199? veya 200? yılında verdiğimiz cari açığı 201? yılında yaptığımız-yapacağımız özelleştirmelerle öderiz !
Sonraki yıllarda da temettülerini transfer ederler !
Printable View
199? veya 200? yılında verdiğimiz cari açığı 201? yılında yaptığımız-yapacağımız özelleştirmelerle öderiz !
Sonraki yıllarda da temettülerini transfer ederler !
Olası bir devalüasyonda yada sermaye kontrolü şu şekilde olur. Sonuçta karşısınızdaki muhattap bir devlet. Devlet direkt mudii yi dolandıramaz aksi halde uluslararası hukukta devlet olmaz.. Şöyle ki; sizin 250,000 USD ınız var benim 800,000 TL var diyelim... Bir sabah uyandık devalüasyon olmuş 1 USD=7 TL den işlem görüyor.. Devlet MB sının kontrolü kaybettiğini anlar anlamaz sermaye kontrolü yapabilir ki; bunu 6 ay önce Yunanistan yaptı. Hakkıdır da.. Yapar da.. Yunan Bankalarından günde ATM den en fazla 150 euro çekilmesine izin vardı.
Ancak burada gene olan TL ciye olur. Devlet deval sonucu taksit taksitte olsa Sn.Powerpc ye hesapta yazan paranın miktarını USD olarak bana da taksit taksit hesapta yazan paranın miktarını TL olarak öder...
Hukuk karşısında devlet haklıdır. İlk aşamada ödeme yapamaz ama sonra ödemeyi yaptım diyip kenara çıkabilir. Mesela KEY leri devlet durdu durdu durdu ama sonunda ödedi..
Ödedi ama neyi ödedi? Ana parayı ödedi.. Yani 10 yıl önce KEY e ben 10,000 TL yatırmışım 10 yıl sonra devlet bana bunu 10*1000 TL şeklinde ödedi.. Ödedi mi matematiksel olarak ödedi..
O sebeple olası bir deval sonucu sermaye çıkışlarında kontrol yaşanırsa; dediğim gibi devletlerin bekaası için yasal bir haktır; olan TL mevduatçısına olur.. Yabancı para ve gayrimenkul emtia kendini kurtarır..
Mehtap hanım bakış açınız o denli yanlı ve yanlış ki.. Neden USD'ı yasaklarım demek yerine bireylerin neden USD almak niyetinde olduklarını düşünüp ona göre önlem ve çözüm alsanız. Aynı insanlar 2008 krizinde 2009 da 2010 da 2011 de 2012 de takır takır USD satıp TL alırken; şu an neden TL satıp USD alıyorlar... Hiç düşündünüz mü? Hep milletin mi bu ülkeyi yaşatmak için görevleri var. Onca şaşalı saraylarda oturup, şaşalı araçlara binip, şaşalı maaşlar ile geçinen insanların bu ülkeyi yaşatmak için hiç ödev ve sorumlukları yok. Siz işinizi iyi yapmıyormusunuz? Ben yapmıyormuyum? Peki; onlar neden yapmıyor?
Bakın Mehtap hanım; benim bir oğlum var. Adı YİĞİT.. 12 yaşında... Allah izin verse bu ülkeye başbakan yada Cumhurbaşkanı olsam TV lere çıkıp ilk demecim ne olur du bilirmisiniz?
"Ey yüce Türk Milleti; Vakti zamanı gelince, oğlum Yiğit Hakkari Dağ Komando Tugayı'nda 24 ay Er olarak özel görev kuvvet komutanlığında askerlik yaparak vatan görevini yerine getirecektir" derim...
Böyle bir lider oldu mu? Taşın altına hep millet değil sayın siyasilerde soktu mu? O vakit ne USD ı ne Mevduatı ne FAİZ i ne de Sermayeyi yasaklamaya ihtiyaç duymazsınız...
Tıkır tıkır USD lar satılır, TL ler alınır, Faizler iner millet huzura kavuşur...
O sebeple sürekli halkın fedakarlık yapmasını; yine halkın yada milletin, toplumun özgürlüğüne yönelik yasakçı zihniyetinizi şiddetle eleştiriyorum..
Allah aşkına düşünün bugün Nevada da yaşayan bir ABD li neden TL alma ihtiyacı hissetmez?
Gülüyorsunuz değil mi?
Not; 30 Ağustos Zafer Bayramını Büyük Taarruzu Başkomutan ATATÜRK'ü Yüreğinde Hissedenlerin Bayramını Kutlarım...
sn. selka bizdeki parasal finansal yapıyı Yunanistan ile kıyaslamak ne derece doğru
brezilya-Arjantin-rusya-güneyafrika olabilir ama Yunanistan olmaz.
bizde kurun serbest hareket ettiğini unuttunuz sanırım.
sabah kalkınca 7 tl de olabilir 0.7 kuruşta.
hatta sabahada gerek yok karşı tarafınızda merkez bankamız yok ise.
olası devalasyon yoktur piyasa yapıcılar vardır
piyasa yapıcılar olmaa idi 15 temmuzdan sonra 10 tl yi de görürdü piyasa
neden görmedi piyasaya dıolar sokuldu
piyasa yapıcı terse oynar bunu reel efektif döviz kuru üzerinden piyasaya uyarlar.
Eskiden coin lerde devlet garantisi yok deniyordu, artık oda var. Bu para birimi büyük ihtimalle bitcoin ile yarışır.
Estonya 'estcoin' adını verdiği kendi kripto para birimini çıkaracak.
http://www.haberturk.com/ekonomi/par...mini-cikaracak
bu da resmi devlet sitesindeki başvuru formu - e residency uygulaması.
https://e-resident.gov.ee/estcoin
Evlendikten sonraki ilk işimiz birkaç küçük takı hariç hepsini bozdurmak oldu. Altını ağırlıklı olarak değerli kılan siz kadınların takı merakı değil mi? Geçen haftalardan birinde etherium birkaç dakika da %98 değer kaybedip tekrar toparlamadı mı? Demek ki her an fiyatı dehşetengiz boyutlar da manipüle edilebilir. Ekonomik kriz yaşayan ülkelerde bile bu boyutta oynaklık olmaz. Bir anda elinde sadece şifreden ibaret birşey kalabilir. Arkasında kara paranın olduğuna inanıyorum, varlığını sistem dışı tutmak isteyenlerin oyuncağı bence. Tl cinsinden işlem görüp piyasanın kabul ettiği bir coin var mı? Yok, spekülasyon hatta manipülasyon beni germez diyen alsın. Önerilerinizin tutarlılığına bir bakın ondan sonra yazın.
sen zaten mental bir kansere yakalanmışsın. fatal error veriyorsun. solcuyum ama hükümetçiyim diyor. bonzai içen adam ancak bunu söyler.şu saatten sonra seni burada malum 1-2 troll hariç kimse ciddiye almaz.almıyorda zaten. ikinci zırvalık, doları yasaklayım diyorsun,ama aynı zamanda seni zorlayan yok diyorsun. bu nedir be.bonzai bile yetmez bu kafa için. DTH sahipleri olmasa aç kalacak tipler burada martaval okuyor.