https://i.hizliresim.com/3olcnre.jpg
Geri alım yapa yapa günlük bazda tepe noktadan %5 aşağı düşmesine bile müsade etmek...
Printable View
https://i.hizliresim.com/3olcnre.jpg
Geri alım yapa yapa günlük bazda tepe noktadan %5 aşağı düşmesine bile müsade etmek...
Teşekkürler,
QUOTE=CAKIR24;7022149]Geri alım konusunda 1-2 aydır spk kararları var, şirket isterse çok hızlı prosedüre tkaılmadan karar alıp uygulayabiliyor.[/QUOTE]
https://i.hizliresim.com/fypvqzy.jpg
50 Hisseleri ve Günlük Sistem
Kısa vadeli Tekniği yine bozdular....Ya gerçekten bozuyorlar, ya da bozar gibi yapıyorlar, Fiyatı istedikleri yönde oynatıyorlar...
https://i.hizliresim.com/okqnwbp.jpg
20 Dakikalık Sistem
Merkezi kontrol sistemini en iyi açıklayan tablo !!
Not: Alarko Holdingin ilk çeyrek bilançosundaki net karlılıkla ilgili piyasadaki yapay zekalardan yararlanabilirsiniz hatta Yapay zeka tahminlerini burada da paylaşabilirsiniz...
SPK kurallarına göre yönetim kurulu toplanıp karar alarak istediği zaman geri alım yapabilir. Genel kurula gerek yok diye biliyorum.Geçen yılda genel kuruldan 1-2 gün sonra geri alım kararı açıkladılar.2022 de de
"Geri alım programına ilişkin yetkilendirme
MADDE 5 – (1) Bu Tebliğ hükümlerine göre ortaklıkların geri alım yapabilmesi için genel
kurulun yönetim kurulunu yetkilendirmesi esastır. Söz konusu yetki, yönetim kurulu tarafından
hazırlanan geri alım programının genel kurul toplantısında onaylanması suretiyle verilir. Geri
alım programının genel kurul toplantısında onaylanması suretiyle yetkilendirilen yönetim kurulu,
bu yetkiyi belirleyeceği gerçek veya tüzel kişilere devredebilir.
(2) Ortaklık paylarının bağlı ortaklıkları tarafından geri alımının yapılabilmesi için, ortaklık
genel kurulunda geri alım programının onaylanması ve bağlı ortaklığın yönetim kurulunun da söz
konusu program çerçevesinde geri alım yapacağına ilişkin bir karar alması şarttır. Bağlı ortaklığın
da halka açık bir ortaklık olması durumunda; söz konusu bağlı ortaklığın ana ortağı olan ortaklığın
paylarında geri alım yapabilmesi için, geri alım programının bağlı ortaklık genel kurulunca da
onaylanması zorunludur.
(3) Geri alım programının onaylanacağı genel kurul toplantılarında, ortaklığın esas
sözleşmesinde daha ağır nisaplar öngörülmediği takdirde TTK’nın 418 inci maddesinde yer alan
toplantı ve karar nisapları uygulanır.
(4) Payları borsada işlem gören ortaklıklar, yakın ve ciddi bir kayıptan kaçınmak amacıyla
genel kurulun yetkilendirmeye ilişkin kararı olmadan yönetim kurulu kararıyla da, bu Tebliğin 12
nci maddesindeki kamuyu aydınlatmaya ilişkin yükümlülüklere uymak şartıyla geri alım yapabilir.
II. KISIM 3
Bağlı ortaklıklar, ana ortaklığın paylarında geri alım yapabilmek için bu istisnadan yararlanamaz.
Genel kurulca onaylanmış bir geri alım programı olmadan yönetim kurulunun yakın ve ciddi bir
kayıptan kaçınmak amacıyla aldığı geri alım kararı yapılacak ilk genel kurul toplantısına kadar
geçerlidir.
(5) Ortaklık paylarının günlük ağırlıklı ortalama fiyatının yönetim kurulu karar tarihinden
önceki son bir ayda,
a) Nominal değerinin altında seyretmesi veya
b) Yüzde yirminin üzerinde değer kaybetmesi,
durumlarında yakın ve ciddi bir kaybın varlığı kabul edilir.
(6) Beşinci fıkrada belirtilen haller dışında yönetim kurulu kararı ile geri alım yapılabilmesi
için, ortaklık tarafından işlem öncesinde Kurulun onayının alınması gereklidir"
bu da 12. madde gerekirse ayrıntıya girmek isteyenler için ...
"Payları borsada işlem gören ortaklıkların geri alım işlemlerine ilişkin kamuyu aydınlatma
yükümlülükleri
MADDE 12 – (1) Yönetim kurulu tarafından hazırlanan geri alım programı, ilan ve toplantı
günleri hariç olmak üzere genel kurul toplantısı tarihinden en az üç hafta önce ortaklık tarafından
II. KISIM 6
yapılacak bir özel durum açıklaması ile kamuya duyurulur ve eşanlı olarak ortaklığın internet
sitesinde yayımlanır.
(2) Onaya sunulmuş bir geri alım programında genel kurul tarafından herhangi bir
değişiklik yapılması durumunda değiştirilmiş program, genel kurul tarihini izleyen ilk iş günü
ortaklık tarafından yapılacak bir özel durum açıklaması ile kamuya duyurulur ve eşanlı olarak
ortaklığın internet sitesinde yayımlanır.
(3) Bu Tebliğin 5 inci maddesinin ikinci fıkrası uyarınca alınacak yetkili organ kararlarının,
ortaklığın bağlı ortaklığının halka açık olması halinde ortaklık ve/veya bağlı ortaklığı, halka açık
olmaması halinde ise ortaklık tarafından kamuya açıklanması gereklidir.
(4) Program uyarınca geri alım işlemlerine başlanmadan iki iş günü önce, ortaklık ve/veya
bağlı ortaklığı tarafından, geri alım yapılması planlanan dönemin başlangıç ve bitiş tarihleri, geri
alıma konu payların nominal tutarı ile sermayeye oranına ilişkin özel durum açıklaması yapılır.
(5) Her bir geri alım işlemi için ortaklık ve/veya bağlı ortaklığı tarafından; işlem tarihini
izleyen iş günü seans başlamadan önce, işleme konu payların nominal tutarı, sermayeye oranı,
işlem fiyatı, program çerçevesinde daha önce geri alınan payların nominal tutarı, varsa bu
paylara bağlı imtiyazlar ve işlem tarihi hususlarını içeren bir özel durum açıklaması yapılır.
(6) Daha önceki alımlar dahil, geri alınan payların elden çıkarılması durumunda ortaklık
ve/veya bağlı ortaklığı tarafından; işlem tarihini izleyen iş günü seans başlamadan önce, işleme
konu payların nominal tutarı, işlem fiyatı, sermayeye oranı, kalan payların sermaye oranı,
gerçekleşen kazanç/kayıp tutarı, varsa bu paylara bağlı imtiyazlar ve işlem tarihi hususlarını
içeren bir özel durum açıklaması yapılır.
(7) Ortaklık ve/veya bağlı ortaklığı tarafından; bu maddenin dördüncü fıkrası uyarınca
açıklanan sürenin bitmesini, programın sona ermesini ve program kapsamında veya bu Tebliğin
5 inci maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca planlanan geri alımların tamamlanmasını izleyen üç
iş günü içerisinde geri alınan paylar için ödenmiş olan azami ve ortalama bedel, geri alımın
maliyeti ile kullanılan kaynak, geri alınan toplam pay sayısı ve bu payların sermayeye oranı
kamuya açıklanır. Ortaklık ve/veya bağlı ortaklığı tarafından geri alınan payların program
süresince elden çıkarılmış olması durumunda ek olarak aynı şekilde; elden çıkarılan payların
toplam nominal tutarı, toplam kazanç/kayıp tutarı ile ortalama satış fiyatı, varsa alım satıma
konu paylara bağlı imtiyazlar ve işlem tarihleri açıklanır. Geri alım programı çerçevesinde
gerçekleştirilen işlemlerin özeti mahiyetindeki bu bilgiler ayrıca ilk genel kurulda ortakların
bilgisine sunulur.
(8) Payları borsada işlem gören ortaklıkların yönetim kurulları tarafından yakın ve ciddi bir
kayıptan kaçınmak amacıyla yapılacak geri alım işlemlerine ilişkin olarak;
a) Geri alım işlemlerine başlanmasından en az iki iş günü önce ortaklık tarafından yapılacak
bir özel durum açıklaması ile geri alım yapılacağı hususu, söz konusu geri alımın amacı, geri alıma
konu pay miktarı ve ödenecek azami tutar kamuya duyurulur.
b) Geri alımlar kapsamında ve geri alımların tamamlanması üzerine gerekli özel durum
açıklamaları yapılır.
c) Yönetim kurulu tarafından ayrıca, geri alımın amacı, kullanılan kaynak ile geri alımların
özeti mahiyetindeki yedinci fıkrada belirtilen bilgiler ilk genel kurulda ortakların bilgisine sunulur.
(9) Ortaklıklar ve/veya bağlı ortaklıkları, bu Tebliğ kapsamında yapacakları özel durum
açıklamalarına ilişkin olarak bu Tebliğde hüküm bulunmayan hallerde Kurulun özel durumlara
ilişkin düzenlemelerine uymakla yükümlüdür."
aslında ALARK bağlı ortaklıkları istenildiği şekilde alım yapabilir...
ALSER yatırımını hisseye yapabilir
ALSİM sanırım geçmişte alım yaptı.
ALTEK yeni kasa...
yeter ki istesinler... bir şekilde her şey yapılır. ama geçmişteki sulanmada olduğu gibi hisseyi kurutmak da problem olur. şimdi yok Flamingolar ama gelirler ise aslında % 40 olan açıklık oranı dahi yetmeyebilir... ama böyle bir ülkeye yeni hikaye olmadan gelen pek kalmadığı için ...
Az kaldı, hisseye geri alım yaparken devre kestirtecekler........kusura bakmayın, bugün geri alım yapmayı unutmuşuz da diyebilirler....her şey beklenir..
Şu 5-6 haftada 9 milyon lot almasalarmış demek 70lerde takılıyor olacakmışız. Geri alım işi hayırlısıyla bi bitseydi iyiydi.
"Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 20.03.2025 tarihli kararı ile başlatılan pay geri alım işlemleri kapsamında; Şirketimizce 29.04.2025 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 97,70 TL - 96,00 TL (ağırlıklı ortalama 97,20 TL) fiyat aralığından toplam 256.500 TL nominal değerli ALARK payları geri alınmıştır.
Bu işlemle birlikte Şirketimizin sahip olduğu ALARK paylarının toplam nominal tutarı 20.187.639 TL'ye ulaşmış olup bu payların sermayeye oranı % 4,641'dir.
Kamuoyuna duyurulur."
kimse kalmadı anlaşılan
"GÖZCÜ
@samet34_0
·
16m
#alark patrondan duyum aldım şirket iflas söylentisi var, telegramda ses kayıtlarını paylaşacağım . Elinde olanlar gelsin bakalım..."
seyithan kuzeyborsa diye bir hesap... gerçekten artık zıvanadan çıktılar. şirkete adam gibi bir hukuk müşaviri bulup dolarına kadar almak lazım...
Abi aman girmeyin. Dolandırıcı hesaplar. Birçok hisse için benzer paylaşım yapıyorlar. Dikkat..
https://i.hizliresim.com/gt03o8w.jpg
Hisseyi aşağı düşürmeye yönelik, ''Hisse Geri Alım Programı'' tüm iştahıyla devam ediyor, hayretle izlemeye devam ediyoruz...
Borsa İstanbul operasyonu: 15 gözaltı kararı !!!!!
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Borsa İstanbul'da manipülatif işlemler yaptıkları iddiasıyla 15 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.
Kaçakçılık, Narkotik ve Ekonomik Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Borsa İstanbul'da manipülatif hareketler yaptıkları tespit edilen şüpheliler hakkında gözaltı kararı verildi.
ÖRGÜT VE DOLANDIRICILIK SUÇLAMASI
İstanbul, Ankara ve Şanlıurfa'da oldukları belirlenen şüphelilere suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve piyasa dolandırıcılığı suçlamaları yöneltildi.
Hakkında gözaltı kararı verilen 15 şüphelinin adları aşağıda açıklanmıştır:
https://i.hizliresim.com/2h9fbru.jpg
herkesin bildiği analiz para vermez... eğer bu işler yapay zekaya kadar düştüyse herkes her şeyi bilecek ve para kazanacak demektir... Eğer yatırım yapıyorsanız herkesin bir şekilde kazanması mümkün ama alım satım yapıyor ve3 düşecek diye satıp birine kazık atıyorsanız size de kazık atılacaktır. akıllı para herkesin ne4 düşündüğünü bilir ama kendi oyununu oynar...
sn ekserji
bende zaten telegram hesabı yok. ama bir şekilde bu hesaplar kullanılıyor ve ALARK hastagınde yayınlanıyor ve ALARK gibi kulaklarından nakit fışkıran bir holdingin iflası gibi söylentiler çıkarabiliyorlar... maalesef bazı art niyetli diyeceğim ama artık artniyeti aşıp iftira, pislik, müptezellik ne derseniz üzerine yapışıp kalan zihniyetler tarafından kullanılıyor...
bu müptezelin amacı eğer düşürüp mal almak ise çok az zamanda bunu yapıyor...
eğer hasta ise sanırım öyledir gerçekten Rabbim şifa versin çünkü normal değil paylaşımları ve hiçbir mantıklı tarafı yok .
iki mesajı üst üste çelişki içinde ama bir şekilde inandırıcı olabiliyor...
asıl üzüntüm SPK da , şirket de seyirci kalıyor, ya da onların adamı... bu kadar açıkça suç işlemek normal değil..
Fiyatı düştükçe daha az miktarda geri alım yapmaları biraz ilginç bir durum....
2 Aydır 1. Ünite bakımdaymış zaten elektrik fiyatları düşük en kötü çeyrek ilk çeyrek hepsini birleştirince bilanço kötü gelecek herhalde.İddia ediyorum müthiş iyi bilanço gelse bile sabah en fazla %2 artı açıp günü yüzde yarım eksi kapatır.Ezme bıktırma başladı nerden anladın derseniz Alarko da hacim 9 milyon lotun altındaysa %10-20 düşüş kapıda demektir.Bu artık bir şablon.Alarko kaç gündür düşük hacim ve sonuçta geberdi gitti.Keşke şu an 70 lere düşsseydik geri alımda olmasaydı.Millete yine 100-105 aralığından mal kitlediler.Bu alanları döktürmek en az 3-5 ay sürer bu yazda bitti.Yaz bitince yılın son çeyreği geliyor zaten.Bu yılda bitti say.Alarko da patronlar açık açık söyledi geçen sene yüzüme.Yatırım yapıyoruz 2028 i bekleyin diye bu ne demek 2.5 yıl daha dolar bazlı ciddi bir gelir beklemeyin.Market değeri 700 mil dolarla 1.5 milyar dolar arasında gider gelir.Enflasyon bazında bekleyenlerin parası pul olur.2028-29 U BEKLEYENLER PARAYI GÖTÜRÜR.
sn fuma
bakım 15 mart 2025 te başladı... her zamanki gibi 1 ay olarak başladılar sonra sessiz sedasız 2 aya uzattılar....
yeni elektrik kesintisi muhtemelen ikili anlaşmaları artırmış müthiş bir artış var. eğer iyi hesap kitap yapılır ise nitelikli müşteri elde edilir ve satışlar belirgin hale gelir...
mesajınızdaki 700 rakamı beni korkuttu, 1,5 milyar dolar şse beğenmesek de galiba en iyisi. kendi adıma trade etme lüksüm yok ve yeni mal alma şansım hiç yok... eldeki sabit malla 2028-2029 beklenecek. ola ki bir şekilde bir gayrımenkul/mal satışı vs olur ise 3-5 klot eklenebilir...
5 yılda bir yapılan uzun bakıma alınmış.Daha ikinci ünite var. Alarko da 700 milyon dolarlar su içinde olur hiç sorun değil.Spek istesin yeterki.Ağır ağır 3-5 ayda bu rakamları görür ya da iç gündem ya da dünyada bir olay olur %20 verdilermi kurda bi yüzde 8-10 gitse.Ya da Mehmet Şimşek istifa ettirilse kur atağı olsa 700 ü görür.Bu Alarko 130 milyonu gördü.2021 sonu 275 i gördü 700-750 yi niye görmesin.İşin kötüsü dolarda enflasyon gibi yükselmiyor.Alarko hayat pahallılığı karşısında bence dolar adil değeri 50tl olsa zaten şu an 800 mil$ dayız Bu şirket 2.2 mil$ görmüştü.3/2 si gitti 2.5 senede.Bir çok hissede trade ettim.Takipte ediyorum.Alark spek i en kötülerinden.Para kazanmak çok zor.ben 6 sene sabrettim anca kar ettim.2 defa da ver al yaptım yoksa ortada kar mar kalmadı bu enflasyonda.Doları faizle baskı altında tutuyorlar.O yüzden halen 1 milyar dolarız.Serbest kur olsak 700-800 dük şu an.
Naci Ağbalda hatırlıyorum o dönemde 200 milyon dolar kar beklentisi olan bir şirket 200 milyona fiyatlanamaz demiştim... aslında o günler mal alma dönemi imiş...
sizinkisi trade ile birleşik. ama ben ülkenin bu günlerinde hatta dünyanın bu günlerinde para kazanmaktan çok kaybetmemeyi ya da en doğrusu umutları kaybetmemeyi hedef edinmek gerektiğini düşünüyorum. sular durulduktan sonra ne olacak yaşarsak göreceğiz ama korkarım çok sancılı olacak...
Demin, Koç Holding de 1,4 milyar zarar getirdi, Sabancı da muhtemelen 2,9 milyar zarar getirecek, bu havada Alarkonun enflasyona endeksli olarak net karlılığı tahminen 500 milyona yakın bile olsa karlı bir bilanço gönderecek olması başarı sayılacak...
Şu enflasyona endeksli olacak, yok enflasyona endeksli olmayacak kararsızlığından dolayı Mali Müşavirler de kafayı yemek üzereler...Yıl sonu, devletin Kurumlar Vergisini kaybetmeme hesabı da var işin içinde...
Yidik zopayı
Yidik zopayı
Yidik zopayı :vk:
:(
Bilanço 9 mayısta gelecekmiş.