rekor faiz diyorlar ya gülüyorum. hadi %27 verse anlayacağım. mevcut faizler ancak DİLENCİ faizi olur.o faize razı olmak için iyice düşmüş olmak gerekiyor.
Printable View
Ama şunu da belirteyim, hep söylüyorum eğer faiz %27 ye çıkarsa ben o topa girmem. Zira %27 faiz ile resesyon altında dahi para arzı belirli sınırlar içinde tutulamaz. Bu da enflasyon ve dövizin artışının %27 'den çok daha fazla artması zorunluluğunu getirecektir.
*O durumda dolarda yükseliş kaçınılmaz olur*
Dövizin %40-50 vuracağı kesin bir durumda neden %27 faize razı olayım. Bence en iyi yük devenin taşıyabileceği yüktür. Çölün ortasında deveye taşıyamayacağı yükü yüklemek her bakımdan zarar getirir.
beyler dxy tobonun farkındasınız değil mi?
zaten gerçek enf +4 puan min. %27 yapıyor.bu 27 net olmalı stopaj eklersen o zaman %31 mevduat faizi olur. Bu söylediklerimde hiç abartı yok,bu rakam verilirse TL mevduatçı ancak parasını eritmez.dolarında kısmen önünü alır bu faiz. 90'lı yıllarda faiz ve dolar şok krizler hariç benzer getirilere sahipti. bu dengeyi sağlamak gerekiyor. inşaat işleride bir 10 yıl durur artık ama bundan bize ne?
Enflasyona endeksli tahvile 1 kuruş yatırmam. Tahvildeki tüm durasyon hesaplarını ve kazançlarını riske atan bir opsiyon enflasyona endekslemek. Ayrıca borç verdiğim kurumun hesapladığı bir oranla neden borcun faizini güncelleyeyim. Şaibeli olmasa da kabul etmem.
Kitap Yoksa Ruhsat da Yok! Belediyeden Okumaya Teşvik Eden Uygulama
https://onedio.com/haber/kitap-yoksa...ygulama-791760