Fiyatı düştükçe daha az miktarda geri alım yapmaları biraz ilginç bir durum....
Fiyatı düştükçe daha az miktarda geri alım yapmaları biraz ilginç bir durum....
...
2 Aydır 1. Ünite bakımdaymış zaten elektrik fiyatları düşük en kötü çeyrek ilk çeyrek hepsini birleştirince bilanço kötü gelecek herhalde.İddia ediyorum müthiş iyi bilanço gelse bile sabah en fazla %2 artı açıp günü yüzde yarım eksi kapatır.Ezme bıktırma başladı nerden anladın derseniz Alarko da hacim 9 milyon lotun altındaysa %10-20 düşüş kapıda demektir.Bu artık bir şablon.Alarko kaç gündür düşük hacim ve sonuçta geberdi gitti.Keşke şu an 70 lere düşsseydik geri alımda olmasaydı.Millete yine 100-105 aralığından mal kitlediler.Bu alanları döktürmek en az 3-5 ay sürer bu yazda bitti.Yaz bitince yılın son çeyreği geliyor zaten.Bu yılda bitti say.Alarko da patronlar açık açık söyledi geçen sene yüzüme.Yatırım yapıyoruz 2028 i bekleyin diye bu ne demek 2.5 yıl daha dolar bazlı ciddi bir gelir beklemeyin.Market değeri 700 mil dolarla 1.5 milyar dolar arasında gider gelir.Enflasyon bazında bekleyenlerin parası pul olur.2028-29 U BEKLEYENLER PARAYI GÖTÜRÜR.
sn fuma
bakım 15 mart 2025 te başladı... her zamanki gibi 1 ay olarak başladılar sonra sessiz sedasız 2 aya uzattılar....
yeni elektrik kesintisi muhtemelen ikili anlaşmaları artırmış müthiş bir artış var. eğer iyi hesap kitap yapılır ise nitelikli müşteri elde edilir ve satışlar belirgin hale gelir...
mesajınızdaki 700 rakamı beni korkuttu, 1,5 milyar dolar şse beğenmesek de galiba en iyisi. kendi adıma trade etme lüksüm yok ve yeni mal alma şansım hiç yok... eldeki sabit malla 2028-2029 beklenecek. ola ki bir şekilde bir gayrımenkul/mal satışı vs olur ise 3-5 klot eklenebilir...
5 yılda bir yapılan uzun bakıma alınmış.Daha ikinci ünite var. Alarko da 700 milyon dolarlar su içinde olur hiç sorun değil.Spek istesin yeterki.Ağır ağır 3-5 ayda bu rakamları görür ya da iç gündem ya da dünyada bir olay olur %20 verdilermi kurda bi yüzde 8-10 gitse.Ya da Mehmet Şimşek istifa ettirilse kur atağı olsa 700 ü görür.Bu Alarko 130 milyonu gördü.2021 sonu 275 i gördü 700-750 yi niye görmesin.İşin kötüsü dolarda enflasyon gibi yükselmiyor.Alarko hayat pahallılığı karşısında bence dolar adil değeri 50tl olsa zaten şu an 800 mil$ dayız Bu şirket 2.2 mil$ görmüştü.3/2 si gitti 2.5 senede.Bir çok hissede trade ettim.Takipte ediyorum.Alark spek i en kötülerinden.Para kazanmak çok zor.ben 6 sene sabrettim anca kar ettim.2 defa da ver al yaptım yoksa ortada kar mar kalmadı bu enflasyonda.Doları faizle baskı altında tutuyorlar.O yüzden halen 1 milyar dolarız.Serbest kur olsak 700-800 dük şu an.
Naci Ağbalda hatırlıyorum o dönemde 200 milyon dolar kar beklentisi olan bir şirket 200 milyona fiyatlanamaz demiştim... aslında o günler mal alma dönemi imiş...
sizinkisi trade ile birleşik. ama ben ülkenin bu günlerinde hatta dünyanın bu günlerinde para kazanmaktan çok kaybetmemeyi ya da en doğrusu umutları kaybetmemeyi hedef edinmek gerektiğini düşünüyorum. sular durulduktan sonra ne olacak yaşarsak göreceğiz ama korkarım çok sancılı olacak...
Demin, Koç Holding de 1,4 milyar zarar getirdi, Sabancı da muhtemelen 2,9 milyar zarar getirecek, bu havada Alarkonun enflasyona endeksli olarak net karlılığı tahminen 500 milyona yakın bile olsa karlı bir bilanço gönderecek olması başarı sayılacak...
Şu enflasyona endeksli olacak, yok enflasyona endeksli olmayacak kararsızlığından dolayı Mali Müşavirler de kafayı yemek üzereler...Yıl sonu, devletin Kurumlar Vergisini kaybetmeme hesabı da var işin içinde...
Son düzenleme : loruhlano; Dün saat: 19:56.
...
Yidik zopayı
Yidik zopayı
Yidik zopayı
![]()
Yer İmleri