Misal bugünkü bank of neden tek satıcı,neden bazı gün tek satıcı bazı gün tek alıcı oluyor,600 küsur milyon lotluk bir kağıtda bu kadar rahat nasıl davranılıyor di mi.Aslında tüm kağıtlar truman şow:)))))))
Printable View
Misal bugünkü bank of neden tek satıcı,neden bazı gün tek satıcı bazı gün tek alıcı oluyor,600 küsur milyon lotluk bir kağıtda bu kadar rahat nasıl davranılıyor di mi.Aslında tüm kağıtlar truman şow:)))))))
TKFEN in tarihinde bedelli var mı yok.. temettü vs verir ayrıca.. Speğin yapacağı işler elbette vardır algıyı yönetir trade eder marj yaratır.. ama bu familyada tam soygun.. bedelli.. spekülatif haberler vs.. Tkfen spekülatif haber üretmez, piyasayı bedelli haberleri ile manipüle etmez ama bu familya geçimini bundan sağlar.. Yoksa spek ve algı yönetimi.. haklısınız her hissede var.. YTD
Sn tahminci büyük kağıtlarda da benzeri işler çok,çok örnek veririm,kağıtların hepsinin sahipli olduğu da kesin,elbet bizimki tarz kağıtlarda çakallık daha fazla ama bu tarz kağıtlarda uygun yerden alırsan kar marjın da büyük kağıtlara göre daha kolay oluyor.Rasyoları uyduruk çok küçük kağıtlara cesaret edemiyorum,ama sağlam olduğuna inandığım bu tarz patron kağıtlarını cidden severim,çünkü ucuza bunları alabiliyorsunuz.Arçeliği aksayı tüpraşı ereğliyi aselsanı falan çok uyguna almak çok nadiren mümkün oluyor.Bunun bedelli dönemini bir fırsat olarak gördüm hala da öyle görüyorum.Misal işgyo 1.5 dan 16 ya 1 yılda gitti,şimdi bu nasıl kurumsallık kim götürdü bu kağıdı,madem bu kadar iyiydi yıllarca neden süründü.
Ben bedellileri özellikle severim,bedelli dönemleri genelde hep alım fırsatları olur.
Misal bu kağıt bedelli yaptı şubatta lotların yarısının bedeli en az 1.11 o kesin ,sadece 1.04 den el değiştiren 7 milyon son gün lotu var.Geri kalan lotlar da 1.11 üstünde işlem görmüş şubata kadar.0.83 e basıldığında ve ondan sonraki iki ayda 1.11 altında ne kadar lot alınmıştır,bunların kaçı paçal için alınmıştır kaçı yeni alımdır bilemem tabi ama genel maliyetler bence 1.11 ün çok üstünde.Paranın zaman maliyeti de düşünülürse bu fiyatlar yeni alanlar için çok uygun.
Bir deneyimli borsacının dediği gibi ne iş yaptığını soruyorlar hayalkırıklıklarını satın alır hayalleri satarım demiş,bu kağıtda çok hayal kırıklığı var:))))))))
Son 1 hafta, alıcıların maliyetlerine dikkat !
#KLGYO #matriks http://share.matriksdata.com/shareMa...05171110335159
Siyasi gelecek korkutuyor gibi Yatirimciyi[emoji779]Kılıctaroglu hersey didik didik incelenecek diyor
CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Beklemeye devam.Dün bofa açığa satmış,cidden çözemedim,o açığa satış kapandı mı,bu bofadan işlem yapan asıl kağıtdaki grup dışında kağıda dadanan biri mi,onu mu terbiye ediyorlar acaba diye düşünmeye başladım.Işık ve bofa yı çözemedim.
Yok grubun kendisi top çeviriyorsa ky dökülmüyor o kesin.Herkes ya herro ya merro demiş gibi.
Hissede açığa satış yokki bist50 hariç
Sn avukat fiyat kuruşlardayken 1 milyon lota çıkabildiniz mi,eğer öyleyse sizin de durum toparlamıştır.Ben paçallarla maliyeti baya düzelttim.Bundan sonrası beklenecek,süremiz sonsuz,ta ki hak ettiği değere gelene kadar.Açığa satış işini twitter da biri yazmıştı sanırım yanlış bilgi.
Aslında ben 0,95 1 arası bunu martı gyo ile değiştim martiyi bugün sattım geri buna döndüm maliyet 1.28 oldu düştükçe alimlarimla daha da düşurmeyi düşünüyorum hayırlısı artık
Eski maliyet kaçtı sn avukat.Martıya baktım bunla hemen hemen aynı hareketi yapmış,yaptıgınız trade den avantajlı oldunuz mu.Kilerdeki lotunuz arttı mı bu trade le.
Hayır şundan soruyorum ,ben trade konusunda sıfır şanslı bir adamımdır.Eğer değişiklik yaparsam hep zarar ederim de :))))))) Paçal maçal tek kağıda dadandı mı sonunda hep karla çıkıyorum,trade ettim mi sıkıntı oluyor.
1.42 civarı idi tabi al sat da yapıldı bu süreçte lot olarak 410 bin lot civarı vardı ilk durumda şuan 210 bin lot ile 1.28 oldu
1 altına gelmedikçe daha 1 kuruş yatirmam bu hisseye
Yürü be aslanım kim tutar seni..:rtfm:, az daha gitsen yine nominalin altına göçeceksin:vk::vk:
Benim anlamadığım hadi bizlerin maliyet yüksek bekliyoruz da bu adamların ne mal olduğunu bilmeyen var ki hala birilerine mal çakıyorlar ki kağıdı aşağı basabiliyorlar.
sen yanmazsan ben yanmazsam nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa :(, Hiç üstümüze alınmasakta yine bize çakıyorlar, taşıtıyorlar, sonra bıktırıp sattıracaklar ve yine para ceplerinde.. Dükkan onların nasıl olsa.. Şu seçimler gelsin geçsin de ben görürüm cimer şikayetlerini ve sonrasında sonuçları.. Gelen bunları köküne kadar araştırmazsa vereceğim oy haram zıkkım olsun şimdiden. Bu arada 90.000 oldu gene lotlarım ve Kazık yiyip duruyorum mütemadiyen. :(
STOP LOSS olmadan borsada kazanç zor.. haberden ziyade fiyata odaklanmak lazım.. STOP larım sayesinde düşüşte tamamen likitim.. sağlam kağıtlarda yakalansam sıkıntı olmaz ama bunlar da sıkıntı çünkü oluşan fiyatın temel verileri ilk bilançoda manipüle edilebilir bir anda ucuz pahalı olabilir.. ya da bir iştirak alışı satışı ile sermaye görüntüde kediye yüklenebilir.. Yarın zor bir gün olacak endeks bir iki gün içinde 2350 ve takiben 2300 ü test edebilir ama düşünceme göre IMKB belli bir kayıptan sonra pozitif ayrışır.. KLGYO ne yapar? Patron ne derse o olur ancak düşüncem 1.07-1.10 aralığının bu hafta test edilebileceği yönünde. 1.10 üstünde tutunursa yeni pozisyon açabilirim. YTD
ÜLKER in bir anda nasıl ucuzken pahalı hale geldiğini PD/DD nin bir anda nasıl 2-2.5 kat arttığını hatırlıyoruz.
Aslında borsa bir yatırım aracı değil hep söylüyorum..
Vakit kaybı..
Okuyan genç arkadaşlarımız varsa size tavsiyem toprağa yatırım yapmanız..
İşte o zaman fiyatı piyasa belirler spek adındaki tahta fareleri değil..
Kıssadan hisse diyelim.. YTD
Tahta yapıcı bu güzel bilançoya rağmen götürmeyip aşağı bastı ve dışarısının gitgide bozulacağına oynadı. Kazandı. Aferim, tebrik ederim.
Aslında biz de kötü mötü aynı şeyi öngörmüştük ama eylem yapmadık. Yarın 1.16 direkt kırılırsa ben de veririm. 2009 yılı krizi benzeri bir cisim yaklaşıyor bana göre. Bu para bolluğunda Japonya % 1 daralmış, boru değil...
Bizim gibi 3ncü sınıf demokrasi ile yönetilen bir ülkede tek yatırım aracı dolar.
Açın bakın; koca koca şirketlerimizin dolar bazlı grafikleri rezalet. Mesela TUPRS 2010 yılı fiyatında, ARCLK 2007, GARAN 2000 yılı (evet bildiğin 2000 yılı) fiyatlarında. Dolar bazında kazanç getirmiş şirket sayısı yok denecek kadar az. İşin siyasi risk boyutuna hiç girmiyorum. Zamanının en güçlü iki şirketi olan CUKEL ve KEPEZ artık yoklar. Bir dönem kolkola yürüdükleri, aynı seccadede namaz kıldıkları adamların şirketlerine çöktüler, yetmedi hapislerde çürütüyorlar daha ne olsun.
Yarın seçimi muhalefet kazansa ve dedikleri gibi şimdiki yandaşların a.sına koysalar borsada onlarca çöp hisse, binlerce mağdur yatırımcı... İşte buna 3ncü sınıf demokrasi diyoruz. Değişmez...
Salı günü belirttiğimiz 1,15 formasyon hedefini gördü. 1,09 kesin stop,tepki alımı gelirse 1,21 hacimli geçilmeden yeni pozisyon açmak riskli.
Şu son entry deki tahmini twitterda bir teknikçi arkadaş yapmış.Bu teknikçiler bizi batıracak.Yahu s/p nasdak dow dax bist şu bu tüm dünya endekslerine bakın tarihi zirvelerinden topu topu yüzde on onbeş aşağıdalar ve tüm dünya korkuyor doğal olarak bizde borsadaki kağıdımızdan korkuyoruz.Yahu bu kağıdın tarihi zirvesi aylık grafikte 3.29 haftalık ve günlükte çok daha yüksek değerler var.Şu anda biz zaten kıyameti yaşamış bir kağıtdayız tarihi zirvesinin üçte birinden fiyatlanmışız ve hala korkuyoruz.Cidden helal olsun speğe alıgılarla ne güzel oynuyorlar.
Hem hiper enflasyona inanıyoruz,hem konut fiyatları düşmez diyoruz,sağlam kendi arsaları üstünde inşaat yapan kasasındaki nakti kadar fiyatlanan bir gayrımenkul şirketinden tırsıyoruz,valla ben tek lot satmam,uzun süre kağıtdayım aşağı basarsa da lotum artırırım.
Ben herkesin bıktığı bir anda durup dururken yüksek montanlı yükselişler serisinin arefesinde olduğumuza inanıyorum.Herkes de zaten ucuzdu diye yazıp duracak,borsa bu işte.
Kkm de 40milyon dolarımız var,yaklaşık 14 den bağlamışız ve 104 milyon dolar piyasa değerimiz var.Ne güzel di mi.
Bu hissede radyo felan herşey hikaye tamamen ky zararına göre fiyat belirleniyor birileri zararına satarsa fiyat artıyor alirsa indiriyorlar gerisi hikaye.
Sn avukat her hisse öyledir.Bakın topiğe mal ky da olsa bu topik böyle mi olurdu.Bence mal adamlarda.
Çoğunluğu adamlarda olsa aşağı basmazlar sürerler bu kağıtta çok ky var ama maliyeti yüksek olduğu için çoğu takip bile etmiyor gördüğüm kadarıyla.
Neyse dediğiniz gibi olsun.Bu hissede şu anda halat çekme oyunu oynanıyor.Borsanın tüm kuralları teknik temel dolar bazında grafik falan bu kağıt çok ucuz diyor.Kağıttaki grup ise açgözlü tüm parayı ben kazanayım istiyor.Bekleyelim görelim.Benim temeline inandığım kağıtda bekleme sürem sonsuzdur.Bu kağıt şu anki rasyolara göre 3 den aşağı olmamalı.Ben de bugünkü değerleme ile kağıt 3 olamadan tek lot satmam.3 üstü kademeli satış bilançoların durumuna göre olabilir,belki de olmaz beklerim:)))))))
Zaten mantıksız baskıyı yüz metre öteden tanırım.Genelde çok güzel şeylere gebedir.