TCELL taksa değişimi var işlem tamamlandı mesajı yok.
MKK FD oranını güncellememiş.
https://i.hizliresim.com/WPW9sz.png
Printable View
TCELL taksa değişimi var işlem tamamlandı mesajı yok.
MKK FD oranını güncellememiş.
https://i.hizliresim.com/WPW9sz.png
ağa tcelede el attılar bilmiyorum sonu ne olur.. ariston insanların aklına sokuyorsun ha....
Geçen boğazımda sanki bir cam hissettim. Bu covit hastaları ciğerimizde cam var diye anlatınca demek bize de sıra geldi diye düşündüm.
Matriks de bozulunca, dedim komple format at bu bir sinyaldir.
Evi filan toplamaya pek gözüm yemedi.
O arada bir akrabam İstanbul'a fuara geleceğim yerin neresi seni ziyaret edeceğim diye mesaj atmış, iyice panik oldum. Normalde yurt dışındayım diyorum. Fuara internetten baktım daha çok var. Neyse gerçeği söyleyip yerimi whatsapp'dan gönderdim, Allah'ım beni kurtar diye de içimden dua geçti. Bir baktım fuar covit nedeni ile iptal olmuş. Adam da nasıl olur daha geçen gün baktım dedi. O arada coviti de unutunca tekrar yükledim matriksi.
Borsayı seviyorum, burada garip olayları görünce hayal görüyorsun diyen pek olmuyor.
Gerçekten ne olur bilmiyorum,
KAP'da sürekli açıklama var, her açıklama heyecan yaratıyor. BBHT var neredeyse her gün birazdan şu şirketin CEO su gelecek diyorlar.
Cumhurbaşkanı uzun vadeli makul getiri olacak dedi, kısa vadeye karışmayacak diye düşünüyorum. Piyasaya traderler o yüzden gelmiş olabilir.
Senin sistem benimkinden iyi :) Dolarda iddiam yok ama yukarı mı bekluyorsun?
Full short kaldım akşama akşam seansı belki biraz kar alirim ama esas senaryo yarin eksi açılış, sonra dönüp nerede kalmıştık style. Palaya bu yakışır. Tabi senaryoya göre işlem yapmıyorum, yapsam şimdiye batmıştım. Algı yüzünden tüm koca ralliyi flat geçirdik robocan kurtardı yoksa işler kötüydü.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Üstadım,
"Zeki insanlar hep dertlidir...Zeka iyi bir şey değil...
Beyin sürekli analiz halinde..
Biri sana bir hakaret yaptığında ne amaçla yaptığını anında anlayıp,kendine mis gibi dert ediniyorsun..
Ama aptallara bak,dünyadan haberleri yok..
Bu hayat aptallara güzel,zekilere zindan"...
Prof.Dr. Aziz Sancar...
1) Ekonomimiz pik yapıyor hemde yukarı doğru. 2) Gerekirse acı reçeteleri uygulamaktan çekinmeyiz.
onu bilmem de vadeli yannış yerlerde pink atıyor.
birinin eli şaşsa azcık 147 bine pik yapacak. asdas. :he:
Acı reçete ne olacak ki?
Daha ne olacak merak içindeyim
MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
valla haftalığa bakıyorum nanay... boru gibi bar ollmuş...
hükümet cephesi 6.x yaptırtmaz gibi 7.5 altını istemezük drumu seziyorum..
sistem barlardan maymun oldu... 1-2 hafta kendine gelmez muhtemelen.
pusulasız şebek oldum bugün
itki sayıyorum tepebilir buradan diyorum.. 15 20 kuruş
it gibi terliyorum :)
tutsam bir türlü kapasam 100 günlüğe geldik 15 kuruş için saçmalama diyorum..
kafa allak bullak oldu..
dibe yanaşıyoruz yada geldik sanırım... maymunlaştığıma göre:kahkah:
güzel çaktılar ama..
Evinde oturanları genelde hedeflemiyorlar, elektrik, doğalgaz, su zammı düşük olabilir.
Alkol, sigara, akaryakıt daha possible.
6 ay ödemesiz düşük faizle araba kredisi vs dağıttılar. hurda arabalar 2 misli fiyata çıktı bu değişir.. bu verilen krediler zarar eder tabi.. nasıl olacak merak ediyorum herkes gibi.
yürü b benjo...
ortalamar kesişti bak..
tam o barda sür yukarı...
gelneksel..
7,9 yap ahali atlasın sonra sür aşağı....
OBO ta tamamlansın... vur 6.72 yamulsun ülke :kahkah:
Berati öyle birşey yaptı ki açık döviz pozisyonu oluşturdu. Kur artsa bankalar oradan zarar ediyor bir ton düşük faizli kredi dağıtırdı faiz artsa oradan zarar ediyor..
Böyle birşey yok abi
Verimsiz kamu yatırımlarını durduracağız dendi.
Uygun bir zamanda Kanal İstanbul'u dondurduk diyebilirler.
Öte yandan geçen Kılıçdaroğlu, vatandaşın sağlam evlerde oturması gerekiyor dedi, çimento hissesi almamak için kendimi zor tuttum.
Garanti BBVA CEO’su Recep Baştuğ: Sektör olarak Türk bankacılık tarihinin en yüksek sorunlu kredi oranını yönetiyoruz...#kredi #npl #banka böyle bir şey var reelde. Sayın exbakanin dediği gibi sonumuz hayrolsun. Biz yedik allah artırsın sofrayida kuran kaldırsın hesabı.
Galiba ekonomi bölümünde Macroeconomics kitabı var, bir de Open Economy Macroeconomics var.
Biri ABD için diğeri, diğer serbest piyasa ekonomileri için demişti biri. Kur, gümrük vs içinde olmadan temel kavramlar bizde oturmuyor olabilir.
Diyelim ABD'de okudun hocaya kur filan sordun, bana ne başkasının kurundan ben dolar kuruna bakmıyorum dedi, geldin burada ben dolar kuruna bakmıyorum dersen olmaz.
şu bankayı okudum...
diyorum batık ahali..
sen gidip faiz arttıracaksın birde.. FT morgan dedi diye...
bankaları da gümletecen..
ekonomyi de..
patır patır intahar ediyor millet. antidepresan M&M oldu..
ahali iş yerine abuk subuk şeylerle uğraşmak zorunda..
birde herkesin doları var onun erimesini izliyor..
reisde az nasyonellik varsa.. faiz maiz vermez.. kuru salar..
yok yağni başka çıkış bu işten.. yok denge artık... 2018 de yaptılar hatayı...
ihracatçılar da gümleyecek.. böyle çakılırsa kur..
düşük faizle dönüyordu etraf..
2 aydır o da dönmüyor..
işallah..
faize karşı değilim ama +faiz olmaz bu saatten sonra.. hasta piyasa ucuz likit+enflasyon anca toparlar..
Kuru sallar...
Memlekette intihar var ama bankada doları var adamın...
Vs vs bu yazdiklariniz size mantıklı geliyor mu ?
Enflasyon almis basini gitmis bunun en büyük sebeplerinden biride kur yani kısacası devalüasyon, ve kur yükselişini umursamiyacaklar...
Galiba dolar maliyetiniz 8 ustu, biraz gerçekçi olun birazda ülkeyi düşünün lütfen...
Dolar da çok terste kalan var galiba ...
Doğru diyorsun da bakış açıları o değil..
Onlara göre faiz!! enflasyona neden oluyor..
Yabancı doları yukarı çekerek boyuna faiz istiyor bu da vatandaşa enflasyon olarak yansıyor..
Vatandaşı ezdirmeyiz diyor..
Alkış kopuyor orada..
Yenişafak gibi gazetelerde düşük faiz yüksek üretim demek istihdam demek diyor..
İyide ürettiğini kime satacaksın..
Halkın alım gücü düştü düşüyor..
Mesela ABD da haftalık aylık kazançlar çok önemli bir veridir..Bizde izlenmiyor..
Bizde maliyet enflasyonu var onlarda tüketim..
Baştakilerin eğer inat yapmıyorlarsa hakkaten hiç bişi bilmediklerini düşünüyorum..
Yada tükürdüklerini yalamayacaz diye diretiyorlar..
İnsanlar milli piyango alıyor genelde kasa kazanıyor, ortaya konulan para az olunca benim gibi amorti çıkmadı diye başına ağrı giren pek olmuyordur. Sonradan fark ettim amorti çıkması için insan piyango mu alır dedim. Yılda bir çeyrek alıyorum.
Zengin insan milli piyango ile uğraşmaz. Onun yerine güzel projeler üretmek lazım, fiyat performans kamu getiri dengesi, kapasitesi vs değişik kriterlere en iyi adayı seçmek ve katılımı teşvik etmek lazım, adam o iş ile uğraşır bazen kazanır bazen kaybeder bir şekilde ekonomi döner.
Fizibilite raporları uyduruk genelde, projeksiyonlar hatalı, kur faiz vs de dengesiz olunca ya adam kaçıyor, ya da kasa kaybediyor.
Geçen döviz alanlar ile alay edilmesi kötü oldu. Bak adam aldı elinde patladı, faizde dursaydı çok daha fazla kazanacaktı vs çok söylendi. Piyasa veya görünmez el uygun zamanda cevabı verdi.
Şimdi güzel 3D grafikler veya vitual reality görüntüler üretilebiliyor.
Görsel olarak nereye tazyik olunca nereden patlama oluyor görülür.
Bir arkadaşım Simcity veya benzer oyun oynarken ekonomi uzmanı olmuştu. Ben de
Railroad Tycon aldım bitmek bilmedi en sonunda bıraktım, öbürü karışık geldi.
Şey,günlük düşüğün altına şeyetti...
https://www.cnnturk.com/video/ekonom...rtayla-anlatti
Merkez 19 kasımda ne yapacakmış bakın Osman hocadan dinleyelim...
Not:Videoyu açılabilir hale getirdim...
Hocanın en heyecanlı ve muhteşem anlatımı...
UZUN LAFIN KISASIi
ooo işimiz var..
kredi ile dönüyor işler.. sermaye fakiri bu ülke...
talep enflasyonu kur enflasyonu..
talep mi varda faizi dayayacan.
düşürceksen bak faizsiz de düşüyor.. faiz mi arttirdilar.. algi salgi..
paranı alacak adam kalmayınca sen nereden faiz alacan ? kim verecek bunu ?
intahar ediyorsa iş daralmasından/dönmediğinden...
alacaklın kredi alamıyor vermiyor.. zenci zinciri oluşuyor.
5 den 8 e geldi diye değil.. 20 olur 20 den kredi çekersin işlersin satarsın geri döner..
likit dömüyor likit...
iktidarı vatandaşı
banka faiz rallisi yapyor hezeyani... o batak krediler sanki döncek artınca...
kendi de batacak . KGF olmasa külliyen batıklar.. 2x%lerin eseri...
2001 sonrasi
10 yıl kur derdimiz olmadı.
90larda da hep çıktı bittik mi ?
7.2 leri 2018 de görmüştü.. an itibariyle 7.68 kurda herhangi bir sıkıntı yok....
Bu açıdan bakınca...