ilgili olarak 0,67 TL fiyatla 600.000 adet alış
işlemi ,0,66 TL fiyatla 100.000 ve 0,68 TL fiyatla 100.000, adet alış işlemi (Toplam 800.000 adet) Ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir. Geri Alım programı çerçevesinde
gerçekleştirilen işlemlerin SİNPAŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. sermayesindeki toplam payı 11.04.2018 tarihi
itibariyle %0,43 olmuştur.
Ayrılma hakkı kullanımı sürecinde yapılan işlemler ile birlikte SİNPAŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. sermayesindeki pay oranı 11.04.2018 tarihi itibariyle % 11,64 olmuştur
Nedenini hemen ben sana soyleyeyim:
Dibin, dibinden, kazittira kazittira supur! Senden baska birisi buyuk hacimle hisseye girmeye kalkarsa, milyonlarca lotu tepesinden boca ederek fiyati dusur! Yillardir bu kirli oyun, bu hisse uzerinde hic degismeden oynaniyor, bir Allah'in kulu bu duruma engel olmuyor, olamiyor!
Ya bu adamlar hisseye giren paranin kime ait oldugunu eszamanli olarak ya gorebiliyorlar, ya da pek cok arasi kurumda adamlari var ve aninda ogrenebiliyorlar!
Birkac sene once marmara metal'in sahibinin hisse'ye yuklu alimlarla girdigini duyduk. Hisse uzerinde oynanan turlu turlu oyunlarla adami hisseyi aldigina alacagina pisman ettiler. Marmara metal olayindan sonra bu hisseyi yuklu alimlar yaparak, hisseden bir kazanc elde edebilecegini dusunen bir Allah'in kulu cikacagini dusunmuyorum.
Kendilerine ve sirketlerine guvenip hisselerini satin alip yillardir bekleyen yuzlerce iyi niyetli yatirimciyi ser sefil ettiler. Allah islah etsin diyorum ve baska bir sey soylemiyorum.
Uzun vadeli niyetleri borsadan cikmak olabilir.
Ne yapilmali: Birlesin ve sikayetlerinizi muhatabimiz olabilecek kurumlara toplu olarak yapin! Bu zamana kadar yaptiginiz sikayetleri ve bunlara karsi aldiginiz cevaplari da yeni sikayetlerinize ilave etmeyi unutmayin! Yaptiginiz hic bir sikayeti ve aldiginiz cevaplari anlamsiz bile olsa yok etmeyin, bunlar gunun birinde gerekecek!
Burada yazdiklarim kesinlikle yatirim tavsiyesi degildir!
şirketin piyasa değeri 0.68x875=595 milyonTL, 10 proje,32 şantiye.aktif,2019 sonuna kadar en az 4000 konut teslimi. metrolife projesinde sadece 14 bin metrekare ticari alan var ve satmıyorlar. bomonti 2019 ilk çeyrek,ege vadi 2018 son çeyrek,ege palas 2018 son çeyrek.teslimler başlıyor yani hareketli günlerde. basketbol eurolige sponsor olmalarının bu döneme denk geliyor olmasıda manidar.ben baskının sonuna geldiğini düşünerek alımları artırdım.vesselam
2 gün önce yazdım hafta sonu kimse yazmamış.250 milyon adet hisse var gibi gözüküyor piyasada ancak küçük yatırımcı çok yok galiba yazan çizen olmadığına göre. veya okadar hisse yok piyasada veya var ama patronda. gitmedik bir sen kaldın. ketum patron kağıtlarının hepsi gitti. menderes bile,hadi sıra sende. bu hafta şöyle 1 tl ye at kendini.vesselam
Umarim hersey dedigin gibi olur ve hisse bir an once sahip oldugu degere ulasir. Hissede yillardir ettigim zararlari dusundugumde, bu hisse ile ilgili iyimser olmakta zorlaniyorum. Yatirimcilarini perisan eden boyle bir kagit ben hayatimda gormedim. Tek sucumuz dolara degil, kendi ulkemize yatirim yapmak. Yatirimci, bir ulkenin en degerli varligidir ve devlet tarafindan kayitsiz sartsiz korunmalidir. Bir ulkede yatirimci biterse, o ulke biter. Malesef yillardir bu ulkede sesimizi kimselere duyuramadik, duyuramiyoruz. Derdimizi anlayan ve geregini ve gorevini yapan birilerilerinin de kalmamis oldugunu uzulerek goruyoruz.
O dedidigin 250 M lot, bizler gibi gibi saf saf bekleyen yatiririmcinin lotlari olmayabilir. Adam el altindan bir takim sahislar uzerinden mal topluyorsa biz bunlari asla bilemeyiz.
bu sahtekar şirket böyle zamanda malını geri almayacaksa ne zaman alacak acaba?
18.04.2018 tarihinde SİNPAŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. payları ile ilgili olarak 0,70 TL fiyatla 100.000 adet alış
gerçekleştirilen işlemlerin SİNPAŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. sermayesindeki payı toplam payı 18.04.2018 tarihi
itibariyle %0,50 olmuştur.
Ayrılma hakkı kullanımı sürecinde yapılan işlemler ile birlikte SİNPAŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. sermayesindeki pay oranı 18.04.2018 tarihi itibariyle % 11,71 olmuştur
.................................................. ....
Bu günde,
SİNPAŞ'I BU HALE DÜŞÜRENLER
HER KİM VEYA KİMLERSE,
KİMLER BUNA SEBEBİYET VERİYOR VE UCUNDAN KIYISINDAN ALET OLUYORSA,
ALLAHIN HİKMETİ VE ADALETİ ÜZERİNİZE OLSUN,
KOŞKUSUZ Kİ HESAP SORANLARIN EN ADALETLİSİ ODUR.
ALLAHIN ADALETİNDEN KORKUN...
SİZ HER KİM VEYA KİMLERSENİZ
Gönül isterki eknomi yazalım, teknik yazalım, bilancolardan bahsedelim, yeni yatırımları irdeleyelim, gelecek projeksiyonları yapalım.
siz zannedermisinizki bunları yapamadığımızda yukarıdaki satırları yazıyoruz.
bu şirkette tüm ekonomik kavramlar, olgular, teknikler, boşş,
Nasıl açıklarsınız bu kadar proje, bu kadar konut,
hisse 0,69 kuruş
açlıktan ölsen simit alamazsın
Geri zekalımıyız,??
bilanço okyup analiz yapamıyormuyuz,??
inşaat maliyetleri hakkında bilgimiz yokmu,??
diğer gyo maiyetleri ile karşılaştıramıyormuyuz??
tüm verilerin gösterdiği bunlar....
çökmüşler şirketin üzerine, her kim veya kimlerse şirkete inanan, güvenen ve yatırım yapan kişilerin kanını emiyorlar,
doyamadılar,
kul hakkı bilmezler,
borsayı kumarhaneye çevirdiler,
buna göz yumdular,
buna ortak oldular,
sonra SKP haaa güleyim,
allahın tüm adaleti üzerinize olsun
her kim veya kimlerseniz,,
o adalet tecelli ettiğinde aklınıza bu satırlar gelecek, gelecek te çoook geç olacak.
.045 tl kar payı verecekmiş
SM-N9000Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dört gündür yazan yok. Vay be
Haydaaaa nerede millet? Hooooop sinpaş zedeler...
Demekki kimsede mal kalmadı :)
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tavan tavan gider mi şimdi o zamam..:))
İllaki bir zaman gelir gider ama bize nasip olur mu? [emoji57]
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.