vade öncesi satışı kirli fiyattan yapıyor ama, sordunuz mu?
Vakıfbank ÖB sadece sizin dediğiniz şekilde yapıyorum dedi, henüz vade öncesi satış yapmadığımdan teyit etmedim...
SIM'i alınca telefonunuza gelen tüm şifreleri elde ediyorlar, yeni sım kartlı telefona mobili yükleyip şifremi unuttum seçeneği ile işi çözüyorlar.
Bu işin en doğrusu sım değişikliğinde ne olursa olsun en az 1 gün tüm mobil ve internet bankacılığı işlemlerinin engellenmesi olur.
Ama bankalar sım blokesi kaldırma işini de kolaylaştırdılar bu kolaylık çok kötü bence.
Parmak izi ve yüz doğrulama gibi biyometrik veriler ile kolayca önlem alabilirler ama bizim mevzuat izin veriyor mu acaba bunlar doğrulanmadan bloke çözülmeyecek. Örnekler çoğaltılabilir banka internet ve mobilden verilen kredilerin onaylanması içinde biyometrik onay alıp eşleştirme yapacak yine işlem limitleri bir tık ile değiştiriliyor dolandırıcı istediği gibi yükseltiyor limitleri birde kredi çekiyor onu da havale etf ile hesabı boşaltıyor.
Maaşlara daha çok yapılması lazım. Bu zenci tarağına tam benzememiş henüz.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası M2 Para Arzı
https://i.ibb.co/X7tbHcc/Screenshot-...2125-Brave.jpg
Geçenlerde bir Öğretmen çantayı çaldırmış tüm kart tel ne varsa hepsi çantada gitmiş...Çalan kişi önce kredi kartlarını sonuna kadar kullanmış, hesaptaki nakti cekmiş, üzerine de kredi başvurusu yapmış, son hamle ile banka olaya müdahil olunca çalan kişi Polis tarafından yakalanmış...Tabi kartlar ve hesap boşaltıldığından öğretmen artık birkaç ay bu borçları ödemekle uğraşacak gibi görünüyor...
Memleketin son hali , kazanamıyorsan kaz*****n malına ortak olacaksın...:vk:
Emeklinin tatile gideceği yer
Ek 29756