Uzak durma kuralı sistemden özellikle iyonize havada üstünüze ark atlamasın diyedir.
Güvenli mesefe 1 mt ise bu 10 metre diye kural konulur.
Printable View
Uzak durma kuralı sistemden özellikle iyonize havada üstünüze ark atlamasın diyedir.
Güvenli mesefe 1 mt ise bu 10 metre diye kural konulur.
Yüksek Gerilim Hattı Kaç Metreden Çeker?
Yüksek gerilim hatlarına yaklaşma mesafesinin 4 ile 5 metre civarında olduğu bilgisini veren Çorapsız, şunları söyledi: ...Bunlarda atlama mesafeleri yani yaklaşma mesafesi 4 ila 5 metre civarındadır. Bu mesafeden daha yakın noktaya geçtiğiniz de akıma kapılma ihtimali oldukça fazladır.
Aynen bu mesefe de ark atlayabilir. Ama bu manyetik çekme itme den değil havanın sıfır olmayan elektrik geçirgenligi yüzünden.
Yıldırım düşmesi dediğimiz şeyde budur. Hava azıcık da olsa bir elektrik geçirgenligi vardır.
Bazen başınıza gelir kazak yün veya tüplü TV parmağınız çok yaklaşınca o havadan elektrik geçer.
Yüksek gerilim hattı güvenli mesefe bunu ölçerek uygulanır.
Örneğin içinden yüksek gerilim hattı geçen tarla da anız yakılır ise bu hava çok iyonize olur. Bu durumda bile güvenli olması gerekir. Ama aşırı duman olur ise tarlaya ark düşer.
Yangın dedektörü de benzer prensip ile çalışır. Hava çok iyonize olunca ark atar devre çalışır ses yaymaya başlar.
Bir de şunu merak ediyorum..Elektiriğin pervaneyi döndermesi,çamaşır makinesinin içinin dönmesi nasıl oluyor?
yani neden elektrik olmayınca bunlar olmaz..yine F kuvveti mi?
Ampulu anlarım..direnç olunca ışığa-ısıya dönüşür..ama motor-pervane nasıl oluyor?
Yük vagonlarında ve lokomotiflerde uyarı oluyor. Zamanında bu şekilde can verenler vs haber olmuştu.
https://i.hizliresim.com/ps9h3uv.jpg
Minarelerin tepesinde ki paratoner de hafif radyoaktif madde bulunur. Bu etrafını yukarı doğru hafif iyonize eder. Yıldırım düşecek olur ise bu iyonize yolu seçer.
Depremde minare yıkılır ise paratonere yaklaşmayın. Uzaktan görünce yetkililere haber verin.
Vucudumuz zaten bir pil değilmiydi bizim sn ariston.
Matrix filminde öle diyordu hepimiz pilmişiz aslında.
Yüksek voltaj nedir bilmem çarpılmadım ama daha düşük voltlarda çarpılmış olabilirim.
Elektrik pano imalatımız vardı.
Birde çocukken 9 voltluk pilleri dilime değdirirdim :)
https://i.hizliresim.com/c1i1d1l.jpg
https://i.hizliresim.com/5675p6i.jpg
Dikkatimi çekmişti fotoğraflamıştım.
Sürekli mıknatıslanmanın yönü değiştirilince dönme oluşuyor. Şimdi fırçasız motor diye ibare oluyor belki elektornik olarak ayarlanıyor mıknatıslanma.
Türkiye'de sanayide kullanılan elektrik motorlarını yenileyelim elektrik tasarrufu elde edelim deniyordu yeni teknolojiler ile daha iyi yöntemler bulunmuş olabilir.
Youtube videolarında yeni nesil elektrikli arabaların motorları daha ileri gibi, en az sürtünme ve ısınma maksimum kuvvet elde edilmeye çalışıyor.
Elektrik motordan geçer iken 50 kere yön değiştir manyetik alan dan 50 kere yön değiştirir. Ama bu alana mıknatıs koyacak olursanız 50 kere bu mıknatısı iter çeker. Ama 3 fazlı olduğu için bir faz birini iterken diğer faz başka yerdeki mıknatısı çeker. Bu mıknatıslari 120 derece yerlestirince hep itme ve sondaki mıknatıs da hep çekme olunca aynı bisiklet pedalı gibi biri yukarıda olur iken diğeri aşağıda olur. ( pedal 180 derece 2 pedal faz ama siz 120 dereceli 3 pedal faz gibi düşünün)
Bir de indüksiyon ocakları var, alüminyum tencere koyunca ısıtmıyor, demir ve altı düz tencere olunca ısıtıyor.
Çelikhanelerde de indüksiyon ark ocakları varmış, daha az enerji harcıyor muhtemelen.
Geçenlerde hurda fiyatlarını araştırırken bir demir çelik şirketinin sayfasına denk geldim. İstenen evsavta değil ise geri yükleme ücreti hurdacıya aittir ve şu kadar süre o araçtan hurda kabul edilmeyecektir vs uyarıları vardı.
Cocukken ankara garinda üstünde ayak izi olan bir vagon görmüştüm.
Üstüne birisi çıkıp telleri tutmuş. Komur olmuş. Ayaginin izi vagon üstünde kalmış.
Cok etkilemisti beni.
Maşallah. Hayırlı torun olur inşallah. Memleketin ihtiyacı var Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İki gözüm yani kızlarım....
İki gözümün anlamı anlaşılmıştır sanırım.
Allah sağlık,sıhhat şifa versin ailenin üzerine herdaim.Sağlık herdaim seninle olsun dva glaza abim..
Pandemide müsaitken bir yazılımcı bulup uygulama yazdırdım.
Bu arkadaşın bir yakını da yapay zeka çalışıyormuş.
Google, kütüphanelerine yapay zeka dokümanlarını koymuş, epey olmuş.
''Grafikleri makineye okutabilir misin? '' diye sordum.
Teknik analiz formasyonları oluşurken haberimiz olabilir mi diye.
Resimleri makine okuyamıyor diye biliyorum, yazılımdan hiç anlamam.
Tabi dedi, onlar resim değil dedi.
Yazılımcı gibi düşünemiyorum, resim değiller elbette, grafikler birer veri seti.
Neyse çocuk çalıştı epey, Python yazılım dilinde çalışmış.
Gerçekten de OBO, TOBO ve İkili Dip/Tepe formasyonlarını oluşma anında yakalayabildi, geçmiş verilerle çalıştı.
Önemli bir çalışmaydı, ilerletemedik.
Alınan sonuçların sunucu ve uygulama üzerinden bana iletilmesi için diğer yazılımcının çalışması gerekiyordu.
Onun da zamanı yok, işi var, ben de aynı şekilde üstüne düşemedim.
Günlük işlemleri bırakınca belki el atarım tekrar...
Konuşmalarımızdan çıkardığım sonuç, aslında ben ne yapıyorsam, güzelce tarif edersem makine de aynısını yapacak.
3-5 ay zaman ayırmak istemedim. Belki hobi olarak meraktan ayırırım ileride.
Çıkan sonuçlar.
Yapay zeka şu anda kullanılıyor. Ben bile ulaştıysam, imkanı olan fonlar, yabancılar da çoktan ulaşmıştır.
Klasik algoritmadan farkını şöyle anlattılar.
Algoritmada sadece belli koşulların oluşma durumuna bakarsın..
Yapay zekada ''Şuna bak, şuna da bak, şu olasılığa da bak...'' diyebiliyorsun.
Eskiden günde 30-40 grafiğe bakardım, şimdi makineler saniyeler içinde yüzlercesini tarayabiliyor.
Senin istediğini önüne koyabiliyor, canlı olarak.
Yapay zeka duygusuz ve benden daha hızlı..
Sadece formasyon değil, yayınlanan her veriyi analiz edip sonuç çıkarabilirsin yapay zeka kullanarak.
Al-sat işi yalan dolan.
Burada da aynı sonuç çıkıyor.
İnsan bununla baş edemez.
Daha önce de bir yazı yazmıştım, robotlar İnsan'a karşı yazılmışlar diye.
Korktuğunuz yer belli, ne kadar zarara dayanabileceğiniz yer belli vs..
İleride insan- makine savaşı değil de sadece makinelerin savaşı olur.
Teknik analiz formasyonları insan formasyonlarıdır.
Yani ikili dip dediğimiz, iki kere düşeceğini zannederiz, o duyguya kapılırız bizler insan olarak.
Makineler çoğaldığında artık bu formasyonlara da rastlanmaz olur.
Ortada insan yok ki formasyonu nasıl olsun?
(Teknik analizin mantığı çok basittir.
Charles Dow makalesinde birkaç madde ile bahseder.
Şu andaki tüm indikatörler sonradan icat edilmiş ve birbirleriyle çoğu çelişir.
Hepsi de fiyat ve işlem hacminden türetilmiştir.
Teknik analizin basit mantığını anlayıp yapay zekadan başlamak lazım, başlayacağım diyen arkadaşlar.
Yapay zekayı öğrenip kullanmak da epey zor. Borsa da zor.
En doğrusu, iyi bir yapay zekacı ve iyi bir borsacının birlikte çalışması sanırım.)
Abi direk ben de kısa keseyim, mevcut yapay zekalar hikayeden başka hiç bir şey değil.
Tekrar eden paternleri yakalayabilirsin. Ayrıca gelişmiş istatistik yöntemleri kullanabilirsin. Bunlarda amaç mesela yıllık sıcaklık eğrisine göre gelecek yılı filan tahmin etmektir. Borsa bu değil malesef hepimizin bildiği üzere.
Sen yakalarsan paran da çoksa bi daha o paternde zaten tekrar etmez.
itin .tüne sokarlar sistemini 1 2 ayda.
O nedenle, zaman kaybetme hiç, derim nacizane :)
Mesela diyelim,ben güne,borsa seansına ayık başlıyorum,akşama doğru alkol alıyorum,gündüz ayık halimle akşama doğru olan halim aynı değil,bazen ertesi gün işlemlerime bakıyorum çok anlamsız alım satım yapmışım.
Benim anlık ruh halimi makine (yapay zeka)nasıl işleyipde bana karşı poz alıp yanıt verecek?
YTD
Amma,,şöyle olabilir,sınırsız para ile yazılım,robot vs.ile daha kolay AL-SAT yapılarak kazanç olabilir,yani işlem kolaylığı sağlayabilir.
Borsa ve yapay zeka, ikisi de zor ve muğlak konular
Ben burada nasıl islem yaptığımı hiçbir zaman yazmadım.
Nelere baktığımı hiçbir zaman yazmadım.
Günlük işlemlerden bahsediyorum.
Yapay zeka formasyon yakalamadan ibaret değil..
Örnek olarak 2 formasyon sordum
Uzun konusmalarimizda benim yaptıklarımı makinelerin yapabildiğini öğrendim.
Benim yaptığımı yapıyorsa insan gelecekte devreden çıkar
Ben formasyonlarla işlem yapmam.
Yazdırdığım uygulamada bir özellik olabilir diye düşündüm sadece.
OBO yu ve ikili dibi klasik algoritma yakalayamaz.
Cok farklı şekillerde oluşabilir.
OBO ve ikili dibin ne olduğunu bilmek, yakalamak ve bunu kullanmak hepsi farklı şeyler.
Anlatamam sayfalarca yazmak lazım.
Özet olarak insan devreden çıkacak.
Bu örneği gayrimenkul de çok yaşıyoruz,mirasçı,hele ki kumarcı,alemci ise mal bunlardan kolay alınır,çünkü maliyeti sıfırdır,çok hissedar varsa daha da kolaydır.(borsa da biraz böyle,çok hiselli,yani çok ortaklı)
Yeter ki mal kaliteli ve ucuz olsun,pazara düşsün,mutlaka 1 alan olur.
Bizim de başımıza gelecek olan (bu) umarım böyle olmaz. :oleyo:
YTD
Fakaaaat,herşey dijital olursa,dijital para vs.O zaman yapay zeka iş yapar.(bence)
Yastık altı kayıtsız para ve işlemler olduğu sürece (offshore hesaplar-uyuşturucu vs.gibi kara paralar)
Yapay zeka yukarıda yazdıklarım dışında faydalı olmaz,sanıyorum.
Adam geliyor borsa da para aklıyor veya rüşvet veriyor ne yapabilirsin ki.?
YTD
bu konuya oldukça zaman ayırmış biri olarak özetle
1- yapay zeka borsanın yönünü kestiremez ve modelleme yapamaz. neden ? çünkü haber akışı var gece çok ciddi bir olay olsa veya seans içi bu haberi bilmesi lazım ! yani daha da özetle darbe olacaksa darbenin saatini veya deprem olacaksa saati dakkasına bilmesi lazım vb gibi .
2- insan psikolojisini çözemez. bir yatırımcının 1000 lot değilde yanlışlıkla 10000 lot yazıp emri yollayabilir. vb...
ama nasıl kazanır bir algoritma derseniz orası bana kalsın ama bilinen yöntemler şu
trendi bulur , scalp işlem yapar , martingle , vb gibi litaretürdeki gibi işlemlerde yapılarak tabi ciddi bir para yönetimi bilgisi ile !
diğer konu algoritma işi borsada en az 15 senelik tecrübe ile bir yazılımcı ile ikisi birden yapılabilir.
tek başına ikiside beceremez.
eşşek yükü ile kazanan var mı ? algoritma ile veya strateji ile.
evet var çok nadir
bir astronotu fizik kimya bilgisi olmadan uzaya fırlatmak olur :he::kahkah:
:drunk::drunk:
Yatırımcı çok farklı borsa da,yatırımcı şöyle düşünür,bu mal çok ucuz bu fiyattan almalıyım,ileride ederine satarım,mümkünse temettü geliri ile idare ederim.
Yukarıda günlük AL-SAT olarak belirttim.
Yani bu kişilere borsa tabiri olarak trader deniliyor.
Ben traderlerı İP te yürüyen CAMBAZ lara benzetiyorum,1 gün mutlaka O ipten düşerler,düşecekler,umarım büyük yara almazlar.:oleyo:
YTD
https://i.hizliresim.com/851fjji.PNG
Tolga Ayav gerçekten bu işte en iyilerden.
https://www.youtube.com/watch?v=SoZnqerlbTU
Yukarıda ki linkten İzlerseniz bu platformda izleyiciler arasında katılımcı.(aslında sunumu O yapacaktı ki Jurideki Mongola cevabı verecekti ama istemedi)
Alphan her yaptığı işte batmış,becereksiz ,miras yedi 1 kişilik.
Bahsettiği rakı firması MEY ,onlara öneriyi yapan da benim,fakat promosyon yaptıkları için işlerine gelmedi.(O dönem,10 koliye 2 koli eşantiyon veriyorlardı)
Zaten sonradan Alphan uyandı sesi çatladı.
https://www.youtube.com/watch?v=SoZnqerlbTU
Tolga,Youtube dk.3.01 ila 3,35 lerde,görüntüye girmekte)
http://web.iyte.edu.tr/~tolgaayav/