https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...639f2968da.png
biden koltuğa oturur bizim mb pas geçer.
düşen kırılır mı görelim.
normalde bu ayı yeni düşükte kapatıp düzeltmeyi tamamlamasını beklerdim.
zaman...
Printable View
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...639f2968da.png
biden koltuğa oturur bizim mb pas geçer.
düşen kırılır mı görelim.
normalde bu ayı yeni düşükte kapatıp düzeltmeyi tamamlamasını beklerdim.
zaman...
devlet çağla şikel den sonra ali şan ı da aşılamış.Aile hekimleri de aşı bekliyormuş bu arada :) gelir gelir bir goy goy bitsin 6-7 aya bak yerli aşı geliyor.
Biraz bu Kanada;da borclanma imkanlarindan soz etmek isterim.
Kabaca, ticari krediler disinda, 3 tip borclanma imkani var.
Kredi karti, Loan, Line of credit.
Kredi kartini biliriz.
Peki bu Loan ile Line of credit farki nedir.
The main difference between a loan and a line of credit is how you get the money and how and what you repay.
A loan is a lump sum of money that is repaid over a fixed term, whereas a line of credit is a revolving account that let borrowers draw, repay and redraw from available funds.
Yani 5 sene bitti, yeniden LOC basvuru yapmak gerekmiyor.
Burada yazilmayan,bir de su fark var, ayda sadece faizi odersiniz, CC'da oldugu gibi, borcun 24'te biri arti faiz olarak degil.
A line of credit functions as a revolving loan. You're given a credit limit, you don't make payments or accrue interest if you don't use it , and you can usually borrow any part of the available credit line which you can continue to do each time you have repaid the money borrowed. Often, a line of credit will have a variable interest rate.
RBC mesela.
Line of credit rates %2.5 to %10.
Biz yukardaki ornekte %14 kullanmistik.
Prime Lending Rate, in Canada
The prime lending rate is the loan interest rate that a financial institution uses as a base to calculate interest rates. Today's Royal Bank of Canada Prime Rate: 2.450%`
Bu nedenle alt limit %2.5 tan basliyor.
Eger bu % 1 olsaydi, belki %1.25 den basliyacakti.
Bu nedenle bu isi bilenler, buyume ancak ucuz kredi imkanlariyla basarilabilir, diyor.
Sen daya yillik %30 banka faizini milletin girtlagina, sonra hadi calisin de.
Bu ulusun en buyuk talihsizligi bu.
O yuzden diyorum ikide bir, bizim millete imkan verilse mucizeler yaratir diye, ama bunlar her turlu imkani, isi bilene degil, yandasa veriyor.
6-7 Ocak arası dolar tam dip seviyesindeyken Twitterda #dolar hashtag'i tüm gün boyunca trend topic oldu. İncelemelerim sonucunda paylaşım yapan hesapların bot hesaplar olduğunu gördüm. Yani bir el kasıtlı olarak o gün dolar yatırımcısına korku saldı...
Bir diğer dikkatimi çeken husus yine aynı gün youtube ve tv lerde aşağıdaki reklamlar dönmeye başladı.. Daha önce diplerde "petrol, altın, doğalgaz bulduk." vs..haberleri sunulurdu...
https://www.youtube.com/watch?v=C7vhMZU3U2I
Puzzle parçaları birer birer yerini almaya başladı. Sadece eksik kalan bir kaç parça var onları da bekliyorum...
Reyis fayiz sebep enflasyon neticedir deye çırpındı durdu, siz gomünistlere anlatmak için.:oleyo:
Aslında bu işin çaresi basit, madem paranın değerini korumayı beceremiyorsun, paranı gireceğini sayıkladığın AB parasına endeksle, emme o zaman günlük popülist siyaset yapamazsın.:yes:
Hibe kredi adi altinda konusulan bazi krediler var.
Bence yalandir, algi tuttuysa, ne para verecek.
Phd'si olan cok bilgili bir suru akademisyen var, onlara ver bu hibeyi.
Vermez, neden ?
Okumus adam bana oy vermez inancinda.
Sadece bana oy vermez diye, ogretmene 3600 gostergeyi vermiyor.
Hemsirelere de yazik oluyor.
Bir yolunu bulup, polisle imama verecektir.
Bakin gorun.
İmamdan skandal paylaşım, Aşıyı önce CHP'lilere yapalım, işe yaramazsa vatan kurtulur.
Tokat Erbaa ilçesi Alacabal Mahallesi Güney Cami imamı Ayhan Keskin, kendisine ait sosyal medya sayfasında CHP'liler hakkında yaptığı paylaşımla bir skandala imza attı.
Keskin sayfasında Aşıyı önce CHP'lilere yapalım işe yararsa millet kurtulur, işe yaramazsa vatan kurtulur ifadelerini kullandı.
https://cumhuriyet.com.tr/haber/imam...rtulur-1804879
Dışarıda epeyce otomobil dolaşıyor, eniklerini alıp gezmeye çıkan bir sürü iki ayaklı var, yemişim ben böyle yasağı!
Bugünleyin izledim, Ingilterede bankta oturan orta yaşlı kadını polisler, ters kelepçe takıp götürdüler.
millet whats App'a alternatifler yüklemeye başladı
Telegram yüklerseniz dikkat edin eğer numarayı kapattırsanız ve
ardından başka biri bu numarayı alırsa telegramda yüklediğiniz
kişilerin numaralarını, profillerini, fotolarını görebiliyor
uygulama telefon no'yu baz alarak bilgileri yeni kullanıcıya yüklüyor..
bugün millet abd firması whatsaptan rus markası telegrama kaymaya aşladı sanki abd nin yaptığını ruslar yapmıyor
durum abd ye mi verelim ruslara mı verelim muhaetine döndü
bilgileri bilgileri
:yahoo:1000 sms al telekomcundan gunde 33 dene sms
Es em es esemsipor
Neyine yetmiyo
Ya akilli telefonda internet var
Ac gmail gee meyl
Meyl at
Ama meyletmeden / meletmeden
Zate meclisteki 600 kisi bile vasap kullaniyosa
Guvenilir bisey iste :yahoo:
:Sad:
Ben wasap imi baska tilifona gurdum
Yillar evveli
O da bi cozum
Essah telefon temiz
En azindan
Ehveni ser de derler
Evet önemli bir güvenlik açığı. Doğrulama kodunun başka türlü yapılması lazım.
Telegram eskiden mail hesabı ile aktive edilebiliyordu, kaldırdılar. Para 3 ncü parti yazılımlarla verileri paylaşmakta. Telegram Rus menşeli açık kaynak kodlu lakin, server'i Rusya'da değil, o anlamda Whatapp'tan farkı yok, ahali yanlış biliyor.
Geçenlerde yazdım, karambolde kayboldu gitti, bu anlamda güvenlik aranılıyorsa, Bip ve ChatIn'de...Signal verinin aktarılmasında farklı bir yaklaşım olarak vurgulanıyor ama, mümkünatı yok veriyi paylaşmamasının.
ABD'de meşhur davalar var, tarihi. Kanunlarında ülke içinde 'terör suçları hariç' dinleme, takip yapılamayacağı öngörülüyor, ülke dışının adı bile geçmiyor. Bunlardan mesela bir diğeri 11 Eylül davası, algoritması paylaşılmadığı için eski 'gmail' in sahibi Zimmerman yargılandı, El Kaide'nin oradan haberleştiği ortaya çıktı. Sonra el değiştirdi gmail.
Bedava mailbox, sanal veri yedekleme tahsis alanı, ücretsiz program, ücretsiz facebook sosyal medya, yok böyle bir şey. Paraya değer tek şey var, sizin verileriniz...milyonlarcasının oluşturduğu big data..
Bip..ChatIn...ya da sallayın gitsin..
Sanki kişisel bilgilerimiz büyük bir itinayla korunuyormuş gibi abarttı insanlar.
Bir ürünün garanti belgesi için verdiğin numara Bulgaristanlı dolardırıcılara ulaşırken '' aman CIA bilgilerimi alacak, KGB'ye geçelim, olmadı Turkcell 'e geçelim. ''
La yavrum senin gizli bir bilgin yok ki zaten neyi korumaya çalışıyorsun, yok hassaslık kasıyorsan telefon, internet denen zımbırtıları kullanmaman gerekiyor.
Ha abartma kısmının da diğer firmaların gaza getirmesi olarak görüyorum ya neyse .
İnternette tekel tröst yarattılar, finansman işini borsayla hallettiler. Yoksa facebook, messenger, whatsapp site ve programlarının zilyon tane alternatifi var. Bu bir tür moda gibi. Yıllarca bol paça pantolonla dolaştık, sonra birisi bunun çirkin olduğunu söyledi dar paçaya geçtik, şimdi de kısa pantolonla geziyorlar, hafif kısa, ayak bilekleri açıkta, çorapsız tumberland tarzı ayakkabıyla.
Akım yaratıyorlar, herkes kapılıyor, kimisi Justin Bieber için, kimisi Trump'ın direk yazdığını direk okumak için, kendini mecbur hissediyor. Telegram Whatsapp'ı 8 le çarpar 10 a böler, ama Whatsapp dedi erenler, herkes bir anda yarış yaptı yüklemek için.
Bireysel olarak veri güvenliğinin bazıları için evet o kadar anlamı olmayabilir. Şifresi 1234 olanların da öyle. Ama ileride para transferi işine kalkışıyor bu Whatsapp mesela, o zaman daha da değişir işin boyutu. Busines olanı mesela, hepsi soru işareti.
Konu devlet olunca iş değişiyor esasen. Twitter kendi ülkesinde farklı, diğer dünya ülkelerinde farklı etik standartlara sahip. Siyahi olaylarında gördük, karartmaları, yavaşlatmaları, hashtag düşürmeleri, örtbas etmeleri..Ee bizde farklı mı? Bizi zaten geçin, biz tarihi medeniyetler beşiği olmaktan mütevellit henüz birşeyin beşiği olamadık. Evrensel doğrulardan yürümek lazım, yoksa konu muğlak.
Kurtarayım seni . Bu iyiliğimi unutma ...
Ankara sallandı. Deprem oldu 5.5 diyorum
Sorun facebookla instagramda, yanlış yerde çözüm ararsanız bulmak zor oluyor tabiki.
Ben sadece ab’ye dayatılmayan şartların bize dayatılmasına uyuz oldum. Bağlantılarım değiştikçe ilgili grupları yeni platforma taşıyacağım.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Afad : Saat 22.53’de Ankara Kalecik’te 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi
Emir büyük yerden, artık mecbur bırakacaksınız:)
https://finance.yahoo.com/news/whats...093055368.html
Tut şunun ucunu döşeyelim abi......gibi bence YTD
https://www.tradingview.com/x/JCso3IJw/
Biraz kafa dağıtalım
https://twitter.com/yavuzage/status/...235943937?s=09
Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Doları sadece yüksek faiz durdurabilir. Tamam diyelim. İyide faizler %25 ve üstü olduğunda üretim istihdam büyüme inşaat tüm sektörlerin iflasına sebep olmayacak mı. Bu şekilde sadece enfilasyonu düşürecem diye faiz artışı bundan daha fazla zarar vermeyek mi.
Doların dünyada zayıf olduğu bol bol dolar basıldığı pandemi dönemde herkes faizi sıfırĺamaya giderken bile dolar yükselmesin diye faizi arttıran tek ülkeyiz.
Bitcoin in ani düsüsü ile birlikte türk bitcoin borsaları işlem yapamaz olmus hata vermiş. Zarar ettik diye yatırımcılar köpürmüş