Oturmak için olan ev dışında mantıklı bulmuyorum. Oturmak için ise bence işimi görecek en ucuz ev alınmalı. İhtiyaç olarak bakıyorum eve.
Arsa tarla yatırımı yapıyorum.
Printable View
Merhaba. Yaşar hocanın temel analiz eğitimini tavsiye ederim. Borfin üzerinden satın alıp izleyebilirsiniz.
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Bazı sözler vardır; duyar, kullanırsınız ama üzerinde sadece yüzeysel fikir sahibisinizdir. Öyle sözler vardır ki ömür boyu bir konuyu düşünüp bunu bir cümlede özetlemiş felsefeciler vardır.
"En iyi yatırım eğitime yapılan yatırımdır", bu da öyle bir söz aslında, üzerinde derin derin düşünülmesi gereken bir söz. Herşeyden önce tarihte bilgi her zaman egemen zümrenin tekelinde oldu, ilk defa teknoloji sayesinde herkese ulaşılabilir hale geldi. Bu hiç görülmemiş bir fırsat eşitliği sağladı. Elimizde akıllı telefonlar, laptop'lar oyun oynamak için, sosyalleşmek için vs. kullanıyoruz. Oysa isteyen için tüm dünyanın bilgisi elinin altında, eğitim almak isteyen artık en üst düzey üniversitelerin derslerini bile ücretsiz alabiliyor.
Eğitimin en büyük yatırım olmasının sebebi şu. Eğitim ile 800 milyar dolarlık bir Apple yaratabildiğiniz gibi, bir dünya para verip özel okullara gidip sonunda hiçbir değer üretemeyebilirsiniz de. Yani eğitimin f/k'sı sonsuz olabildiği gibi eksi de olabilir, böyle bir fırsatı hiçbir yatırım sağlayamaz.
Genç arkadaşların yapması gereken eğitimi sürekli hale getirmesidir, sürekli kendilerini belli konularda geliştirmelidir, eğitim ölene kadar süren bir süreçtir. Farklı alanlarda eğitime devam ederlerse, bu yetkinlikler üzerinden belli değerler üreterek hiç ummadıkları başarılara ve muhtemelen arkasından da büyük zenginliğe ulaşabilirler.
Bence teknik analizi bilmeyenler(misal ben) için güzel bir strateji, endeks 3giderken 5gidebilir hisse yada 3düşerken hisse 1düşebilir ama portföy ağırlığı için dolar bazlı endeks kullanmak yanlış olmaz.
(Hektaş bu tezimi çüretecek bir grafiğe sahiptir :) )
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Son bir kaç sayfada okuduğum kadarı ile katılımcıların büyük çoğunluğunun ilk sıralarında hep Sodas var.
İlginç .