eski hokumetler çok denedi orayı.
denenmisi denemeye gerek yok.
ayemef keyfinden vermiyor onu.
Printable View
Belki dünyanın en şanslı ülkesiyiz. Her şeyi üretebilir yetiştirebilir bir ülkeyiz. Böyle bir ülkeyi şu anki duruma sokmak beceri ister. En zoru başardık ya.
Asels saatlik grafik süper. formasyon çalışırsa hızlanması gerekir.
Keza tcell ve tuprs da sıkışma var.
Pazartesi bakalım nasıl bir gün olacak?
cahil cahil knuşma, neyi uygulayamamış arjantin, program dediğin şey iki satır zaten -maaşları düşür, memurları işten çıkar, sosyal yardımları kes, alt sınıfları aç bırak.. herifler bi sonraki seçimde ahaliden oy isteyecek, o yüzden üç ayda dervişi yollamışlar geldiği yere
babacan uyguladığı imf programları 18. ve 19. standby programları idi, önceki 17 programın tamamı çökmüştü.. bu son 2 programın performans kriteri her sene yüzde 5 faiz dışı fazla- fdf- vermesiydi.. her sene bütçeden %5 of GDP fazla biriktireceksin, o fazlayla borç azaltacaksın, akp hükümetinin başardığı buydu, konunun programla imfnin porgram yazmasıyla bi alakası yok, onu sen bile yazarsın 2 dakkada.. akp bütçeyi iyi idare ediyor- bunu ben demiyorum, deniz hocan yazmış topiğinde git oku, bütçeyi iyi idare ediyorlar diye itiraf etmek zorunda kalmış
Devlet obur da
Bunu kim istemiş.
Herkes evladını memur yapmak istiyor..
En zekiler devlete giriyor..
Giriyorda bunların katma değeri varmı.
50 yere şeker fabrikası kurmuşsun.
Üç ay çalışıyorlardı..
Sonra çare özele şutungen..
Olayın özeti
Devlete uzak olanlar devletten kıl kapma derdinde
Devlete kapak atan
Kimseye gitmesin biz yiyelim derdinde...
Kavga bunun üzerine..
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eyt ile piyasaya girecek 250 milyar para var. Bunun gidebileceği yerler ikinci el araba, beyaz eşya, mobilya ve altın dolar Euro gibi yerlere gidecek ağırlıklı. Bundan olumlu etkilenecek şirketler olacak.
neyse gereksiz konulara girmeye gerek yok daha fazla, işimize baksak daha iyi
30-endeks gayet sıhhatli bir up-trend tutturmuş gidiyo temmuzdan beri, nası diyo gavurlar -secular trend
-
https://i.hizliresim.com/bn2hu09.png
şimdi böyle sakin sakin yukarı yaparken bi noktada satış ağır basacak ve aşağı boşalacak, alt trend bandına kadar mesela ? hiç mantıklı değil.. pek çok kağıtta böyle gidişler, bi noktada yukarı yönlü sert fulelere dönüştü.. benzer bi hareket bekliyorum, yani kabaca kanal üst direnci 5900- 6000 bölgesinin yukarı kopartmak suretiyle 7300- 7500 dolaylarına hızlı bir koşu
Seçim iyice yaklaştı. Seçime yakın bankadaki TL cinsi likidite dövize gidebilir mi olası böyle bir senaryoyu kaldıracak likidite var mı.
[QUOTE=Lucky Player;6238717]hani keçi peyniri çok kokar derler ya, hah işte o keçinin sidiği süte karıştığı için oluyor. onun sebebi de keçi değil , keçiden sütü emen peynir yapıcı yurt
:kahkah:
Keçinin sildiği süte sağım esnasında teknik olarak karışmaz..
Ama tomurcukları dökülür...
Emlak sektörü Türkiye şartlarında elit kesimden karı koca çalışan memur olsa. Aldığı maaş ile bu faizle bile ödemesi mümkün değil. Tek maaşlı memur bu düşük faizle Kredi ile 10 yaşında arabayı alamaz. O zaman burada ya ev araba pahalı yada maaşlar düşük. Kendimden örnek vereyim aldığım maaş ile bir gremse altın alıyor üste artıyordu. Bugün gremse 18 bin benim maaş 6 bin. Üstelik altın dolar bir senedir aynı iken.
Ülkedeki 85 milyonun 75 milyonu maaşlı kesim. Bu insanların gelirleri ile hizmet sektörü (restoran cafe AVM) içinde harcaması asgariye inecek. Konut araba alması da hayal. O zaman bu sektörler nasıl büyüyecek. Gerçi ülkede o arabayı alacak adam da araba bulamıyor.
Vay abim
Sen yazmasan gremse altından haberim olmayacaktı..
18 bin lira
Bize hep çeyrek düşmüş
Normal iyi şartlarda maaş alanlar için bile bu ülkede ev almak mümkün değil. 2 milyonluk ev alsa bugün faizler bedava gibi. 5 milyon on yıllık vadede karı koca çalışsa memur olsa hatta Dr olsa imkanı yok. O zaman inşaat sektörü sadece yabancı ile mi büyüyecek yerlilere sıra ne zaman gelecek.
yapay zekaya otodan örnek verilmiş ama karşılaştırma yanlış.
zaten film şurada kopuyor önüne tavşan çıktı. dur ..!
borsada şöför kamyondan atladı. sat.
senin yapay zeka atladıktan sonra satabiliyor.
senin oto da tavşan çıktıktan sonra duruyor.
ne otodaki algoritma nede borsadaki algoritman ikiside tavşanın ne zaman çıkacağını bilemiyor
mantık olarak aynı. sıkıntıda bu. geleceği görmek yani. o nedenle borsada yapay zeka imkansız. !
imkansız olan tam anlamı ile yapay zeka yapabilmek. diğer algoritmalar yani indikatöre göre para yönetimi ile kazandırır
o nedenle hiç hafa yormayın . ister günlük al sat ister 1 kere al 7 sene bekle.
ne dipten alabileceksin nede en tepede satabileceksin. ikisi arasında fark yok
Grafikler geleceği göstermez, Dow teorisinin de böyle bir iddiası yok.
Yapay zeka da göstermez.
Geleceği ben de bilmiyorum, kimse bilmiyor, yapay zekanın da bilmesine gerek yok.
Yapay zeka, ben ne yapabiliyorsam onu yapıyor, duygusuz, yorulmadan, daha yüksek kapasiteyle yapıyor.
Google dokümanlarından çalışmış, sertifika almış biriyle uzun konuşmalarımdan bu sonucu çıkardım.
Kulaktan dolma bilgiyle konuşmadığımı göstermek için formasyon örneğini verdim.
Haftaya Thy kapanış fiyatını bilecek bir makine yok, icat edilmedi.
Yüzlerce değişkeni içeren bir fonksiyon yazmanız gerekir.
İmamoğlu'na yasak kararı, savaşın seyri, MB kararları vs... gibi yüzlerce değişken.
Öyle bir şey yok.
Ben ne yapıyorum da yapay zeka onu yapıyor, o konumuz değil.
Ben geleceği bilmeden para kazanıyorum.
Karışık bir konu, eksik bilgi verdiğimin farkındayım ama detaya girmiyorum.
Yazmayla bitmez.
Kimseye bir şey öğretmeye çalışmıyorum.
Sonuçta benim yaptığımı yapıyorsa, beni ileride gereksiz hale getirecek, piyasa dışında bırakacak.
Al-sat işini manuel yapan belki de kalmayacak.
Merrill in robotu, her tahtaya kurulmuş ve neredeyse hepsinden karlı çıkıyor.
Gençlere diyorum ki bataklığa yanlış yerden girmeyin diyorum.
............
Herkesin Al-Sat yaptığı bir ortamda Al-Sat işinin yanlışlığını anlatmaya çalıştım.
Bu kısım bitti sayılır. Önemli bir tepki de almadım, iyi yani.
Toparlarsam,
-Manipülasyon, insider, patron, tecrübeli ve bilgili kişileri geçmeniz gerekiyor.
-Temettünün bileşik getirisine Al-Sat'la ulaşılamıyor.
-Kısa vade kumar özellikleri taşıyor ve yarattığı sorunlar oluyor.
-Dönemsel bir başarı sürdürülemeyebilir, etrafımızı makine ve robotlar sarmaya başladı.
-Somut mal ticareti daha mantıklı.
İki tane daha ekliyorum,
-Komisyona verilen paranın bileşik getirisiyle birkaç tane ev alınır.
-Belli bir noktada psikolojiniz kaldırmayabilir, sorunlar yaratabilir.
İnsan doğasına ters bir iş.
Batan kişilerin örneklerini birkaç kez yazmıştım, burada yazmadım artık.
Piyasayalar herkese açıktır, giriş çıkış serbesttir.
Herkes ne istiyorsa onu yapsın, ben kimseye karışmam, akıl vermem.
Normalde ilgili olanlar, kendine güvenenler gelir.
Bugüne kadar böyle şeyler söylemedim, yazmadım.
Şimdi herkes geldi.
Birkaç genç şu anlattıklarımı anlarsa, bir daha düşünürler.
Örneğin 3 sene para, zaman ve enerji harcayıp piyasadan çekileceklerse, belki şimdi çekilirler.
Piyasada kalacaklarsa da daha donanımlı olmak için çalışırlar.
Buradaki ortam, ''Aldım sattım, kazandım, ben bildim'' ortamı.
Aracı kurumlar da benim söylediklerimi söylemezler, para kazanacaklar.
Bunları kim söyleyecek?
Ben söyledim işte...
Gerekçeleriyle söyledim.
Kendi bilgi ve tecrübelerim, kendi düşüncelerim.
Mutlak doğru olduklarını iddia etmiyorum, kendi süzgecinizden geçirin.
Daha kolay ve mantıklı olan yatırımla ilgili bir iki yazı yazıp bırakacam.
Sonu yaklaştı gerçekten.
Senin dediğin zaman makinası evet o icat edilmedi [emoji3] ama 10 işlemin 4ü karlıysa karda durabilip 6sında ettiğin zararıda kısa kesebilecek bir sistemin varsa bence fazlasıyla yeterli gerisi teminat yönetimi viopda 100bintl ile 4 5 kontratı geçmiyorsan 1milyontlde 30 -35 kontrat ile kısmen güvenli sürüş yaparsın bence
YTD
Ben deniz hocayı da karakemali de her yazdıklarını okurum faydalanırım.
Herkes her konuda %100 bilgili olacak ve doğru tahminlerde bulunacak diye bir kaide yok.
Karakemal iyi borsacı ama mecburen reisci, deniz hocam da borsacı değil makro ekonomide uzman. İkisini de bu gözle okursak gerçekten güzel yazıyorlar bana göre.
Faydalanıp kendi zihnimizde düşünmek değerlendirmek gerek böyle kalemleri bana göre...
Piyasada yazan pek çok kişiye göre bu forumdaki yazarlar bana göre okumaya daha fazla değiyor ve kesinlikle daha öğretici oluyor. Hisse.net okul bence...
Hadi yine iyisiniz. Lozan gizli maddelerini öğrenmeye 13 gün kaldı.
Yıl 2007.. IMF TR'ye döviz rezervi şartı getiriyor.
Kısacası IMF,TR'de ekonomik istikrar, enflasyon hedefi,bütçe açıklarını önemsemiyor..
(Siyasi istikrarın da önemsenmediği anlamına da gelir)
Önemli olan şey yabancı yatırımcıların paralarını faiziyle birlikte alabilmeleri...
ÇİLLER zamanında bankalar battığında İFLAS ettirildi ve yabancı bankalar sadece iflas masasına katılabildiler. Oradan da bir şey alamadılar. TR halkına ödettirilmedi,banka borçları..
2001 KRİZİNDE 24 banka battığında, IMF'in emriyle, yine IMF'in ismen belirlediği bankalara el konulmuş,
bankalar iflas ettirilmeyip TMSF'ye devredilerek yabancı bankaların alacakları TMSF'ye ve TR halkına ödettirilmiştir...
TMSF'de ödediklerini banka sahiplerinden almaya kalkınca,Yeni yetme zenginlerin(erol Aksoy gibi) hepsi sıfırı tüketti..
Bir biçimde el konulmaktan kurtulanlarda köşeyi döndüler,, (Denizbank,Zorlu-Finansbank,Hüsnü)
Erdoğan'ın..IMF ile ilgili kısıtlı bilgisi Abdullah Gül'den gelir..Aktardıklarından..
YKB,'nın kapatılmaması için nasıl yalvardıklarını IMF'e yazılmıştır. Son anda batmaktan kurtaran A.Gül'dür..YKB'yi..
Bugün TR'ye IMF 100 milyar USD verse,
aynı gün yabancı bankalara virman yapılıp borçlar mahsuplanıp , bize yeni IMF borçlarını ödemek kalır.
(IMF'den borç istemekte, borçlarımı ödeyemiyorumun ilanı demektir..)
senin bildiğin yerden alıntılayarak soralım bari ....
ibrahim akkaya ;Endeks son durum.
Elliot teorisine göre hangisi doğru.
Eğer doğru olan 3 ise oyun yeni başlıyor..!!
Uzmanlık alanı elliot olan secbul ustam yardım edebilir mi bize ?
https://i.hizliresim.com/i4fwm7s.png
IMF düşük faizle yüksek miktarda borç para veriyor ve verdiği parayı geri alabileceğinden emin olacak şekilde anlaşma yapıyor. Borcu ödeyebilecek isen alacaksın yok ödeyemem dersen Londra dan yüksek faizli düşük miktarda borca eyvallah dersin.
IMF, adı üstünde Uluslararası Para Fonu... Ülke kurtarma ya da siyasetçi kurtarma fonu değil...
IMF sana borç vermiyor.. Yani kullanımını sana tahsis etmiyor.1,şart
Borç aldığın bankalara borçlarını ödüyor....
YABANCI BANKALARI KURTARMA FONU'dur.. IMF... Bu yazılan,bilinen bir şey..
Karşılığında senden ne ister...?? Özelleştirmeler,vergi kanunları,yeni kanunlar,kıbrıs,yunanistan,rusya her şey olabilir..:)
Borç almadan halktan oy alamazsin. Iphone alacak araba alacak marka kiyafet gidecek keyfi gelecek sana oy verecek. Demokrasilerde böyle.
Yani borç almayalim kendi kendimize yetelim vs diyen reis gibi Kurt siyasetçi bile olsa secilemez para bende para akacak raadolun diyen seçilir.
Borcu veren de keyfine vermiyor. Matbaada bedavadan bastığı parayla sana üç kurusluk telefonu bese iteliyor, öde lan parayı deyince hık mık edersen de gel önce şunu satalım sonra bunu satalım kibrisi ver güneyde devlet kuralım sen rahat rahat yemeye devam et diyor.
Yani borç almayalım diyenlere diyecek bir şey yok aslında demokrasi ile yonetilmeyelim diyorlar çünkü kimse seçilmemek için oynamaz bu oyunu.
Imf banka kurumu diyenler de doğru söylüyor ama borç var işte ortada o da doğru.
Durum bu şekilde.
Ben çıkış göremiyorum mevcut sistemle.
tabii böyle bi yukarı ivmenin pazartesiden itibaren başlayacağını söylemiyorum, önümüzdeki 2-4 haftalık süreçte bekliyorum.. eski günlerde yani yabancıların hakimiyeti altında olunan yıllarda olsa, yılın bu son 2 haftasında yatay hareket beklerdim zira yabancılar noel tatilinde olacak.. yabancının hala malı var ama artık borusu ötmüyor, kuşu kalkmıyor .. o yüzden bu 2 haftada da her şey olabilir
rallilerin bi özelliği esaslı kazancın son düzlükte elde edilmesidir.. misal 99-2000 rallisi 14 ay kadar sürmüştür, ama parasal anlamda en büyük kazanç endeksin ikiye katladığı son 45 günde yazılmıştır
ne demiştim sana lemür, bu herif üçkağıtçılıkta master degree sahibidir..
al işte, rıza efendi yüzde 16 daha hisse satıcam piyasaya diyor, zaten yüzde 56 halka açıkken
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1088011
ve bu açıklamayı cuma günü seans açıkken saat 16.42 itibariyle yollamış
direkt taban olmuş tabii
Piyasa Borsa İstanbul'daki yatırımcı sayısı 3 Milyon 570 Bin kişiye ulaşmıştır.
Bu hafta 178.300 kişi borsaya gelmiştir bu veri
>-- Amatörler için borsa ya davet
>-- kurnazlar için nakit kral Anlamına geliyor.
Ne olacağını yeni haftada göreceğiz.
[IMG]https://i.hizliresim.com/nd7k5fv.png[/IMG]
XU100' E SEVGİLERİMLE ;
sen yalancı bir sonbahar
ben sevdalı koca çınar
kaç mevsim benden aldın
kaç sevda geri verdin
ruhum sana kanmam diyor
borsa sende durmam diyor
her nefeste son geliyor
bildiğin sende kalsın !!!
sen yalancı baharsın