Tarih vermiyorlar abi 20 mayısa kadar süre var yetiştirmeye calısıyoruz diyorlar forumda 2 3 kişi sormuştu bende dahil aynı cevabı verdiler. Bence kalmaz ozamana yarın bile gelebilir
Printable View
görüştüm ben mayısa kalma ihtimali yok çünkü nisanda zaten kurumlar vergisi verilecek söylediklerinden çıkardığım bir an önce bitirmeye çalışıyorlar bitirip bir an evvel genel kurulu hazırlamak istiyorlar Kendilerine söyledim gelecekle ilgili hiç bir projeksyon paylaşmıyorsunuz hal böyle olunca hisse fiyatı sadece açıklanan mali tablolar ile fiyatlanıyor tablolarda gecikince absürt fiyatlamalar oluyor dedim biraz dert yandım onlar da bir an evvel bitirmeye çalıştıklarını bitirir bitirmez açıklayacaklarını son tarihi beklemeyeceklerini söylediler bence nisana kalmaz bu ay içinde açıklarlar.
bu akşama hazır olunca bilanço bekliyorum.
Gülseren hm dı galiba, ben de 2 kez konutum telde geçen yıl. İyi niyetli, ama etki alanı sınırlı tabi. Gerçi bilanço sonrası da satabilirler, net kar artsa da, düşse de bir şeyi bahane edebilir.
İki istisna var, eğer enf. muhasebesi sonrası kardaki belirsizlik ve yüksek faiz ortamına vurgu yapıp temettü dağıtılmayacak denirse 2-3 tavan gelir...Ayrıca ihracatın 55 milyon usd civarı gelmesini bekliyoruz, o da sürpriz yapıp 60 milyonu geçerse, bundan da olumlu etkilenir, 100 seviyesi test edilebilir. Yoksa, paralı bir speğin girmesini beklemeye devam edeceğiz.
lokman 2. tavana gidiyor, çok enteresan. biz unuttuk tavanı.
Değerli ortak,
Deva 2019 yılında turnaround story ile finansallar sıfır kar dan buralara kadar geldi. O zaman bu değişimi görenler güzel kazandı . (0,60 cent den 5 usd gelen hareket ) Güncelde , mevcut finansallar hatta 2024 yıl sonu finansallar için burada pozisyon alınması bence doğru değil. Zira piyasa dinamiklerini bilmiyoruz bu yüzden de temeli bu kadar sağlam bir şirketin neden uzun süre iyi fiyatlanmadığını merak eder dururuz , şaşırırız . (Şubat 2021 den 5 usd dan 2,45 usd a gelen düşüş , dolar bazlı patinaj .)
Şunu biliyoruz , 0,60 cent den 5 usd a giderken aynı yönetim , aynı ketumluk (kap haberi yok ) , imtiyazlı paylar vardı . Demek ki bu şartların fiyata etkisinin sınırlı yada yok denecek kadar az olduğunu söylenebilir. Unexpected change lar bence fiyatın 5 usd a çıkmasına neden oldu .
Hissenin 10 usd gitmesi mevcut yerel yurtiçi satişların oluşturduğu finansallarla mümkün değildir , o yüzden takibimizdeki konu ihracaat ve biyoteknoloji dir. Firmayı level atlatacak konu buradadır ,ve bu süreç çok uzundur . Şahsi görüşüm , o yüzden burada kısa vadede büyük beklentilere girmemek gerekir diye düşünüyorum .
Sevgilerimle
Kusura bakma da, piyasanın hisseyi hak ettiği değerde fiyatlamaması, fair value denen, adil değerinde olduğunu göstermez. Firmanın mevcut haliyle, ekstra hiç bir temel iyileşme olmadan ederi en az mevcut fiyatının iki katıdır...ihracat, biyoteknoloji vs pastanın üzerindeki çileklerdir.
ha, 2-3 yıldır neden fiyatlamadı, 2-3 yıl fiyatlamadıysa yine fiyatlamaz diyebilirsiniz, ama ederi budur, şu anki fiyat hakkaniyetlidir demek, bence çok yanlış olur.
Ayrıca mevcut konjonktürde, sadece yerli ilaç piyasasını düşünürsek, ilaç fiyatları euro bazlı diptedir, daha UCUZLAYAMAZ. Sektör olarak en kötü gerde kalmıştır, bundan sonra ayakta kalabilenler kar marjlarını iyiletirecektir. Kalan sağlar, pastayı bölüşecektir. En geç temmuzda en az %25 zam gelmesin, ilaç yokluğu karaborsaya düşer, hastası olan adamın gözü bir şey görmez, siyasetçi vs tanımaz,
Sanki bistte hangi firmaların,ne saçma değerlerden işlem gördüğünü bilmiyoruz...hele hisse göreceli küçük bir piyasa değerinde ise, sky is limit durumları yaşanıyor..belki sadede bistin en büyük 15 şirketi fazla değerli işlem göremez, gerisini biliyoruz.
bu hissenin sıkıntıları belli, o yüzden hak ettiği değer vs deyip kendimizi kandırmayalım boş yere. birileri parayı koyacak, alıp götürecek bu kadar basit.
Kusura bakacak bir şey yok abi , herkesin kendi görüşü..
Kendimi yanlış ifade etmiş de olabilirim , ben adil değeri (fair value ) bu fiyatlardır demedim . Öyle olsa hisse de pozisyonum olmaz (paranın zaman maliyeti ) . Ben burada piyasa dinamiklerini bilmeden bu hissenin adil değerinin altında yıllarca fiyatlanabileceğini , bu yüzden de temeli bu kadar sağlam bir şirketin neden uzun süre iyi fiyatlanmadığını şaşırıp hatta piyasaya neden ucuz da almıyorsun diyip kızabileceğinizi söyledim , ki görüyorum ki herkes böyle yapiyor , ben dahil .
Sevgilerimle
Saba için 2 Ruhsat daha çıkmış
DEZAMOS 5 MG/10 MG FİLM KAPLI TABLET, 30 ADET
DEZAMOS 5 MG/10 MG FİLM KAPLI TABLET, 90 ADET
Etken madde :Desloratadin, Montelukast sodyum
bilgi için teşekkürler. piyasada bu üründen 11 tane farklı firmanın ürünü var (biri de deva).. bu grup (rekabeti çok artmış), ürünlerden bir ruhsat da saba'ya çıkarması, "bizim için kötü değil", "bizim için iyidir".. ordan da para kazanır.. ayrıca, mevzuata göre, zaten aynı molekülden ikinci markayı kendisi çıkaramıyor.. yani; "arçelikin, beko" markası ile de aynı ürünü (ikinci marka oalrak) satması, ilaç sektöründe yasaktır.. firmalar, ikinci marka çıkarmak isterse, ikinci firma üzerinden çıkarır. hatta; kimi firmalar, bazan 6.7. rakip zaten piyasada varsa, 8. marka olarak rakibe bile dağıtım hakkı verir ("ortak pazarlama anlaşması"deniyor).. amaç, zaten "tam rekabet konumuna gelmiş" pazarda kendisi için ölçek artırmaktır.
yolda bilanço akşama, beklentim bu yönde.
son dakika yapdıkları hareket ehh nediyim yani 82.50 den 80 e ayıptır.
Sayın rodrigo44 ortak
Ben etken madde den arattığımda farklı bir ilaç çıkıyor. Sabanın ruhsatı 2 etken madde combo.
https://www.ilacabak.com/etkengoster.php?Id=1459
Meksika dan haber var..
Bromuro de tiotropio,Lenalidomida için 4 martta ruhsatımızı almışız.Ortaklara hayırlı olsun
https://www.ilacabak.com/brontio-18-...0-kapsul-20159
Diğeri zaten rivelime
https://www.gob.mx/cms/uploads/attac...2024_aviso.pdf
bugünkü hareketten sonra kağıtın bir grubun yada bir spec in elinde olduğu ispatlandı, cimerlik hale ve kıvama geldi. bu kağıdın fiyat hareketlerine neden güvenmemeliyiz artarken veya azalırken açıkca görüldü. bu tarrz hareketleri başka bir holding kağıdında zor yaparsın. dağınık olan bir kağıtta sittin sene yapamazsın. demek ki sahip belli ve birkaç aracı kurumdan robot işlemlerle organize yapıyorlar. şirket bizi bilgisiz bırakıyor ve sadece izlemekle yetiniyor. ama şirket artık bir açıklama atmalı.
Ben sadece deslerotadin olarak aratmistim tamamini yazmamistim demek ki bu daha kuvvetli bir ilaç Saba üzüyor ya keske hiç olmamis olsaydi :)
yinede dolayli yoldan devaya faydasi var sabaya cikan ilaclarin ufakta olsa.
Fason satışı ar-ge hizmet satışı vs hic yoktan yine iyi akmasada damlatir.
Altından daha değerli bilgiler..
Neredeyse 2 3 günde bir yurt dışından farklı bir ülkeden yeni bir ruhsat haberi görüyoruz.Birde bunlar uğurkaptanın yakalayabildikleri yakalayamadığı takip etmediği ülkelerde vardır elbet.(mesela ben Kanada da kaç ruhsat var ne durumda diye sormuştum yatırımcı ilişkilerine bir geri dönüş alamadım Kanadada abd gibi ilaç fiyatlarının yüksek olduğu bir ülkedir diye tahmin ediyorum) Beklediğimiz ihracat patlaması bu sene gerçekleşse keşke.
Emeğinize araştırmanıza sağlık.
Bu bilgiler uğurkaptandan değilde kap haberlerinde görebilseydik fiyatı kaç liralarda olurdu tahmin bile edemiyorum. Gizli hazine diyorum sürekli cidden gizli hazine ne zaman gün yüzüne çıkacak bu enflasyonist ortamda paramızı koruyup katlamadan da başarılı olamiyoruz buda bir gerçek. Artık gelişmeler fiyatada yansısa hepimizi daha çok mutlu edicek.
Yatırım fonlarının mal çıkışı bu haftada devam etmiş 3 milyon lota düşmüşler bunların bilipte bizim bilmediğimiz bir şey mi var ki diye insanın aklına gelmiyor değil
Hiç ettiler ya endeksin yukselisinden yararlanamadik. 120 130 bandında olmaliydi endekse göre minimum. Neyse elbet ederini bulacak böyle malim olsun dünyanın dört bir yanından her gün yeni ruhsat var. Zaten çok düşük çarpanlara fiyatlaniyor kasa döviz dolu vs. Olumlu yönü olumsuz yönünden fazla şirket olarak.
Not artisina BIST'in olumlu tepki vermesi gerekir.Buna DEVA'ninda katilmasi gerekir.Yabancilarin ayak sesleri baslamisti, DEVA'yada ugrayacaklardir,bu fiyatlarin farkina vardiklarinda...
Not artisini onceden bilenler anlasilan onceden satmislar
Bir kaç haftadır borsanın tadı iyice kacti
Her sert düşüşte en çok alıcı teb bu fonların malını karşıladı gibi garantiyle beraber. Yukarı doğru sürerek almayıp aşağıdan geleni karşıladıkları için yukarı gidemiyoruz biraz çoşkulu alsalar piyasada katılır giderde böyle olunca mal onlarda kalıyor.
Mal toplama dönemi teb ve garantinin istedikleri lota ulaşınca sürerler yukarı diye düşünüyorum.
8 mil. kucuk yatirmciyi sogusleme komplolarina dondu BIST. Bizim gibi kendini akilli zanneden k/y da bunlari yenmeye calisiyor.Akillar satiliga cikmis herkez gidip yine kendi aklini almis.
çok mu emek veriyoruz ?
bu değersiz ve kişiliksiz
borsa için
diye soruyorum kendime
ruletteki hileli masa gibi
istedikleri rakama topu
düşürüyorlar
en tepeden başlıyor
bu kumpanya
Tirsmak yok,balinalari bicakla oldurecegiz sabirla.ö
Deva Holding olarak bistte adı geçtiği için holdingler gibimi çarpanlara sahip acaba.
Genel Kurulda şirket ünvanının Deva İlaç olarak değişitirilmesini talep etsek bir sonuç alabilirmiyiz ki :wu:
güzel bir tobo görüntüsü oluştu umarım havaya gitmez.
endeks kadar artmıyor, endeksten fazla düşüyor
son günlerde ruhsat paylaşımları yok forumda noldu yeni ruhsat çıkmamış mı? burada ruhsat göremeyince canlılık azalıyor.
Yurt içi yeni ruhsatlar onaylandığında cuma günleri Türkiye tıbbi cihaz ilaç kurumu tarafından açıklanıyor yurt içi yeni ruhsat için cuma günü dışında bir gelişme olmaz. yurt dışı kocaman bir pazar dünyayı 100 olarak düşünürsek Türkiye 100 içindeki sadece 1 gibi düşünebiliriz zaten biz yatırımcılarında odaklandığı konu ihracat rakamları koca bir pazar var dünyada ve geçtiğimiz kış Çin ve Hindistanın yoğun bir salgın oldu durum böyle olunca çin ve hindisan ilaç ihracatına sınırlama getirdi jenerik ilacın % 80 nini bu iki ülkeden alan batı ülkelerinde geçtiğimiz yıl bir jenerik ilaç krizi yaşadı onlarda riski azaltmak adına diğer alternatif ülke üreticilerin paylarını arttırmak için bazı adımlar attılar onay süreçlerini kısaltmak gibi ve bu konuda çok iştahlılar buda deva gibi firmalar içi bir fırsata dönüştü. Ayrıca ilacın ihracat satış fiyatı yurt içi fiyatların çok üzerinde fiyatlara satılıyor. Yurt dışı yeni alınan ilaç ruhsatları konusunda da sağolsun sayın uğurkaptan ülke ve ruhsat bilgilerini bizlerle paylaşıyor. İhracat rakamlarının ne olduğunu da artık bilançoda göreceğiz.
AstraZeneca, Amolyt Pharma'yı 1,05 milyar dolara satın alacak
AstraZeneca plc, Fransa merkezli biyofarmasötik firması Amolyt Pharma'yı 1,05 milyar dolar
nakit karşılığında satın almak için "kesin bir anlaşma" imzaladığını duyurdu. Nihai işlemin
2024 yılının üçüncü çeyreğinin sonuna kadar gerçekleşmesi bekleniyor.
AstraZeneca bu satın alma ile nNadir hastalıklar portföyünü genişletmeyi amaçlıyor.
Sektör
Biyoteknoloji Araştırması
Şirket büyüklüğü
11-50 çalışan
Bizimkilerde kaç çalışan var.
2022 yılı başkanın mesajına göre 2.895 kişi
https://deva.com.tr/tr/baskanin-mesaji
sanırım çalışan argeci sayısını sordunuz geçen yılın faliyet raporundan bir yıl önceki argeci sayısı 409 kişi güncel 450-500 olmuştur
Sürdürülebilir başarımızın temelinde Ar-Ge’ye verdiğimiz değer önemli rol oynuyor. Geçen yıl ciromuzun yaklaşık %10’unu Ar-Ge’ye ayırdık. Turkishtime tarafından hazırlanan Ar-Ge 250 Araştırması’na göre Türkiye’nin Ar-Ge’ye en fazla harcama yapan ilaç firması seçildik. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ar-Ge ekiplerimiz önemli başarılara imza attı. Ekiplerimizin geliştirdikleri çok değerli projeler ile Altın Havan ve 11. Kimya Ar-Ge Proje Pazarı ödüllerine layık görüldük. Oldukça donanımlı ve alanında uzman 409 çalışandan oluşan geniş Ar-Ge ekibimiz, güncel teknoloji ile donatılmış laboratuvarlarımızda ve üretim sahalarımızda toplum sağlığına katkıda bulunmak için özenle çalışmaya devam ediyor