Ben de sabit telefonu internetin icine kattirdim.
Tek fatura demek 27 TL yerine 10 TL demektir.
17×12=204 TL yillik tasarruf.
Syg,
Printable View
Eski araba guvenli olmaz.
Zorunlu trafigi daha pahali olur.
Sigorta sirketleri sigortalamak istemez.
Muayenede sorun cikar.
Bu nedenle orta sinif (golf sinifi) bir araci ortalama 7 yil kullandim.
Su anda da iki tane 1.6 dizel highline golfum var. Birisi 2012 digeri 2015 model.
Syg,
dudu hocam ben faiz gelirleriyle senet alıyorum
caiz mi
hahaahah :) o bölümü bende izledim çikolata renkli bir hanımfendiydi :) en basiti sigara içmeyi bırakıp ayda en az 5 kilo fazladan et tüketilebilir ! tasarruf bilinci ayrı şey cimri olmak ayrı şey ! mesela migros pahalı diye söylenir ancak dikkat edilirse gör inan kampanyalarından pek çok ürünü bedavaya yakın fiyata alabilirsiniz üstelik sanal marketten evinize sipariş olarak isteyip extra benzin harcamadan evinize ürününüzü getirtebilirsiniz ancak buradaki püf nokta tek seferde yüklü alışveriş yapmaktan geçiyor 300 tl lik alışveriş yapıp 5 litre zeytinyağını stoklayabilirsiniz böylece çok ciddi tasarruf elde etmiş olursunuz
discovery showcase kanalında kupon hastaları diye bir program var denk gelmıssınızdır belkı oda acayıp bir şey..amerıkada bu kupon sıstemı baya iyi yalnız 800 900 dolarlık market alısverıslerını hep kuponla öduyorlar bazen bedava oluyor bazen 30 40 dolar flan evlerının bır odasını veya garajlarını stok yeri yapmıslar flan acayıp bir şey :) bir gidiyor reyona 100 tuvalet kagıdı 800 dondurulmus gıda 200 diş macunu vs hep uzun sure giden seylere abanıyorlar.
Gecen gun marketwatch'da bir yazi gordum.
Weddingi kucuk yapan ve tasarruf ettigi parayi da index fund'a yatirip unutanin emekliligi neredeyse garanti diyordu.
Syg,
Eskiden bir söz vardı minareyi çalan kılıfını uydurur diye.
tweetirde konyalılar yazmış.konyada köprü için.7.7 milyon para harcanmış. lakin ortada köprü yok.
şimdi köprüyü çalıp kılıfını ayarlıyorlar.:hah:
TV'de banka hesaplarını boşaltan siber çete haberi var. Çetede polis ve nüfus müdürlüğü çalışanı olması, sahte kimlik üretilmesi, sim kartın yenisinin çıkartılması dikkat çekici.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/vu...undan-41041145
sim kart olayı beni de ürküttü
Tlc de de ayni program var kadin kuponlari oyle bir ayarliyor ki 1000$ lik alisverisi bedavaya getiriyor eksi bakiye cikaran var ama ciddi calisma yapmis kadin uzman olmus artik aldigi seylerin cogu gereksiz aslinda ama bedava alamayinca veya fazla tutunca uzuluyor takinti haline gelmis.
Yakın tanıdığınız biri adına hat kullanmak, erişim zamanını belirli zaman aralığı ile sınırlandırmak, IP (sabit IP kullananlar için) ve ISP kısıtlaması belirlemek eksta güvenlik sağlar. Burada adı çok geçen bir bankada bu güvenlik tedbirleri çalışmıyor, defalarca kendilerine bildirdim, ancak bir türlü güvenlik kısıtlamaları mümkün olmuyor.
sim kart değiştirnce internet bankacılığı bloke olmuyor mu?
Pisuvarların susuzlari çıktı. Ama ilk maliyeti kurtarir mi bilmem..
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Başka hata transferdeki simkart degisikliginde bloke oluyor diye biliyorum.
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aslında belirli bir tasarruf döneminden sonra çok fazla tutumlu olmaya da gerek yok ama şahsi görüşüm para eşyaya değil deneyime harcanmalı.
Zira deneyim hem daha verimli hem de belirli bir evreden sonra tadını aldıktan sonra yerini hiç bir şey tutmuyor, örneğin eşya insanı tatmin etmiyor. Bu da ek bir tasarrufa neden oluyor. Ama bu tasarruf artık bu aşamadan sonra sıkıntı yaratan bir tasarruf süreci değil kişinin tercihlerinden kaynaklanan bir sonuç oluyor.
300kTL'lik bir araba mı ? Dünyanın 15-20 ülkesini gezip değişik tatlar ve insanlar tanımak mı deseniz ben ikincisini tercih ederim.
Derseniz ki hem gez hem de arabayı al , o zaman da yine arabayı almak yerine 2 katı fazla ülkeyi gezip yemeklerini tatmayı sokaklarında gezmeyi tercih ederim.
Servise sadece bakim icin gittim.ama itinali kullaniyorum.motor çok iyi.
Bu nedenle anne kızlık soyadı olarak her zaman sizin uydurduğunuz bir kelimeyi kullanmanızı öneririm. Ayrıca internet bankacılığı kullananlar eft limitini her zaman sıfır yapmalı. Bu güvenlik önlemi aşılırsa zaten banka içinden yardım alındığı anlaşılır.
Moto G (4) cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Çift tuşlu sifon alın .
Büyük ve küçük için ayrı ayrı basarsınız .🤣🤣🤣
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi