sistemli bir biçimde aşağı çekme hikayesine devam
Printable View
sistemli bir biçimde aşağı çekme hikayesine devam
1.94 ve 1.85 kırıldı... aslında .dolar grafiğinde 6 aydan bu yana gelen bir düşüş var. teknık olarak takip edilebilecek destekleri olsa da içimden yazmak gelmiyor.. sanırım bu süreci en iyi, takas konusunda bilgi ve birikimleri olan üyeler yorumlayacak..
Yay germe işlemi devam ediyor.
Benim beklentim 1,70 e kadar gerecekler.
salacaklar
2,41 e gelecek
Daha önce,
Bu şekilde KRDMD yaşamıştım.
Burada da olur mu bilinmez.
tabi bunun olması için tarih 28,07 den sonrayı bekliyorum da
bu fiyatta o tarih örtüşürmü göreceğiz.
Borsa dışından şirketin % 8’ini alan Kurumsal yatırımcılar (RE-PİE ve diğerleri ) yaklaşık 100 milyon TL zarar yazdı. 15 günde.
Haftalık takasta fonlar 70 milyona yakın lot satmış gözüküyor..
Kap bildirimlerine göre RE-PİE ve FONEVA 2,00’dan 149.235.132’şer adet hisse almışlar.
Fiyat 1,81 . Teknik olarak her kurum ayrı ayrı 28’er milyon zararda.
14 Haziranda 93 milyon hisse 15,35’den fonlara ve yönetim şirketlerine satılmıştı.
Sermaye artırımı sonrası adet ve maliyet;
(693.943.363 maliyet : 2,057)
Bunlar da 171,4 milyon zararda.
Tabi böyle bir zarar yoktur. Bir plan var ama ne olduğunu bilmiyoruz.
Belki de ODAS, CANTE’yi satıyor. Satış süreci devam ediyor.
Belki patron değişecek.
Venezuella petrol işi de konuşulmaz oldu.
Bundan bir cacık olmayacak uzun süre. 1.80 den bile alıcı gelmiyor. Bir çok KY üst rakamlarda sıkışmış durumda. Bir çoğunun maliyeti 2,4 üzerinde. Bugün İnfo çorbacılıktan para kazanıyor. (1,813 alış, 1,819 satış) 0,006 kar ile 18,5 milyon lot işlem yapmış. Topu topu 111k kar komisyon hariç. İşin garibi bu kadarcık kar için bu kadar işleme izin veriliyor. Yani diyeceğim kimsenin umurunda değil hisse.
sistemli aşağı çekme organizasyonuna devam
76m lot 1,81
7 m lot 1,80
den işlem oldu. Şimdilik 1,8 den vermeye niyet yok gibi.
Bu hisse ne çektiyse patron satışından çekti. Patronun taktiği değerlenen lotlarını satışa koyarken ,satılan lotların yerine kah tahsisli kah bedelsiz yaparak yeni lotlar koydu. Sata sata şirketteki ODAŞ payı %40 a kadar geriledi....Tahsisliden gelen ve 2 sene satışa konu olamayacak 1 milyar 30 milyon lot dahil)
Şirket ilk halka arz olduğu nisan 2021 de 150 milyon dolar değeri vardı. Geçen 3 yıl zarfında hala 385 milyon dolar ederi var.( 570 milyon dolar öz sermayesi olan şirketin piyasa değeri 385 milyon dolar...şaka gibi)
Bilen yazar ise sevinirim; ODAŞ'ın yönetimi kaybetmemesi için daha % kaç hisse satabilir. ??
Ortalama %9 pay alan Re-Pie - halka açık lotları toplayarak -şirketi ele geçirme operasyonuna girişebilir mi??
Arka arkaya 13 gündür kırmızı kapatıyor, normal değil.
Geçen sene satışları borç kapatmak için yaptılar.
Şu andaki satışları ne amaçla yapıyorlar?? Olumsuz mahkeme kararının kokusunu aldılar ise, kaçırabildikleri kadar malı kaçırıyorlar yüksek fiyattan. Diğer bir neden, yüksekten çok düştüğünü düşündüğümüz hisse fiyatının, patron tarafından dolar bazında şirketin piyasa fiyatı olarak hala yüksek ve değerli görülmesi olabilir.
Venezuela konusu ise tam bir muamma. Venezuela İş Konseyinde Hem ODAŞ olarak Burak manipülasyoncusu hem de CANTE'nin temsilcisi var. Şirketin taa oralara ana faaliyet konusu petrol kuyularına çimentolama yapmak olan bir şirketi satın almak için gideceğini sanmıyorum. Başka gelişmeler var mutlaka ama gizlenmesi amaçlanıyor.
RE-PİE ve FONEVA % 2,13’er hisse aldı. Yukarıda tam adetleri yazmıştım.
13 uğursuz rakam derler. 13 günü atlattığımıza göre yarın düşüş duracak diye umuyorum.
Bu hisse yakın zamanda katılım endekslerin dahil olmuştu.
Katılım fonları alış yapabilir belki ilerleyen zamanlarda. Bu da bir ihtimal.
bu tahtada satış olma imkanı çok düşük
ufak tefek satışlar tabiki vardır
yapılmak istenen sistemli bir biçimde aşağı çekmek
Borsa ATH yapmısken hisse yılın en dusugunde.Bunun artık teknik ve temel ile ilgisi kalmamıs
İşlem hacim şu ana kadar oldukça düştü. Çorbacılar bile buradan sat-al konusunda tereddüt yaşamaya başladı. RSI artık bir çıkışın veya tepkinin olması gerektiğini bağırıyor. Tekniğim beni yanıltmazsa 1,8'den bir tepki gelmeli.
Yaklaşık 35 yıldır borsadayım böyle bir dolandırıcılık çok az hatırlıyorum
70 liraydı 35 oldu olabilir 25 oldu amenna bu arada yağmur gibi kap atıyorsun yok o yok şu
20 oldu yok bedelsiz yok tahsisli yok bilmemne
13,37 ye geldi fiyat ya olamaz böyle bir dolandırıcılık
Ne oldu petrol diyordun bedelsiz diyordun yönetim allahından bulsun açgözlüler
Borsa da 7.000 den 11.000 e dayandı bu arada
Odas son dönemde sermayenin % 18’i kadar hisse sattı. 2,00 dan sattı desek.
Ortada yaklaşık 265 milyon zarar var.
Yine çok şanslıyım ki bunun yanında benim zarar devede kulak.
Aslında tam haberlere çıkacak bir durum.
Sistemi kurmuşlar. Başrollerde de Info ve A1 var. Her gün 0,04-5 kuruşa sat al yapıyorlar. 50m işlemin 32m'u bunlara ait. Her gün 2 kuruş düşürerek lot sayısını artırma veya kar etme düşüncesindeler. KY felç olduğundan yeni alış yapmıyor. Olası yükselişte de bunların elinde yeterli lot olduğundan kafaya yeme riski var. Bu da mala girmek isteyenlerin imtina etmesine sebep oluyor.
Sonuç olarak ne zamana kadar düşürecekleri info ve A1'in insafına kalmış. Elinde sonunda bu kadar lotlarını yukarıdan teslim etmek isteyeceklerdir.
QUOTE=EGEDUK;6850333]Odas son dönemde sermayenin % 18’i kadar hisse sattı. 2,00 dan sattı desek.
Ortada yaklaşık 265 milyon zarar var.
Yine çok şanslıyım ki bunun yanında benim zarar devede kulak.
Aslında tam haberlere çıkacak bir durum.[/QUOTE]
Ben ne ODAŞın ne de alan kurumların zararda olduğunu düşünmüyorum. Minareyi çalan kılıfını hazırlar misali. Düşünün bir gecede 93 milyon lot, sonraki günlerde 150m lot satışta alan kurumlar bir gecede mi karar verdiler bu işe? Belki ne kadar alacaklarını belirleyip işlemden önce ya ödünç lot satarak ya da mevcutlarını sat-al yöntemi ile borsada KY ye yıktılar. Ayrıca bu işte kesinlikle patronun olduğuna da inanıyorum. En nihayetinde %650 gibi bedelsiz bu fiyattaki hisse için gereğinden çok çok fazla idi. Seneti 2 tl altına kilitlediler.
Bu ülkede maalesef herkes patronlara çalışıyor. Halka veya KYi düşünen yok. Yakın zamanda düzeleceği de yok. SPK işini tam yapsa en azından patronun korkusu olur. Bu bedelsizi onaylamaları bile bunun kanıtı
O değil de;
En son borsa dışından % 8’lik hisse alan RE-PİE, FONEVA ve diğer kurumsal yatırımcılar bu hisseleri halen borsada işlem gören tipe dönüştürmedi. Buna ilişkin bir KAP gelmedi.
İlginç.
Neyi bekliyorlar acaba?
Veya bu konuda bir anlaşma mı var?
Bilemedim.
Bu bir operasyon.
yapı taşları teker teker konuyor.
her yapılanın, zamanlamanın bir anlamı olduğu gerçek.
her şeyden önce
71 den aşağı geldiği günden bu güne,
tek elden yönetilen disiplinli bir tahta olduğu gözler önünde.
Karşımızda bir tahta ve bir tahtacı olmadığını biliyoruz.
Borsanın nereye gittiğinden öte
belirli bir zümrenin sahiplendiği
ve ciddi paralar kazanmayı planladıkları bir platform.
Baştan beri söylüyorum.
Karşımızda yalın ayak bir tahtacı değil.
KONSORSİYUM var.
Hisse ile ilgili bütün bilgilerin bu kadar SIFIRLANDIĞI bir hisse bilmiyorum.
BilançOsu olsun,
Duran varlıkları olsun,
finansal bilgilerinin tamamı uyumsuzluk anlaşılmazlık içinde.
Üstüne üstlük
TEKNİK ANALİZ in bittiği yere getirdi hepimizi burada indirdi.
KONSORSİYUM diyorum başka bir şey demiyorum.
Sistemi öğrendik artık.
Bugün 1,79 kapatacağına göre, yarın da 1,77 potada.
Hafta finali için bir kıyak yapıp 1,76’dan yaparlar diye umuyorum.
[emoji23]
YTD
gençler kolay gelsin.......bol kazançlar......
Bölünmeden önce yazmıştım 16 üzerinde tek lot almam, şuanki hali ile tek lot almam, sebebi bende kalsın, ortalama düşürmek, için hala erken kanısındayım varsa alan satan buyursun😀 bu hisseyi 1.45 1.48 bandına indirse ler kim ne diyebilir? baya bir meletecekler herkeze bol kazanç henüz almaya değer birşey yok, ortada bence çok yazamak gerek bakalım, hangi zaman tavan tavan gidecek
evet. istediği kadar indirebilir.
1,75 e kadar almaya devam edeceğim.
yani 1 kademe daha
daha aşağı inse d e almama gerek yok.
çünkü ortalamaya ciddi tesir etmeyecek.
limitim buraya kadar.
buralardan daha da aşağılardan mal almak güzeldir.
Alanlara hayırlı olsun.
Venezuella secimleri 28 Temmuzda sonuc petrol sahaları ozellestirmesini de etkileyecek su an Caracas barları eski Gold Rush kasaba barları gibi dolu.Yabancılar istila etti.Bakalım sonuc ne cıkar