İçimde kalmasın: Sevgili kardeşim, ha duydunuzmu demişsin ha da okudunuz mu? Ne fark eder öyle mi? İşin özü aynı. Siz sadece şirketle ilgili bir röportajdan bahsediyorsunuz , o da üstü kapalı bir şekilde yani ne kim ile röportaj yapıldığı hakkında bilgi veriyorsunuz ne de içeriği hakkında tek kelime etmiyorsunuz hatta haberin linkini dahi vermiyorsunuz millet kolayca bulsun okusun diye.
Üstelik ben size; muğlak bir ifade kullandınız ve böylece milletin kafasını karıştırdınız filan demiyorum ki hemen bu tarz bir savunmaya geçiyorsunuz. Aksine sadece neden haberi analize tabi tutmadınız diyorum.
Ayrıca madem, bu hisse sizin tabirinizle bir bilanço kağıdı değil ve bu tip haberler yorumlanmaya bile değmez, neden bu haberin okunmasını sağlayacak şekilde milleti uyandırıyorsunuz? Okuyun geçin öyle mi? Nitekim ben bu haberi görmemiştim bile (Kaldı ki bu hissenin bilanço kağıdı olmadığı şeklindeki bir ifade de tamamen yanlış bir ifadedir, nitekim bu şirketin CEO'su bizzat söz konusu röportajında son 2 yılda 100 milyon TL yatırım yaptık diyerek bir tür risk alarak son derece radikal bir girişimde bulunduklarını ve son iki yılı iyi geçirdiklerini, yani yaptıkları bu yatırımın semeresini görmeye başladıklarını belirtiyor. Artık bu doğru mu yanlış mı ya da ne ölçüde doğru açıklanacak sonuçlardan ve özellikle EbitDA rakamından anlamaya çalışacağız. (Aslında belki de bu yabancı ortak arayışı bile yapılan bu yüklü yatırımın maliyetini hafifletme ve/veya yeni yatırımlar yaparak daha da büyüme veya dünyaya açılma stratejisinin bir gereğidir kim bilir? ) Yani Vakko'yu bu tarz şirketler kategorisine-burnu asla zarardan kurtulmaz karlılık kriteri esasları içerisinde bu hisseye yatırım yapılmaz şirketler kategorisine- sokmak tamamen haksızlık gibi geliyor bana.
Ayrıca, ben gündeme getirip zorlayınca ve istediğinizde gayet mantıklı değerlendirmeler yapabildiğiniz de görülüyor.
Yani bu haber, hele söz konusu olan bunun gibi spesifik bir beklentisi olan bir hisse ise, hiç de öyle ıskalanır bir haber değil.
Her neyse,sadece başkalarına tepeden bakarak,hor görerek ve zihinsel emek sarf edip bir görüş üretenleri takdir etmek yerine sadece eleştirmek, onlara garibim vb diyerek aşağılamaya çalışmak ve hep başkalarına ayar vererek egoyu tatmin etmek yerine, elini taşın altına sokmalı ve iyi niyetle fikir üretmeli insan. Ben bunu bilir , bunu söyler ve bunu yaparım.
Yatırım tavsiyesi değil sadece bir kişisel kanaat ve tahmin açıklamasıdır. Bu tip tahmin veya öngörülerde yanılmanın adeta esas, isabet ettirmenin ise neredeyse istisnai bir durum olduğu asla unutulmamalı ve herkes yatırım kararını kendi akıl ve muhakeme yeteneğine dayalı olarak vermelidir.