Kur garantisi var. garanti %45 oran varken leş vegasa kim uğrar diyecem de Şu yaşıma geldim bizim borsayı anlayamadım :)
Printable View
Kur garantisi var. garanti %45 oran varken leş vegasa kim uğrar diyecem de Şu yaşıma geldim bizim borsayı anlayamadım :)
Kur sakinleşti borsa düştü el elde baş başta kaldık yine. Ama enflasyon üzerimizden geçmeye devam ediyor.
ABD'de çekirdek enflasyon yükseliyor bakalım bu ay
pas mi geçecek artismi gelecek.
Tdi iyi geldi. Beklenti pas geçmesi yönünde. Ki ben de öyle bekliyorum. Almanya resesyona girdi. Bunu bir ben görüyor olamam. Nasıl ki borç tavanını yükselttiler. Temerrüte düşecek değillerdi ya. Bile bile resesyona da sokmazlar.
Dax zirveyi test ettiği zaman dji dip çalışıyordu. Seneye seçimler de var. Velhasilı zirve testi bekliyorum.
kur durgunlaştı diyenler arttı
dikkat edilmesi gereken döneme giriyoruz demekki
+
altında hızlı bir yükseliş dönemi de yakındır
son dökme hareketleri bence
dolara talep inanılmaz, kesinti yok :ok:
bugün yine kuyruk vardı,
eline tl geçen döviz bürosuna koşuyor,
kimse tl de durmak istemiyor, yarın sert çıkış gelebilir, :ok:
https://www.politico.eu/article/erdo...c-chaos-looms/
makalenin bir incelenmesinde fayda var
Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
Herkese merhaba. Uzun durmayacagim. Beklentilerimi yazip cekip gidecegim.
Faiz >>> Beklentim Bu ay icin 25 - 30 arasi bir faiz. Onumuzde ki 3 toplantida artis devam eder. +-5 GLP de sus diye eklenir. Eylul Ekim pas gecilir Kasimdan itibaren kademeli olarak dusurulur. Niye her aya toplanti koymuslar ki amk.
Doviz >>> Doviz sepetinde beklentim temmuz icin 28 30 lira. Su an 24.5 civari. Yuzde 15 lik bir artis daha bekliyorum. Yilsonu beklentim ise 35 lira. Mala mi ney
Borsa >>> Artmali, kesinlikle artmali. XU30 da hedefim 8888. Olurda 5000 altina duserse ki sanmam muthis bir alim firsati olur, Bu donemde kesinlikle 3 -6 -12 aylik ya da tarihi zirve yapmis hisseler takip edilmeli. Buna PGSUS, FROTO, ADEL, MGROS guzel orneklerdi.
Bu kadar. Saglicakla ve esenlikle kalin.
Diğer köyden bir arkadaşın yorumu...
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası haziran ayı faiz kararı toplantısı 22 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilecek. TCMB'de geçtiğimiz günlerde başkanlık görevine getirilen Hafize Gaye Erkan başkanlığında gerçekleştirilecek toplantı sonrası faiz kararı saat 14:00'te duyurulacak.
Burada dikkatli olmak lazım,dövizin karşısında tek silah faiz artırmaktır :plc:
https://www.youtube.com/live/9L-XsY5ncpQ?feature=share
Biraz uzun ama bence önemli..
Nihayet fiyatlar $ a sabitlenmiş. Abi yarın alırsan bu fiyat olmayabilir diyorlar. Sevdim, kargaşa ortadan kalkmış
Banka mevduat miktarları ile bilgi var mı?. Sisteme giren çıkan ne kadar. Mevduat mevduat para para.
Lübnan parası ile Amerikan parasının çizgileri.
https://i.hizliresim.com/miy7wt9.jpeg
Lübnan, Haziran ayı memur maaşlarını ödeyemeyecek. Bloomberg
Türkiye kastettim siz ons tarafindami hareket bekliyorsunuz?
Xxxonsxxxx
bence döviz kurları ile faiz arasındaki ilişki kopmadı. Sadece 2021 eylülünden bu yana yanlış ve tersine politikalarla pol. faizi düşürülerek önemsizleştirilmeye çalışıldı. Bana göre TCMB Politika faizinin 40 a değil de vurucu olması için 45 e getirilmesi halinde kurun yukarıya hareketi duraksayabilir ve gerileme başlayabilir.
siz kur seviyesini 30 üstü yaparsanız ve faizi %40 yaparsanız yurtdışından para getirebilirsiniz.
bağıntı tamamen budur.
şu anda 17 ayda verilmiş 161 milyar usd dış ticaret açığının emilmesi ve 200 milyar usd kısa vadeli dış borç ödemesinin roll edilmesine olanak sağlayacak bir para lazım.
ortada bir şey yok
olacağına ilişkin bir gelişme de yok
ortada açıklanan bir ekonomi politika dizini de yok
Short tarafında MB var, long tarafı için de insider bilgilerle hareket eden büyük para olduğuna kendi adıma eminim, robotlar falan zaten var. Dün paylaştığım şekilde spotla kontratlar arasında beklenmedik uyumsuzluk olduğunda dikkatimi çekiyor, ay sonuna 13 gün var ve dolar 23,84'ten fiyatlanıyor, spot ise 23,63, yani 20 kuruş pay var o da teminat neması. Bayram sonuna kadar buralarda tutmaya karar vermiş olabilirler, çıkış şimdilik sona ermiş olabilir.
Dikkate değer bir sinyal olarak görüp paylaşmıştım, bugün dolar longlarımın dörtte birini kapadım buna dayanarak. Tutmazsa kalanlarla devam, tutarsa eyvallah, sonra yerine koyarım.
23.6469 krs kıpırdamıyor.
Yeni rasyonel politikamız gereği eski irrasyonel uygulamalarımıza devam ediyoruz.
Tutturmuşlar turizm geliri diye ancak Avrupa ülkeleri bile şuan bizden daha ucuz durumda. Değil yabancı turistlerin gelmesi, yerli turisti bile ellerinden kaçıracaklar.
Kendi adıma, tatil için ayırdığım bütçe Türkiye 'ye yetmiyor ama İtalya 'ya yetiyor.
Suriyeli ,Afgan kaçaklarla birlikte tatil yapamayacak olmam beni üzse de elden bir şey gelmiyor. Gidip gurbet ellerde gezeceğiz.
Benim yurt dışında yaşayan kuzenlerin fikirleride bu yönde,bedevileşmiş bir Türkiyede tatil riskli diyorlar,ucubeleşmiş soyguncu bir ülkeye neden gelsinlerki,devamlı turisti yerli,yabancı olsun fark etmez düdükleme peşindeler,13 milyon ne idüğü belirsiz insanları içeri soktular,bunların kendi ülkelerine faydası bile olmayan insanlar,kontroldan çıkarsa veladdalin amin.
Faiz artışlarıyla gelecek ilk para carry tradeciler olur. Damat vaktiyle tokatlamıştı bu kısa vadecileri. Bakalım hem oranı hem de kuru yeterli bulup gelecekler mi?
Orta uzun vade Kur seviyesi için garanti verilmezse yabanci gelmez, keriz mi? 30dan bozsa 60 olmayacagi ne malum, faiz 50 olsa kar mi edecek, borsadan 100de100den fazla kazanacakta kar edecek, ne gerek var fantezi yapmasına..
Ayrıca Bosporos crash otobanda dedikçe adamlar stres olur:kahkah:
https://youtu.be/Uqfbgcl-l5c
Selçuk Geçer dolar ya 35 ya da 135 abovvvv acaba hangisi 😁😁
Verdim kutsal suyu
Şu veriye bakılırsa millet de yurtdışına daha çok gitmeye başlamış zaten:
PGSUS – Mayıs ayında 2022 yılının aynı dönemine göre iç hat yolcu sayısı %1 azalışla 0,96 milyona gerilerken, yolcu doluluk oranı 12 puan artışla %85,5’e yükseldi. Dış hat yolcu sayısı %31 artışla 1,67 milyona, yolcu doluluk oranı 1 puan artışla %80,2’ye yükseldi. Toplam yolcu sayısı ise %17 artışla 2,63 milyona, yolcu doluluk oranı 5,4 puan artışla %82,0’ye yükseldi.