Ak yatırım agn girişim fonuna bakabilen oldu mu.. yenilenebilir enerji iot sağlık... Şirketleri var içinde
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Ak yatırım agn girişim fonuna bakabilen oldu mu.. yenilenebilir enerji iot sağlık... Şirketleri var içinde
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet ama iştiraki şirketleri müthiş gibi geldi bana Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Al sat kolaylığı sebebiyle hisse.
Ama o hisselerde al yat olmaz
Niçin?
Garanti hissesi Mart 2010'da 6.60 mış.Aradan 10 yıl geçmiş bugün gene 6.60.Arada 5 kere zirve yapmış.O dönemlerde kaçmak lazımmış.
Akbank hissesi Şubat 2010'da 5,02'ymiş.Aradan 10 yıl geçmiş bugün daha da düşükte 4,87'de.
O da arada 5 kere zirve yapmış.
Yani aradan geçmiş 10 yıl hisseler aynı değere gelmişler.
Şu anda dibin dibinde her ikiside ama nezaman hareketlenirler ve nereye varırlar bilemem.
Yarından itibaren uzun vade için üç tane hisse fon biriktirmeyi düşünüyorum bunlardan biri kesinlikle tkf olacak, diğer iki tanesi ise mac, Nnf, Tte, aft, Yac vb gibi fonlardan seçeceğim. Tavsiyelerinizi alabilir miyim?
Nasd** düzeltme sürecinde ben %20 ye varabilecek bir düşüş öngörüyorum. Tabi bizdeki kur artışı fon fiyat düşüşünü baskılayabilir. O nedenle aft alacaksanız kademeli alım yapmak lazım.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
mutlaka o kadar beklememeli....zaten o kadar süre bekleyemeyiz...mümkün değil..
xbank dolar bazlı dipte...garan dolar bazlı dipte...akbank dolar bazlı dibin altına sarkmış...ykb bakmadım...halkbank zaten malum...dibin dibi var onu da biliyorum ama KISA VADE aldığım USD hedefine ulaştı ve sattım....gelen TL ile orta-uzun vade banka hisse almak istiyorum...kademeli alım yapacağım....fiyat takibi yapmamak adına acaba fon alsam mı diye düşünmüştüm...?
GMA: 0,219
TKF: 0,642
NNF: 0,54
GMA durağanlığını atıp güzel getirmeye başladı :)
Yavaş yavaş bu IPB'yi de biriktireceğim. Bir tane de agresif hırçın değişken olsun portföyde.
Stratejisi ilginçmiş :) Yalnız eski performansı rezalet, kıstas olarak mevduatı almış ve 2019 relatif -%3,13
Alıntı:
Fon yatırım stratejisi çerçevesinde sabit bir varlıkdağılımı hedefi olmayıp değişken piyasa koşullarınagöre esnek olarak yönetilmesi esasına dayanır. Fonyönetiminde yatırım yapılacak sermaye piyasasıaraçlarının seçiminde, getiri potansiyeli yüksek, likitvarlıklar tercih edilir. Fon, olumsuz piyasa şartlarınınhakim olduğu dönemlerde yatırımcıyı piyasakayıplarından korumak amaçlı, fon portföyündebulunan hisse senedi ağırlığını vadeli işlemsözleşmelerinde alacağı ters pozisyonlarla -%30'a (eksiyüzde otuz) çekebilir. Fon, iyimser piyasa koşullarınınhakim olduğu dönemlerde portföyündeki yatırımamaçlı hisse senedi ağırlığını vadeli işlemlersözleşmelerini kullanarak +%60'a (artı yüzde altmış)çekebilir.
soldier-ger'ın fönü ne yapmak istemekte , nereye varmak istemektedir ? bu 1 ders olsun... baktın herhangi 1 fön piyasadaki dalgalanmanın dışında içsel sebeplerle yalpalıyor şapkayı alıp tüymesini bilecen... baktın düzeldi tekrar dönersin , seni tutan yok ki ...
Vadeliler fena bugün... nasdak yine can yakacak gibi...
Vix 30.2 / +%17
Dxy 93.26
Arkadaşlar ne derece faydalı olur bilemiyorum,
hisse fonlarda aylık ,3 aylık,6 aylık ,yıllık ve 3 yıllık en fazla kazandıranların beş katagoridede öne çıkanları tespit ettim ,aşağıdaki fonlar dereceye girmiş oldular:
AAV
AFT
FPH
GMR
MAC
MPS
ST1
TKF
TTE
YDI
ZPE
Banka bazlı hisse fon almak yerine, 5.10'dan halkbank uzun pay kontrat girdim epey 6 lira hedefli 1-2 aylık . Umarım cortlamam Margin sınırı 4.65
Piyasalar kan gölü, ons da düşüyor :wu: Almanya napmış öyle, fena düzeltiyor :)
AFV için kötü bir gün.
Avrupa'da bazı bankaların İran/Rusya yaptırımlarını ihlal ettiğine dair deliller sizinca hareket başladı.
Bize de yansımış gibi.
Eger TR de bankacılık ucuz diyorsanız. Avrupa'ya da bakın :)
bir de doların durumu var ki hepsinden ayrı bir dert bence. hafta sonu Haluk Canberk'in değerlendirmelerini dinledim. iktisat teorilerine ters ve dünyada eşi benzeri olmayan bir politika yürütüldüğünü ve doğal olarak ta her geçen gün başarısızlığın arttığını söylüyor. eskiden bir gecede devalüğasyon olur millet önüne bakardı. şimdilerde özellikle son üç dört yıldır her gün devalüğasyon oluyor. merkeze güven koskoca bir sıfır, şeffaflık yok. arkadan sağdan soldan faiz artırarak sözüm ona durumu idare ettiğini sanıyor. yakında 8'i görmeye aday doların acısını hepimiz çekeceğiz. şirketler insanlar herkes borçlu ve doların artışı, bunları katmerliyor. kendimi hızla şarampole sürülen bir arabanın içinde gibi hissediyorum. Allah şahidimdir, siyaset yapmak için yazmıyorum. çoluk çocuğumuzun geleceğinin, umutlarının dolar ateşiyle yanmasına üzülüyorum. borsa bu gün düşer yarın çıkar ama her geçen gün uçuşunu seyretmek zorunda kaldığımız doların şu hali hepimizi yakar. hadi biz, elimizden bir şey gelmediğinden seyretmekle yetiniyoruz da devletimizin değerli büyükleri ve ekonomi otoritesi ne yapıyor anlamıyorum. üzülmemek elde değil ya.
bu halk 15 temmuzda canını ortaya koyarak devletine ve yöneticilerine sahip çıktı. ama şu an, iktisat teorilerinde yeri olmayan politikalarla her geçen gün fakirleşiyoruz. döviz borcu olan işletmelerin borçları durduk uyere katlanıyor. hani yüksek faiz, enflasyona yol açıyordu? hani faiz sebep, enflasyon sonyuçtu? uzun zamandır eksi faize geçtik? ne değişti? üzülmemek, moral bozmamak elde değil gerçekten. ilkokul çocuğu dahi böyle gitmeyeceğini anlıyor da bizimkiler neden anlamıyor? ne yapmaya çalışıyor? aklım fikrim duruyor, diyecek bir şey bulamıyorum. Allah'ım hepimizin yardımcısı olsun. çaresizlik kötü bir şey
Ons 3.kattan atliyarak intihar girişiminde bulundu .:evil:
altın, gümüş, borsalar, petrol ne varsa çöktü bugün.
fonların fiyatlarına bakmayım bu akşam.
Yarın da böyle giderse ne var ne yok satıp kaçayım. Mart 18 yaşatırlar mı acaba bize?