Sayfa 93/637 İlkİlk ... 43839192939495103143193593 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 737 - 744 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1. Konuyu başından beri takip ediyorum. Üniversite öğrencisiyim ve yarı zamanlı çalışıyorum. Son bir yıldır tasarruflarımı daha düzenli hale getirdim bu parayı düzenli olarak hisse alımında kullandım .Ve şu anda ulaştığım miktar belki büyük bir miktar değil ama yarı zamanlı çalıştığım düşünülürse ve diğer koşulları da göz önünde bulundurursam benim için gayet tatmin edici bir miktar. Şimdi esas soruma geleyim bir senedir borsaya yatırım yapıyorum bazı temel unsurları bilsem de bir acemilik var üstümde . Bazı kitapları okudum ve okumaya çalışıyorum , bazı yazıları ve elimden geldiğince başka kaynakları da okumaya çalışıyorum . şimdi size sorum şu; Yaşar Erdinç'in Eğitimleri bana ne kadar faydalı olur katılanlar varsa tecrübelerini aktarırsa bu konuda sevinirim. Yanlış anlaşılmasın burada benim endişem bilgi eksikliğimden dolayı eğitime gidip oradan bir fayda sağlayamamak. Eğitimlerin kalitesi değil yani . Bir nevi yaptığım/yapacağım yatırımın f/k'sını anlamaya çalışıyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by yedi bela Yazıyı Oku
    Herkese merhaba. 92 sayfayı eksiksiz okudum, sonunda dayanamayıp kayıt oldum. Çok güzel konu olmuş ve çok değerli paylaşımlar var.
    Ben kendi adıma %85 gayrimenkul %15 hissedeyim. Büyümesini tamamlamış yüksek temettü veren hisseler yerine daha çok orta tempoda büyüyen , ne çok küçük ne de çok büyük hisselere yatırım yapıyorum. Maalesef ülkemizde çok büyük büyüme potansiyeli olan, yolun başında küçük şirketler halka açılmayı pek tercih etmiyorlar. Aile/patron şirketi niteliğinden çıkıp kurumsallaşmaları ve borsaya girmeleri ancak yeterince büyüdüğünde mümkün oluyor. Bu yüzden büyük balık yakalayamıyoruz pek.
    Eğer temettü gelirine odaklanılacaksa bence büyüme imkanı artık kalmamış şirketlerden uzak durulmalı. Çünkü artık yeni yatırımlar ve yeni kazanç kapıları temettü gelirleri en iyi ihtimalle sabit kalıyor. Büyüme daha ön planda tutulmalı çünkü zamanı geldiğinde bazı hisselerin senelik temettüsü neredeyse maliyetiniz seviyesine kadar çıkıyor.
    Arsa yatırımları da yapıyorum. Vadem genelde 5-7 yıl oluyor. Maalesef son 5 yılda gayrimenkul getirileri hisseyi kat kat geçti. Bu yüzden de ağırlığı buraya verdim. Ayrıca her zaman kelepir bulma ve iyi müşteriye iyi fiyattan satma şansı oluyor. Kısa vadede bile
    %30/40 marj yakalanabiliyor. Ancak oturulan ev dışında 2. bir evi mantıklı bulmuyorum.
    Yatırımlara kaynak bulmak için de alabildiğim kadar kredi alıp yatırım yapıyorum. Hem paranın birikmesini beklemiyorum hem de bu şekilde tasarruflu yaşamaya mecbur kalıyorum Zaten senelik %20 getiriyi bulduğunuzda kredi maliyeti falan kalmıyor haliyle.
    Burada paylaşılan çoğu fikre sonuna kadar katılıyorum. Sadece beyaz yakalının yatırım konusunda biraz daha agresif olması gerektiğini düşünüyorum. Al biriktir unut tarzı bahsettiğim.
    G.menkul olarak evi mantıklı bulmuyorsunuz. %85 gayrimenkul dağılımınız alt detay olarak nasıl dağılmaktadır?
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

3.  Alıntı Originally Posted by burdur15 Yazıyı Oku
    Konuyu başından beri takip ediyorum. Üniversite öğrencisiyim ve yarı zamanlı çalışıyorum. Son bir yıldır tasarruflarımı daha düzenli hale getirdim bu parayı düzenli olarak hisse alımında kullandım .Ve şu anda ulaştığım miktar belki büyük bir miktar değil ama yarı zamanlı çalıştığım düşünülürse ve diğer koşulları da göz önünde bulundurursam benim için gayet tatmin edici bir miktar. Şimdi esas soruma geleyim bir senedir borsaya yatırım yapıyorum bazı temel unsurları bilsem de bir acemilik var üstümde . Bazı kitapları okudum ve okumaya çalışıyorum , bazı yazıları ve elimden geldiğince başka kaynakları da okumaya çalışıyorum . şimdi size sorum şu; Yaşar Erdinç'in Eğitimleri bana ne kadar faydalı olur katılanlar varsa tecrübelerini aktarırsa bu konuda sevinirim. Yanlış anlaşılmasın burada benim endişem bilgi eksikliğimden dolayı eğitime gidip oradan bir fayda sağlayamamak. Eğitimlerin kalitesi değil yani . Bir nevi yaptığım/yapacağım yatırımın f/k'sını anlamaya çalışıyorum.
    kardeşim hedef kitle zaten senin gibi arkadaşlar...yoksa tecrübeli arkadaşların birbirinin bilgisinden istifade etme şansı daha az...ben daha iyi bilirim psikolojisi biraz yaygın maalesef.

gelelim soruna..eğitime yapılan yatırım da bir çeşit uzun vadeli yatırım..ancak kıt kaynakları verimli kullanmak lazım...nacizane önerim fiziksel eğitimlere harcayacağım parayı...kitaplara, web tabanlı ücretsiz eğitimlere vs harcaman..

4. Benim tavsiyem de sadece Temel Analizi ogren.

Teknik calismaz bu memlekette.

Ayrica cok fazla dagilirsin.

Diger taraftan bu sayfalardan sor, kafana ne takilirsa sor, anlatalim.

5. Ali Perşembe nin "Teknik Analiz mi Dedin Hadi Canım Sende" 4 ciltlik serisini kesinlikle tavsiye ederim.
    Adı cıvık gelmesin, sadece teknik analiz değil yatırımcı mantığını da açıklığa kavuşturan çok güzel bir kaynaktır.
    Okuyup 30 sayfalık özetini çıkarmışlığım ve hala ara ara okumuşluğum var.
    Size gerekli olan küçük yatırımcı ihtiyaçlarını sadece bununla bile rahatlıkla giderebilirsiniz,
    İnsan iki şeyi bilmelidir:
    1.Haddini. 2.Hesabını.

6.  Alıntı Originally Posted by burdur15 Yazıyı Oku
    Konuyu başından beri takip ediyorum. Üniversite öğrencisiyim ve yarı zamanlı çalışıyorum. Son bir yıldır tasarruflarımı daha düzenli hale getirdim bu parayı düzenli olarak hisse alımında kullandım .Ve şu anda ulaştığım miktar belki büyük bir miktar değil ama yarı zamanlı çalıştığım düşünülürse ve diğer koşulları da göz önünde bulundurursam benim için gayet tatmin edici bir miktar. Şimdi esas soruma geleyim bir senedir borsaya yatırım yapıyorum bazı temel unsurları bilsem de bir acemilik var üstümde . Bazı kitapları okudum ve okumaya çalışıyorum , bazı yazıları ve elimden geldiğince başka kaynakları da okumaya çalışıyorum . şimdi size sorum şu; Yaşar Erdinç'in Eğitimleri bana ne kadar faydalı olur katılanlar varsa tecrübelerini aktarırsa bu konuda sevinirim. Yanlış anlaşılmasın burada benim endişem bilgi eksikliğimden dolayı eğitime gidip oradan bir fayda sağlayamamak. Eğitimlerin kalitesi değil yani . Bir nevi yaptığım/yapacağım yatırımın f/k'sını anlamaya çalışıyorum.

Sayın burdur15 ;

topik okurlarının izniyle mesajınızı yanıtlamak isterim :

https://www.drerdincegitimonline.com/testimonials/ Katılımcı görüşleri

https://www.youtube.com/watch?v=bRuE-Dbpvh0 Katılımcıların elde ettikleri sonuçlar

http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=9400 Benzer bir mantığı anlatmaya çalıştığım topik

Ben yaşar Erdinç’in, şu an devam edenler de dahil; bu güne kadarki tüm eğitimlerini aldım. Çok beğenerek izliyorum. Konu paraysa hiç derdetmeyin, eğitimlere katılın, eğer sonunda yararlanmadığınızı düşünürseniz Yaşar Erdinç'e konuyu açıklayan bir mesaj atın. Paranızı hemen iade edecektir. (Eğitiminin sonundaki kendi beyanıdır).

Eğitim konusundaki bir yazım için : http://www.formulanaliz.com/2017/08/...-karsi-kanaat/

Yazdıklarım sadece bilgilendirme amaçlıdır ; reklam olarak değerlendirmeyin.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by yedi bela Yazıyı Oku
    Herkese merhaba. 92 sayfayı eksiksiz okudum, sonunda dayanamayıp kayıt oldum. Çok güzel konu olmuş ve çok değerli paylaşımlar var.
    Ben kendi adıma %85 gayrimenkul %15 hissedeyim. Büyümesini tamamlamış yüksek temettü veren hisseler yerine daha çok orta tempoda büyüyen , ne çok küçük ne de çok büyük hisselere yatırım yapıyorum. Maalesef ülkemizde çok büyük büyüme potansiyeli olan, yolun başında küçük şirketler halka açılmayı pek tercih etmiyorlar. Aile/patron şirketi niteliğinden çıkıp kurumsallaşmaları ve borsaya girmeleri ancak yeterince büyüdüğünde mümkün oluyor. Bu yüzden büyük balık yakalayamıyoruz pek.
    Eğer temettü gelirine odaklanılacaksa bence büyüme imkanı artık kalmamış şirketlerden uzak durulmalı. Çünkü artık yeni yatırımlar ve yeni kazanç kapıları temettü gelirleri en iyi ihtimalle sabit kalıyor. Büyüme daha ön planda tutulmalı çünkü zamanı geldiğinde bazı hisselerin senelik temettüsü neredeyse maliyetiniz seviyesine kadar çıkıyor.
    Arsa yatırımları da yapıyorum. Vadem genelde 5-7 yıl oluyor. Maalesef son 5 yılda gayrimenkul getirileri hisseyi kat kat geçti. Bu yüzden de ağırlığı buraya verdim. Ayrıca her zaman kelepir bulma ve iyi müşteriye iyi fiyattan satma şansı oluyor. Kısa vadede bile
    %30/40 marj yakalanabiliyor. Ancak oturulan ev dışında 2. bir evi mantıklı bulmuyorum.
    Yatırımlara kaynak bulmak için de alabildiğim kadar kredi alıp yatırım yapıyorum. Hem paranın birikmesini beklemiyorum hem de bu şekilde tasarruflu yaşamaya mecbur kalıyorum Zaten senelik %20 getiriyi bulduğunuzda kredi maliyeti falan kalmıyor haliyle.
    Burada paylaşılan çoğu fikre sonuna kadar katılıyorum. Sadece beyaz yakalının yatırım konusunda biraz daha agresif olması gerektiğini düşünüyorum. Al biriktir unut tarzı bahsettiğim.
    gayrimenkul den pozitif konusmaniz beni sok etti. Herkes burada fiyatlarin reel olarak dustugunu soyluyor

8. Bilgilerini geliştirmek için bilmediğin, yanlış bildiğin eksik kaldığın konularda Sayın Mahfi EĞİLMEZ'in sitesini şiddetle tavsiye ederim. Yatırımın ne yönlü olması gerektiğinin güncel konularda yazdığı yazılardan çıkarabilirsin.

http://www.mahfiegilmez.com/?m=1

Buna benzer ya da faydalı olabileceğini düşündüğünüz siteler var ise paylaşırsanır çok sevinirim.

hisse önerisinde bende bulunmak isterim bendeki ağırlıklarına göre;
    tüpraş
    soda
    petkim

düşündüklerim;
    tavhl( yakın zamanda yabancılara yapılan satışın güzel temettü haberci olacağını dülünüyorum. Atatürk havalimanı alternatifi için süprizlere gebe olması ve fiyatından ötürüde uygun olduğunu düşünüyorum.)
    indes (is yatırım raporlarında yeteri kadar açıklama yapmış.)

saygılar...

Sayfa 93/637 İlkİlk ... 43839192939495103143193593 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •