Sayfa 462/784 İlkİlk ... 362412452460461462463464472512562 ... SonSon
Arama sonucu : 6269 madde; 3,689 - 3,696 arası.

Konu: SNGYO - Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı

  1. Eger borsaya kote tek bir sirketin varsa, hissenin piyasa degeri hem senin icin, hem de hissedarlarin icin cok onemlidir. Eger hisselerin hizli deger kaybederse, hem sen, hem de yatirimcilarin bir anda tum varliklarini kaybedebilir. Boyle bir sirketin, baska bir dis kaynakli sirket ile birlesme durumunda, sirket sahibi hem kendi, hem ortaklarinin menfaatlerini gozetmek amaciyla, birlesme isleminin gercek defter degeri uzerinden yapilmasini planlar, arzular. Cunki piyasa degeri degiskendir, asil olan sirketinin gercek degeridir. Eger piyasa degeri, defter degerinin altinda ise, once hissesine deger kazandiracak stratejiler izler, hissesine deger kazandirir ve birlesme islemini o noktadan sonra baslatir.

    Simdi ikinci senaryoda soyle bir tablo cizelim:
    Adamin piyasaya kote bir sirketi var. Ayni konuda faaliyet gosteren baska bir golge sirketi daha var, bu da borsaya acik degil. Her iki sirketin de buyuk hissedarlar ayni aile mensuplari. Borsaya acik olan sirketin piyasa degeri, defter degerinden cok dusuk. Adam bu iki sirketi birlestirmek istiyor. Bu arada iki sirket arasinda soyle bir fark var: Borsaya acik olani surekli zarar aciklarken, kapali olan ise surekli kazanmaktadir.

    Sirket sahibi iyi niyetli, durust bir sahsiyet ise, once yillarca zarar ettirmis oldugu yatirimcilarini dusunur ve halka acik olan sirketinin degerini iyilestirmeye calisir ve daha sonra birlesme surecini baslatir. Bunun tam tersi bir durum soz konusu ise, adamin dusuncesi su olur: Her iki sirketin cogunluk hissedari bizim aile. Simdi bu halka acik sirketi ucuz fiyattan birlestirdik mi, halka acik sirketi yok pahasina ele gecirmis oluruz, gucumuz daha da artar. Kalanlari da el altindan toplar, sen sag ben selamet borsaya veda ederiz. Ondan sonra yatirimcilar sikayet etsinler beni bakalim Yalova kaymakamina, ahahahaha….

    Bu sartlar altinda, bu sirket birlesmesi kesinlikle onaylanmamasi gereken bir durumdu. SPK bu birlesmeyi onaylayarak, yatirimcilarin cikarlarinin suistimal edilmesi sucuna ortak oldu.

    Bu olaydan cikan en onemli ikinci bir sonuc ise sudur:
    Sirketin piyasa degerini baskilayan, dusuren ve bunu kendi lehine kullanan tek unsur, cogunluk hisseye sahip guctur! SPK'da yillardir bu duruma seyirci kalmaktadir!

  2.  Alıntı Originally Posted by ahmetrauf Yazıyı Oku
    sayın çelik, 2007 yılında sinpaş gyo yu halka 759 milyon dolar piyasa değerinden arzettiniz.o güngü şartlarda şirketin varlıkları şimdikinin dörtte biri kadar idi.bu arz geliri ile yeni arsalar , yeni işmerkezleri satın alıp servetinizi 4 e katladınız.maalesef küçük yatırımcının elindeki hisselerin değeri 115 milyon dolara düştü.dolar bazında sizin varlıklarınız 4 e katlarken size ortak olan zavallı küçük yatırımcının serveti 7 kat azaldı.bu nasıl bir oyundur. bu nasıl bir düzendir. sizde kaybetseniz kader deriz sineye çekeriz. ama siz sürekli büyürken küçük yatırımcı iflas noktasına geldi. türkiyedeki sermaye piyasalarını takip eden kuruluşlar şimdiye kadar görmezden geldi. bundan sonra sayın zeybekçiye,sayın cumhurbaşkanına ayrıntılı mektup yazacağız. hakkımızı arayacağız bundan emin olabilirsiniz. ağlayanın malı gülene hayır getirmez.
    Kesinlikle haklisiniz ve sizi sonuna kadar destekliyorum ancak bu politik duzende T.C. sinirlari icerisinde hic bir guc bunlari issiramaz. Bunu bildikleri icin simarik cocuklar gibi sov ustune sov yapiyorlar ya zaten. Her yil bagis adi altinda yuksek meblagli rusvetleri nerelere yaptiklarini hic duymus muydunuz?

  3.  Alıntı Originally Posted by The_Butz Yazıyı Oku
    Hadi biz ky'yiz, bu milyon lot sahibi fonlar neden hiç savaş açmıyor bu hırsızlara,
    yok mudur bu koca fonların avukatları, kök söktürsün bu ********lere
    tahtada büyük fon veya yabancı yatırımcı yok .fonlar ciddi araştırma yapmadan gelmez. büyük fonlar seçicidir.düzgün şirketleri seçerler.maalesef bizim sirketin sahipleri hiç güven vermiyor.tahtada sadece helal,haram dan anlamayan acımasız patron,kan emici spek ve her zaman kaybeden zavallı küçük yatırımcı var

  4. Birleşik şirketın projeleri ve tahmini 2018-2019 toplam türk lirası gelirleri:Bomonti 1.5 milyar,ege vadi 700 milyon,aydos 450 milyon,metrolife 400 milyon.aquacitybursa 250 milyon,finanskent 1.5 milyar(2750 konut tamamlanınca 2.0 milyar), marina ankara 500 milyon,altınoran 250 milyon,park orman 250 milyon. benim tahminim 2019 sonrası 6.3 milyar toplam ciro. bu kadar ciddi baskı gereksiz degil. fakat zaman daraldı.yakında aksiyon başlamalı. benim düşüncem tabiki.

  5.  Alıntı Originally Posted by ahmetrauf Yazıyı Oku
    Birleşik şirketın projeleri ve tahmini 2018-2019 toplam türk lirası gelirleri:Bomonti 1.5 milyar,ege vadi 700 milyon,aydos 450 milyon,metrolife 400 milyon.aquacitybursa 250 milyon,finanskent 1.5 milyar(2750 konut tamamlanınca 2.0 milyar), marina ankara 500 milyon,altınoran 250 milyon,park orman 250 milyon. benim tahminim 2019 sonrası 6.3 milyar toplam ciro. bu kadar ciddi baskı gereksiz degil. fakat zaman daraldı.yakında aksiyon başlamalı. benim düşüncem tabiki.
    Aynen öyle..ahlaksızlığını yapacak hali kalmadı. Talimat sonrasında gerçekleşen zaruri birleşme ile saklanacak ciro kalmadı ki..tek oyuncağı maliyetle oynayamak kaldı

  6.  Alıntı Originally Posted by ahmetrauf Yazıyı Oku
    tahtada büyük fon veya yabancı yatırımcı yok .fonlar ciddi araştırma yapmadan gelmez. büyük fonlar seçicidir.düzgün şirketleri seçerler.maalesef bizim sirketin sahipleri hiç güven vermiyor.tahtada sadece helal,haram dan anlamayan acımasız patron,kan emici spek ve her zaman kaybeden zavallı küçük yatırımcı var
    Hisse uzerindeki yogun baski yillardir hep var. Bu yuzden 7-8 sene once Amerika'nin gayrimenkul uzerine en buyuk yatirim danismanlik firmalarindan birisi bu durumu farkedip, bunlarin adini listesinden cikardi.

    Duyarli bir yatirimci olarak yillardir SPK'ya sikayet yazilarimizi yaziyoruz, malesef SPK bu soyguna karsi duyarsiz kaldigini goruyoruz. SPK, beyfendiye bir danisayim bakalim ne diyecek mantigi ile calisiriyor. Sakin haaa, bir seyler olay ortaya cikmasin, biteriz baskilari yapiliyor. Vijdanlari rahatmidir bilelem ancak onlar sadakatlerinin karsiligini bir sekilde aliyorlar. Bizler ise yillardir kayiplarimizla bas basayiz.

    Bunlardan habersiz hic bir sahis, hic bir guc, bu hisse uzerinde spekulasyon yapamaz, tek guc sadece kendileri. Bu sirketin hissesini alip tek kurus kar edip ayrilabilen tek bir yatirimci oldugunu da dusunmuyorum. Yillardir buyuk isler yapiliyor, buyuk paralar kazaniliyor ama her kurus para sirket icinde kaldigi gibi, sirket sisirme giderlerle zarar etmis gosteriliyor.

  7. Resmen soyuluyoruz ve benim anlamadığım üst üste bu kadar zarar açıklayan bir şirkete nasıl olur da müdahale de bulunulmaz ? Üstüne üstük milletin gözüne soka soka reklam yapıyorlar işte bu reklam paralarını da bizler ödüyoruz ....

  8. Aranızda mallarınızı bâtıl sebeplerle yemeyin. İnsanların mallarından bir kısmını, bile bile haksız yere yemek için, mallarınızı hâkimlere rüşvet olarak vermeyin.
    .
    SİNPAŞ'ı bu hale getirenler, vesile olanlar, her kim veya kimlerseniz
    Hala allahın adaletinden kormazmısınız???
    yoksa sizler inanmayanlardanmısınz ?
    Her kim veya kimlerseniz??
    Son düzenleme : teosensoy; 10-04-2018 saat: 16:35.

Sayfa 462/784 İlkİlk ... 362412452460461462463464472512562 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •