%13.96 104kTL ten 100kTL %14.5 x (100/104)
Printable View
BANKACILIK SİSTEMİ ÖZKAYNAKLARI 330.43 MİLYAR TL(ÖNCEKİ HAFTA: 364.96 , YILBAŞI: 342.46 MİLYAR TL)-BDDK
Bu ne lemm :notr::notr:
Yanlışlık var herhalde rakamda..
http://www.oksijenkampanya.com/
bu web sitesinden kullanmadığınız biletler tema vakfına bağışlanabiliyor.
ZAR da sıçrama oldu ona uydu bizimki şimdi zloti ve forinti yakalayacağım diyor.
Gunumuzde heryerin betonlastigini dusunursek hayra vesile olmus odeya yi ve sizi tebrik ediyorum tam olarak anlam cikmasada ne denilmis dunya da dikili bir agacin olsun ...islem yapipta bilete hak kazanilmissa gidilmicekse bosa gitcegine ..1 agac 1 agactir cevre ve gelecek nesiller icin.
Konuyla ilgisi yok ama siz olsaydınız hangi şehirde yaşarsınız? neden?(Mevduat cii olarak)(hava kirliliği,yaşam kalitesi)
O yüzden kendime yeni bir yer arıyorum.guneyde çok sıcak.yagmurlu.sakin bir kasaba olsa iyi olur .denizi temiz olan.trafigi olmayan.kaş olurmu acaba.
Burda bir tezat olusmus guney ve akdeniz kisin bos olur ama yazin bildigin istanbul hicbir farki yok kalabalik ...denizde yer bulumazsin..dedigin ozelliklerde olsun hemde iliman olsun diyorsan karadeniz den baskasi yalan.sec begen kirklareli demircikoy den gir artvinden cik :)
Onun için sakın bir yer olmalı.karadeniz soğuk bölge.kaş(Antalya) gibi küçük olmalı.
Montenegro demişti bir. Arkadaş[emoji2]
Konuyu uzatmim da netten arastir gercekteb kararliysan ..ama soyle bisey soylim canakkale kucukkuyu da 2+1 dairem vardi 3 yil once sattim sirf kalabaliklasti diye bildigin yazin istiklal caddesi oluyor 20 yil once cok tenhaydi...simdi heryet yazlik apartman site doldu...denize girmeye koylerin sahillerine gidiyordum .... Yani anliyacagin akdenizde ege de ayni durumda %80 i ...ha denizden 5- 10 km icerde olsun dersen o ayri...tek bos karadeniz kiyisi kaldi.
odea oksijeni 14,50 yapmış .nereye gidiyor bu faizler 15 -16 lar görülücek galiba. 3,000 dışarda tutuyor şahsen ben hiç takmıyorum 3 bini cepte taşıyormuş gibi düşünüyorum :)) .ama en kötü tarafı 4 tl eft ücreti alması .
Hadi hayırlısı.ben söylemiş tim aylar önce.faizler sert artacak diye.18-20bandina gidecek diye.aralikta 18 .
bahri yoldaş nerelerde acaba o da bir yanlışlık yapıp dolara mı girdi acep.Bosphoros'un attığı 20 liralık taze fasülye resminden sonra ...
cidden bu rakamda ya yanlislik var ya da yakinda konut-ihtiyac vb kredi faizleri % 20 nin uzerine cikacak..
Gerci rakamin dogru olma ihtimali de var..
Dusunsenize siz bankasiniz;gelen paraya % 15 faiz oduyorsunuz.Sonra size parasini getiren ayni musteriye % 10 ile konut kredisi satiyorsunuz..Mantiken paranizin azalmasi lazim her gecen gun..
Crash derken bundan mi bahsediyolardi acaba ?
Sizin mesajini da tartisan cikmamis fakat bugunku en cidid konu bu rakamlar..
Herhalde rakam hatalı..
1 haftada yüzde 10 özkaynak erimesi yılbaşına göre 12Milyar özkaynak erimesi biraz garip.
Ama rakam doğru ise değil günün yılın en ciddi konusu bence..
Bankaların özkaynakları devamlı artıyor..
Rekor karlar geldi ilk çeyrekde..
30 Milyar 1 haftada..
yanlıştır yahu..
4000 TL nin brut %14.50 için yıllık kümülatif getirisi *net* 524 TL yapar. 4000 TL yi boşta bırakmakla her ay 524/12 = 43.66 TL bankaya işlem ücreti ödemiş oluyorsunuz.
Örneğin EFT 4TL ise bu 11 adet eft ücretine denk
veya 1 aylık 25mbit internet hizmeti benzer bir fiyatta.
4000 TL nizin kıymetini bilin bence....
Evet yanlış. Bankalar bir haftada 35 milyar TL özkaynak kaybedemezler. 2016 tamamında 37.5 milyar TL kazanmışlardı; 1 haftada hepsini kaybetmek bir yana; bunu kasten yapmak isteseler bile öyle bir ürün-araç yok sistemde. Tam tersine rekor kar yazdıkları bir dönemdeyiz. Muhtemelen rakamlar karıştı. Özkaynakların farklı bileşenleri var; biri net biri brüt rakamlar olabilir.
Bankalar basel-3 kriterlerine uymak için son 6 ayda çok fazla miktarda sermaye benzeri kredi kullandı. (işbankası, akbank , garanti)
Bu sermaye arttırımları, teknik olarak özsermaye'yi arttırmamış olabilir. Yani sermaye artmıştır ama özsermaye artmamış olabilir. Bankacı arkadaşlar teyid edebilir.
Ekleme:
Sn jondowes , sermaye benzeri krediler özsermaye'yi arttırır mı?
Evet, ancak demin dediğim gibi isimlendirmeye dikkat etmek lazım. Yabancılar Tier 1 ve Tier 2 capital derler ayrımı belirtmek için. Bizde olay yeni olduğundan, özkaynaklar deyip geçiliyor.
Önce kaynaktan: ... yürürlükte bulunan "Bankaların Özkaynaklarına İlişkin Yönetmelik" incelendiğinde sermaye benzeri krediler ibaresi yerine, ilave ana sermaye ile katkı sermaye ibarelerinin kullanıldığı görülüyor... sermaye benzeri krediler ibaresiyle ilave ana sermaye ile katkı sermaye kastedilmektedir.
2016-01
Sermaye benzeri borçlar = 12.866
Özkaynaklar = 264.797
2017-01
Sermaye benzeri borçlar = 19.944
Özkaynaklar = 310.159
2017-03
Sermaye benzeri borçlar = 21.995
Özkaynaklar = 318.745
2017-04 verisi gelince haberdeki hatayı anlarız. Herhalde rakamlardan birinde katkı sermaye dahil değil.
Merkez bankası ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti %11,94 oldu
saygılar/başarılar
Bankaların Aylık özkaynak karlılığı %18,3’ten %19,2’a yükseldi.
Bakın mevduatçının aldığı faiz oranının üstünde bankalar kar ediyor. Paranın asıl sahibi olan Mevduatçılar %14 civarı bankalar19,2.
son ozkaynaklar rakamını okumadım ama herhafta sagda solda kucuk haber baslıklarında okurum duzenli sekilde artar devamlı bu rakam yanlıstır bencede...bu arada icbc hosgeldin 13.75 yapmıs
"Türk bankacılık sektörünün dönem net karı, bu yılın ilk çeyreğinde 2016'nın aynı dönemine göre yüzde 65,02 artarak 13 milyar 517 milyon liraya yükseldi."
Geçen seneye göre bankaların karı 65% artmış...
Gözümüz yok ama bize de verseler biraz..
Parayı biz borç veriyoruz bankalara..
Sonuçta bize kol saati..
Onlara kol böreği...
Dogrudur temettünün etkisi vardır ama yine de rakam fazla. En büyük 7 bankanın temettü rakamlarına baktım 5 milyar TL dağıtmışlar. Hadi diğer küçüklerle beraber olsun 7-8 milyar TL... 35 milyarın ancak 5'te birini temettüye atfedebiliriz. Kalan büyük fark zarar olamaz, nedenini detaylı istatistikler yayınlanınca anlarız. TCMB yarın çıkıp gecelik faizi %20 yaptım dese bile bankalar böyle bir zarar yazamazlar, matematiksel olarak mümkün değil.
bu ay sonu bile bu band aralığı mümkün, likit fonlarda günlük %15 getiride çok uzak değil, %90 mevduatçı piyasadan silindi , kaos, panik, kargaşada sağlam liman hepsi dolara yöneldi, büyük fonlarda fırsat bu fırsat doları vatandaşa devretti mevduatta kalan %10 belki %9 civarı direnebilen kaldı bu kalan küçük miktara %20 değil yıl sonu %41 bile verse banka bilançolarında etkisi çok sınırlı kalır, 2 yıl GLP ile yaşamaya alışmak lazım,:bravo: