Bu ülkede tek yapacağın dolar-altin, ev, arsa, araba almak. Şirketlere ortak olayım, temettü alayım falan boş işler. Ülke muz cumhuriyeti sen farksız.
Mi Note 10 Lite cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Bu ülkede tek yapacağın dolar-altin, ev, arsa, araba almak. Şirketlere ortak olayım, temettü alayım falan boş işler. Ülke muz cumhuriyeti sen farksız.
Mi Note 10 Lite cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhabalar , yaklaşık 2 yıldır Ihlgm taşıyorum. Her düşüşte mal aldim. Ve halen yüklü miktarda zarardayım. Borsanın temel kuralı hisse fiyatı düşer ve yükselir. Ancak hisseler tepe den %4 düştüğünde %40 düşmesi temiz aile çocuğu muco nün kağıtlarında olur . 2 sefer bedelliye katıldık. 2020 yılında gyo şirket leri rekor kırarken bunun tüm dirençleri patlatarak 1.0 nin altına göz dikmesi . Muco nün atilim yılında bunu yapması anlatılmaz. Sırada yatırım yılı var . Herhalde imkan olsa eksi bakiye ye geçirtip borçlanırız. Şirkette değildir. Ya abd de yada boğaz manzarali köşkün de bourbon viskisini yudumluyordur .
Merkez bankasının başına atanan naci ağbal görevden affı sağlanmış. Başka biri atanmış. Maşallah angarada göreve atanmayan kalmadı. Bu devlet nasıl güçlü ki bu kadar atama masraf ,israf i kaldırıyor. Bence ekonomi ne zaman düzelir. Bürokrasideki israf bittiğinde. Bitermi ???????
Yazmayacağım buraya artık dedim ama yazmamak mümkün değil.Dolarda beklediğim senaryo p.tesiden itibaren başlayacak gibi görünüyor.9 tl üzeri bekliyorum.Bu saatten sonra ne hisse bazlı hareket kalır nede yabancı satışına dayanabilecek hisse bakalım nereye kadar satacaklar maliyetleri sıfıra yakın zaten önceden belirttiğim 1250-1280 rakamları bence iyimser rakamlar oldu şu an Allah borsada olanların yardımcısı olsun... YTD...
büyük ihtimalle pazartesi bu karar hoş karşılanmaz ama belli olmaz borsada her zaman beklenilenin tersi olur
SM-M315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İnşaAllah beklediğim gibi kötü olmaz. Güven ve istikrar çok önemlidir. Yabancıların bu hamleyi nasıl algılayacaklari da önemli olacak. Çok erken bir değişiklik oldu. Rabbim hayırlı olanı nasip etsin inşaAllah. Tek tesellim yatırım yaptığım şirketlere OV /UV dede güveniyorum.
Normalde düşük faizin ve serbest kurun yani kurun yüksek olmasının (serbest kurdan kastım faiz arttırarak kuru düşürmekten bahsediyorum yani kura müdaheleden, bu bir çözüm değildir sadece geçici bir önlemdir faizi ve enflasyonu ( ki ülkemizde reel enflasyon % 50-60 seviyelerindedir ) düşürmenin ve doları sabit tutmanın tek yolu üretimi arttırmaktır ) borsaya olumlu etkisinin olması gerekir.Ama bu yaşananlar bir güven sorunudur artık piyasada güven tamamen yok edildi.Umarım çarşamba yapılacak manifesto niteliğinde ki açıklamada kabine değişikliği ile baskın bir erken seçim kararı gelir Haziran 2021 gibi mesela o zaman duruluruz ama bence çok zor bir ihtimal.YTD...
Böylesi ani kararlarda fiyat ve kur istikrari zarar görüyor. Yabancı yatırımcı yi ikna etmek zorlaşıyor. Erken seçim olma ihtimali ni daha öncede yazdım gelecek yılın ikinci yarısında olma ihtimalinden bahsetmiştim.Endeks için yerelde gelişen bu kararların negatif ayrışmaya neden olabilir.Bizde ortam sakinleşinceyedek
ekranı kapatıp işimize bakacağız.Allah hakkımızda hayırlı olanı nasip etsin inşaAllah.
Bir toplum gerçeklerden ne kadar uzaklaşırsa, gerçeği söyleyenlerden o kadar nefret eder.
George Orwell
Naci Ağbal'ın gelmesiyle diplerden yükselmeye başlayan yabancı yatırımcının güvenini hiç ettiler.
Oysa ki 4 ay önce Berat Bey görevden alındığında ekonomide umutlar yeşermeye başlamıştı. "Acaba?" dedi herkes.. Acaba bu defa piyasa dostu adımlar atılmaya başlanmış olabilir mi?
Maalesef o fırsatı kaybettiler.
Bu saatten sonra bu adamlar "Allah bir" dese kimseyi inandıramazlar.
Şu an yönetimi Türkiye düşmanları ele geçirse ve ülkenin kötülüğü için bir karar alınacak olsa bu karar; piyasa dostu Naci Bey'in yerine eski bir iktidar milletvekili ve faiz karşıtı bir iktidar yanlısı gazete yazarını getirmek olurdu.
Yine kendi ayağımıza sıktık.
"Ayağa sıkmak" az gelir, bacağımızı kopardık.
Allah bu millete gani gabi sabır versin.
Sent from my LM-G710 using Tapatalk
Sadece yeni MB sayin Şahap Kavcioglu yapacaklari konusunda beyanları çok önemli olacak. Piyasayi yatıştıracak olanda bu.
Naci Bey'in göreve gelmesi ve görevden alınması aynı aklın-zekanın ürünü.... Kendi içinde tamamen tutarlı görüyorum. Kirli işleri yapacak birileri getirilir ve sonra cezalandırılır. Faiz haram diyerek iktidara gelenler için faiz artırımları yapmak kolay iş değildir. Naci Bey görevden alınır, biriken gaz boşaltılır... Naci Bey gitti diye pazartesi günü faiz artırım kararları geri alınmayacak.... Berat Bey'in görevinden ayrılması da dahil hep tiyatro izleyip duruyoruz... Mevlam büyüktür.. Elim de çok fazla bi kağıt yok. Tek lot bile satmayacağım. Düşerse ve imkanım olursa takviye yaparım elimde olanlara... Ben hala borsanın yönünün yukarı olacağına dair düşüncemi değiştirmedim.
YTD.
Başka bir konuya değinelim malum endeks düşerken hisselerde düşecektir. Düşüşlerini alım fırsatı gördüğümüz hisseleri yazsak nakiti olanlar belki faydalanan olur. Örneğin birkaçı yazayım.
SISE/ALGYO /ALKİM /CEMTS / ARCLK /ISMEN/KOZAL / OZKGY /DEVA /CİMSA /ARDYZ /KLMSN /VESTL vb.daha yazılacak çok hisse var. YTD .
Korkmayın bu kadar bir şey olmaz borsa bu düşer kalkar Su akar yolunu bulur zaten bunu cuma günü sattılar bence
Geçenlerde Çelik üstad 200-250 baz puan artış bekliyoruz dediğinde ( ki piyasada 100 baz puan yönünde bir beklenti oluşturuldu yabancı tarafından ve uzun süre düşüşte olan kurla kısa vadede yukarı yönde oynanarak bu dayatılmaya çalışıldı aba altından sopa gösterdiler deyim yerindeyse faizi arttırmazsanız kuru yükseltiriz dediler ) şaşırmamın sebebi MB nın böyle bir kararı yönetime rağmen alamayacağı ve sabit tutacağı yönünde idi hatta geçen ay faiz sabit kaldığında bu ay için mutlaka indirime gidilir diye aklımdan geçirmiştim.Sonuç olarak yazdıklarınıza aynen katılıyorum faize karşı bir iktidarın bu işi bir şekilde yapacak ve bize rağmen yaptı denecek ve sonunda günah keçisi yapılıp görevden alınacak bir MB başkanına ihtiyacı vardı.Aynen Berat Albayrak ta olduğu gibi...Faiz arttırım kararı elbette geri alınamaz ama birde öyle bir hamle gelirse ki ( ben bu hamleden sonra her an bir gece yarısı 2 de böyle bir hamlede gelirse şaşırmam ) 1 ay beklenmeden o zaman yandı gülüm keten helva olur bistin helvasını yeriz :) İşin mizahi tarafı bir yana yazdıklarım sakın malda olan arkadaşlar tarafından algı yapıyor olarak algılanmasın benimde yüzde 40 ile taşıdığım hisseler mevcut ve orta uzun vadede güveniyorum düşündüğüm seviyeler görülürse de maliyet düşürme amaçlı ek alımlar elbet yapacağım.Yani acil ihtiyacı olmayan kredili işlem yapmış olmayanlar hisselerini satmadıkları sürece sadece kağıt üzerinde zarar yazarlar şöyle düşünün sizde 10 yada 1000 varsa balinalarda milyon milyon var onlar daha çok kaybediyor aslında ama hem zamanları daha çok hemde nakitleri o yüzden sakin kalmakta ve beklemekte fayda var stop olmayanlar için söylüyorum bunu yada stop olamayacak kadar yüksek maliyetleri olanlar için biz pandemi düşüşünü yaşamışız arkadaşlar borsada anlık düşünen kaybeder her düşüşün daha kuvvetli çıkışları her zaman olmuştur ve yine olacaktır.YTD...
Esma Hanım,
Köşe yazılarından gördüğüm kadarıyla Şahap Bey ekonomi dinamikleri konusunda reis gibi düşünüyor. Yani yüksek faize karşı. Piyasalarda "faiz indirim" beklentisi ağır basıp dolara aşırı talep olması olasıdır.
Ek olarak, görevde bulunduğu 4 ay boyunca, bağımsız duruşuyla yerli yabancı tüm kesimlerin güvenini kazanmış Naci Bey yerine eski bir Ak Parti milletvekili, ayrıca iktidar yanlısı Yeni Şafak yazarı Şahap Bey getiriliyor.
4 aydır zar zor zaptedilebilmiş bir dolar kurunu tekrar roketlemek için bundan daha münasip bir karar düşünemiyorum. Hayır tcmb geçen haftalardaki döviz düşüşünde kasayı doldurdu desek o da olmadı.
Biz ne yapıyoruz böyle? Kendi ayağına sıkmak bu değilse nedir? Bir Allah'ın kulu açıklayabilir mi?
Dışarıdan devletimize milletimize vatandaşımıza aksiyon yaşatanlara bir şekilde aşırı aksiyon yapmak gerekiyor faiz artışına sevinen parası çok olanlar adamın 1000000 parası var ayda 20 bin lira hiçbir şey yapmadan kazanacak bu hakta değildir reva da değildir. Bu kadar dolar bolluğu varken dünyada bu kadar faiz yükseltmek yanlıştı
Haberleri olduğu konusunda ve dün yaptıkları satışın bizim bilmediğimiz bu haberle ilgili olduğu konusunda hemfikirim Hocam.Ama çarşamba günü de dahil 3 gün ağır dayak yiyeceğimizi düşünüyorum umarım ben yanılırım ve cuma günkü düşüş ile sınırlı kalır bu haber bekleyelim görelim Mevlam neyler neylerse güzel eyler...Herkese iyi hafta sonları...
İnanan çıkacaktır biliyorum.
Onca olan bitene rağmen hala bu adamlara inananlar, gerçeklerden çok uzak kalmış, son 2 yıldır piyadalarda olan faiz/dolar/tcmb başkanı değişimi döngüsünü bilmeyenler
Dört ayda bir kapıcı değiştirilmez, biz tcmb başkanı değiştiriyoruz.
Ayıptır.
Günahtır.
Medyanın büyük kısmı iktidarın elinde olduğu için gerçekleri anlatacak yiğit haberciler de yok. Bindik bir alamete..
Tam bir çıkmaz döngü.
O yüzden Allah sonumuzu hayretsin diyorum.
Hocam, önce dolar %150 getirdi dövizci kazandi , sonra faiz düştü müteahhit kazandi , sonra altın artti ayşe teyzeler kazandi , sıra mevzuatcı da idi . Onlar taş mi yesin :) :) Ülkemizin kaynakları vallahi çok.
Çelik Hocam aksiyon yapmak gerekiyor evet doğru ama keşke üreten ekonomisi güçlü olan MB para dolu olan bir ülke olarak yapabilsek o aksiyonu herkese atar gider yapıp 3 ay-3 yıl sonra yapmayız dediğimiz her şeyi yaparak aksiyon alınmıyor maalesef bunu kimse ciddiye almıyor :) Saygılar...
1 milyonu olan 20bin tl kazanmayacaktı.
Çünkü 1 milyonun alım gücü 1 ay sonra 20bin liradan daha fazla azalacak.
Başka bir deyişle, bugün 1 milyon liraya aldıklarınızı 1 ay sonra 1 milyon 20bin liraya alamayacaksınız.
Enflasyon tuikin açıkladığından çok daha yüksek. Ev geçindirmeye çalışan herkes bunun farkında.
Çarşı pazara her gittiğimde fiyatları artmış görüyorum. Zaten bağımsız kuruluşlar gerçek enflasyonu %33-%37 arası hesaplıyor.
Faiz haram değildir.
"Reel faiz" haramdır.
Çünkü size haksız kazanç sağlayan şey faiz değil reel faizdir.
Şu anda da %19 faizin reel olarak getirisi negatiftir.
Yani 3 yıldır parasını faizde tutan mütemadiyen alım gücünü yiririyor. Fakirleşiyor.
Selamlar.
Halkın alabileceği tek şey gıda kaldı zaten şu anda, o da mecburiyetten ne aç ne susuz yaşanmıyor gıdada ki enflasyon en az yüzde 50...Halk derken asgari ücretle geçinmeye çalışan ülke nüfusunun yarısını kastediyorum oda şanslı olup iş bulup çalışabilenleri üniversite mezunlarına hala babaları bakıyor evde oturuyor çoğu...2800 liraya çalışan bir asgari ücretlinin 4 kişiden oluşan ailesi her gün adam başı 2 simit yese sabah akşam 8 simit 20 liradan ayda 600 lira eder kirası var giyimi var doğalgazı var elektriği var var oğlu var...Bir millet nasıl yönetilmeye layıksa öyle yönetilir der giderim.Selamlar...
Esma Hanim, Celik hocam, Mebes Hocam bist’in üçlü tepe formasyonu yapmasi olasi mi? Zaten gundemimizde bu son olaylardan sonra cok musait. Beklenen duzetme gelebilir mi? Stoplu gitmeli miyiz? Degerli yorumlarinizi rica ederim.
Iyi gunler
Erken seçim olacak gibi. Soru şu baskın erken seçim mi? Yoksa planlı bir erken seçim mi? Baskın erken seçime gidilirse (zaman olarak sonbahar başı olabilir (ekonomik ve hukuk reformu zor görünüyor. Yok planlı bir erken seçim olursa ( zaman olarak 2022 sonbahar başları olabilir ) ekonomik ve hukuk reformu hayata geçer. Bu zaman zarfında büyümenin getireceği istihdam ve makul bir enflasyon hedefine ulaşabilir.
Erken secim oldu iktidar degisti yabancilar borsayi costurdu diyelim sonra o iktidarida begenmezlerse yine mi erken secim yapalim adamlarin suyuna gidersen verdigi kadar yasarsin suyuna gitmezsen bitirmek icin tehdit ederler yetti artik 200 senedir ayni muhabbet
tabandan en hızlı çıkan hisseler hangileri?
tavsan hisselerin tam zamanı,pazartesi,,kaplumbağa hisselerinden uzak durmak lazım.(derinliği yüksek-sığ hisseler)
pd/dd : 1,5 max olan sanayi şirketleri olabilir.su an borsada bulunan 400 şirketten %80 i çöptür...pd/dd >3 olan her sirket bence pahalıdır spekulatiftir.cok can yakmaya adaydır...ytd
Siyasete bu forumda cok bulasmak istemiyorum ama paketler, reformlar hangi birimizi heyecanlandiriyor ki? 20 senedir ayni hukumet, ne istedilerse yapiyorlar kim engel oldu, baskanlik sistemi gelsin hersey yoluna girecek dendi?? Bicak kemige dayandi, evde tencere kaynamaz hale geldi, yoksula yapilan yardimlarin bile onune gecilmek isteniyor ki bu hukumet cok iyi biliyor makarna ve komurle geldiler basa. Unutmayin hukumetler gecicidir, onemli olan Devlettir. Turkiye Cumhuriyeti ve bizler icin hayirlisi olsun artik. Bizim gibi sesini cikaran insanlar hep ayristirildi vatan haini, bolucu ,capulcu vs oldu. Ya bizdensin ya hicsin modundan cikip, daha butunlestirici ve kucaklayici bir yonetim tarzi olmali. Insanlara surekli kandirildik ben yaptim oldu bitti yerine, seffaf, adil, hak ve hukugun oldugu, demokrasinin hakim oldugu hesapverebilen bir sistem getirilmeli.
Saygilar
Dünyanın en verimli topraklarında tarımı hayvancılığı bitirirsen üretime yönelmeyip her şeyi dışarıdan ithal edersen bütün parayı betona taşa yatırıp 3-5 yandaş müteaahite çalışırsan MB rezervini eritirsen evet suyuna gittiğin adamların verdiği kadar yaşarsın yabancı sermaye gelsin diye beklersin ki gelse ülke onlar için cennet burada kazandıklarını hiç bir yerde kazanamazlar ama adamlar gelmiyor neden gelmedikleri de çok net.Selamlar...
farkindaysan son 20 sene demedim 200 sene dedim hadi son 20 sene dediklerin oldu diyelim bu ulkenin buyuk bir cogunlugununun babasi anasi dedeleri karin tokluguna yasayip ölduler öluyorlar biz mi baska ulkede buyudukte haberimiz olmadi cocuklugumuz gencligimiz yokluk icinde gecti