Sayfa 94/997 İlkİlk ... 44849293949596104144194594 ... SonSon
Arama sonucu : 7975 madde; 745 - 752 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. O konu sandığınız kadar basit değil.
    Artık yerli Bitcoin borsaları da var.
    Bitcoin konusu ile dolar kontrolü konusu tamamen başka konular.
    Devlet dolar kontrolünü getirsin ben Bitcoin almamaya da razıyım
    Ben kendi çıkarımdan önce devletimin çıkarını milletimin çıkarını düşünürüm.
    Altın konusunda ise birçok mal ve hizmette gümrük veya kota uygulandığı gibi kota uygulanabilir.
    Çoğu alınıp yastık altına atılan ve ekonominin dışına çıkan bir madenin ithalatı neden serbest olsun ki zaten.
    Akla ziyan bir iş. Ver doları dışarıya al altınları koy yastığın altına. Size saçma gelmiyor mu?

Alıntı Originally Posted by memorex Yazıyı Oku
    Millet altın alsın btc alsın bir önemi yok ne de olsa onlar usd ile alınıp satılmıyor değil mi?

2. Tam da arkasında devlet olmadığı için yatırım yapıyor insanlar.
    Her tür siyasi müdaheleden uzak.
    Devletlerin ekonomilerindeki krizlere duyarsız.
    Kimse kalkıp bir gece ben devaluasyon yaptım diyemiyor.
    ABD merkez bankası gibi car car car hergün konuşup piyasayı manipule eden hiçkimse yok.
    Paranın değeri ekonominin en temel ve saf kuralı olan arz ve talebe göre oluşuyor.
    Bu nedenlerle bana göre dünyanın en güvenilir parası ki o yüzden zaten sürekli yükseliyor.
    Yükseliş balon da değil.
    Çünkü gün geçmiyor ki Bitcoinin kullanımına yepyeni firmalar katılmasın, yaygınlığını artıran herhangi bir gelişme olmasın.

Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Arkasında devlet olmayan paraya yatırım yapmak mantıklı gelmiyor. İş aydan arazi satmaya döndü. Umarım bu işin sonu monopolydeki kağıt paralara dönmez.

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

3. gazoz kapağı para birimimi halka arz edecem...
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

4. dolar almayı yasakladık ...

cari açık düşer mi ?
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    dolar almayı yasakladık ...

cari açık düşer mi ?
    cari açığın oluşum sebeplerine bakalım ...

Neden bazı mal ve hizmetleri yurtdışından alıyoruz ?

Türkiyede yok -üretilmiyor/üretilemiyor ( petrol türevi ) enerji , dünya fiyatları karşısında buradaki üretim maliyetleri rekabetçi değil (tarım-hayvancılık ve bazı sanayi ürünlerini bunun içerisine sayabiliriz)

dolar alımı yasaklandı karaborsa oluşumuna neden olur . O zaman ikli fiyat olur. Bankalr açık pozisyon taşımaları kanunen yasak .Bankalar döviz talep eden ithalatçı üretici herhangi bir sebeple yurtdışına gitmek için talep edilen dövizler vs resmi kurdan döviz satamayacaklarından diyecekler ki sen git dövizini bize getir bize sat biz de sana satalım ( eski hikaye..)

Netice itibarıyla hiç bir şeye yaramaz karborsa yüksek enflasyon olark bize geri döner.

............

Al sana biraz daha iş çirkinleştiğinin ispatı (maaliyeti kurtarmadığı için çiftçi saman bile üretmekten vaz geçmiş al sana ispatı ... )

Türkiye beş yıl sonra saman ithal ediyor

Hayvancılık sektöründe dışa bağımlılık her geçen gün artıyor. Sığır ithalatında dünya ikincisi ve Avrupa lideri Türkiye, 5 yıl aradan sonra tekrar saman ithal ediyor. Bulgaristan'dan ithal edilen yaklaşık 4 bin ton saman İzmir Limanı'na geldi.

http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi...diyor-1994481/

(umarım döviz fiyatlanmasında sanal fiyat oluşmasını talep edenler için kapak olur)
    Son düzenleme : riko66; 30-08-2017 saat: 09:47.

6. ot da mı kalmamış memlekette.

Alıntı Originally Posted by mehtapkarayol Yazıyı Oku
    Tam da arkasında devlet olmadığı için yatırım yapıyor insanlar.
    Her tür siyasi müdaheleden uzak.
    Devletlerin ekonomilerindeki krizlere duyarsız.
    Kimse kalkıp bir gece ben devaluasyon yaptım diyemiyor.
    ABD merkez bankası gibi car car car hergün konuşup piyasayı manipule eden hiçkimse yok.
    Paranın değeri ekonominin en temel ve saf kuralı olan arz ve talebe göre oluşuyor.
    Bu nedenlerle bana göre dünyanın en güvenilir parası ki o yüzden zaten sürekli yükseliyor.
    Yükseliş balon da değil.
    Çünkü gün geçmiyor ki Bitcoinin kullanımına yepyeni firmalar katılmasın, yaygınlığını artıran herhangi bir gelişme olmasın.
    Jondowes yazmıştı sanırım. Cebimizde ne parası olursa olsun devlet vergilerini tl cinsinden alır bu nedenle bu ülkede 80 milyon kişi yaşadığı sürece TL'ye bir talep olacaktır. Diğer taraftan bitcoine bakalım daha iyi veya daha güvenli bir para birimi çıkarsa bitcoin ne olacaktır ?. Myspace ile facebook gibi bakabilirsiniz. Ha mafya benim resmi para birimim bu derse o zaman en güvenli para birimi olabilir.

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
    O egeli ben değilim

8.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    dolar almayı yasakladık ...

cari açık düşer mi ?
    Kapatılmamış bir cari açık yoktur, bu nedenle dolar çeşitli yasaklarla sınırlanırsa cari açık oluşamayabilir (kapatılamayacağından dolayı). Bu ilk başta çok mükemmel gibi gözükse de, insanlar temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak noktaya geldiklerinde, hastalara ilaçları tedarik edilemediğinde insanlar kendilerine şu soruyu sormaya başlarlar:

Cari açık suni yöntemlerle daraltıldığında, bu cari açık zenginin tükettiği ürünlerden mi kısılır yoksa ülke için çok elzem enerji, ilaç, üretim için gerekli hammadde ve kritik öneme sahip teknolojik cihazlar dan mı?

Cevap şok edici derece açık değil mi?, zengin olanın zaten şahsi olarak *cari açığı da olmadığından* cari açığın suni yöntemlerle daraltılması geniş halk kitlelerini bir anda vurur, zira cari açığın daralan kısmı çoğunlukla bu kesimin tüketiminin ve ihtiyaçlarının sınırlandırılması anlamına gelir.Bu durum fakirliğin ötesinde yaşamsal bir sorun haline dahi gelebilir.

Cari açığı suni olarak daraltırken eğer halkın az etkilenmesini istiyorsanız yapılması gereken tek şey varlıklı kesimin mallarına el koymak ve tüketimlerini sıfırlamaktır. Bunun dışındaki her çözüm zaten cari açık vermeyen varlıklı kesimin tüketim ve harcama değeri offset olarak sabit kalacağından , böyle bir daralma direk olarak geniş halk kitlelerinin yaşamsal işleyişine ciddi bir fakirlik ve kaos olarak yansıyacaktır.

Yukarıda belirttiğim sebeplerden dolayı Türkiye'de oluşan cari açığın tamamı dar gelirli kesim için harcanmaktadır. Politikacıların oy aldığı bu denli geniş bir kesimin hayat standardını düşürmek iktidarı da düşürebilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 94/997 İlkİlk ... 44849293949596104144194594 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •