Sayfa 464/1003 İlkİlk ... 364414454462463464465466474514564964 ... SonSon
Arama sonucu : 8022 madde; 3,705 - 3,712 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XX

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
    siz kur seviyesini 30 üstü yaparsanız ve faizi %40 yaparsanız yurtdışından para getirebilirsiniz.

bağıntı tamamen budur.

şu anda 17 ayda verilmiş 161 milyar usd dış ticaret açığının emilmesi ve 200 milyar usd kısa vadeli dış borç ödemesinin roll edilmesine olanak sağlayacak bir para lazım.

ortada bir şey yok

olacağına ilişkin bir gelişme de yok

ortada açıklanan bir ekonomi politika dizini de yok
     Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
    bence döviz kurları ile faiz arasındaki ilişki kopmadı. Sadece 2021 eylülünden bu yana yanlış ve tersine politikalarla pol. faizi düşürülerek önemsizleştirilmeye çalışıldı. Bana göre TCMB Politika faizinin 40 a değil de vurucu olması için 45 e getirilmesi halinde kurun yukarıya hareketi duraksayabilir ve gerileme başlayabilir.

2.  Alıntı Originally Posted by hayek Yazıyı Oku
    viopta işlem yapmak başka

usd kontratlarında işlem yapmak bambaşka

orda apayrı bir çete var
    Short tarafında MB var, long tarafı için de insider bilgilerle hareket eden büyük para olduğuna kendi adıma eminim, robotlar falan zaten var. Dün paylaştığım şekilde spotla kontratlar arasında beklenmedik uyumsuzluk olduğunda dikkatimi çekiyor, ay sonuna 13 gün var ve dolar 23,84'ten fiyatlanıyor, spot ise 23,63, yani 20 kuruş pay var o da teminat neması. Bayram sonuna kadar buralarda tutmaya karar vermiş olabilirler, çıkış şimdilik sona ermiş olabilir.

Dikkate değer bir sinyal olarak görüp paylaşmıştım, bugün dolar longlarımın dörtte birini kapadım buna dayanarak. Tutmazsa kalanlarla devam, tutarsa eyvallah, sonra yerine koyarım.

3.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Short tarafında MB var, long tarafı için de insider bilgilerle hareket eden büyük para olduğuna kendi adıma eminim, robotlar falan zaten var. Dün paylaştığım şekilde spotla kontratlar arasında beklenmedik uyumsuzluk olduğunda dikkatimi çekiyor, ay sonuna 13 gün var ve dolar 23,84'ten fiyatlanıyor, spot ise 23,63, yani 20 kuruş pay var o da teminat neması. Bayram sonuna kadar buralarda tutmaya karar vermiş olabilirler, çıkış şimdilik sona ermiş olabilir.

Dikkate değer bir sinyal olarak görüp paylaşmıştım, bugün dolar longlarımın dörtte birini kapadım buna dayanarak. Tutmazsa kalanlarla devam, tutarsa eyvallah, sonra yerine koyarım.
    Orada merkez ile bankalar mahsuplasiyordu abi. Spottan bankalar döviz satıp vadeliden longluyordu. MB karşı bacak. Dolar çıkınca aradaki farkı MB den tahsil ediyorlar kur zarari yazmiyorlardi. Şu anda nasıldır masa bilmiyorum.

23.6469 krs kıpırdamıyor.

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
    Yeni rasyonel politikamız gereği eski irrasyonel uygulamalarımıza devam ediyoruz.

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
    Tutturmuşlar turizm geliri diye ancak Avrupa ülkeleri bile şuan bizden daha ucuz durumda. Değil yabancı turistlerin gelmesi, yerli turisti bile ellerinden kaçıracaklar.

Kendi adıma, tatil için ayırdığım bütçe Türkiye 'ye yetmiyor ama İtalya 'ya yetiyor.

Suriyeli ,Afgan kaçaklarla birlikte tatil yapamayacak olmam beni üzse de elden bir şey gelmiyor. Gidip gurbet ellerde gezeceğiz.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,312
     Alıntı Originally Posted by hayek Yazıyı Oku
    siz kur seviyesini 30 üstü yaparsanız ve faizi %40 yaparsanız yurtdışından para getirebilirsiniz.

bağıntı tamamen budur.

şu anda 17 ayda verilmiş 161 milyar usd dış ticaret açığının emilmesi ve 200 milyar usd kısa vadeli dış borç ödemesinin roll edilmesine olanak sağlayacak bir para lazım.

ortada bir şey yok

olacağına ilişkin bir gelişme de yok

ortada açıklanan bir ekonomi politika dizini de yok
    Katılıyorum,bu güç yok onlarda,sadece oyalama taktiği ülkenin dahada fakirleşmesi,zaten şapka düştü kel iyice görünmüştü.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,312
     Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Tutturmuşlar turizm geliri diye ancak Avrupa ülkeleri bile şuan bizden daha ucuz durumda. Değil yabancı turistlerin gelmesi, yerli turisti bile ellerinden kaçıracaklar.

Kendi adıma, tatil için ayırdığım bütçe Türkiye 'ye yetmiyor ama İtalya 'ya yetiyor.

Suriyeli ,Afgan kaçaklarla birlikte tatil yapamayacak olmam beni üzse de elden bir şey gelmiyor. Gidip gurbet ellerde gezeceğiz.
    Benim yurt dışında yaşayan kuzenlerin fikirleride bu yönde,bedevileşmiş bir Türkiyede tatil riskli diyorlar,ucubeleşmiş soyguncu bir ülkeye neden gelsinlerki,devamlı turisti yerli,yabancı olsun fark etmez düdükleme peşindeler,13 milyon ne idüğü belirsiz insanları içeri soktular,bunların kendi ülkelerine faydası bile olmayan insanlar,kontroldan çıkarsa veladdalin amin.

Sayfa 464/1003 İlkİlk ... 364414454462463464465466474514564964 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •