Değil-dir bence. Hepsi çok iyi kazandırmıyor. Sonra aile paramizi heba ettin diyebilir
Printable View
GBC'nin geçmişte yine ağırlıklı altın içeren enstrümanlar var mıydı geçmişte portföyünde. Belki de ona bakmak gerek. Bu sene altındaki fırsatı görerek, altın ağırlığı oluşturmuşlarsa olumlu görünüyor. Çünkü fon daha genel bir yabancı borsa yatırım fonu.
Ama hep altın ise, dediğiniz gibi çok da anlamı yok. Gram altın getirisine fark atamıyor, aynısını getiriyorsa, anlamsız.
Dayanağını geçemeyenin dayanağını alırım. :)
Yani tüm para ile tek bir operasyona bağlı kalmak benim yatırım anlayışımda yok. (Yani kıl payı tutarı toplayıp hepsini aynı yere gömmek )
1 milyonu bir enstrümana yatırmam için 15 milyonum olmalı en az benim mantığımda.
Paramın belli bir kısmı fonda mesela , onun belli bir kısmı hisse fonda.
Hisse fonları bile kendi seçtiğim farklı 4 fona bölmüş biriyim.
Yani ben bölüyorum bir çok alana, kripto para da var bende , altın kontratı da var, hisse de var, üç farklı ülkede yatırım fonları da var. Ama hiç bir yatırımımın tüm portföydeki ağırlığı %5-10'u geçmez.
Hayatım boyunca da her şeyi sepet yaptım. Ama her finansal yatırımıma gerekli zamanı tanıdım.
Mevduatı bile tek bankada yapmam, yaptığımda. Bu coğrafyada her an her şey mümkün çünkü. Burası Ortadoğu.
Para çok zor kazanılıyor. Biraz kişisel tercihle ilgili bir durum sanırım. Kişisel risk algısına bağlı.
Tahmini gun sonu ;
ACC 0,46%
EID 0,24%
FPH 0,57%
GL1 -0,10%
GMR 0,33%
MAC -0,71%
MPS -0,09%
TCD 0,08%
TKF 0,81%
TTE 0,77%
YDI 0,32%
TZD 0,31%
ZPE -0,43%
RBH -0,03%
TLH -0,49%
XU100 0,12%
XTUMY 0,71%
BLCYT ve GLDTR artı kapatmış. EIB EIC kuzular güzel bir hafta sonu geçirtecek :)
Tca % +0.72
Zpf % +0.32
Zpe % -0.23
mac - 0,67
çok gitmiş bugün
Tkf ve tte showa devam ediyor
Bakalım nnf ne yapacak
Teşekkürler
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yalnız bu aft seçime kadar bitirecek bizi, çıksam iyi olacak sanki. Bu dönem için afs belki daha tercih edilebilir durumda.
Bankalar borclarini patir patir oduyor ve birc azaltiyor, sorun kamuda, verimsiz yatirimlar icin gereksiz borclanmalar..
https://sol.org.tr/sites/default/fil...rclarTablo.png
endeksmi diyim borsamı diyim bunlara göre hareket etmiyor su anlık
yabancı oranı cok düsük spek kagıtlarda cogu fon ve ky
duran varlıgı 3 milyon tl olan kagıt 6 ayda 40 katına cıkmıs
AR ve yabancı olmadan kalkması zor gibi
swapmı diyim bi hikaye gerekiyo
ama bist 30 kalkmadan bist 100 ile gemiyi yürütmek zor
her an alabora olma riskin var
ben hala bist 30 dan ümitliyim hele su 112 bini bi kıralımda
Bir yandan hafif kızıyorum ama bir yandan da vardır Haydar Bey'in bir bildiği diyorum. Hisse portföyünü biraz yoğun değiştirdiği dönemlerde, bir süre hafif endeksin altında kalıyor, sonra endeks üstü başarısına dönüyor tekrar genelde.
Nokta atışı dönüş bilinemeyeceği için bist30'un bist100 ve bisttüm üstü performans göstereceği dönemi öngörmüş, ve o döneme yavaş yavaş giriş yapmış olabilir. Her şekilde MAC her vadede TKF ile birlikte en başarılı olanı. Neredeyse bu ikisi henüz rakipsiz kendi kategorilerinde.
Keşke çok hisse yoğun fon olsa başarılı ama yok maalesef. Sadece son zamanlarda NNF umut veriyor beklendiği gibi, ancak henüz 1 ay oldu. Bu iki fon 5 yıldır sürdürülür, istikrarlı başarı gösteriyorlar. İkisi de beş yıl önceki fiyatları ile endekse eşitlenirse, ve yüzdesel getiri olarak ölçülürse, neredeyse bist 100 , 3500 puandaymış gibi işlem görüyorlar pay fiyatı bazından.
Bu başlığın geçmişinden bu güne popüler fonlarımız.
FIL- ANL
OKT
GPG
TCD
ACC
MAC
EIB
AFT
Risk algımız acayip yükselmiş.
Benim icin gercek buyumenin gostergesi Eregli bilancosudur.
Onda buyume yoksa, gerisi fakedir.
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
3 senedir kötüye giden bir Eregli vardi.Yavas yavaş toparlanmaya basladi. 3.Ceyrekte daha iyiye giden bir bilanco görursem, cikaracagim sonuc kuresel bir buyume beklentisidir.
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
FIL ve benzerleri mevduat oranlari aşırı düşünce ortaya çıktı.
Sonra SPK bu fonlari mevduata zorlayan karar aldi, OKT, IST gibi fonlara girdik.
Faiz oranlari düşmeye devam etti baktik para eriyecek GPG gibi degiskenler moda oldu, 2019 da %30 civari getirmisti GPG, gayet güzeldi.
2019 sonunda borsa yukselmeye baslayinca herkes hisse fonlara hucum etti, cok guzel kazanclar oldu ama Corona bitirdi.
Tam corona hasarini atlattik derken, seriatcilar düşük faizle parasal genişleme karari aldilar, o yuzden de dolarin 5,85 ten baslayan yukselisi halen sürüyor.
Reel olarak bu girdigimiz maceradan euro/doviz bazinda kazancli cikanimiz cok azdir. Aldigimiz riske değmedi, zaman ve para kaybettik..
Sonuc olarak, emekli askerler, Stratejik hatalari, taktikle cozemezsin derler.
Yani senaryo kotuyse iyi film cekemezsin, Kisi basi geliri surekli düşen, su an cin'in bile altina düşmüş, reel ekonomisi sürekli küçülen, sjrekli sorun yaratmayi basaran, istikrarsiz durumdaki bir ülke de, paradan para kazanmaya calismak stratejik bir hata imiş..
Dolar bazında , reel getiri anlamında hemen hemen herkes ağır tokat yedi son yıllarda, 5 yıl önce birikimlerimle alabildiğim şeylerin yarısını alamıyorum, ince eleyerek fon seçip, her yatırımımı özenle yaptığım, her ay üstüne para eklediğim halde.
Gerçekten tasarruf sahibi için çok kötü bir zamanda çok yanlış bir coğrafyaya denk geldik.
Güya getiri elde ettik, güya şu kadar yüzde birikimler büyüdü, ama hepsi dijital rakam bazında, alabileceği şeyler hızla azalıyor sürekli.
Yılbaşında aldığım notebook 3 misline satılıyor, baktığım otomobil iki misli olmuş, çıldırmamak mümkün değil. 6 ayda %300 büyütüp bu hıza yetişmek mümkün değil. Delinin boncukla oynadığı gibi oynuyoruz fon mon.
5 yıl önce herşeyi sat dolar al diyen 80 yaşındaki annemi dinleseymişim keşke :)
Atletico GPG demişken güncel getirileri :) :
Ek 25833
tdg 0,22
ıpv 0,19
tte 0,69
ıpj 1,72(Bana bu hatalı gibi geliyor artı değil eksi olma ihtimali var bence.1,72 artış nasıl olur)
Gerçi pazartesi fiyatıda belli 1.795269
Artış var.
Elektrikli araçlarda ilginç şeyler olmuş.
NNF den haber varmidir ?
IPJ Nasdag değilde solactive'in endekslerine göre hareket ediyor.
Solactive, Frankfurt merkezli bir Alman finansal endeks sağlayıcısıdır. Şirket, Varlık, Sabit Getirili ve Emtia endeksleri gibi çeşitli varlık sınıfları üzerinden düşük maliyetli endeksler geliştirir, hesaplar ve pazarlar.