olayı teolocik boyuta atmışsınız,
ben felsefik olarak, hatta piyasa oyun felzefesi olarak yorumlamanızı istemiştim. :he:
Printable View
Felsefe, akıl, din, bir miktar ahlak hepsi aynı kapıya çıkıyor bence. ancak farklı açılardan ve varsayımlardan bakılıyor. Filozofların çoğu eski din adamı. Mesela Aziz Nesin de medrese vs okumuş diye biliyorum.
Eskiden ateist mantıkda da düşünürdüm artık zorlanıyorum, öyle ateistim diyerek ateist olunamıyor.
Pareto Optimal diye bir şey var, bir kişinin bile hakkını geri götürmeden sistemi ileriye götüremiyorsan o durum Pareto Optimal oluyor. Bazen otoyolun ortasında evini terk etmeyen insanlar oluyor.
Sin kaf et bir kişiyi toplum çıkarı önemli diyebilirsin ama onu neye dayanarak söylediğini açıklamalısın.
Hangi kağıt o. Bundan sonra artık coin market gibiyiz.fk pd falan önemsiz mevzular.
Hükümetin halk dolara kaçmasın diye borsa dışında başka alternatifi yok.Hala süperbono deniyor.Süper borsamız var işte.3 ayda yüzde 100 falan yükselişler hangi süper bono bunla yarışabilir.2021de hatırlıyorum her gün 2-3 tane coin duyuyordum ismi cismi nedir ne değildir şimdi de borsa aynı durumda işte.bizim ofis de herkes borsa konuşuyor.gelen ler gidenler devamlı tavsiye veriyor.markete girdim çocuk anlık 10 kademe derinlikli borsa ekranı almış telefondan izliyor berbere gittim yanda telefonda borsa açık bi yandan beni kesiyor falan abi ne alim sen söyle var mı kağıt diyor.
YILDIZ HOLDİNG
pladis
Yıldız Gıda Grubu
Godiva
Besler
Kerevitaş
Aytaç
Adapazarı Şeker
Yıldız Gıda Dışı
ŞOK
Bizim Toptan
G2MEksper
Sun Gayrimenkul
Gözde
Makina Takım
Azmüsebat
Penta
Polinas
Matruşka şirket sistemi diyorum ben buna Anaları Ülker Değil mi bu şirketlerin ? Şuan hangisi Ülkerin içinde ? Ülker bile Ülker
değil Pladis. Kerevitaşın bile piyasa değeri olmuş 217 milyon dolar, Şok olmuş 432 milyon dolar. Eee Ülker 300 milyon dolar süper
vallahi. Yıldız Holdingmiş pehhh...
1 Yıl önce yazmışım hissenin topiğine. Vadelisinden iyi zarar yazmıştım, O zaman 300 milyon dolarmış, 500 milyon dolar olmuş piyasa değeri ama benim fikrim pek değişmedi . Şu matruşka sistemi olmasa en kötü 5 milyar dolarlık şirketti bence. YTD.
8 dolarları görmüş şuan, 1.62 Uzun vadeli yatırımcısını duman etmiş.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c667cc82ea.jpg
Toplumsal olaylarda kaç kişiye kaç polis vs düşmesi gerekiyor biliniyor, bir de orantısız güç kullanmayın deniyor.
Hissenin halka açık kısmındaki en büyük kişisi çok büyük değil ise uzun vadede pes eder yenisi gelir. Küçüklerin hisse fiyatını artırma imkanı yok. Bu şekilde hisse uzun süre baskılanır bence.