hedefim , yıl 2030 vade 8 sene sonra hedef decacorn !!!
Printable View
hedefim , yıl 2030 vade 8 sene sonra hedef decacorn !!!
WEB 3 de var ... bunu unutmuşum yazmayı..
How would emerging technologies like 5G, web 3.0, metaverse, etc., impact the cyber security landscape?
Dr. Jitendra Mohan Bhardwaj: With the advent of 5G, Web 3.0, metaverse, etc., the significance of cybersecurity will be more pronounced than ever. These advanced technologies will shift the physical infrastructure layers to cloud-based platforms and networks, thereby, making it more vulnerable. It is expected that the industry would witness sophisticated attacks such as Gen V and Gen VI. Therefore, to safeguard from threats, it will be imperative for the industry to deploy a prevention-based response system rather than an incident-driven response system.
While Web 3.0 is focused on addressing issues affecting the Web 2.0 infrastructure, there might be a few challenges regarding existing user data and its ownership. And in the metaverse, that operates through avatars, in a virtual world, there is no specific way to identify cybercriminals. Also, there are no legal and regulatory frameworks for Metaverse and Web 3.0 implementations as of now and no individual or corporation can be provided with any legal protection when it comes to cybercrimes linked to these technologies.
https://www.dqindia.com/significance...e-etc-coforge/
2022 yılının bitmesine 9 ay kaldı..
en geç 2023 yılının ilk aylarında seçim fiyatlaması endekste borsada başlar..
doların bazlı diplerde olan borsa endeksinde.. 2023 yılının başından itibaren , 3-4 senede , genel endeskte 3-4 kat artış ve 3-4 sene boyunca da doların biraz düşüş veya yatay gitmesini bekliyorum
1 veya 1,5 sene sonra ise asgari ücretin 10 bin lira olmasını bekliyorum..
ABDnin siber güvenlik yatırımı tarihi seviyede
Bidenın açıklamasına göre, yönetim için en önemli öncelik her zaman siber güvenlik olacak.
https://shiftdelete.net/abd-biden-si...ik-yatirimlari
bu gidişle 2023 yılında asgari ücret 10 bin olunca , asgari ücretliler bedava fiyatına lotları toplayacaklar kront gibi sürünen hisselerden
tekrar yazayım 2023 yılı minimum asgari ücret beklettim 10 bin lira ... ( bu temmuz ayında bir zam ve de seçim vaadi olarak muhalefetten veya hükümetten bir büyük zam daha )
Ayrrıca 2023 yılında borsaya tarihi büyük bir giriş olmasını bekliyorum bireysel ve kurumsal yatırımcılardan ..
( bu tarihi para girişleri, seçim tarihine doğru başlar diye düşünüyorum, yani seçim tarihi beklenmez tahminini olarak ya 2022 sonu ya da 2023 başı para girişleri başlar diye düşünüyorum )
tabi şu da var...
isterse borsa 2023 sonrası 5 kat gitsin hırsız heryerde hırsızdır burda olduğu gibi niyet kötüyse , hırsızlız kanlarına işlememişse hisse gitmez.
bu yüzden vadem 2030 oldu, yani 8 sene beklemeyi göze aldım artık.
bu yıl sonu veya 2023 başı beklediğim büyük ralli borsada erken mi başladı acaba?
xbank endeksinde ve genel endeskte önümüzdeki 3-4 senede dolar bazlı en az 3-4 kat artış bekliyorum ..
bu soktğmn hırsız hissesi ne yapcağı belli olmaz... hırsız çok büyük burdaki..
bu sebeble vadem 8 sene bu soygun hissede
Tabi kront ozelinde ne desek boş ilk iki çeyrk bilancoyu bekliyorum bende...
Bugün edindiğimiz bilgilere göre ikinci el mobilya satışına odaklanan girişim Kaiyo 36 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turu, Edison Partners tarafından yönetildi. Moderne Ventures, Lerer Hippeau ve Max Ventures da diğer katılımcılar arasında yer aldı.
Türk girişimci Alpay Koraltürk tarafından kurulan girişiminin toplam yatırım miktarı 50 milyon dolara yükseldi. Yeni yatırımın iş süreçlerini geliştirmek için kullanılacağı açıklandı.
https://webrazzi.com/2022/03/29/alpa...ampaign=buffer
adam bidiğimiz esnaf pazarcılığın online halini yapıyor kurduğu şirket 8 yaşında ve 50 milyon dolar yatırım alıyor,...15 yaşında olan Kron yüksek teknoloji şirketi bırakın 50 milyon dolar yatırım almayı şu anki şirketin piyasa değeri 35 milyon dolar ..
tek kelimeyle yazık !!!!!
neyse 2030 yıllık bilançosuna 7 yıl 10 ay kaldı ...
vademi beklerken A Knife In the Dark dinlerim bende ...
https://www.youtube.com/watch?v=LZ0w...DRKoncerthuset
Genel Kurul haberi gelmis. 26 Nisan'da. Bedelsiz bu sene de yok.
Iran supheli alacaklarini almak icin araci kurum olan Oz Telekommunication ile ilgili artik tahsil imkani olmadigindan alinan yonetim kurulu kararinin onayi yapilacakmis. Kagit uzerinde bir sey oldugunu dusunuyorum. Zaten yillardir supheli alacak olarak gorunup gerekli dusme yapiliyordu.
Ama zamaninda sirketi cok zor duruma dusurmustu bu Iran alacagi. Yok fiyatina hisse satislari yapmak zorunda kalmislardi sirketi kurtarmak icin.
Baska ulkelerde ise, boyle pirlanta sirketlere melek yatirimcilar yatirim ustune yatirim yapar, bizimki neler ile ugrasmak zorunda kaldi. Sonra da insanlar sasiriyor neden buyumesi uzun zaman aldi. Kendini toparlamasina imkan verildi mi? Ancak son 2-3 senedir kendi ayaklari uzerinde durabilmeye, istedigi gibi ar-ge yatirimi yapabilmeye basladi. (gerci cok zor oldu, yine bitmedi sikintilar, yerine getirilmeyen, savsaklanan sozler, tesvikler, yok pandemi, yok Rus savasi, yok 4 senede TL'nin dortte biri fiyatina inmesi..kendinden kaynaklanmayan problemlerden hep sikintilar olustu)
Yatirim tavsiyesi degildir.
sasa genel kurul var bugün ...
gidenler mutlu tabi ..
uzun vadeli yatırımcıları ihya etti son 5 senedir..
bu hisse ise uzun vadeli yatırımcıları mafetti son 5 senedir.... al satçıları ise ihya etti bu soktğumn hissesi
https://twitter.com/SASA_VIPP/status...08300936400896
1 maydonez olmuş 10 lira , kıvırcık 20 lira gerisi saymacağım çok kez yazdım ..
son 5 senede gıdadan tutun herşeyin fiyatı 5-10 kat artmış ...
2017 asgari ücret rakamı belli oldu. Çalışma Bakanı Müezzinoğlu, asgari ücretin yeni yılda net 1404 lira olacağını açıkladı.
https://www.ntv.com.tr/galeri/ekonom...jkCL2ILTli36hA
yıl ortasında asgari ücette artış bekleniyor yine
https://www.sondakika.com/ekonomi/ha...amda-14831030/
2023 yılında asgari ücret te 10 bin lirayı bulur ..
yani asgrari ücrette ortalama 5-7 kat artmış olacak .
2017 yılı fiyatlarına bakın ...
https://www.sapanca.com.tr/21-temmuz...ri/haberi/9002
21 Temmuz 2017 Cuma
SEBZE FİYATLARI:
Biber (Çarliston) Kg: 4.00 TL
Biber (Dolma) Kg: 4.00TL.
Biber (Sivri) Kg: 4.00 TL
Dere Otu Demet: 1.50 TL
Domates Kg: 2,00 TL
Fasulye (Sırık) Kg: 6.00 TL
Havuç Kg: 3.00 TL
Ispanak Kg: 3.50 TL
Kabak Kg: 2.00 TL
Mantar Paket: 4.00 TL
Marul (Kıvırcık) Adet: 2.00 TL
Salatalık Kg: 2,00 TL
Sarımsak Demet: 5.00 TL
Semiz Otu Demet: 2.50 TL
Soğan Kg: 1.75 TL
Soğan Taze Demet: 2.50 TL
Üzüm Yaprağı Kg:10.00 TL
Patates Kg: 1.50 TL
Patlıcan Kg: 2.50 TL
2022 yıllında baktığımızda ise domatesin fiyatı 5 senede 10 kat artmış , salatılık 10 kat kabak 10 kat, patlıcan 10 kat marul 7-8 kat , biber 7-8 kat , vs artmış
araba fiyatları 10 kat...
elektronik cihazlar 10 kat..
ulaşım 7-8 kat..
konut fiyatları 7-8 kat
kozmetik , tuvalet kağıdı ,kağıt ürünleri vs ortalama 10 kat
vs vs
Merak ediyorum bu şirketin hamlelerini ve geleceğe dair çizecegi rotayı.
Netaş kront kafein bu şirketler bir türlü tahmin edilen ve beklenilen sıçramayı yapamadılar ara ara spekülatif agresif hareketler dışında.
CPH2219 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn lionnes olaya nerden baktığınıza bagli 2015 te 1.5 tl dan 38 tl yaklasik 23 kati dolar 2015 te 3 tl deseniz dolar bazli yaklaşık 5 katı. Rakamlar net degil ama yaklaşık sadece olaya nerden baktiginizla alakalı bir husus olduğunu soylemek istedim. 1.5 tldan 4 liraya gitti 2.5 tlya cekildi 2.5 tllardan kisa surede 5 ve 20 ye gitti 8 lere cekildi 30 a gitti 13 e geldi derken 26 tl lerden 78 tl gördü. Sirketi ovmuyorum yanlis anlaşılmasın malesef borsada bir para aktarim sistemi kurmus adamlar bir sekilde işliyor. 2021 araliktan sonra 26 tllerden yavasca 40-45 tlye gitse simdi buralarda olsa bu kadar sinir bozucu olmayabilirdi. Yan tahtalar malesef sinir bozdu bu donem elimdeki hisselerin hicbiri tl bazli gecen seneki zirvesini gecemedi:)) almak istedigim ev tam 2.5 katı oldu:) Yapacak bisey yok buda bizim icin bir ders diyelim....
evet ben de 2011 den, halka arz olduğu yıldan bakayım o zaman ..
hisse dolar bazlı yerinde saymış 11 senede ( reel olarak doların da enflasyonu hesaba katarak)
11 senede tl bazlı olarak domates patlıcan , bakliyat , kozmetik, araba fiyatları vs kat ve kat daha fazla kazandırmış kronttan tl bazlı olarak .
bu hissede her zaman olduğu gibi asıl ihya olanlar yine al satçılar olmuş 11 senelik süreçte.
Her hisse de olay bu zaten ayni şeyi söylüyoruz. Nerden baktiginiza bagli:) hektas sasa ile kront kiyaslamak mantıklı mi? Toaso 30 dan alanla 80-90 dan alan bir mi ? Eregli gecen sene 12-13 ten alanla 30-35 ten alan bir mi? Bu arada bu enflasyonla burdan alanda uzulmez onlari bence orasi ayri:)
burdan alanları üzmez mi?
11 sene önce alanları ya üzmüş ya da başa baş gitmiş enflasyonla... aradaki büyük düşüşler, 11 senede 5-6 kez yüzde 60-70 düşüşler ve stres te cabası ( tabi 2011 den beri alıp , 2022ye kadar uzun vadeli tutan varsa )
11 senede al sat yapanlar dışında kimse reel olarak bi şey kazanamadı bu hissede . nokta.
yanarım yanarım sasa gibi şirketi kaçırdığıma yanarım ...
tam 150 bin yatırımcısı varmış !!!!
Sayın Erdemoğlu genel kurulda söylemiş..
Sasa nın tahtacısı 150 binkişiyi bırakın orda tek bir kişiyi bile dökemez.. çünkü yatırımcısına yıllardır sahip çıkıyor sasa ..
erdemoğlunun genel kurulda söyledikleri aşadıda listeliyorum.. twitterda birisi paylaşmış..
3ï¸âÆâ€╣Şirketimizde güncel 150.000 yatırımcımız bulunmaktadır. Patronumuz yaptığı açıklamada sosyal medyada kendi ismini kullanarak patrondan duydum ben, sağlam kaynak vs gibi paylaşımlara asla kimsenin itibar etmemesi gerektiğini +++
Benim 1 kişiye önden bilgi sızdırmam 149.999 kişinin kul hakkına girmek demektir diye beyan etti. ��ADAM gibi ADAMMM....
2015 Yılında şirketin değeri 180 milyon $ iken, güncel olarak 4.5 milyar $ seviyelerine ulaştı.
2024 yılı ciro hedefimizin takriben 2.8 - 3 milyar $ olacağını beyan etti.
#Sasa
Alsatcılara karşı net ifadeyle negatif bakış açısı olan Sayın; ERDEMOĞLU ky'nin yatırımcı olduğu takdirde asla para kaybetmeyecegini bizleri koruyacağını söyledi.
https://twitter.com/SASA_VIPP/status...03113246945317
Alsatcılara karşı net ifadeyle negatif bakış açısı olan Sayın; ERDEMOĞLU ky'nin yatırımcı olduğu takdirde asla para kaybetmeyecegini bizleri koruyacağını söyledi.
https://twitter.com/SASA_VIPP/status...03121123844100
özellikle bu yukardaki ifedesi ,,...
bir kere daha pişmanlık hisse duydum Sasayı almadığıma zamanında..
yıllardır krontta al satçılar dışında kimse reel olarak para kazanamadı .. uzun vade yatırımcı olan kaybetti krontta ...
Sayın Erdemoğlu , Sasa gibi şirketlerin bu ülkede çoğalması gerek !!!
2015 Yılında şirketin değeri 180 milyon $ iken, güncel olarak 4.5 milyar $ seviyelerine ulaştı.
150 bin yatırımcı ile 5 senede dolar bazlı 25 kat gitmiş hisse ... tahtacı 150 bin yatırımcı varken hisseyi götürmüş..
bu krontta bir elin parmağını geçmeyecek yatırımcı kalmış belki şu an .... ve de günde yüzde 1 yüzde2 zor yapıyor hisse ..
yazıklar olsun !!!
https://twitter.com/SASA_VIPP/status...03115218305024
Yatirimci dostlar; Kront u surekli başka hisseler ile kıyaslamak, kötülemek, şirkete veya patrona sitem etmek ve bunları sürekli tekrar etmek yatırımcısına bir şey kazandırır mi? Yoksa kaybettirir mi?
SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ne zamandan beri "gerçekler" "kötülemek" oldu?
gerçekler neyse oo..
sonuç neyse oo..
kimileri bunu bilinçlenmek veya iyilik olarak görür..
kmileri de "gerçeklere" , "kötülemek" olarak bakar..
yine de belirtyeim ...
öyle kront gibi 3-5 yatırımcısı olan değil tam 150 bin yatırımcı olan sasa hissesi 5 senede dolar bazlı 25 kat gitmiş..
gidecek olan hisse gider..
2030 yılı vadem devam ediyor..
hedefim unicorn değil artık hedefim decacorn .
daha bugün doğalgaza yüzde 35 zam daha geldi...
herşeyin fiyatı son 1 senede yüzde yüz atmış..
bu ise son 1 senede zirvesinde 2,5 kat düşmüş..
hissenin böyle sürünmesi yani bu hareketler daha çok sinirlendiyor ayrıca hedefimi daha da büyütüyor bu sebeble hedefimi 2030 decacorn olarak koydum.
Burda sadece hissenin kötülenmesi elestirilmemis ama neyse
Peki o zaman şöyle sorayım.
Hissenin bize dolar bazında kazandirmadigi "gerçeği " nin surekli dile getirilmesi bize ne kazandırır?SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
herkes ne anlamak isterse onu kazandırır
Hocam hergun bu kadar negatif taraf görmek ile 2030 gelmek bilmez.SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sirketi, spegi ya da patronu burada kotulemek, sirkete, spege ya da patrona zerre zarar vermez.
Bilakis, sirketi en basarili orneklerle kiyaslamak, onlar ucarken senin yerinde saydigini, ya da geriledigini tekrarlamak, zaten zararda olan kucuk yatirimcinin yarasina tuz basar, psikolojisini bozar. Eger sirketin piyasa degerinin uzerinde bir baski varsa, tam bu baski kalkacakken cikmasina da sebep olabilir. Belki de ciksin da baski kalksin isteniyordur safca ya da bilinclice.
Bunlarin, yok hisseden ciktim, kalanlara bol sabir, yok 5 sene buradayim, lanet olasina kagit gibi durmadan celiskili, kararsiz soylemlere sahip kisilerce soylenmesi de ayri bir psikoloji bozucu davranis.
Benim tahminim, bazilarimizin psikolojisi iyice harap olmus, herkesinki oyle olsun diye de cirpiniyor. Halbuki soyle bir kenara cekilip uzaktan olaya baksa, durmadan hirpaladigi kisilerin spek ya da patron degil, masum, hatta magdur olan kucuk yatirimci oldugu idrak edilebilir.
Borsada su an degerinin coook altinda olmayan cok kagit yok. Belki sadece yuzde 3-5 basarili olan vardir, durmadan bunlar gozonune sokuluyor. Borsanin topyekun degerinin coook altina dusmesinin, sirketlerin pul degerine gelmesinin sebeplerini sadece patronlara baglayamazsiniz. Aslinda uzun vadede patronlarin yuzde 99'u sirketlerinin kotu durumda gozukmesini istemez. Uzun vadede hic bir spek, bir kagidi 3-5 sene baskilamak istemez. Demek ki, uzun vadede durum -ozelde olabilir ama- genelde, topyekun patronlardan ya da spek'ten de kaynaklanmiyor aslinda.
Yatirim tavsiyesi degildir