Dolardan bi .ok anlamayanlara cevap yazıp topiği kirletmeyin
Printable View
Dolardan bi .ok anlamayanlara cevap yazıp topiği kirletmeyin
saatlerce trollü beslemişiniz gene. size de eğlence oluyo, geliyo böyle arada ortalığı kızıştırıp kaçıyolar :)
Bakın tüyo ile iş yapılmaz derler ama tüyo sağlam yerden gelince balıklama atlanır. Nedir tüyomuz ? 1. si KANAL İSTANBUL 2.si DOLARINIZI BOZDURUN . Bundan iyi tüyo Şamda kayısı, DOLARDA yükseliş kaçınılmaz , TROLLERİN alayı gelsin yinede kaçınılmaz .
Yorumsuz .....https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...16b634debc.jpg
Venus_V3_5580 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
30 larda ucak yapabiliyorduk.
devlet sahip cikmadi , arkasinda durmadi. simdi yok
devrim otomobilini urettik devlet arkasinda durmadi simdi yok,
koc teneklerine ve yabancinin arabasina milyar dolarlar gitti,
aselsan cep telefonunu uretti , daha samsungun adini bile kimse bilmezken
devlet sahip cikmadi, vatandasa tanitmadi alinmasini tesvik etmedi simdi yok.
aselsanin cep telefonuna 90 larda sahip cikilsaydi belki samsung yerine aselsan olurdu tum dunyanin cebinde.
samsung simdi tek basina Turkiyenin ihracatindan fazla ihracat yapiyor.
yerli otomobil uretilmeye calisiliyor arkasindamiyiz?
yerli savas ucagi projesi var arkasindamiyiz.
pirlanta gibi aselsanimiz var sudan ucuz.
amerikan dolarina bu kadar sahip cikacagimiza
aselsanimiza sahip ciksak
amerikanin ceza keserim tehditleriyle fiyati sudan ucuz halkbanka sahip ciksak.
elimizdeki cevherlere bir ucundanda biz sahip ciksak olmaz mi!
dun deniz gezmisin denize doktugu 6. filo, bugun akdenizde yunanla
ve diger guneyli komsularla bize karsi her gun tatbikat yapiyor ,
biz ne yapiyoruz!
amerikan dolarinizi sevsinler.
Bir sistem ve düzen var dostum, koca devran dönnüyor amma boşta değil! Haklı haksız kelimeleri bizim küçük dünyamızda mana bulur. Dünyamızın saman yolu galaksisinde yeri bir toz zerresi nispetinde. Samanyolu galaksinin Evrende ki yeri keza toz zerresi.
Biz dünyamızda bu kelimeler ile yaşarız keza doğru yanlış da aynı kapıya çıkan kelimelerdir.
Sizin para ve dünya işleri ile ilgilenmeniz bilgece yazılar yazmanız herhangi bir dervişe saçma gelebilir.
Bu sadece üst bilincimizin algıladığı ipuçları. Hatta bu ipuçlarını kopartmak için insanoğlu kafasında türlü türlü antitezlerde yaratıyor. Aslanın sadece açlığını dindirmek için öldürdüğü ama aslında çok adaletli ve asil bir hayvan olduğu, Ceylanın aslında bir ruhsal bütünlük değil besin maddesi olduğu ve o yüzden zayıf yaratıldığı v.b.....
Ancak adalet kavramının insanoğlunun yaratıcı ve evrimsel zekası ile oluşturulmuş bir mutabakat olduğunu ispat etmek matematiksel olarak dahi mümkün. Hem de kimsenin itiraz edemeyeceği bir kesinlikte.
İspat:
Bir toplumda 80 milyon kişi olsun. Bu toplumda 10.000 adet cani derecesinde katil var. Yönetici güç ve ona bağlı adalet sistemi bunlardan 8000 adedini yakalıyor ve en ağır ceza ile cezalandırıyor diyelim. (müebbet veya idam).
Cani katillerin Topluma oranı : 10.000/80.000.000 kabaca %0.01.
Şimdi zihinsel bir deney yapalım ve cani katillerin sayısını 10 milyona çıkartalım.Ve kafamızda bir simulasyon yapalım. Adalet bu canileri nasıl cezalandıracak?. 80 milyon kişinin 10 milyon veya 20 milyon kişiyi cezaevine koyması ve gardiyanlığını yapması mümkün mü?. Cezalandırabilmesi mümkün mü?.
O zaman durum nereye evriliyor. Adalet sistemimiz suçun niteliğine göre değil , sadece o suçun toplumun çok ufak bir kısmı tarafından gerçekleştirilmesi durumunda sert şekilde cezalandırabiliyor. Oran artarsa suç aynı kalsa bile aynı sistem ceza veremiyor.
İşte bu denklem aslında kurgulanan adalet sisteminin insanoğlunun yarattığı medeniyetin bir parçası olduğunu ispatlıyor. Aynı zamanda da adalet kavramı içinde bulunan kurallar ve inanışların evrensel olmadığını.
Bilinç demişken algıladığımız her şeyin gerçekte dışarda değil bilincimizde olduğunu söylüyor son bilimsel veriler. Yani yaşağımız her an ve algıladığımız her şey tıpkı rüyamızda ki gibi bilincimizde gerçekleşiyormuş. Buna ne dersiniz sevgili rxpu, bizler bir hayal dünyasında yaşıyor olabilir miyiz!?
Mesela gözlerimiz çok hassas mikroplar gibi görebilseydi algıladığımız şeyleri yine algılayabilecek miydik!? Çok hassas mikroskoplarla bakılan her şey atomik bir kütle halinde görülüyor. Yani eşya, insan, hayvan ve nebat aynı şey haline geliyor.
Kendi hayal dünyamızda değil ama tüm insanlık olarak bütünleşik bir sistemde yaşadığımızı düşünüyorum. Zira eğer sadece kendi hayal dünyamızda yaşasaydık benim şu an tartıştıklarım ve buna cevap veren MAHARAJ da benim beynimin ürettiği bir simulasyon olmalıydı ama bunun böyle olmadığını biliyoruz en azından benim dışımdakiler ve MAHARAJ biliyor.
Zira eğer tüm bu forumu ve çevremi benim beynim yaratıp simule ediyorsa bu çok üzücü olurdu. Mutlak sıfıra çok yakın bir olasılıkta olsa böyle bir şey olsaydı da garip bir şekilde beyin bunun mümkün olmadığına kendini inandırmaya çalışırdı. Zira beynin kendinin buna inanması tüm yaratıcılığı öldürür ve simulasyonu da sonlandırırdı. O nedenle bu tür bir ihtimali mümkün görmüyorum.
Pardon dostum şekerpiliçi de unuttum :)
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kozmik, evrensel, veya ilahi bir bilinç olamaz mı!. Ve bu bilincin hayal dünyasında ki bizler!? Bu evrensel bilinçte belleklerimizde ki kimliklerimiz ve bilgi birikimlerimiz farklılık gösterebilirler keza kendimizi her şeyden ayrı görme zannımız olabilir ama varlık ve bilinç olarak tek bir varlık olma ihtimalimiz vardır. Bu okyanus üstünde ki dalgalara benzer, dalgalar sayısız ve farklıdırlar ama nihayetinde hepsi okyanusa bağlı hatta okyanusturlar.
Hayatımda yaptığım en büyük hatalardan biri Mudurnu hissesinde ısrarla beklemek oldu....Aslında Mudurnu satış sözleşmesi imzalanmış olmasına rağmen mahkeme ne hikmetse iflas kararı almıştı.........
Neyse USA 6 ay sonra batacakmış biz de tefeciden aldığımız 450 gayme nin üzerine yatacağız :party: Tefeci öldüğünden borç da olmayacakmış :oleyo:
Dolarları satın ...Hatta yastık altındakileride çıkarıp satın , yeni rezerv para olan TRY ye geçin dermişim :halay:
Öngörülerimiz doğrultusunda bir bilinç var mıdır o soruya cevap vermek bence insan aklı ve ona atfedilen sınırlar ile mümkün değil. Ama bütünsel bir şuur olduğu konusunda ben de kuvvetli hislere sahibim. Dindar forumdaşlar bu bütünlüğü Allah, Tanrı olarak nitelendiriyorlarsa ben de ortak bir şuur olarak hissediyorum. Ama bunun ötesinde agnostik bir düşünce yapısındayım.
Ne yapsak kaçış yok. Televizyon izlemiyoruz, yandaş medyayı okumuyoruz, ilgilenmiyoruz ama her yerde o.
Odatv sitesinden alıntı
https://odatv.com/boyle-giderse-disa...-04081817.html
Eğitim öldü, bahsetmeye bile değmez.
Ormancılar uyarmış :
Erdoğan : "her taraf beton yığınlarıyla dolu, kurtulmamız lazım."
Aynı konuşmanın 15-20 dakika sonrası :
Erdoğan : "Kanal İstanbul projesi kapsamında taşınmaz devri ve planlama çalışmaları tamamlanacak. Kanal İstanbul'un her iki tarafında butik şehirler kurulacak. Biz Kanal İstanbul projesini olmazsa olmaz olarak görüyoruz ve yapacağız."
Bunları yiyen insanları, nasıl gerçek hayata döndüreceğiz !!!
Başka bir cümle daha :
Erdoğan : "Turizmde yeni pazarlara açılıyoruz. Nüfus ve ekonomi olarak dünyanın en büyük gücü haline gelmiş olan Çin'in turizm pazarındaki yerinin artırılması için eylem planı hazırlıyoruz."
Ne turizmden, nede Çin'deki turist profilinden anlamayan birinin, cahilce bir cümlesi daha.
Turizm liselerinden, alkollü içki ve kokteyl hazırlama dersini kaldıran zihniyet, turizm eylem planı hazırlıyormuş !!!
O yüzden ben para sayma makinesi kullanıyorum. [emoji28][emoji28][emoji28]
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Çok mantıksız geldi.10 milyon cani olsa bile kalanlar o canileri yok etmek için mücadele ederdi.Diyelim güçleri yetmedi o cani topluluğu peyderpey kalanları yok ederdi.Yok ettikten sonra ya caniler birbirini yoketmeye çalışırdı ya da başka bir topluma saldırırlardı.Kendilerinden daha güçlü bir topluma denk geldiklerinde yine yok olurlardı.İster matematiksel ister ilahi adalet deyin,adalet neticede yerini bulurdu.
ABD düzeni bitince ABD düzenini uygulayan diğer ülkeler ne olacak.Mesela biz ABD düzenini uygulamıyor muyuz? Düzenimizin ne farkı var?
Bir de şu sözde büyük İsrail projesine karşı olanlara çok ayar oluyorum.Gitsinler yaşasınlar,incelesinler bir İsraili,kurdukları düzenin ne farkları varmış öğrenelim.
Onların oynadığı 4-4-2 taktiğini biz daha iyi oynarız mı demek istiyorlar ne diyorlar? Ne dediklerini kendileri de bilmiyorlar ya neyse.
“3 bin 600 dükkanın bulunduğu tarihi kapalıçarşıda son 2 yılda kapanan 41 kuyumcunun yerine lokumcu dükkanı açıldı.”
(Basından)
Bu denklem dahi güçlü olanın kazanacağını öngörüyor. Yani 70 milyon o 10 milyonu yok ederdi kabullenişi var. Burada da güçlü olan kısmın yine oransal olarak diğer 70 milyon olduğu savunuluyor. Bu dahi güçlünün adaletinin olduğu ama adaletin bir gücü olmadığının en büyük kanıtı. Dikkat çekmek istediğimde buydu. Adalet oransal olarak fazla ve etkin olanın kararı ile oluşuyor. Algımıza göre iyi olan hep kazanacağı için adalet zihnimizde evrensel bir kuralmış gibi canlanıyor. Ama adaleti eksik ya da fazla sağlayan güç medeniyetin ta kendisi. Evrensel kurallar ise insanoğlunun kurduğu medeniyeti ne kadar dikkate alıyor?
Caps te Venezuella ve Arjantin yok, onlar zaten batık.
https://pbs.twimg.com/media/DjxsyXSVsAAnm8E.jpg:large
Ege hocamdan borç üzerine;
DÜNYADA NE KADAR BORÇ VARSA O KADAR ALACAK VARDIR
Uzmanlara (?) göre dünyada borçluluk çok artmış. Bu bir tehlike sinyaliymiş. Bilhassa Çin ekonomisinin başı, yüksek borçluluktan dolayı beladaymış. Bunları duyan saf ve bakir Anadolu çocuğu dertlenmesin de ne yapsın? Bir defa bunları uzmanlar söylemiş. İkincisi hayat tecrübesi ona öğretmiş ki; borçlu olmak kötü bir şeydir. Ama kazın ayağı öyle değildir. Aklınızda bulunsun:
-Küçük (mikro) bilgi, genel (makro) ekonomiyi anlamaya yetmez.
-Ödünç alan, borçlu: ödüncü veren alacaklıdır.
-Borç ile alacağın cebirsel toplamı daima sıfırdır.
-Borçlar ve alacaklar birlikte artar.
-Kendi kendine borçlu olunmaz.
-Bir ülkedeki iç borç, ülke borcu değildir.
-Borçlu ödeme zorluğunda ise, alacaklının da tahsilât sorunu vardır.
-Borç yiğidin kamçısıysa, çok borç alan dayak arsızı olur.
-Borç ödenemiyorsa, kabahatin büyük kısmı verendedir.
-Borç aldığından, mal; mal aldığından, borç alma.
-Acıdığı için borç veren, alacağından peşinen vazgeçmiş demektir.
-Zengin olmanın yolu, borçlu olmaktan geçer.
-Faiz, alacaklının; enflasyon, borçlunun dostudur.
-Ülkeler için korkulacak tek borç, dövizli dış borçtur.
Son söz; Borçtan korkmayandan korkulur.
Şimdi ne diyor?
*
“Milletime sesleniyorum, yastık altındaki dövizleri çıkartın, getirin Türk Lirası'na dönüştürün, yerli ve milli duruşunuzu gösterin” diyor.
*
E hani paranın yerlisi millisi olmazdı?
Dinsiz, milliyetsiz, vatansız değil miydi para?
*
“Dünyaya şapka çıkartıyoruz” noktasından “yastık altındakini çıkarıyoruz” noktasına geldik… Bakalım kıçımızdaki donu ne zaman çıkaracağız acaba?
https://www.sozcu.com.tr/2018/yazarl...kalti-2557930/
900 Milyon dolarlık borç!Enerji devinde ödemeler aksadı, bankalar takibe attı
Üç büyük patronun ortak olduğu Boyabat Elektrik`te ödemeler zamanında yapılamadığı için kredi, bankalar tarafından tahsili gecikmiş alacaklar sınıfına alındı.
http://www.patronlardunyasi.com/habe...be-atti/208588
Hadi bakalım vatan millet sakaryacı ali pamuk eller cebe bak AYSAL, DOĞAN, ŞAHENK yemiş Garanti, Akbank, İş Bankası, Yapı Kredi ve TSKB'den alınan kredi, ikinci çeyrek itibariyle tahsili gecikmiş alacaklar sınıfına alındı. bu üç bankada vermiş. Hadin ! bakim vatan millet sakaryacı ali bu üç banka ve dahi ALIK ALIK paraları oralara buralara dağıtan diğer bankalar enayi bekliyor aksi takdirde zor günler kaçınılmaz ama bizim ali var kurtaracak bu bankaları korkmuyoruz da seni kim kurtaracak be ali? Ali bu arada KANAL İSTANBUL için de kaynak lazım , biri dediki: `Dövizlerinizi bozdurun` , ali sen dedin ya ` Dolardan bir halt olmaz` bu durumda sende döviz yok !!!! lakin vardır kıyıda köşede cukkaladığın altınlar göreyim seni ali yaparsan sen yaparsın bu KANAL İSTANBULU yoksa biz Dolarcılardan CENT işlemez bu batağa , hadi ali yüzünü kara çıkarma kanal İstanbulcuların sana güveniyorlar ali. Neyse ali bankaları ve kanal İstanbulcuları kurtara dursun biz gelelim asıl mevzua , tüm bu ahval ve şerait altında DOLARDA yükseliş kaçınılmaz mı yoksa bir halt olmaz mı bu DOLARDAN ?
İşte bunlar VATAN MİLLET SAKARYACI takımı ,ali desiderolar, KENDİLERİ YUTAR SALKIMI MİLLETE VERİRLER TALKIMI... Bunu söyleyen adam ülke kaynaklarını UCUZ diye gavura peşkeş çekiyor bunu yapana VATAN sever mi denir yoksa başka bir şey mi !... Ben bu BADEM bıyıkların taaaa !!!!!!!
Mayıs ayı dolar 4 tl
Ağutos ayı dolar 5 tl
Ekim ayı dolar 6 tl
Aralık ayı dolar 7 tl
Olacak gibi görünüyor.
gerçeğe ulaşmak için hislerinize güvenemezsiniz. saf mantık kullanmanız gerekir ki ben de gerçeğe ulaşırken bunu kullandım. hislerinize neden güvenemeyeceğinize gelirsek, rüyanızda karşılaştığınız olayları düşünün. uyandığınızda hatırladığınız rüyanızın ne kadar saçma olaylarla dolu olduğunu ama rüyadaykan bu çelişkilerin farkına varamadığınızı görürsünüz. benzer şekilde, ben de çocukken tanrıya inanırken ve dua ederken şimdi bu yaptıklarımın ne kadar saçma olduğunu görebiliyorum.
gerçeğin ne olduğu konusu ise benim için artık tartışmaya açık bile değil, bir kesinlik söz konusu. bu nasıl olabilir diye sorabilirsiniz. yıllarca matematik, fizik, kimya, biyoloji, antropoloji vb. birçok konunun araştırılması, ansiklopedilerin başından sonuna harfiyen olmasa da okunması ve bu büyük miktardaki bilgi üzerinde uzun uzun düşünülmesi sonucunda çıkan sonuç tek bir cümleyle ifade edilebilecek kadar kısadır: tanrı matematiktir.
aslında insanların bir türlü çözemediği konu bilincin ne olduğu sorusudur. onu da ben çözdüm, insanlığa bir katkım olsun. bilinç, evrimsel süreçle ortaya çıkan acı ve zevk hissetme duyularının kaçınılmaz sonucu olarak ortaya çıkmıştır. bir mikroorganizmanın bu hislere ihtiyacı yoktur, çünkü her hareketi otomatiktir, insana göre çok basit bir makinedir. insan ise hayatın anlamsızlığını kavrayabilecek büyük bir beyne sahiptir ve ölümün kaçınılmaz olduğunu ve yaptığı çoğu şeyi koşulların kendini zorlaması nedeniyle yaptığını anlayabilir. bu durumda bile insanın yaşamının devam ettirilmesinin sağlanabilmesi için, intihar etmesinin engellenmesi gerekir. intihar da çok muhtemelen acı verici bir olaydır ki insan ne kadar mantıklı düşünürse düşünsün acı hissini engelleyemez. acıdan kaçınmak için de hayatta kalmak zorunda kalır ve bu süreçte de çok muhtemelen hayatının hatasını yaparak üreyecektir. işte bu nedenle acı hissinin var olması insan gibi büyük beyinli bir canlının varlığını devam ettirmesi için bir gerekliliktir.
buraya kadar piramidin büyük bölümünü inşa ettik. şimdi iş son tuğlayı koymaya kaldı: bir canlının acı hissedebilmesi için kendini de hissedebilmesi gerekir. işte bilinç dediğimiz bu "kendini hissetme"den başka bir şey değildir. şu sorunun cevabıdır: ben niye ben'im de sen ben değilsin?
Sevgili dostum ağabeyim durum zaten oraya gidecek bu besbelli.
Yunanistan da aynı duruma düştü, 10 yıl oldu hala çırpınıyor.
Borcum borç ama ödeyemiyorum diyeceğiz ve..
Bu sene sonu 7 yi, seneye 10 nu göreceğiz.
http://youtu.be/hlqIEs1DFII