Elden birşey gelmiyor. Napcaz gücümüz yetene kadar bekliycez. Biz işlem yaptıkça öptü bizi...
Hee heee sattık hepimiz longuz diyince basıcak aşağıya....
Palaya sesleniyom Alayımız Longuz longuz temmammi gönder haberi gelsin artık....
Printable View
a.k. partisinin bu kadar derinlikli bir dış politika becerisi yok ne yazık ki. Siz de kendinizi zorlayıp analiz etmeye gayret etmişsiniz iyi niyetinizle...
a.k. partisi çöküşte her yönüyle çöküşte, son 10 yıldır dış politikada neredeyse her hamlesi hataydı, yeni problemler üretti ve bunların çözümü daha da zorlu. Nato üyesi olup Rusya'dan S-400 almak sonra da F-35 projesiyle ilgili yaptırımların gelmemesini beklemek travestik bir yaklaşım. İkisi birden aynı bedende olmaz olursa da çok sıkıntılı olur tahmin edemeyeceğin pek çok semptomla karşılarşırsın. Halkbank'ın mahkeme sürecini, antidemokratik tutuklamaları vs söylemiyorum bile... Neresinden tutarsan elinde kalır. Bunların tamamı bilinçsizce ve cahilce yapılmış dış politika hatalarıydı yüzüne gözüne bulaştırmak denir en masum tanımla. Ekonomiye çok şiddetli yansıyor şimdi bu hatalar çünkü kapitalizm pandemi sürecinde bilhassa beceriksiz kurum ve siyasetçilere acımıyor. a.k. partisi için son çok yakında. Erken seçim kararı bekliyorum çok yakında ve bu haberle birlikte de Borsa'da müthiş bir ralli, sermayenin bu senaryoyu yavaş yavaş satınalmaya başladığını düşünüyorum. Seçimden sonra değişen iktidarla her şey (F-35, Doğu Akdeniz, Suriye gibi önemli dış politika başlıkları) yeniden ele alınacak. 5'li konsorsiyum görünümlü kan emicilere de garanti köprü ve otoyol ödemeleri de (kitabına uydurularak) kesilecek ve para Türk halkının cebinde kalacak.
akepe için dedikleriniz tamamen katılıyorum, ama muhalefetin iktidara geliş biçimine dikkatinizi çekerim,..
yerel özerlik şimdiden benimsemiş ve hedepenin 13 maddelik tutum belgesine teslim olmayı göze almış bir muhalefet borsada geçici bir rallinin dediğiniz gibi pekala bir nedeni olabilir,..ilaveten bu iç cephede türlü çok büyük sorunlara neden de olabilir,
sermayenin bu saatte satın alabileceği tek senaryo, D. Akdeniz den ve Suriye den geri çekilen bir Tr ye ilaveten çözüm sürecine devam eden yeni hükümet temsilcileri olabilir,..evet bunlar borsada bir rallinin konusu olabilir,..
Ege ve D.Akdenize yığınak yapmış dış güç için bu saatte Tr ile uzlaşma ancak bu üç şartın D. Akdeniz, Suriye ve Çözüm sürecine tekrar geri dönülmesi ile mümkün olabilir,...
eğer Tr için bunları kabul edeceksek borsa çıksa ne olur, düşse ne olur,..
benim düşüncem Tr ye iktidar ve muhalefetten bir hayır yoktur,..bir sihirli değnek bunlara değerde bunlar farklılıklarını öteleyerek bir araya gelebilirlerse ki bu mümkün değildir,..böyle bir bir araya geliş önümüzde duran bu üç büyük sorun için direnebilir,..
Dışarısı ve ABD nin başını çektiği dış ittifak iki büyük meselesi için artık vaziyet almış ve konusnda katılaşıyor,
kısaca bu saatte iktidara pek hevesli görünen muhalefetinde vereceği tavizlerle uğraşmayacaktır,..sonuca gidecektir,..
bu meseler,
1.Çinin durdurulması, bizi ilgilendiren kısmı bir kuşak bir yolun Avrupaya ulaşacak kısmının Türkiyede sabote edilmesi
2.D.Akdeniz hidro karbon yatakları ve bunların geçiş yollarının denetimi, Türkiye buradan dışlanmıştır,..
1.sabotaj için yeni yüz aranıyor, bu otonom yada federatif, konfederatif kafkaslarıda içine alacak şekilde geniş bir yeni yerel güçtür,..
Kürt Otonomu
Rusya burada bu yeni güç yerine Orta Asyaya dahi uzanabilecek bir Tr yi tercih etmektedir(son Karabağ savaşı ve Zangevur geçidi), çünkü Tr nin devlet geleneği vardır oturmayı kalkmayı bilir,
2.D Akdeniz için anahtar ülke malesef Mısırdır, Sisi li Mısır bizden çok uzaktır,..Dolayısıyla bu Mısır yerine bizim ne yapıp yapıp Esadlı Suriye koymamız gerekir, burada da akepe inadım inat demekte, ipe un sermekte, yanlışta ısrar etmektedir,..
meseleler bunlar,
şimdi olduğu gibi borsa mutlaka meselelerden fırsat buldukça aralarda ralliler yapacaktır
https://i.hizliresim.com/bjug6cp.png
https://i.hizliresim.com/9cw3klf.png
fırsat rallisi, kanal devam ettikçe pembeler yeşil oluyor, her pembe 88 iş günü,..
dediğim üzere benim beklentim ta başında xxx lı topikte dediğim üzere c>1813.9 hedefidir, umarım bu rallide bu değeri görür ve beni üzmez ve bu olduktan sonra sp 500 ün kuracağı bir düşüşe gözümüz arkada olmadan katılırız diye düşünüyorum,..
umarım oda fazla bekletmez
28 Ekim'den bu yana yabancı takas oranlarında sert sayılabilecek bir yükseliş var. %41.07'den %41.78'e gelmiş. Perşembe ve Cuma yansımadı daha takasa ki orada da ciddi alışlar vardı. Yine de %43'ü hatta Ağbal vakası öncesi değeri %45'i geçmeden ciddi yabancı ilgisi var demek doğru olmaz.
SP500'ün son günlük barı biraz korkutucu umarım sabah kalkınca sürpriz ile karşılaşmayız.
https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/...e-yok-6755812/
Tartışma yaratan liste: Biden’ın Demokrasi Zirvesi’nde Türkiye yok
PilsanM2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben sizinle aynı fikirde değilim. Özerklik verme konusu üzerinde anlaşılmış bir konu değil muhalefet için. Bu söylem hükümetin bir taktiği, daha önceki kürt açılımını yapan hükümetin konuyu nerelere getirdiğini gördük.
Şuan yaşadığımız tüm sorunların mimarı a.k partisi ve onun yanlış politikaları. O nedenle bu bahsettiğiniz konular üzerinden milliyetçi söylemlere gerek yok. Deniz kuvvetleri balyoz ve ergenekon davaları ile tasviye edilirken, yıllarca ihvan sevgisi nedeniyle Mısır ile ters düşerken ses çıkartmak lazımdı. Doğu Akdeniz ve Ege'deki hakimiyetimiz bu 2 temel konu sonrasında bitti.
Bir değişim olursa yeni gelecek yönetim neler yapar bilemiyoruz ancak bu yönetim neler yapar açık ve net biliyoruz, yaşıyoruz, tecrübe ediyoruz.
selametle
Günaydin arkadaşlar
Şu andaki durumumuz
Van bahçesaray
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kozal pay vadelide ne oldu az önce açılışta %8 yakın düşüş oldu toparladı sonra ons dinrenç kırmış iken
Petkim de guzel kar acikladi. Bakalim iyi bilancoda satis gelecek mi?
Bu gidecek putin.tr gelecek. Ona göre hazırlanın plân yapın.
herkeste asla düşmez izlenimi yarattı...
Portföy aynen devam bir gram bozulmam yok..
https://i.ibb.co/TmR7bqL/Screenshot-...satakippro.png
hareket eden resımler
Evet toaso SHORT [emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787]
M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sabah kağıt değişimi yaptım trade amaçlı , tup satıp eregl geçisi bakalım.
Çanak formasyon hedefi 37.50-38.00 gözüküyor yalnız ,
endeks çok hızlı yukarı hareket yaşadı,
her tahtada olduğu gibi aşağı sert harekette arçelikte ayak uydurucakdır ,
maliyete göre hareket edilebilir .Aşağıda 33 lere geri çekilme kısa vade takip edilecek bant benim grafta.
bol kazançlar
iştahlar iyice açıldı.
haber neyse sal gelsin pala.
endekste patinaj başladi.
bir miktar realizasyon yakindir diye dusunuyorum
"yatırım tavsiyesi değildir"
Henüz o deli kalkış yok. Kağıt kağıt sindoma abeyin dedi bademspor bademspor al götür getir muhabbeti.
Öyle bişey olmalı ki yabancı alış ordinoları pat pat yağmalı. Bakıyoruz bakıyoruz hiç birimiz göremiyoruz. Ama gidiyor da?
XLEŞ de kalkmalı.
Henüz bunlar yok.
2 hafta düzeltme olabilir demiştik, geçen hafta sert aldı.
Bu hafta sanki hala bi sertçe düzeltme olabilir gibi, çok tutunan kaldı ise veya çok atlayan oldu ise.
Yok kimse yükselişe inanmıyor herkes malsızsa ve dahi shortsa abooo sürer de sürer...
İzleyelim bakalım.
Siyasi bu yarın birgün borsa rekor tazeliyor diye hep haber yapılır ..badem vs vs yapmak zorundalar..
Dur bakalım ne zaman spot mal bozduracaklarM2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.youtube.com/watch?v=vShYAAi7cZU
:oleyo: :oleyo: :oleyo:
onbeşliler büyüdü gelişti...
yanlış atı seçmişim kuş uçtu...
https://i.hizliresim.com/7uqg0ru.jpg
1. hafta : MB başkanı görevden alınacak. yeni başkanın adı, sanı her şeyi belli. sonuç :yukarı.
2. hafta: BİM, migros devasa cezalar yedi. sonuç: yukarı.
3. hafta: tr demokrasi zirvesine çağrılmadı. sonuç: yukarı.
hiçbirini tınlamadı. yukarı sürdü.
bu haftaki haberi ve tepkiyi bekleyeceğiz artık.
Yangından mal kaçırma diyoruz işte biz ona..
Bu suni krizleri cezaları söylentileri şunları bunları çıkaran , veren , uygulayan kimse ...süren de o..
Hiç patron tahtası izlemediniz mi siz ya..:oleyo:
Bedelli öncesi tavan çekmeler..
Süper bilanço sonrası çakılmalar falan..?
zaten diğerde sadece 500 long kontrat var.
short yapıp durmayın:)
Öyle deme, Cuma akşam 700 dene daha diğer lönk gelmiş.
Pasta epik...
https://i.hizliresim.com/euvdeet.png
Aynen katılıyorum
Burada ki herkes de yeterli tecrübe var aslında
ama duygulara da hakım olmak lazım
diyelim ki 50-60 puan olabilecek düzeltmeyi kacırdık
üzülmemek lazım
daha iyi yerden hisse alma fursatı verecek
yada long olma fırsatı
odaklanmak gereken yer düşüş değil, yükseliş
arada düzeltme elbet lazım
satış olur ve deerinleşirse o zaman ona bakmak lazım