Hodri meydan kardeş buyur aksini söyle çık karşıma
Printable View
https://youtu.be/YApE8rYsq0M
Thyshine ilk dakikalari iyi dinle istersen daha sonra yine belge de atarım.
Ama lütfen bugünlerde tartisma ortamı yaparak bilanço haberini yemiyelim bir bilanconun etkisini sonuna kadar hissedelim sonra yine konuşuruz bugün sadece videoyu izle sonra bana hatirlata bilirsin konuyu
***YENİLGİ YENİLGİ BÜYÜYEN ZAFER***
Kur korumali m.h. dan finansal yatırım olarak 36 milyon gelir elde edilmiş. Eurodan ve TL den geçişin ayrı bir artısı oldu finansallara
Tamam senin attığın videodan yola çıkıyorum. Özkaynak yöntemiyle muhasebeleştirilen değer nerde? Sonuçta bir değer artışı varsa bi yerde gözükmesi lazım değil mi? Finansalların 25. Sayfasına bir bak bakalım orda 38.7 mn göreceksin. O şurdan geliyor. 37 mn boyanın özkaynak değerleme artışı. İş ortaklığı olduğundan %50 yansıtılıyor yaklaşık 19 burdan geldi. Diğer ortaklık rohm. Onun değer artışı 50 mn %40 ı bizim geldi 20. Küsüratlara bakmayın Topla 38-39. Yani konsolidede iş ortaklıklarının (****t venture) karları direkt eklenemediğinden (o zaman iş kombineye gidiyor) özkaynak yönetmiyle kara olan katkısı olabiliyor sadece. Pie chart larda gösterilen yüzdeler içinde de bunu göremezsiniz çünkü o gösterimdeki amaç DİREKT karların kendi içlerindeki ağırlıklarını ifade etmek. O yüzden altlarına ufak ufak notlar ekliyorlar.
Iyi bilanço ele verme mi oldu?
50 cente mal almışız bu kadar kar artışına fiyat 0,33 cent zararda oturmaya devam ediyorum.
Şu bilancoyu nasıl yerler çok şaşkınım ben açıkçası önce bir tavan sonra kapanışi %5%7 arası bekliyordum. Ben burada bilanço için durmuyorum ama bu kadarda olmamaliydi diye düşünüyorum
Rezillik ya. Eksi yap da rahatla
Hisseyi eksi yapinda kimsenin bu hisseyi bilanço için beklemedigini ispatlayin cümle aleme
Daha gün bitmedi bı bekleyin :)
Finansal tablolara bakacaktim ki heves bırakmadılar. Güzel ayrıntıları gördükçe iyice canım sıkılacak bunlar niye fiyatlanmiyor diye. Neyse hayırlısı olsun bilanço için burda değildim ki bilanço sonrası çıkayım gideyim bizim yolumuz uzun
Aslan ceylanı yemeye 40 gün önce karar verirde 40 gün ortalarda görünmez karnının gurultusu duyulmasın diye
Sen tarihi bilanço getir, sonra yine sürünmeye devam et .
Üstad yazıp duruyosun haklısın dediklerinde ama bu hisse dağınık geri alım acıklansınki toplansın. alım satimlara bak bi gün al yarın sat oluyo. tek toparlayici alarko holdingde oldugu gibi geri alım programi hisseyi toparlar borsa endeksi bile 3 katına yaklaştı. 1 milyarda kar gelse süründürür güzel haberleri verirseler yuruturler oda sınırli gider .herkese bol kazanclar ytd
Ortak 2,60!dan beri 10 defa yazdım onurlu yönetim geri alım yap diye. Tam tersine sopa vardı tahtanın başında biliyorsun 40 milyon lot onun kalkması bile bizi buraya getirdi . Geri alım açıklasın , yeni tesisi açsın , poliport arzını yapsın, Pendik başlasın zaten bunlar için buradayız.. 0,33 cent değil bu şirketin değeri bekliyoruz performans versinde yatırımın karşılığını alalım. Aradada sitem ediyorum burdan kusura bakmayın insanız sonuçta
Dediklerin hemen olcak bisey değil zaman alcak burda çok demisimdir bir hisseye bağlanarak kimler neleri kacirdi yeni tesis yılbasinda ancak acilip kazanci 2023 de 6 aydan sonra fayda eder poliport arzi olmaz diyorum yeni teşvik alindi daha bununla kapasite artirilacak uzun vade iş. pendik işi ruhsat alınacak 6 aylik bi süreç hangi gün açiklanir mechul .en çok bekledigim adam akılli bir geri alım ve hisselerin toplanmasi gerisi fayda etmiyo bist 3 bin olur biz bi ileri iki geri oynariz gibi duruyo herkese bol kazanclar diliyorum ytd.
POLHO Telekonferans Toplantı Notları
• Şirketin net borçluluğu hem çeyreksel hem de yıllık bazda artış gösterdi. Ancak, KKM’ye yatırılan nakit kadar, uygun faiz oranında krediler kullanıldı. Muhasebeleştirmede KKM nakit olarak değerlendirilmediği, finansal varlık olarak nitelendirildiği için net borçlulukta artış olarak yansıdı. Yönetim, KKM vadesinde tekrardan borçluluk oranının 0,8x’in altına gerileyeceğini vurguladı.
• Şirket, boya sektöründe “Polisan Kansai Boya” markasıyla faaliyet gösteriyor. KansaiPaint ürünleri otomotiv, endüstriyel, dekoratif, koruyucu ve oto tamir boyalarıdır. Boya’nın hammaddesi petrol ve dolaylı olarak dövize endeksli oluşu, maliyetleri artırarak marjları bu çeyrek özelinde baskıladı. Boya satışlarının %90’nı konvansiyonel kanallardan gerçekleşirken, Rusya’dan ciddi talep gerçekleştiği ifade edildi. Şirket, satış kanallarını çeşitlendirerek, boya ihracatını artımayı hedefliyor. Boya talebi 1H22’de kuvvetli seyretti. Alım gücü kaynaklı perakende satışlarda bir azalış olması durumunda, şirket inşaat projeleri kanalına yönelmeyi alternatif olarak görüyor.
• Poliport; dökme sıvı depolama, kuru yük ve kargo, antrepo hizmeleri sunmaktadır. Kurdaki yükselişle döviz bazlı gelirler, şirketin operasyonel performansına olumlu yansıdı. Artan kur farkı gelirleri ise net karlılığı destekledi. Poliport, 2Ç22’de 138mn TL gelir elde ederken, %57,4 Favök marjıyla 79,5mn TL FAVÖK elde etti.
• Polisan Holding kimya sektöründe Polisan Kimya ve Polisan Hellas şirketleriyle faaliyet göstermektedir. Yılın ilk yarısında kimya tarafında güçlü talep devam ederken, döviz bazlı hammadde artışlarını şirket mevcut sözleşmelerine yansıttı. Polisan Hellas’ın satışları avro bazındadır. Özellikle büyük müşteriler yerine daha çok spot ve niş olarak çalışılması şirketin esnekliğini artırırken, karlılık marjlarını destekledi. Polisan Hellas’ın, Balkanlardaki tüketicilere yakınlığı, Yunanistan’daki görece düşük finansman maliyeti şirkete avantaj sağlarken, Polisan Hellas’ı daha rekabetçi kılma adına yatırımların devam edeceği vurgulandı.
• Şirketin Pendik’te yer alan 173 bin m2 boyutundaki arsası imara girdi. Bu arsa yeniden değerlemeye tabii tutulacak olup, gelecek dönemlerde gayrimenkul değer artışı olarak finansallara yansıması bekleniyor.
*
2Ç22 Finansallar: Polisan Holding - 2Ç22 sonuçlarını 186 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar rakamı, yıllık bazda yüzde %355 artarken, çeyreksel bazda ise yüzde %42 arttı. Net satışlar 1.137 milyon TL olarak açıklandı ve geçen senenin aynı dönemine göre yüzde %164 arttı. Şirketin yurtdışı satışları, yıllık ve ABD doları bazında, %66 artış kaydetti ve net satışlardaki payı %26 oldu. (2Ç21: %22) Şirket, 2Ç22'de 222 milyon TL FAVÖK açıkladı ve bu rakam geçen senenin aynı dönemine göre yüzde %185 artış gösterdi. FAVÖK marjı ise, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre 149 baz puan artarak %20 oldu.
Faaliyet Konusu: Polisan Holding, boya, liman işletmesi, kimya, gayrimenkul sektörlerinde faaliyet göstermektedir.
Satışlar: Şirketin 2022 ilk yarı yıl konsolide satışları, bir önceki yılın aynı dönemine göre %150 oranında artışla 1.963mn TL’ye ulaştı. Konsolide gelirlerin %81,3’ü kimya, %12’si liman, %6,7’si ise diğer faaliyetlerden oluşmaktadır. Şirketin döviz bazlı gelirleri ve artan hammadde fiyatlarını ürünlerine yansıtabilmesi gelirlerdeki artışı destekledi.
FAVÖK: Şirketin 2022 ilk yarı yıl konsolide FAVÖK’ü, bir önceki yılın aynı dönemine göre %298 oranında artışla 317 milyon TL’ye ulaştı. Konsolide FAVÖK’ün %60’9’u kimya, %34,5’i liman ve %4,6’sı diğer faaliyetlerden oluşmaktadır. Yükselen enerji maliyetlerinin operasyonel karlılık üzerindeki baskısına rağmen, tedarik zinciri ve güçlü maliyet yönetimiyle FAVÖK marjı geçen senenin ilk 6 ayına kıyasla 1,5 y.p. artarak %19,4’e ulaşmıştır. Tacirler menkul
Arkadaşlar günlük fiyatlara takılmayın. Beklentisi var. Gitmek zorunda. Kaldı ki bugüne kadar 17 cent lerden 33 cent e gemiş. Bu tarz dinlenmelere toleranslı olun. Sabır…
https://i.hizliresim.com/lzvqwj9.jpg
Sayın thyshine üstteki yazı kombine ve konsolide farkini anlatıyor istersen konsolide bilançonun fotoğraf olarakta Polisan boyanın olmadığını ama kombine bilançoda olduğunu da atabilirim. Zaten Tolga beyde bunu anlatıyor. Hatta Polisan boyanın ortaklığında bile Polisan kansai nin içerisine kansai para koyuyor sermayesine sadece Polisan holdinge para vermiyor.
Abi şimdi tolga üzümcünün level-1 yatırımcıya verdiği bilgileri bi yana bırakırsak. Benim dediğim yerlere baktın mı? 317 nin nasıl hesaplandığını biliyor musun? Özet geçiyorum: iş ortaklıkları ve iştirakler, konsolideye direkt karlarıyla katılmıyorlar. Katılınca kombine oluyor. Konsolide de ise özkaynak yöntemiyle hesaplanan bir tutar konsolideye dahil ediliyor. O da 38.7 milyon tl dir. Yani boya ve rohm un özkaynak yönetmiyle hesaplanan katkısı, esas faliyet karı (366 mn) içindeki payıdır. Sonra vergiler vs düşüp 317 ye ulaşıyorsun. Tüm detayıyla anlatamam biraz senin de bakman lazım.
https://i.hizliresim.com/7af1zks.jpg
Thyshine bak konsolide de boya yok kombine de boya var. Çünkü onlar öz kaynak yönetimi ile muhasebelestiriliyor. Yani kombine de
Pie chartlarda konsolideye direkt kar yazanları koyuyorlar. Ve aralarındaki ilişkiyi görüyorsun orda. Ee boya nerde demeyesin diye de altına o özkaynak yöntemiyle muhasebeleştirilsiği için buraya koymadık diyor. Finansal tabloların detaylı olanını incelemen lazım. Sunum sayfalarından anlayamazsın.Ek 28874
Bak burada özkaynak yöntemiyle eklenen 38.7 milyon var. Bunun hesabı şöyle yapılıyor: faaliyet raporunda boya kısmında boyanın 37,7 milyon kar ettiği yazıyor. İş ortaklığı olduğundan al yarısını 19 milyon. Rohm da 50 milyon kar etmiş. Al %40 ını 20 milyon. Toplam 38,7 işte.
Senin bu beklemelerin yüzünden ALBRk yi kaçırdım saçma salak bir tahta yapıcinin insafına kaldık. Aptal herifler enflasyon %200 olduğu yerde burada tahta ile oynadıklarını ve kazandiklarini sanıyorlar.
Ulan buraya bagladigin para ile Polisan boya al koy kenara tereftalat al koy kenara daha fazla para kazanırdın hem biz sen olmayinca daha fazla kazanırdık hem boya satışımızi artırirdin.
Beni burada yıllardır tanıyan tanır hiç bir zaman hakaret etmem kötü söz söylemem sitem dahi etmem kendinize gelin tahta yapıcı ve yandaşları resmen bilancoyu hiç ettiniz ne yaptınız 3-5 hisse sattınız bunu kar mı sayiyorsunuz? Vur şu hisseyi bilanço ile 7 ye sonra haberle 10 yap akıl tutulmasi mi yaşıyorsunuz yoksa güç zehirlenmesi mi?
10 lira da olsa satılık mal yok bende 4 küsüre aldığımız malın maliyeti 10 liraya geldi. 50 centte almışız 33 cente takıldık. 17 cent te gördük sıkıntı yok yola devam.
Borsa rallide, bilanço çok iyi, beklenti günü yaklaşıyor. Burda durmasını sadece dinlenme olarak yorumlayabilirim. Mal çakarlarsa burdan, hayatımın tecrübesini edinmiş olurum ve borsaya bakışım köklü değişir
Poliport - En fazla yük elleçleme Kocaeli Bölge Liman Başkanlığı idari sınırlarında gerçekleşti (Temmuz'22)
https://denizcilik.uab.gov.tr/upload...emmuz-2022.pdf
Tahtacı çivi gibi kafasına vurmadikca ne yapacağını bilmiyor
Of of of fena elleçledi :)))
Polisan holding'in 2022 yılı 6 aylık konsolide net karı 317.036.149 tl (2021/6 aylık: 79.619.897 tl)
POLHO günlük,
https://www.linkpicture.com/q/222_21.png
Şöyle bir şey duydum şehir efsaneside olabilir kansai boyanın kalanınıda almak istiyormuş